loraphenus 05.08.10, 16:19 wyrok pokazujacy zidiocenie polskich sadow. olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,8214777,_Matka_zaglodzonego_nie_jest_winna_jego_smierci_.html dlaczego mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radeberger Re: dla kontrastu 05.08.10, 17:35 Przykład idzie z góry - Otylka Jędrzejczak po dziś dzień sobie pływa beztrosko na wolności za spowodowanie wypadku. We Wrocławiu "obrona konieczna" to gonienie za gościem, by rozwalić mu łeb na chodniku (radny PiS). Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: dla kontrastu 05.08.10, 18:06 radeberger napisał: > Przykład idzie z góry - Otylka Jędrzejczak po dziś dzień sobie pływa beztrosko > na wolności za spowodowanie wypadku. OOOO, dobrze gadsz, ale psychotropek, siedzi jak mysz pod miotłą, na temat Otylii nie powie złego słowa, cicho szaa. > > We Wrocławiu "obrona konieczna" to gonienie za gościem, by rozwalić mu łeb na c > hodniku (radny PiS). > > Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie :-) To ciekawe, nie "słyszałam" o tym;) Odpowiedz Link Zgłoś
st.lucas Re: dla kontrastu 06.08.10, 15:33 radeberger napisał: > Przykład idzie z góry - Otylka Jędrzejczak po dziś dzień sobie pływa beztrosko > na wolności za spowodowanie wypadku. No nie... Otylia brata zabic nie chciala. Puszkowanie jej przypominaloby puszkowanie lekarza na rowni z prawdziwymi kryminalstami, za to, ze nieumyslnie nie dal rady pomoc! Sad jednak stwierdzil wine Otylii Jedrzejczak. I to jest istota sprawy. Co do zaglodzonego, rzeczywiscie wyglada dosc dziwnie, ze winnej brak... Niech noby takie cos przydarzylo sie w zakladzie opiekunczo- leczniczym! Lor ma racje. Bez watpienia to matka zaglodzila syna. Na pocieche: Sad stwiedziwszy jej wine (po kosztownym procesie) i tak nie zasadzilby odsiadki. (Osobiscie wspolczuje tej kobiecie tyle lat zycia poswieconego opiece nad chorym dzieckiem.) Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: dla kontrastu 06.08.10, 15:37 st.lucas napisał: > No nie... Otylia brata zabic nie chciala. > Puszkowanie jej przypominaloby puszkowanie lekarza na rowni z > prawdziwymi kryminalstami, za to, ze nieumyslnie nie dal rady pomoc! > Sad jednak stwierdzil wine Otylii Jedrzejczak. > I to jest istota sprawy. Art. 155.kk Kto nieumyślnie powoduje śmierć człowieka, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
st.lucas Re: dla kontrastu 06.08.10, 16:06 radeberger napisał: > st.lucas napisał: > > No nie... Otylia brata zabic nie chciala. > > Puszkowanie jej przypominaloby puszkowanie lekarza na rowni z > > prawdziwymi kryminalstami, za to, ze nieumyslnie nie dal rady pomoc! > > Sad jednak stwierdzil wine Otylii Jedrzejczak. > > I to jest istota sprawy. > > Art. 155.kk Kto nieumyślnie powoduje śmierć człowieka, > podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Czy powyzszy artykul zawiera zakaz wyrokow w zawieszeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus napisałem to celowo...ekspertyza 06.08.10, 17:03 otóż od przynajmniej kilkunastu lat stosowane w Polsce są przetoki odżywcze, jeśli nie od lat kilkudziesięciu, niech mnie ktoś poprawi, no i właśnie? Wykonuje się przetokę odżywczą. Żeby wykonać przetokę odżywczą należy zgłosić się do lekarza. Co robili pracownicy socjalni ? Pobierali pensje. Zastanawia mnie brak wyroku skazującego wobec jakichkolwiek lekarzy w okolicy. Przecież mogli operacyjnie założyć przetokę odżywczą... dlaczego sąd nie podjąl się tej modnej drogi rozwiązania problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
st.lucas Re: napisałem to celowo...ekspertyza 06.08.10, 18:30 loraphenus napisał: > otóż od przynajmniej kilkunastu lat stosowane w Polsce są przetoki odżywcze, > jeśli nie od lat kilkudziesięciu, niech mnie ktoś poprawi, > > no i właśnie? Wykonuje się przetokę odżywczą. > > Żeby wykonać przetokę odżywczą należy zgłosić się do lekarza. > > Co robili pracownicy socjalni ? Pobierali pensje. > > Zastanawia mnie brak wyroku skazującego wobec jakichkolwiek lekarzy w okolicy. > Przecież mogli operacyjnie założyć przetokę odżywczą... > > dlaczego sąd nie podjąl się tej modnej drogi rozwiązania problemów? Dlaczego?... Mhmm... Sad najwyrazniej przynalezy do ukladu. NA RAZIE zaden lekarz nie zostal oskarzony ...cierpliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: dla kontrastu 06.08.10, 17:16 Nie, oczywiście, że nie. Tylko z tego co pamiętam, to nie dostała zawiasów, tylko odstąpiono od wymierzenia kary (czy jak się to fachowo nazywa). A co powiesz o drugim przykładzie? Radnego matka (?) została zaatakowana podczas spaceru z nim. Gość goni za sprawcą godzinę na pętlę autobusową prawie godzinę. Po czym gościu kończy z rozwaloną głową na chodniku. "Obrona konieczna" godzinę po fakcie? Dla Polskiej prokuratury - no problem. Zwłaszcza wobec lokalnych radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
st.lucas Re: dla kontrastu 06.08.10, 18:27 radeberger napisał: > Nie, oczywiście, że nie. Tylko z tego co pamiętam, to nie dostała zawiasów, tyl > ko odstąpiono od wymierzenia kary (czy jak się to fachowo nazywa). > > A co powiesz o drugim przykładzie? > Radnego matka (?) została zaatakowana podczas spaceru z nim. Gość goni za spraw > cą godzinę na pętlę autobusową prawie godzinę. Po czym gościu kończy z rozwalon > ą głową na chodniku. > > "Obrona konieczna" godzinę po fakcie? Dla Polskiej prokuratury - no problem. Zw > łaszcza wobec lokalnych radnych. Furor PiSoicus! Inny jego tipicznych przyklad to nieobecnosc Jareczka na zaprzysiezeniu Bronka: maly-maly-maly... Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: dla kontrastu 06.08.10, 20:25 Tego artykułu nie da się czytać.... Nasze sądy i sprawiedliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: dla kontrastu 06.08.10, 20:29 Wyrok jaki zapadł jest żenujący...Tyle na temat.Inna osoba kukała by dawno za kratkami... Odpowiedz Link Zgłoś