27.02.06, 10:28
Czy w trakcie leczenia oprócz probiotyków i naturalnych suplementów leczących
Candidę, zażywacie jakieś witaminy w postaci kompleksu, np. Vital A,B,O...
Czy wogóle można i jakie? Czytając wasze wątki spotkałam się z różnymi
opiniami.Proszę dajcie jakąś wskazówkę i im więcej czytam mam coraz większy
mętlik.
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: Witaminy 27.02.06, 12:09
      Nie wiem jak witaminy jednak minerały z pewnością trzeba brać...........dieta
      jest dość restrykcyjna - gdyby zawierała owoce to pewnie by wystarczyło..ale
      tak.....chyba trzeba sie wspomóc..............ja przynajmniej tak zrobię -
      czekam właśnie na przesyłkę..........
      Chcoiac słyszałam tez opinie, aby nie brać witamin, bo odżywimy nie tylko
      siebie ale i drożdżaka.............
      • chamomilla75 Re: Witaminy 27.02.06, 12:38
        Dzieki za odpowiedź, też spotkałam się z opinią że jedząc witaminy odżywiamy
        drożdzaka, ale dr Janus w swoich artykułach wymienia obok szeregu innych
        środków witaminy i już sama nie wiem co mam myśleć.Jestem bardzo osłabiona, jak
        wram do domu po pracy nie mam siły na nic a tu dziecko , dom ...Jak biorę
        multiwitaminę mam jakoś więcej siły i to nie jes jakaś wiara, kilka razy
        odstawiałam i sprawdziłam.
        • asiabed Re: Witaminy 27.02.06, 16:09
          ja mysle, ze w pierwszej fazie - a moze nie calej, tylko np przez pierwsze 2
          tygodnei restrykcyjnej diety, lepiej nie brac suplementow. trzeba drozdzaka
          troche poglodzic. potem stopniowo wlaczac suplementacje, bo tzreba miec sile do
          walki z tym cholerstwem - tym bardziej, ze i tak pewnie sa jakies niedobory...
          • awisienka Re: Witaminy 28.02.06, 01:24
            Ja zaczęłam dawać dzieciakom witaminy z 5 tygodniu diety. Sama biorę cały czas
            ze względu na ciążę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka