Dodaj do ulubionych

mgła umysłowa

05.04.06, 18:31
czesc.
czy ktos mial mgle umyslowa tzn. cytujac za dr Janusem 'trudności w
zapamiętywaniu, rozkojarzenie, trudności w przyswajaniu wiedzy, uciekanie w
swój świat wewnętrzny itp.'+ deprecha i udalo mu sie to wyleczyc? prosze o
odpowiedz te osoby, ktore mialy naprawde duzy problem z tym objawem i sie go
pozbyly. i kolejne pytanie czy sa osoby, ktore podejrzewaja ze mialy
niewykryta candide przez min. kilkanascie lat i sie wyleczyly?
z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • mapima Re: mgła umysłowa 05.04.06, 21:10
      Witam ja mam takie objawy jeszcze na dobre leczenia nie zacząłem dlatego ciężko stwierdzić czy jest to oddzielny problem np. nerwica wegetatywna
      • iwna19 Re: mgła umysłowa 05.04.06, 22:10
        ja tez to mam. zanim dowiedzialam sie ze mam candide probowalam sie leczyc na
        psychoterapii ale to wkurzalo mnie jeszcze bardziej i doprowadzalo mnie do mega
        nerwicy. Poprawilo mi sie znacznie jak stamtad odeszlam i mialam juz swiety
        spokoj od tych ludzi smile a teraz roznie to bywa, ale jest znacznie lepiej niz
        wczesniej. mysle ze moja nerwica w duzej mierze byla spowodowana objawami,
        ktorych pochodzenia wtedy nie znalam. teraz wiem ze to "tylko" grzybek i jestem
        spokojniejsza. Nie leczylam tego zadnymi srodkami farmakologicznymi (tzn
        nerwicy).
    • nowajulka Re: mgła umysłowa 05.04.06, 22:23
      Ja miałam jak to ładnie nazwałeś "mgłe umysłową". Pierwsze problemy z
      koncentracja mialam ok 15 lat temu. Potem było tylko gorzej. Teraz, po miesiącu
      leczenia jest o niebo lepiej. Coraz łatwiej jest mi się skupić, kojarzyć fakty
      itp. Z tym, że to leczenie nie jest moim pierwszym podejściem w zwalczaniu
      drożdżaka, ale któryms z kolei. I mam nadzieję, że ostatnim.
      Depresje czy nerwicę - cokolwiek to było wyleczyłam raz na zawsze noni. Poza
      tym stosowałam autosugestię i wmawialam sobie, że wszystko jest ok (to tak w
      skrócie oczywiście). Zajrzałam także do książek i wspomogłam się róznymi
      witaminkami. Teraz biorę lecytynę.
    • a_belka Re: mgła umysłowa 05.04.06, 23:59
      Taka mgla jest bardziej charakterystyczna dla boreliozy niz dla Candidy.
      • mildford Re: mgła umysłowa 06.04.06, 01:02
        poczytalem troszke o Boreliozie, ktora wczesniej bralem takze pod uwazge, ale
        nie pamietam zeby kiedykolwiek ugryzl mnie kleszcz. co prawda pisza, ze 70%
        pacjentow nie pamieta ukaszenia. zrobilbym badania, tylko... sa jeszcze mniej
        wiarygodne niz candidy. a jak wszyscy wiemy, objawy to mozna do wiekszosci
        chorob dopasowac ;] wez i badz tu madry :o
        • artur737 Re: mgła umysłowa 06.04.06, 04:31
          smile Masz to co masz. Nie to, ze mozesz sobie wybrac na co chorujesz.
          • mildford Re: mgła umysłowa 06.04.06, 08:48
            ...a szkoda, bo pewnie bym nic nie wybral ;]
            • jmgpk6 Re: mgła umysłowa 06.04.06, 09:37
              Oczywiście-"mgła umysłowa" jest charakterystyczna dla candidy.Pisze o tym
              używając tego właśnie określenia p.Henryk Piwnicki w swoim
              opracowaniu "Objaw,przyczyny i leczenie przerostu drożdży w organizmie"-
              patrz:www.reiki.org.pl/PowrotDoZdrowia/Candida/doc jmgpk6
              • artur737 Re: mgła umysłowa 06.04.06, 16:09

Chyba, ze panu Piwnickiemu tez to i owo sie pomylilo z borelioza
                • mildford Re: mgła umysłowa 06.04.06, 23:41
                  qrczaki, ale ja mam bezdechy a przy boreliozie pisza, ze sa one jednym z
                  objawow. oczywiscie jako mloda i szczupla osoba nie powinienem miec nic
                  bezdechopodobnego. tym bardziej, ze mialem wczesniej 'robiona' przegrode. moje
                  watpliwosci budza takze skrajnie rozne wyniki badan candidy. na badaniu
                  koproskopowym wychodzi ++ a na mykologicznym nie wyszlo nic (po 3 dniach w
                  labie). bede jeszcze drazyl temat.
                  • mildford Re: mgła umysłowa 06.04.06, 23:44
                    tzn mialem na mysli mykologiczne koproskopowe i mykologiczne na posiew kalu.
                    chyab nic nie pokrecilem. w kazdym razie pierwsze jest na obecnosc grzybni, a
                    drugie na zarodniki. czy ktos powie, ktore jest dokladniejsze? z gory dzieki
                    • homeopatkaqq Re: mgła umysłowa 07.04.06, 08:00
                      Ja mialam mgle umyslowa tez,a dokladnie dorwalomnie to mnie w 2-3 miesiacu
                      leczenia...raczej jako nasilenie objawow. Byc moze wczesniej bylo,zle jakos
                      slabo sie odzywalo i nie zauwazylam.
                      W kazdym razie mgla umyslowa to straszna rzecz,ja np nigdy nie widzialam gdzie
                      sa moje kluicze, nie pamietalam gdzie co polozylam. Zanim wybralam sie z domu
                      mijalo 20 minut, bo wszytskiego musialam szukac poczawszy od kluczy
                      skonczywszy na butach.
                      Do dzis mam wyryta w glowie formulke,ktora wtedy powtarzalam soebie dla
                      ulatwienia :
                      1. klucze
                      2.pieniadze
                      3. telefon
                      4. czapka,rekawiczki.

To byla moja poranna litania,a dokladnie spis rzeczy ,ktore trzeba bylo zawsze
                      miec przy sobie wychodzac z domu.
                      Do dzis dnia wychodzac do pracy lapie sie na automatycznym wymienianiu tych 4
                      punktow...mimo,ze nie mam juz ani roztargnienia,ani rozkojarzenia ani
                      zzapominalskosci. Ale to i tak sie przydaje,bo dzialam szybciejsmile

Mgla muslowa minela mi po konkretnym jednym specyfiku: granulkach
                      homeopatycznych z candida albicans w skladzie. na pewno dostepne top jest w
                      kazdej aptece. Bralam to przez 6 miesiecy. Ale juz po mieisiacu brania
                      widzialam skutecznosc: problemy z pamiecia minely na dobre. Teraz moj mozg i
                      pamiec sa nieprzerwanie sprawne.

• mildford Re: mgła umysłowa 07.04.06, 08:25
                        granulki z candida przy przeroscie candidy?! troche niebezpieczna sprawa...
                        chyba. hmmm...dziwne.
                        • 5_monika Re: mgła umysłowa 07.04.06, 08:54
                          dokładnie, czyli podobne atakuje się podobnym
                          • xanonymous Re: mgła umysłowa 09.03.16, 04:39
                            Bardzo silną mgłę umysłową i silne upośledzenie pamięci krótkotrwałej, podzielnośc uwagi itd powodują chemioterapeutyki z grupy fluorochinolonów np. Ciprofloxacyna. Może zażywaliście takie leki ostatnio?
                            • xanonymous Re: mgła umysłowa 09.03.16, 04:41
                              np. trucizna Cipronex, Cipropol itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka