Dodaj do ulubionych

numery PWZ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:50
Powiedzcie mi proszę, czy numer PWZ (prawo wykonywania zawodu) identyfikuje
jakieś "cechy" lekarza, np. specjalizację, okręgową izbę lekarską itp. czy to
po prostu nic nieznaczący numer w ewidencji...??
Obserwuj wątek
    • Gość: doc zawsze mozesz, sobie sprawdzic... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:32
      www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd
      • Gość: Noa Re: zawsze mozesz, sobie sprawdzic... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:37
        znam, znam ten rejestr...chodzi mi o to czy sam numer PWZ o czymś informuje...
        Drugie pytanie: Czy jesli wpiszę PWZ do tej wyszukiwarki i pojawi mi się
        nazwisko lekarza bez informacji o specjalizacji to oznacza, że lekarz ten nie
        ma zadnej specjalizacji? Czy mogą być jakieś braki informacyjne w Centralnym
        Rejestrze, czy dane tam ujęte są pewne na 100%?
        • Gość: Rafi up IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:56
        • Gość: judym Re: zawsze mozesz, sobie sprawdzic... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:42
          Dane w rejestrze są pewne na 100%, ale wyjątkowo może się zdarzyć, że ktoś kto
          je wprowadzał popełnił jakiś błąd, jak to czasem w życiu bywa.
          Jeśli brak danych o specjalizacji to oznacza, że w chwili wprowadzania danych
          lekarz specjalizacji nie posiadał i nie wpisał jej do kwestionariusza
          osobowego. Jeśli ktoś uzyskał specjalizację później to może jej nie być do
          czasu aktualizacji rejestru zależnej od Okręgowej Izby Lekarskiej, w której
          dany lekarz jest zarejestrowany.

Numer PWZ o niczym nie świadczy, bo został narzucony przez ZUS w 1999 r., gdy
          nadawano lekarzom uprawnienia do wystawiania nowych zaświadczeń ZUS, które
          zastąpiły stare druki L4. Izby Lekarskie musiały później przejąć tą numerację
          jako numery PWZ.
          • Gość: Noa Re: zawsze mozesz, sobie sprawdzic... IP: *.238.96.91.adsl.inetia.pl 07.10.04, 21:50
            No wreszcie mam odpowiedz, dzieki serdeczne doktorze judym ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka