Dodaj do ulubionych

naprawdę dobry lekarz!?

16.04.12, 02:15
Słuchajcie, a może macie jakiegoś lekarza który was zaskoczył POZYTYWNIE, którego możecie polecić, nie tylko jako fachowca, ale jako człowieka z którym można porozmawiać o problemach zwiążanych z chorobą i życiem - tak zwyczajnie?

jak ostatnio poznałem takiego lekarza towarzysząc dziadkowi w trakcie kontroli rozrusznika serca - można o nim powiedzieć krótko: Uśmiechnięty Fachowiec. Jest nim Marcin Kostkiewicz ze Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie. Dziadek wychodzi od niego zawasze usmiechnięty i twierdzi, że czuje się zdecydowanie lepiej. Nie jest to na pewno złudzenie bo Kostkiewicz wyregulował mu przy okazji ciśnienie krwi, a poza tym od dawna nie ma arytmii serca.
Czy tacy ludzie są na wymarciu? ja znam dwóch - drugi to dokltor Rusin - pediatra - również z tego Szpitala, szkoda, że już na emeryturze
Obserwuj wątek
    • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 16.04.12, 09:34
      Sonda jest tendencyjna. Brak bowiem możliwości wyboru odpowiedzi, której prawdopodobnie udzieliłaby największa liczba osób. ZERO.
      • her-taba Re: naprawdę dobry lekarz!? 16.04.12, 10:57
        0.9_procent napisał:

> Sonda jest tendencyjna. Brak bowiem możliwości wyboru odpowiedzi, której prawdo
        > podobnie udzieliłaby największa liczba osób. ZERO.

Co za ponure spojrzenie na świat! ja musiałabym dłuuugo się zastanawiać zanim bym policzyła dobrych lekarzy, których spotkałam na swojej drodze!
        • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 16.04.12, 11:32
          her-taba napisała:

> ja musiałabym dłuuugo się zastanawiać zanim b
          > ym policzyła dobrych lekarzy, których spotkałam na swojej drodze!

Właśnie o tym pisałem. A skoro ty przy niewątpliwie optymistycznym spojrzeniu na świat musiałabyś się dłuuugo zastanawiać, to tym bardziej twierdzę, że braku je ZERA
          • gamdan Re: naprawdę dobry lekarz!? 16.04.12, 22:20
            A ja też znam jednego "naprawdę dobrego lekarza".
            Mam tylko wątpliwości, czy dobrze rozumię określenie "n d l".
            • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 17.04.12, 08:50
              Wiesz, siebie, Dr Quinn, Housa i Zosię z jakiejśtam Góry też znam. Choć pewnie nie powinienem wymieniać siebie w tak znakomitym gronie.
              • igor14141 Re: naprawdę dobry lekarz!? 17.04.12, 15:13
                0.9_procent napisał:

> Wiesz, siebie, Dr Quinn, Housa i Zosię z jakiejśtam Góry też znam. Choć pewnie
                > nie powinienem wymieniać siebie w tak znakomitym gronie.

Masz rację , Ty nie możesz zaliczać sie do tak znakomitych "lekarzy"

Twoja półka to raczej dr Falkowicz, przykre że takich Falkowiczów często można spotkać w naszych szpitalach.
                • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 17.04.12, 17:20
                  igor14141 napisał:

> Masz rację , Ty nie możesz zaliczać sie do tak znakomitych "lekarzy"
                  >
                  > Twoja półka to raczej dr Falkowicz, przykre że takich Falkowiczów często można
                  > spotkać w naszych szpitalach.

Masz rację - stąd moje wątpliwości. Dlatego też wyrażałem moje zastrzeżenia dotyczące sondy.
                  • gamdan Re: naprawdę dobry lekarz!? 17.04.12, 19:22
                    Mam teraz jeszcze większe wątpliwości, czy dobrze rozumiem znaczenie słów "naprawdę dobry lekarz". No bo Quinn, House i Zosia to przecież nie są lekarze.
                    Co to znaczy dobry lekarz?
                    Dobry dla kogo? Dla siebie, dla pacjentów czy dla innych lekarzy? A może dla ministra zdrowia lub dla budżetu mojego szpitala.
                    Dla kogo mam być dobry?
                    Nie mogę być dobry dla wszystkich.
                    • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 17.04.12, 19:33
                      gamdan napisał:

> Mam teraz jeszcze większe wątpliwości, czy dobrze rozumiem znaczenie słów "napr
                      > awdę dobry lekarz". No bo Quinn, House i Zosia to przecież nie są lekarze.

No to co ?
                      Przecież
                      1.
                      2.

• 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 17.04.12, 19:38
                        a w Polsce?
                        Chamstwo i łamanie praw pacjentów
                        Żaden dobry lekarz nie pozwoliłby na taki koszmar.
                        • gamdan Re: naprawdę dobry lekarz!? 21.04.12, 12:25
                          > Żaden dobry lekarz nie pozwoliłby na taki koszmar.

Ale tylko lekarz, który jest naprawdę dobry dla pacjentów. Jeśli taką organizację pracy przychodni wprowadził lekarz to znaczy, że wyżej on ceni inne dobra niż dobro pacjentów.
                          Gdyby naprawdę cenił dobro pacjentów to nie byłby dobry dla siebie czy dla swojej przychodni, jej budżetu, innych pracowników. Nie można być dobrym dla wszystkich. Naprawdę.
                          "Naprawdę dobry lekarz" nie istnieje.
                          • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 21.04.12, 23:43
                            Czytając post otwierający wątek zrozumiałem, że chodzi właśnie o lekarza dobrego dla pacjentów. Ale dzisiejszy post pct3 rozwiewa złudzenia - w Polsce w realu dobry lekarz ( w rozumieniu dobry dla pacjentów) istnieć nie może. A gdy pisałem o doktor Zosi to wielu myślało, że sobie robię jaja.
                            • minotaur0 Re: naprawdę dobry lekarz!? 05.05.12, 12:57
                              wszystkich nie zadowolisz ZAPOMNIJ
                        • barabara6 Krasnoludki są wszędzie 21.04.12, 17:20
                          www.rmf24.pl/fakty/polska/news-pacjent-placi-nfz-oszczedza-czyli-nowa-lista-lekow,nId,531593
                    • minotaur0 Re: naprawdę dobry lekarz!? 05.05.12, 13:03
                      to bąź dobry dla kogo tylko potrafisz, jeśli w ogóle potrafisz...
                • minotaur0 Re: naprawdę dobry lekarz!? 05.05.12, 12:58
                  o co chodzi z tym falkowiczem?
                • practicant Re: naprawdę dobry lekarz!? 06.08.12, 20:24
                  igor14141 napisał:

> Masz rację , Ty nie możesz zaliczać sie do tak znakomitych "lekarzy"
                  >
                  > Twoja półka to raczej dr Falkowicz, przykre że takich Falkowiczów często można
                  > spotkać w naszych szpitalach.

...spytam naiwnie, miałeś oczywiście na myśli profesora FalkIEwicza...?
      • minotaur0 Re: naprawdę dobry lekarz!? 05.05.12, 13:00
        sam jesteś ZERO (niewielka różnica: zero czy 0,9procent)
        • 0.9_procent Re: naprawdę dobry lekarz!? 05.05.12, 22:08
          Masz może więcej równie głębokich przemyśleń?
    • andrzej256 Lekarz ma dostarczac rozrywki? 21.04.12, 13:04
      bor-123 napisał:

...
      > jak ostatnio poznałem takiego lekarza towarzysząc dziadkowi w trakcie kontroli
      > rozrusznika serca - można o nim powiedzieć krótko: Uśmiechnięty Fachowiec. Jest
      > nim Marcin Kostkiewicz ze Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie. Dziadek wyc
      > hodzi od niego zawasze usmiechnięty i twierdzi, że czuje się zdecydowanie lepie
      > j. Nie jest to na pewno złudzenie bo Kostkiewicz wyregulował mu przy okazji ciś
      > nienie krwi, a poza tym od dawna nie ma arytmii serca.
      > Czy tacy ludzie są na wymarciu? ja znam dwóch - drugi to dokltor Rusin - pediat
      > ra - również z tego Szpitala, szkoda, że już na emeryturze

A jak ktos nigdy nie byl chory i nie zna ani jednego lekarza? Poza tym dlaczego od lekarza mam oczekiwac rozrywki? Nie jest zadaniem lekarza sprawianie, by pacjenci wychodzili od nego usmiechnieci. Najczesciej nie jest to zreszta mozliwe - wyobraz sobie sytuacje (nie taka rzadka zreszta), kiedy u dziecka rozpoznawany jest nowotwor.
      • minotaur0 Re: Lekarz ma dostarczac rozrywki? koko euro spoko 05.05.12, 12:54

> A jak ktos nigdy nie byl chory i nie zna ani jednego lekarza? Poza tym dlaczego
        > od lekarza mam oczekiwac rozrywki? Nie jest zadaniem lekarza sprawianie, by pa
        > cjenci wychodzili od nego usmiechnieci. Najczesciej nie jest to zreszta mozliwe
        > - wyobraz sobie sytuacje (nie taka rzadka zreszta), kiedy u dziecka rozpoznawa
        > ny jest nowotwor.

POPIERAM!!
        od rozrywki to jest TV na przykład i nowy hymn reprezentacjii koko euro spoko
    • snajper55 Re: naprawdę dobry lekarz!? 21.04.12, 14:34
      Ilu znacie naprawdę dobrych policjantów, konduktorów czy górników?

S.
    • hot-tie Re: naprawdę dobry lekarz!? 23.04.12, 00:49
      ja znam 1/2 (bo umarł)
      obecnie poszukuję

ale może lekarz nie jest w tym wszystkim (zdrowiu) najważniejszy?!
      co ze zdrowym trybem życia, zabieganiem, niewyspaniem, jedzeniem MacŚmieci
      idę się położyć (na głodniaka)
    • ottawiusz tylko natura 01.05.12, 21:44
      nie znam zbyt wielu lekarzy, bo staram się ich unikać jak ognia, jeśli leczenie to tylko naturalnymi metodami, jak babcie nas uczyły
      a przede wszystkkim sport, sport, sport
      • ottawiusz euro 2012 01.05.12, 21:46
        pozdrowienia dla wszystkich kibiców piłki nożnej!!!!!!!
    • ed.ward Re: naprawdę dobry lekarz!? 05.05.12, 12:13
      A ja mam bardzo dobrego lekarza rodzinnego, który się nazywa Baranowski.
      Kardiolog Kostkiewicz z Rzeszowa to bardzo dobry lekarz też o nim słyszałem, ale inni kardiolodzy też mają dobre opinie, jak ktoś się chwilę leczy to znajdzie w końcu dobrego kardiologa, a w Rzeszowie wybór jest duży, na Lwowskiej kardiologów nie brakuje...
      • ed.ward a propo kostkiewicz 05.05.12, 12:18
        ed.ward napisał:

> A ja mam bardzo dobrego lekarza rodzinnego, który się nazywa Baranowski.
        > Kardiolog Kostkiewicz z Rzeszowa to bardzo dobry lekarz też o nim słyszałem, al
        > e inni kardiolodzy też mają dobre opinie, jak ktoś się chwilę leczy to znajdzie
        > w końcu dobrego kardiologa, a w Rzeszowie wybór jest duży, na Lwowskiej kardio
        > logów nie brakuje...
        ciekawe kto na nowym sor będzie pracował?
        forum.nowiny24.pl/szpitalny-oddzial-ratunkowy-w-szpitalu-nr-2-w-rzeszowie-jak-z-amerykanskiego-filmu-foto-t58338/page__gopid__488590#entry488590
        • minotaur0 Re: a propo kostkiewicz 05.05.12, 13:07

> ciekawe kto na nowym sor będzie pracował?
          > forum.nowiny24.pl/szpitalny-oddzial-ratunkowy-w-szpitalu-nr-2-w-rzeszowie-jak-z-amerykanskiego-filmu-foto-t58338/page__gopid__488590#entry488590

pewnie zwykli ludzie
          i znowu nikogo idealnego NIE BEDZIE
          Ku**a!!!
    • minotaur0 tylko dwóch? 05.05.12, 13:01
      bor-123 napisał:

> ostatnio poznałem takiego lekarza towarzysząc dziadkowi w trakcie kontroli
      > rozrusznika serca - można o nim powiedzieć krótko: Uśmiechnięty Fachowiec. Jest
      > nim Marcin Kostkiewicz ze Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie. drugi to dokltor Rusin - pediat
      > ra - również z tego Szpitala, szkoda, że już na emeryturze

tzn. że nie ma innych dobrych lekarzy?>??
    • 5karolinakozak Re: naprawdę dobry lekarz!? 06.08.12, 16:32
      Ja bardzo dobrych lekarzy poznałam w Zgierskim Centrum kardiologicznym Med Pro. Przechodziłam tam operację na serce. Każdy jeden doktor był dla mnie miły i kompetentny. Przede wszystkim nie mieli znieczulicy, tak jak niektórzy lekarze z długim stażem pracy. Wręcz przeciwnie. Pomagali i starali się jak mogli. Jestem strasznie zadowolona z tego miejsca!
    • katahay Re: naprawdę dobry lekarz!? 12.08.12, 23:06
      tak , mamy jeszcze trochę więcej perełek na polskim rynku :) do listy na prawdę wartościowych lekarzy i świetnych specjalistów koniecznie trzeba dodać dr Marka Obersztyna u którego żadna migrena nie ma szans :)) i oczywiście dr Iwona Furman, którą tak na prawdę ciężko opisać nie rozpisując się.. dziej niej mój wujek nadal żyje a z tego co wiem nie jedna osoba zawdzięcza jej życie, jest lekarzem przed 24 h na dobę i nie chyba nie ma dla niej rzeczy nie możliwych :) każdemu życzę aby spotkał tak życzliwą i fantastyczną lekarkę!
      • 6jerry Re: naprawdę dobry lekarz!? 27.02.13, 14:40
        no ale co z tym Kostkiewiczem?
        czy to dobry lekarz?
        ja jestem bardzo zadowolony, ale czy w tak młodym wieku można być już dobrym lekarzem?
        trudno mi to wytłumaczyć, ale z jednej strony ja uważam, że trafiłem w dziesiątkę, a moja siostra zawsze powtarza, że dobry lekarz to musi mieć ukończone 50 lat.
        co o tym sądzicie?

ja mu daję 10/10
    • kosmov Re: naprawdę dobry lekarz!? 13.03.13, 14:31
      chyba mam to szczęście, że znam więcej niż 3 na prawdę dobrych specjalistów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka