Dodaj do ulubionych

zatoki szczekowe

09.08.06, 17:01
czy ktos z Was ma ten problem? najwiekszym dyskomfortem w mjej kandydozie
jest wlasnie infekcja zatok przejawiajaca sie splywaniem gestej, bialej
wydzieliny po tylnej scianie gardla. Wiele z objawow udalo mi sie zwalczyc, a
w tej kwstii nie widze zadnej poprawy sad czasem mam wrazenie, ze wybicie
drpzdzalow w zatokach nie jest mozliwe.
Obserwuj wątek
    • cwojo Re: zatoki szczekowe 09.08.06, 17:14
      Ja mam ten sam problem, gęsta biała wydzielina na tylnej ściance gardła.
      Próbowałem wszystkiego diety, czosnek, probiotyki ale to na nic. Teraz biorę
      flukotonazol już od 2 tygodni i też na nic sad . Podobno trzeba długo go brać
      nawet do 3 miesiący, ale sam nie wiem, to jest toksyczne.
      • szeretet Re: zatoki szczekowe 09.08.06, 19:58
        Ja mam ten sam problem. Pomaga zakrapianie alocitem lub srebrem koloidalnym.
        Chyba 5-7 kropli do jednej dziurki. Np rano do lewej, wieczorem do prawej.
        Niestety mi brakuje konsekwencji i mozliwosci (alocit trzeba trzymac w lodowce
        co przy podrozowaniu jest trudne).
        • etka12 Re: zatoki szczekowe 10.08.06, 00:53
          ja tez bralam flukonazol (wielokrotnie), poza tym orungal, i nystatyne.
          Wszystkie wedlug mykogramu (wrazliwosci grzyba na te leki) i nic to nie
          pomoglo. Wydzieliny jest troche mniej, ale wciaz jest. Poza tym tylna czesc
          jezyka wydaje sie rowniez nie do wylecznia sad
          • 2000v Re: zatoki szczekowe 11.08.06, 09:43
            kilka pytanek(właściwie do wszystkich mających problem z zatokami szczękowymi i
            candidą), w celu porównania z moimi objawami: masz spięte barki kark i szyje,
            potylice(drętwienie rąk, nóg)? czujesz powietrze w górnej części klatki
            piersiowej? potrafisz swobodnie oddychać przez nos? nie masz wrażenia, że się
            ciągle dusisz, niezależnie od miejsca i czasu? masz alergie na kurz, zapachy
            tworzyw sztucznych, formaldehydy(a przynajmniej gorzej się czujesz w ich
            środowisku)? czujesz, że żołądek Ci sie skurcza za każdym razem jak wydzielina
            do niego trafia i czujesz się jeszcze gorzej? czy masz grupe krwi Asmile?
          • cwojo Re: zatoki szczekowe 11.08.06, 13:29
            A jak długo bierzesz fluktonzaol, nestatyne itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka