Dodaj do ulubionych

ten cholerny jezyk!!!

15.09.05, 19:46
juz myslalam,ze odszedl ten grzyb na jezyku atu masz ci..znow ywlazl.Juz nie
mog, nie wiem jak sie tego pozbyc.Ja moge walczyc z jelitami,bo moge odmowic
sobie wielu rzeczy..to nie jest problem,ale jak ja mam chodzic z jezykiem ,
ktory non stop ma plamy!!!! jak je szybciej zlikwidowac? dopiero zaczynam
diete.
Obserwuj wątek
    • golden24 Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:00
      Niestety musisz uzbroic sie w cierpliwosc, to troche potrwa.Pilnuj diety i
      stosuj probiotyki.
      Powodzenia
    • mama.mimi Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:00
      Jak chodzić z takim językiem? Po prostu schowaj go. Nie ma innej rady, grzybek
      wychodzi i tak ma być. Ja staram sie nie patrzeć na jęzor, inaczej zwariowałabym

pozdr
      • frytka2 Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:05
        ja wiem,ze to moze banalne, bo najwazniejsze ,by sie wyleczyc,ale jak ja moge
        np: rozmawiac z kims blisko, albo calowac sie..przeciez do cholery mloda
        jestem, jestem od niedawna z kims...moge go zarazic ,nie mowiac juz o estetyce
        tego jezyka...nie ma jakis lekow , ktore by zlagodzily te objawy na jezyku??
        stosowalam nystatyne, czy jakos tak, nic nie pomaga...
        • mama.mimi Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:13
          Popatrz na te języki:

www.horinouchi.or.jp/kokugeka/library53.html
          • frytka2 Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:25
            widzialm to i rozumiem aluzje,,,ale powiem tylko,ze moj jezyk wyglada jak ten w
            5 rzedzie poziomym drugie zdjecie od lewej...
    • frytka2 Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:27
      sorki drugi od prawej ...nie od lewej
      • mama.mimi Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:30
        Nie martw się, mój też nie jest za ładny!!!
        Będzie lepiej!!!!
        I nie chciałam Cię urazić!!!
        • frytka2 Re: ten cholerny jezyk!!! 15.09.05, 20:39
          nie..spoko..ja juz przez te chorobe jestem taka wrazliwa!
          mam ja juz 3 lata..chodzilam po dermatologach dentystach ..nikt nie potrafil mi
          pomoc..zalecali branie witamin, nawet jakies zwykle lekarstwo mi przepisali na
          gardlo..BARANY!
          do tego ,ze mam grzyba doszlam sama,,,czytalam,szukalam na necie,,az kiedys cos
          mnie tknelo,,zeby sprawdzic pod katem grzybow..i znalazlam..wkuzrylam sie.
          Poszlam do lekarza ogolnego.Ten zapisal antybiotyk, ktory gowno za
          przeproszeniem pomogl.Zapisal mnie jednak do lekarza specjalisty.Nie wiem o
          kogo mu dokladnie chodzilo, gastrologa, internisty , laryngologa...nie
          wiem..Kazal czekac 4 tyg na tel.I czekam tak juz 2 tydzien.W miedzyczasie
          postanowilam sama o siebie jakos zadbac.Zaczelam sledzic forum, jedno
          drugie..az trafilam tutaj..Stosowalam glodowke 3 dniowa, teraz z niej
          wychodze.Oczyszczam jelita, jestem na diecie, wydalam mase kasy nazarcie by
          tego cholerstwa sie pozbyc..teraz zamawiam probiotyk-citrosept.Bede jadla
          czosnek i blonnik.To co moge zrobic we wlasnym zakresie, nie szkodzac sobie to
          zrobie.Wiem ,ze jakiekolwiek dzialania moje powinny byc poprzedzone wizyta u
          lekarza,Tak tez zrobilam ,Ten oglny od razy stwierdzil drozdzyce..teraz czeam
          jak wspomnialam na druga wizyte...mecze sie jak cholera,ale przeciez mnie
          rozumiecie.Najgorszy jest ten jezyk, ale tez moja chwiejnosc nastrojow.Nie
          myslalam,ze to moze byc przyczyna mojego samopoczucia psychicznego.
          Juz mam dosyc,ale powiedzialam sobie ,ze gnoja usune i to robie!!!!!
          zyczcie mi wytrwalosci, prosze
          Tego ja Wam zycze.
          • golden24 Do frytki2 16.09.05, 09:44
            Poszukaj moze jakiegos homeopaty, on moze bedzie bardziej pomocny, niz lekarze
            medycyny tradycyjnej.
    • grzesio22 do frytki 17.09.05, 17:41
      Kobieto- Ty się nie przejmuj tak tym swoim jezykiem,przecież to nie jest taki
      wielki problem.Ja tak miałem przez ćwierć wieku i mi to zupełnie nie
      przeszkadzało.Myślałem ,że to taki mój ''urok''i traktowałem to przez te lata
      jako rzecz normalną.Jeżeli przy kandydozie miałbym tylko takie dolegliwości to
      bym skakał ze szczęścia.Chyba nie Chodzisz z tym narzędziem do jedzenia(i nie
      tylko) po ulicy na wierzchu smilePozdrawiam
      • frytka2 Re: do frytki 18.09.05, 10:53
        grzesio
        1.ja nie mam tego cwierc wieku, mam od 3 lat i uwierz, trudno sie przyzwyczaic
        do czegos, co troche szczypie i wyglada nieciekawie(jak w takim momencie
        rozmawiac z kim blisko? nie mowiac o zblizeniu fizycznym, bo przeciez ani to
        estetycznie nie wyglada ani tez czlowiek nie chce zarazic drugiej osoby
        2.wiem,ze sa gorsze przypadki ode mnie(nie mam grzybicy pochwy, nie mam
        problemow ze skora itp ...), ale mowie Ci Grzesiu,ze jesli pozbylabym sie tego
        paskudztwa z jezyka, to naprawde by mi ulzylo.Z jelitami moge spokojnie walczyc.
        3.poza tym walka z wiatrakami naprawde meczy.Nie dziw sie wiec ,ze szukam
        pomocy aby to swinstwo wyleczyc.Jest to dla mnie wazne, bo do chol...ile mozna
        zniesc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka