Dodaj do ulubionych

Śmieciowe wątki

21.04.11, 19:05
w jakim celu są na to forum wrzucane takie "śmieciowe" wątki jak ten "reforma (...) działa"?
I kto to robi? Administratorzy forum?
Bo raczej snajpera nie podejrzewam.
Obserwuj wątek
    • igor14141 Re: Śmieciowe wątki 21.04.11, 21:39
      Dlaczego śmieciowe watki?

Akt oskarżenia w tej sprawie trafił do Sądu Rejonowego Lublin Wschód z siedzibą w Świdniku. Oskarżony to lekarz, Andrzej K. 30 czerwca 2010 roku miał dyżur na szpitalnym oddziale ratunkowym. - Jak wynika z aktu oskarżenia, oskarżony pełniąc dyżur zaniechał prawidłowego postępowania medycznego w stosunku do pacjentki, poprzez podjęcie decyzji o wypisaniu kobiety ze szpitala do domu. Wypisał pacjentkę mimo, że w wyniku przeprowadzonych badań diagnostycznych stwierdzonego u niej wodobrzusze i gęsty płyn w jamie otrzewnowej - mówi sędzia Artur Ozimek, rzecznik Sądu Okręgowego w Lublinie.

To jest bardzo ciekawy temat.
      Dlaczego lekarz tak postąpił?
      Jak oceniają to lekarze piszący na forum,co by zrobili na miejscu tego lekarza?
      Co zrobiłbyś Ty?

• slav_ Re: Śmieciowe wątki 21.04.11, 22:35
        Wątek jest śmieciowy bo nie zawiera żadnej dyskusji na żaden temat.

> Dlaczego lekarz tak postąpił?

No właśnie - dla czego tak postąpił?
        Linkowany artykuł nie zawiera informacji pozwalających na ocenę tego zdarzenia.

Co oczywiście nie przeszkadza komentatorom w skazywaniu tego lekarz na śmierć (dosłownie).
        Myślę że protozoa dobrze robi opuszczając Polskę.
        • cccykoria Re: Śmieciowe wątki 22.04.11, 10:01
          slav_ napisał:

> Wątek jest śmieciowy bo nie zawiera żadnej dyskusji na żaden temat.
          >
          > > Dlaczego lekarz tak postąpił?
          >
          > No właśnie - dla czego tak postąpił?
          > Linkowany artykuł nie zawiera informacji pozwalających na ocenę tego zdarzenia.
          >
          > Co oczywiście nie przeszkadza komentatorom w skazywaniu tego lekarz na śmierć (
          > dosłownie).
          > Myślę że protozoa dobrze robi opuszczając Polskę.

no właśnie odp nasuwa się sama dla czego? "dla śmiecia"
          co kogoś obchodzi jakaś kobieta i jej niepotrzebna śmierć...

• igor14141 Re: Śmieciowe wątki 22.04.11, 22:28
          slav -napisał:
          >Wątek jest śmieciowy bo nie zawiera dyskusji na żaden temat.

Czy ten wątek gdzie sami lekarze robią z siebie idiotów nie jest śmieciowy? czemu ma on służyć?

forum.gazeta.pl/forum/w,305,124462533,124462533,czy_lekarze_to_idioci_.html
          • pct3 Re: Śmieciowe wątki 23.04.11, 09:42
            Czy ten wątek gdzie sami lekarze robią z siebie idiotów nie jest śmieciowy?

1. raczej nie lekarz go założył
            2. to że akurat lekarze a nie pacjenci robią w nim z siebie idiotów jest tylko Twoją, sądzę że izolowaną opinią.
    • snajper55 Re: Śmieciowe wątki 22.04.11, 00:48
      slav_ napisał:

> w jakim celu są na to forum wrzucane takie "śmieciowe" wątki jak ten "reforma (
      > ...) działa"?
      > I kto to robi? Administratorzy forum?
      > Bo raczej snajpera nie podejrzewam.

I słusznie nie podejrzewasz.

S.
    • andnow2 A jak znaleźć ten "śmieciowy" wątek...? 22.04.11, 07:48
      • igor14141 Tutaj 22.04.11, 12:35
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9477407,Nie_zostala_w_szpitalu__bo_nie_bylo_miejsc__Zmarla.html
        • andnow2 Co "śmieciowego" jest w nieszczęściu kobiety?! 22.04.11, 16:13
          igor14141 napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9477407,Nie_zostala_w_szpitalu__bo_nie_bylo_miejsc__Zmarla.html
          • grolin Re: Co "śmieciowego" jest w nieszczęściu kobiety? 22.04.11, 19:29
            Czy ktoś twierdzi że jest?
          • slav_ Re: Co "śmieciowego" jest w nieszczęściu kobiety? 22.04.11, 19:34
            Czy ktoś twierdzi że jest?

Przepraszam, to mój wpis z cudzego komputera i konta.
          • pct3 Re: Co "śmieciowego" jest w nieszczęściu kobiety? 23.04.11, 09:45
            typowa retoryka polskich pacjentów. Jak już nie da się użyć argumentów typu "konował zabił" czy "wziął łapówkę", to zawsze można powiedzieć "a u was biją Murzynów".

Czy rozróżniasz "śmieciowy wątek" od "śmieciowego nieszczęścia"?
            • andnow2 Zdefiniuj proszę różnicę...bądź tak dobry... 23.04.11, 10:28
              pct3 napisał:

> ...
              > Czy rozróżniasz "śmieciowy wątek" od "śmieciowego nieszczęścia"?
              >
              • pct3 Re: Zdefiniuj proszę różnicę...bądź tak dobry... 23.04.11, 11:54
                nie za bardzo wiem co tu definiować.
                Nieszczęście jest ewidentne.
                Wątek - nie ja go nazwałem śmieciowym.
                Ja tylko dałem wyraz swemu odczuciu, że ktoś ma prawo nazywać śmieciowym wątek mówiący o "nieśmieciowych" sprawach.
                A może go nazwać tak dlatego że, na przykład: jest nie w tym forum co powinien (akurat nie ten przypadek, piszę ogólnie), że nic nie wnosi, jest biciem piany, jest rozmową o niczym z powodu dajmy na to braku danych i faktów (też raczej nie ten przypadek).

Reasumując - nie mam zdania czy był to wątek śmieciowy.
                Ale zupełnie nie rozumiem utożsamiania takiego określenia wątku z określeniem spraw omawianych w wątku.
      • igor14141 Re: A jak znaleźć ten "śmieciowy" wątek...? 22.04.11, 16:39
        Podałem Ci link do artykułu.
        Smieciowy watek to w/g slavka ten.

forum.gazeta.pl/forum/w,305,124545283,124545283,Reforma_Ewy_Kopacz_juz_dziala_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka