28.11.05, 16:39
Dawno nie piłem herbaty ,teraz w II etapie chyba mozna juz pić.
Jaka pijecie i polecacie (taką żeby mozna było wypic bez cukru i słodzików).

Obserwuj wątek
    • sylwia1239 Re: Herbata 28.11.05, 17:11
      ja pije rooibos,i zieloną.
    • nkow Re: Herbata 28.11.05, 17:12
      a w pierwszym etapie nie mozna pic zielonej?
      • sylwia1239 Re: Herbata 28.11.05, 17:16
        czemu nie ?chyba można
      • kasiasaska Re: Herbata KUKICHA 29.11.05, 14:37
        Kukicha to herbata która alkalizuje orgaznizm trzeba ją gotować ok. 5 minut -
        dobrze pic rano na czczo.
    • mario971 Re: Herbata 28.11.05, 17:20
      Mi sie wydawalo ze mozna pic w pierwszym etapie herbate jaki Rooibos.
      Sprzeczne sa informacje co do zielonej i czerwonej. I nie wiem kto ma racje
      • mario971 Re: Herbata 28.11.05, 17:21
        Niestey czytalem ze zielonej nie mozna... moze niech ktois je4szcze potwierdzi
        • asiabed Re: Herbata 28.11.05, 19:05
          Ja pije roibos i zielona - i pilam ja w I fazie.
          Pomijajac ewentualna plesn, zelona herbata nie zakwasza tak jak czarna, wspomaga
          oczyszczanie, wykazuje dzialanie bakterio i wirusobojcze, ma przeciwutleniacze,
          fluor.
          A co do plesni - to moze tez byc w roibosie, w ziolach przeciez...
          • maxion1 Re: Herbata 28.11.05, 20:29
            Ja piję czerwoną, próbowałem zielonej, ale nie czułem się po niej najlepiej.
          • nowajulka Re: Herbata 29.11.05, 18:19
            Kiedy wypiłam zieloną herbatę coś dziwnego zaczeło sie ze mną
            dziac...........czułam się jakbym wypiła kilka kaw........i miałam wrażenie, że
            moje ciśnienie osiągnęło górną granice...........dziwne........nie mieliście
            takiego objawu po jej wypiciu >?
            • asiabed Re: Herbata 29.11.05, 18:59
              U mnie cisnienie bylo niskie, nawet po wypiciu zielonej. Teraz nei wiem jak
              jest, bo ostatnio nie czuje sie juz taka slaba jak kiedys i przestalam mierzyc
              cisnienie (nie boli mnie juz tak glowa i nie jestem z rana taka padnieta..).

W sumie to zielona zawiera kofeine i trzeba uwazac z iloscia.

Ja uwielbiam Senche, ale inne - w tym sypane tez chetnie pijam. Przez jakis czas
              odstawilam zielona na konto roibosa, ale tak sie roibosa opilam, ze musialam
              znow wrozic do zielonej - choc w mniejszych ilosciach, roibosa popijam - ale
              rzadziej.

Sprobujcie popijac imbir rozpuszczony w wodzie (proszek), albo napoj
              imbirowo-cytrynowy (mam wrazenie, ze pomaga w problemach zoladkowo jelitowych,
              podobno dziala takze antymigrenowo), poza tym imbir jest bardzo dla nas wskzany.
              Polecam!

• sandraa3 a ajurwedyjska? 01.12.05, 19:25
              można? fajnie się po niej czuję. Rozgrzewa.
              • asiabed Re: a ajurwedyjska? 01.12.05, 21:30
                czy to tzw Joga tea - mozna kupic na wage, a moze jakas mieszanka z serii "Yoga
                tea" ??
                • sandraa3 Re: a ajurwedyjska? 01.12.05, 21:41
                  Z serii cosmoveda, ta akurat jest dla Vaty, czyli dla mnie. wink
    • wodnik07 Re: Herbata 28.11.05, 21:11
      Pije zieloną z Herbapolu - jest super.
      • jullieta Re: Herbata 28.11.05, 22:05
        Ja piję zieloną jaśminową i melisę z pomarańczą.
        Są delikatne i spokojnie można pić bez cukru, ale na początku jest jednak
        ciężko, więc polecam melisę z pomarańczą, albo melisę z limonką.

Herbatę czarną piję okazyjnie, jak nie ma warunków i wyboru, do znajomych
        zabieram powyższe. A teraz popijam fiołka tricolor (ziele, expres), jest
        delikatny, nie smakuje zielskiem i wspaniale oczyszcza nerki i skórę!
        • 7777777s Re: Herbata 28.11.05, 22:26
          a gdzie się kupuje fiołka tricolor? chętnie bym wypróbowała
          • asiabed Re: Herbata 29.11.05, 09:21
            W kazdym zielarskim kupisz fiolka trojbarwnego (inaczej bratka) z Herbapolu,
            Kawonu...
            W smaku jest faktycznie przyjemny smile
            • mario971 Re: Herbata 29.11.05, 09:38
              Clark pisze ze kazda herbata expresowa(w torebeczcze papierowej sa
              ojocsptrzyjajace waruni) ma plesn i ze lepiej sypana.
              Kogieta zrobila badania w tym kierunku tocoschyba wie
              • jullieta Re: Herbata 29.11.05, 12:55
                Blagam, Kochani, nie popadajcie w skrajnosc.
                Plesn jest WSZEDZIE, nie da sie jej uniknac, po prostu trzeba podejsc do tematu z rozsadkiem i to zdrowym.
                Byc moze dlugotrwale picie tych nieszczesnych produktow w torebeczkach mialoby jakis skutek, ale kazdy przeciez urozmaica swoje menu. Raz pije sie w torebkach, raz sypane, raz herbate czarna, zielona, czerwona, rooibos, ziola i co tam jeszcze... Raz sa swieze, a raz przeterminowane, chociaz nie mamy o tym zielonego pojecia!

Jedynym wyjsciem na uniknienie plesni bylaby totalna sterylizacja naszego otoczenia, a to jest przeciez i niemozliwe, i niepotrzebne, a i w konsekwencji pewnie doprowadziloby do katastrofy!!!

Tak mysle, nadal z szacunkiem dla Pani H.Clark.
    • mama.mimi Re: Herbata 29.11.05, 14:44
      Ja też popijam zielonkę. Kupuję na wagę taką bez dodatków, bo te aromatyzowane
      mają zazwyczaj sztuczny aromat. Dosładzam ksylitolem, nie umiem bez słodzenia.
      • kawka37 Re: Herbata 24.11.06, 21:39
        up
        • judkanowa Re: Herbata 26.11.06, 00:35
          rooibos z wanilią - pychota
          kukicha - zielona bez kofeiny
          pau d'arco - polecana dla candydowców- w smaku zupełnie przyzwoita
          lipowa + świeży imbir i cynamon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka