Dodaj do ulubionych

Citrosept i probiotyk

09.10.06, 11:32
Czy mogę podawać citrosept i probiotyk rozpuszczony razem w moim mleku w
butelce i dawać dziecku. Odciagam mleko i zaraz podaje w nim te dwa
specyfiki. Zaznaczę że synek (4,5miesiąca) za bardzo nie toleruje butli więc
wole za jednym razem mu przemycić leki.Można tak czy lepeij oddzielnie???
Obserwuj wątek
    • allice80 Re: Citrosept i probiotyk 10.10.06, 19:29
      Proszę zna ktoś odpowiedź na moje pytanie chce wiedzieć czy dobrze robię łącząc
      te leki.
      • mandarynka_53 Re: Citrosept i probiotyk 10.10.06, 19:46
        Probiotyk jak najbardziej mozesz dodac do mleka ,ale citrosept to raczej nie -
        gdyz jest b.gorzki i maluchowi nie bedzie to mleczko z tym smakowac .Mozna
        podac malemu citrosept ale rozpuszczony w soczku pomaranczowym lub melisie.
        • allice80 Re: Citrosept i probiotyk 10.10.06, 19:58
          Tylko lekarka mówiła że moge rozpuscić w mleku lub melisie. On toleruje tylko w
          mleku. Ale chodzi mi o to czy może być citrosept+probiotyk razem do mleka
          naraz???
          • nowajulka Re: Citrosept i probiotyk 10.10.06, 20:14
            Nie wiem. Noni np nie wolno łaczyć z innymi lekami i w przypadku podawania
            innych leków trzeba zachować min.15 minutowy odstęp. Jak jest z citrospetem/.
            Tego nie wiem - na ulotce chyba nic nie pisze.
            A łączenie citrospeptu z melisą ? Też nie byłabym do tego przekonana..........w
            końcu zioła to tez leki. Tyle że naturalne.
            • magnumator Re: Citrosept i probiotyk 10.10.06, 21:32
              Z tego co wiem citrosept powoduje lepsze wchłanianie wszelkich substancji o
              nawet 300%, dlatego też powinno się go podawać z przerwą od innych leków, ale
              jak traktować probiotyk, to nie wiem.
              • homeopatkaqq Re: Citrosept i probiotyk 11.10.06, 03:48
                ja tez bym byla za podawaniem citroseptu na pewno osobno od probiotykow.
                A ppodawanie probiotykow na pewno osobno od jakiegokolwiek pozywienia nawet
                melka.

Wspolne zmieszanie citroseptu z probiotykami moze zaburzyc osadzanie sie
                bakterii probiotycznych na scianach jelit.

FDRuga sprawa: probiotykow nigdy nie mieszaj z posilkiem czy napojem innym niz
                zwykla czysta woda.
                Wiec absolutnie nie podawaj ich ze zwyklym mlekiem, bo bakterie te zgina w
                kwasie zoladkowym wytwarzanym podczas trawienia mleka.
                Probiotyki mozna popijac tylko zwykla woda na pusty zoladek tak aby zaden
                proces trawienny nie zaklocil ich wchloniecia do usroju.
                No chyba ze podajesz same acidophilusy to ewentualnie te mozna z sokiem, ale
                nie nie mysle, zeby bylo dobrze laczyc je z cieplym mlekiem, bo nawet same
                acidophilusy ginal w cieplej temperaturze.

Mieszajac wiec probiotyki z cieplym mlekiem marnujesz je tylko a Twoje dziecko
                nic z tego nie ma.

Jak sie uprzesz to moze lepiej laczyc acidophilusy z zimnym mlekiem poddawanym
                wlasnie fermentacjji w temperaturze pokojowej (ta temperatutre jeszcze chyba te
                acidophilusy przezyja), one sie tam ladnie rozmnoza wspomagajac rozrost dobrej
                flory w kefirze domowej roboty.

Pamietaj, ze po zazyciu probiotykow trzeba odczekac przynajmniej 20-30 minut z
                nastepnym posilkiem.Tak by bylo najlepiej.Bedziesz miec pewnosc, ze na pewno
                dalas im sznase sie zasiedlic tam gdzie trzeba.

Citrosept natomiast mozna zazywac w kazdej porze dnia i nocy, choc najlepiej
                daje sie go wcisnac dziecku zmieszany z sokiem z grejfruta, takim zwyklym
                sokiem, bo oba specyfiki sa gorzkawo-kwasne i dziecku latwiej wmusic taki sok z
                grejfrutem nasaczony citroseptem. Nie wyczuje citroseptu i bedzie pilo.
                A uwierz mi- ciezko dziecku wcisnac ten citrosept, naprawde.
                Sprobuj wiec soku z grejfruta a zobaczysz ze przejdzie;lwink

powodzeniawink
                • atopik Re: Citrosept i probiotyk 11.10.06, 11:42
                  homeopatkaqq napisała:

> Citrosept natomiast mozna zazywac w kazdej porze dnia i nocy, choc najlepiej
                  > daje sie go wcisnac dziecku zmieszany z sokiem z grejfruta, takim zwyklym
                  > sokiem, bo oba specyfiki sa gorzkawo-kwasne i dziecku latwiej wmusic taki sok >z grejfrutem nasaczony citroseptem. Nie wyczuje citroseptu i bedzie pilo.
                  > A uwierz mi- ciezko dziecku wcisnac ten citrosept, naprawde.
                  > Sprobuj wiec soku z grejfruta a zobaczysz ze przejdzie;lwink

Sok z grejfruta dla 4,5 miesięcznego dziecka to spora przesada jak dla mnie !
                  Ja tez nie podawałabym citroseptu i probiotyków razem. Może spróbuj rozpuscić probiotyk w odrobinie wody w strzykawce i podać do buzi ze strzykawki ?
                  • setia Re: Citrosept i probiotyk 12.10.06, 15:54
                    w zyciu nie podałabym citroseptu 4,5 miesięczniakowi.
                    no i mam sporo wątpliwosci co do skutecznosci tego leku.
                    • allice80 Re: Dlaczego? 12.10.06, 17:59
                      Ja daję tak z 5 kropel na dzień w mleku. Czy to za duża dawka dla mego synka?
                      • kiw75 Re: Dlaczego? 13.10.06, 09:35
                        Dlatego,że citrosept jest zbyt cięzki dla wątroby.
    • oliwka1976 Re: Citrosept i probiotyk 17.12.06, 19:17
      Witam!
      Mam pytanko czy kobiety w ciazy moga brac citrosepy.Bede wdzieczna za
      odpowiedz.pozdrawiam
      • atopik Re: do oliwka1976 18.12.06, 10:26
        Najlepiej z tym pytaniem zwrócić sie do producenta/dystrybutora....
        www.citrosept.pl/site/25Pozdrawiam
        • atopik Re: do oliwka1976 18.12.06, 10:27
          jeszcze raz:
          www.citrosept.pl/site/25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka