Dodaj do ulubionych

OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALACH

• Gość: Mariola Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:16
      Doszłam do wniosku ze "ja"to pewnie ta siostra oddziałowaI bardzo dobrze broń
      kobieto te wspaniałe dziewczyny.
      • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:25
        a wiesz ze nie!tyram na odcinku i doskonale znam swoja prace .
        • Gość: Mariola Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:39
          Wiedziałam ze z branży medycznej!
          Widzisz ja pisałam ze najwiecej do powiedzenia to maja ci co nie lezeli w
          szpitalu.Albo odstawili tam babcie staruszkę(wiem bo widziałam jak lezałam w
          szpitalu)bo akurat im przeszkadzała.
          Niewiem jak sie do ciebie zwracac,ale pozdrawiam cie serdecznie i życzę
          wytrwałości i spokojnych dyzurów(przy kawce tez bo to sie wam nalezy jak
          wszystkim)
          • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:48
            bardzo dziekuje!zwyczajnie na -ty.oddali staruszke,to czesta praktyka nawet
            bardzo czesta zwlaszcza w czasie swiat i sylwestra,kochajace rodziny tak
            postepuja,zal mi tych ludzi naprawde!
            szpital znam nietylko jako pracownik jako pacjent rowniez.
            pozdrawiam!
            • Gość: Mariola Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:35
              Tę co zemną lezała to oddali bo na urlop do Włoch jechali.Moze dobrze bo by
              starowinka w domu krzywde sobie zrobiła.Przeciez mozna było inaczej , są
              opiekunki może tez jakaś dalsza rodzina,ale to juz inna historia.

Masz kłopoty ze zdrowiem?
              • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:39
                czasami jak kazdy czlowiek
    • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:30
      50 lat -najwyzej !
    • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:47
      o jeszcze jak!
    • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:52
      Marek jeszcze jak okrotna!
      dziekuje bylo dla ANNY!
    • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:16
      oj zazdrosnik jestes malutki!chodz Mareczku dostaniesz czekoladke a i kawki
      sie napijesz......
      • Gość: Ted Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:45
        Gość portalu: ja napisał(a):

> oj zazdrosnik jestes malutki!chodz Mareczku dostaniesz czekoladke a i kawki
        > sie napijesz......

Za takie jego opinie o Waszej pracy to nie zasłużył, ani na jedno, ani na
        drugie.
        Ale pielęgniarki mają miękkie serduszko, więc nic dziwnego.
        Ted
        • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:29
          jakby przyniosl ,to czemu nie.......
    • Gość: Nike Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.chello.pl 05.03.05, 18:16
      W szpitalu przy ul .Stempińskiej w Warszawie jest wolnych ponad 40 etatów
      pielegniarskih. Dziewczyny uczą sie jezyków i wyjeżdzają. One wybrały ten zawód
      bo chcą pomagać ludzią, ale też chcą godnie żyć.
      Dlaczego nie wspieracie ich w walce o godne zarobki tu w Polsce.
      Czy myślicie że zawsze będziecie zdrowi, w każdym momencie naszego życia mozemy
      zachorować, zostać ofiarą wypadku.Nasza matka lub ojciec może doznać udaru
      mózgu, będzie wymagała specjalistycznej opieki.
      Kto tym będzie sie zajmował w szpitalu.
      Nie mamy już szkół pielęgniarskich, sa tylko wydziały pielęgniarskie na
      Akademiach medycznych więkrzość młodych ludzi podejmujących tam naukę mysli o
      wyjeździe.
      To tyle ku przestrodze i rozwadze.
      Pozdrawiam.

• Gość: Ted Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:39
      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Nic nie robią tylko d...y plaszczą nie można się ich doprosić.

To zalezy chyba o co prosisz...
      Ted
    • Gość: Godność Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.05, 17:07
      Witam wszystkich,, jestem pielęgniarką z 7-letnim stażem pracy w szpitalu na
      dość ciężkim oddziale onkologicznym. Chciałam wyrazić kilka słów do tych osób
      które mają zastrzeżenia do naszej pracy (chociaż tych jest naprawdę jak widać
      garstka). Chcę wam powiedziec że jest to bardzo cięzka odpowiedzialna i pełna
      stresów praca, za którą otrzymujemy tylko "jałmużnę" - więc zamiast narzekać
      powinniście wyrazić ogromne podziękowania że w polskich szpitalch "jeszcze"
      pracują pielęgniarki, bo ich już naprawdę zaczyna brakować!
      Ja z mojej strony nigdy nie zaniedbałam żadnego pacjenta, wręcz przeciwnie, bo
      zawsze wyobrażam sobie że ja mogę również znaleźć się kiedyś na miejscu
      pacjenta, więc proszę nie uogólniać że każda pielęgniarka tylko pije kawę!

Jeszcze jedno zdanie do osób które nie doceniają pracy pielęgniarek
      • bo23 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.03.05, 19:52
        Pielęgniarka w naszych szpitalach wykonuje pracę nie tylko swoją ale często za
        salową, czy lekarza. Często dostaje po głowie od pana doktora, że go budzi bo
        coś sie dzieje z pacjentem. Kilka godzin na nogach to też nie byle co, do tego
        stres, nie zawsze da sie podejść do pacjenta obiektywnie, bo to dziecko, lub
        przypomina kogoś z rodziny. Za pare lat będziemy w naszym kraju szukać
        pielęgniarek, te co pójdą do tego zawodu w wiekszości wyjadą za granicę i będą
        miały rację. A my pacjęci, no cóż uczmy się jak pielęgnować sie na wzajem.
        Wszystkim pielęgniarkom i pielęgniarzom życzę dużo uśmiechu i godziwych w końcu
        zarobków.
      • Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:00
        tak na marginesie wybierasz sie do Łodzi w czerwcu PTPO?
    • Gość: boguslawa1 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:18
      Uważam ze sa pilegniarki z sercem ale wiekrzosc jest myslami przy portfelu
      pacjeta .Ten kto do w kieszen moze liczyc na dodatkowa troske.
      • Gość: marcin Jak sie zgadzasz robić za psa to musisz szczekac IP: *.makow-maz.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 12:03
        co tu duzo gadac pielegniarki sa tylko reprezentantkami społeczeństwa zdarzaja
        sie wiec madre i głuoie , pracowite i leniwe miłe i wredne ot ludzie. trzeba
        sie z tym pogodzić
        nie moge natomiast pogodzic sie z argumentem typu" bede złę pracowac bo mi żle
        płacą"
        Jesli ktoś sie zgodził coś robić za takie a nie inne pieniądze to powinien to
        robić jak najlepiej i juz.Jesli uwaza ze za moało mu płacą to powinien sie
        zwolnić. I prosze mi nie pisac ze bezrobocie i co ja biedna ze sobą poczne bo
        mam rodzine i dzieci to jest zupełnie inna sprawa jesli okoliczności zmuszają
        mnie do pracy za psie pieniądze to pracuje ale robie to jak najlepiej umiem. BO
        to jest uczciwe. Co nie zmienia faktu ze zarabiacie skandalicznie
        pozdrowienia
      • Gość: Maja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 13:54
        Droga Bogusławo jestem pielęgniarką taką która z dala stroni od portfela
        pacjenta- Twój komentarz mnie obraża! A Tobie osobiście polecam słowniczek
        ortograficzny.
        • Gość: marcin Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.makow-maz.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 14:03
          mnie Kochaneńka?? :-)))
          • Gość: Maja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 14:07
            Jeżeli nazywasz się Bogusława to Tobie :)
            • Gość: marcin Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.makow-maz.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 14:43
              na szczescie nie!!!
      • Gość: Ktosia Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.udn.pl 06.05.05, 22:33
        Ten kto najgłośniej mówi najmniej daje... dałas kiedyś w kieszeń? pewnie
        odpowiesz nie,ale inni dają czyli jak zwykle zero konkretów same ogólniki.
        Pracuję 16 lat w zawodzie,próbowano mi dac raz słowine RAZ i co ty na to więc
        kto daje? a drugie pytanie KOMU.... najpierw pomyśl a potem się odzywaj,nie
        pozdrawiam bo szkoda słow
    • Gość: Ada Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.spray.net.pl 14.03.05, 14:40
      Jestem Pielęgniarką i kocham swój zawód. Wybrałam go świadomie.
      Mimo iż posiadam wykształcenie wyższe nie związane z medycyną dalej chcę
      pracować w zawodzie.
      Jest to praca bardzo ciężka i odpowiedzialna.
      Wymaga od Pielęgniarki wiele pracy
      umysłowej,fizycznej,intuicji,ciepła,cierpliwości,i szacunku do drugiego
      człowieka.Ja kocham ludzi!Nawet tych którzy nie szczędzą nam kąśliwych uwag i
      docinków, i tych naburmuszonych i tych ważniaków.
      Jeśli ktoś myśli że Pielęgniarki siedzą i piją tylko kawę za kawą to jest po
      prostu GłUPI!!!
      Wszystko do czsu-każdy kiedyś trafi do szpitala,i sam się przekona jak ważna i
      szlachetna jest praca Pielęgniarek.
      Pozdrawiam wszystkich złośliwców i bufonów z powyższych postów.
    • Gość: flebo Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.pool8250.interbusiness.it 19.04.05, 15:35
      w kraju pracowalam 10 latzawsze wszpitalu,nie bylo lekko,dyzury 12godz.ale mimo
      wszystko zawsze czas na wspolne sniadanko, kwke czy papierosa.obecnie od
      10mies.pracuje za granica dyzury 7g w tym 15min.przeerwy o wyznaczonej
      godz.praca zorganizowana co do min.nie ma czegos takiego jk pokoj socialny
      czyli miejsce spotkan.jest amb.i sala chorych gdzie wiekszosc czasu spedza
      pieleg.jest to oddzial wew.lapowek niema.zarabia sie lepiej
      • Gość: Ada Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.spray.net.pl 06.05.05, 13:32
        Popieram!
    • medyczka2 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.05.05, 00:49
      W każdym zawodzie niestety są "czarne owce". Sama znam kilka i one psują nam
      opinię. Wydaje mi się jednak, że kiedyś było gorzej. Obecnie jesteśmy coraz
      bardziej wykształcone, świadome. Pomimo tych zarobków, warunków itd.
      Wydaje mi się też, że bardzo dużo zależy od kierownictwa, mam tu na myśli
      głównie odziałowe. Od ich postawy, wiedzy, kompetencji zależy bardzo wiele.
      Dobra oddziałowa nie pozwoli sobie, żeby na jej oddziale "odwalało się
      fuszerkę". Bądźmy profesjonalistkami! Szanujmy się i nie pozwalajmy sobie na
      to,żeby te złe opinie wogóle powstawały. Szanujmy pacjentów, pamietajcie,że nasz
      sposób odnoszenia się do nich jest bardzo ważny. W opinii pacjenta czsami
      najważniejszy.
      • malaguena1 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.05.05, 13:49
        > W każdym zawodzie niestety są "czarne owce". Sama znam kilka i one psują nam
        > opinię. Wydaje mi się jednak, że kiedyś było gorzej...Szanujmy pacjentów,
        pamietajcie,że nasz
        > sposób odnoszenia się do nich jest bardzo ważny. W opinii pacjenta czsami
        > najważniejszy.

Doceniam bardzo ciezka prace pielegniarek - oprocz wszelkich nieprzyjemnych
        zabiegow, bardzo czesto cierpliwie i bez slowa znosza nieznosnych dosc czesto
        pacjentow, to im sie czesto obrywa za to, ze lekarz czegos nie dopilnowal lub
        zapomnial (no bo do pielegniarki ludzie sa bardziej smiali niz do pana
        doktora....), to im obrywa sie od przelozonych i lekarzy za to, ze czasem
        ujmują sie w interesie pacjenta;
        I zgadzam sie - w kazdym srodowisku istnieja rozni ludzie, jedni lepsi, drudzy
        gorsi, jedni bardziej zaangazowani w to co robia, inni mniej; nie powinnismy
        zatem generalizowac i przypinac latek wszystkim przedstawicielom zawodu z
        powodu pojedynczych niemilych przypadkow;
        Ale nie powinno sie tez za wszelka cene tlumaczyc niestosownego zachowania
        niektorych w imie dziwnie pojmowanej , tzw. "solidarnosci" zawodowej" (i nie
        odnosze sie tutaj do pielegniarek)

pozdrawiam
    • aelithe Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.05.05, 16:45
      W miejscu gdzie pracowałem miałem bardzo dobrze zgrany zespół pielęgniarksi, to
      jest połowa sukcesu lekarza. Tearz sie zmieniły oddziałowe i wszystko zchodzi
      an psy.
      • ayme prawda jest taka 08.05.05, 14:47
        pracuje w Dani juz 8 miesiecy zarabiam na polskie 6 tys zl za 32 godziny
        tygodniowo ,jest to placa poczatkowa z latami dostaje sie wiecej.
        ale to jest praca- zero siedzenia ,caly czas praca .na przerwach rozmawiamy o
        pacjentach bo mamy platne przerwy wiec o byle czym nie mozemy rozmawiac tylko o
        pracy(takie sa zasady).do pacjenta trzeba podchodzic z kultura,usmiechem
        zabawiac zagadywac jest to bardzo meczace,przy pracy trzeba miec odpowiedna
        postawe zeby sobie nie uszkodzic kregoslupa wiec tez trzeba o tym pamietac.niby
        to korzystne ale stresujace,smiac mi sie chce jak widze w tv na polskim
        programie nieporadne pielegniarki dzwigajace pacjenta,tutaj by je op...li ze
        nie znaja technik przeoszenia i td.albo widze ze w mini paraduja w ladnych
        sandalkach ,makijazach tutaj to niemozliwe ,kazdy gania w kitlach szpitalnych i
        wygodych butach bo by nie wyrobil 8 godzin na nogach!
        • Gość: abi Re: prawda jest taka IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:30
          ...myśle zService Pack dla Windows 98 SE nasze pielęgniarki tez by tak robiły
          gdyby 6 tysięcy dostały....
          • ayme Re: prawda jest taka 08.05.05, 18:10
            zapominasz jednak ze to na polskie 6 tysiecy zlotych .tutaj jest to podla
            placa ,i mowimy ze to pensja smiechu warta!
            • ayme Re: prawda jest taka 08.05.05, 18:16
              uzasadniam podajac ceny mam 12 tysiecy koron plus alimenty razem ok 13
              tysiecy.za mieszkanie i rachunki place 6 tysiecy ,na jedzenie 4 tysiace idzie
              no i 2 tysiace na ekstra wydatki.tutaj w Dani to BIEDA
              • Gość: ciezkopracujaca Re: prawda jest taka IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.05.05, 20:40
                Widac, ze ciezko to ty w Polsce nie pracowalas, bo to o czym ty piszesz to ja
                mam na co dzien i moje kolezanki tez, jedyna roznica to fakt, ze za 1000 zl,
                ale przeciez to nie jest podla placa nie????????
                A swoja droga gdzie ty w Polsce pracowalas, ze mialas takie dluugie przerwy i
                chodzilas w mini? A o tym, ze sa odpowiednie techniki dzwigania pacjenta to
                kazdy wie tylko jakos to trudno zrealizowac w pojedynke, ale moze wy macie na
                to jakies rozwiazanie w Dani.
    • magosiaa Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 20:44
      "-smiac mi sie chce jak widze w tv na polskim
      programie nieporadne pielegniarki dzwigajace pacjenta,tutaj by je op...li ze
      nie znaja technik przeoszenia i td.albo widze ze w mini paraduja w ladnych
      sandalkach ,makijazach tutaj to niemozliwe ,kazdy gania w kitlach szpitalnych i
      wygodych butach bo by nie wyrobil 8 godzin na nogach!"

Mówisz, że pracujesz w Danii "już 8 miesięcy". Popatrz jak to szybko poczułaś
      się lepsza od polskich koleżanek. No, chyba, że uczyłaś się w Danii, ale to nie
      wynika z twojego postu. A gdzie to tak twoim zdaniem te pielęgniarki w
      Polsce "paradują"? Na 40 łóżkowym oddziale, gdzie są same na dyżurze? Trochę
      pokory. To, że wyjechałaś i pracujesz w zawodzie to niewątpliwie twój sukces,
      który zawdzięczasz tylko swojej pracy, ale nie wyrażaj się pogardliwie o
      polskich koleżankach, z którymi pewnie tak niedawno pracowałaś. No chyba, że
      należałaś do tych co to "paradują".
      • Gość: ayme Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 21:06
        konczylam szkole w Dani bo moje wyksztalcenie tutaj sie nie liczylo,(liceum med
        5 letnie)w Polsce pracowalam dawno temu wiec pisze o tym co widzialam bedac z
        wizyta w szpitalu oraz z wiadomosci gdzie nieraz migaja urywki o pielegniarkach
        i wygladaja super w mini i klapkach ale ja sie dziwilam ze im sie chce tak
        stroic i ze ich nogi nie bola.w szpitalu pracuje tutaj 8 miesiecy a ogolnie 6
        lat ale wczesniej bylo to w domu starcow i jako piel.domowa.nikogo nie
        krytykuje zawsze trzymalam strone Polski ,wiem jak tam sie ciezko pracuje pisze
        tylko o wygladzie i o tych technikach ,ktorych wymagaja tutaj nawet jak sie
        samemu przesuwa w lozku chorego.podnosimy wyciagami na szczescie ale jak chory
        siada na taka ubikacje na kolach to tez nawet jak mu pieluche zakladam to mam
        sie schylic tak a nie inaczej bo takie sa zasady.(sprobowalabym inaczej!)ile
        razy musimy sie nawyciagac chorego z lozka i do lozka bo tutaj sa zasady ze na
        sniadanie ,do wc(to na kolach),na aktywizacje ,na kawe,nieraz widze ze chorzy
        maja dosc a my to czujemy w krzyzu mimo wyciagow.wydaje mi sie ze w Polsce nie
        ma takich zasad a moze juz sa nie wiem ,ale jakos nie widzialam....to wcale nie
        krytyka Polski ,ani Pielegniarek!
        • aelithe Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 21:23
          Ayme, a Polsce nie ma standartów pracy pielęgniarki. Nie ma standartów obsady i
          nie ma szkoleń odpowiedniej klasy. Obsada pielęgniarska to zazwyczaj jedna
          pielęgniarka na 20-40 chorych. To stanowczo za mało. Zmiany w pracy
          pielęgniarki trwają 12 godzin, co w moim odczuciu jest jest maksymalnym okresem
          jaki wytrzymuje lekarz. uważam, że pielęgniarka nie powinna pracować dłużej niż
          8 godzin nie licząc przerw w pracy.
    • magosiaa Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 21:22
      Wiesz, ja juz dośc dawno nie pracuję w zawodzie, ale chodzę na wolontariat. Nie
      wiem czy teraz uczą technik podnoszenia pacjenta i właściwej postawy przy
      róznych czynnościach, ale wątpię. Może bedzie wiedział ktoś co niedawno kończył
      szkołę. Wydaje mi się jednak, że nikogo to nie interesuje, czy pielęgniarka
      bedzie miała zdrowy kręgosłup czy nie i dlatego nikomu nie przyjdzie do głowy
      aby tego uczyć. Myślę, że nasze pielęgniarki nie miałyby nic przeciwko gdyby
      ktoś je uczył właściwych technik podnoszenia pacjenta i żeby to egzekwowano.
      Co do ubrania to nie wiem co tam w Danii pokazują w TV. Ja bywając teraz na
      dyzurach w szpitalu (oddz. ratunkowy) nie zauważyłam wyjątkowych kreacji, a
      buty trzeba mieć wygodne bo tam nie ma czasu nawet na 15 min. przerwy w ciągu
      dyżuru. Wiadomo natomiast, że Polki to szykowne kobietki i elegancję mają w
      genach, może stąd to wrażenie :))))?
      Pozdrawiam, M.
      • ayme Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 22:40
        tak chyba raczej chodzi o to ze my Polki zawsze staramy sie dbac o siebie a
        Dunki np chociaz maja lzej pod wieloma wzgledami wygladaja nie za bardzo;)
        jak porownac taka Dunke pielegniarke i Polke to rzeczywiscie Dunka jakos
        zgrzebnie wyglada ,a Polka super mimo ze wcale nie ma lzej ,a nawet ma gorzej
        jak sie okazuje.a wiec pozory myla i nie ma co wierzyc TV.nie mieszkam w Polsce
        juz wiele lat ,wiec wiele rzeczy znam tylko z tvn lub tv poloni.pozdrawiam!
        • kingusi Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 09.05.05, 08:34
          Jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej n/t pracy pielegniarek to poczytaj
          sobie dokladnie na tym forum albo zapraszam cie na moje forum dla mam
          pielegniarek(w sygnaturce). W telewizje nie powinnas wierzyc, bo filmy o
          szpitalach sa tak samo wiarygodne jak o Batmanie czy Supermenie. Piszesz
          jednak, ze wy musicie usmiechac sie do pacjentow i byc supermile i to jest
          takie ciezkie. Obawiam sie, ze gdyby nasze obowiazki do tego tylko sie
          sprowadzaly to nikt by nie narzekal:) Pozdrawiam.
          • kingusi do ayme 09.05.05, 08:36
            Przeczytaj dokladnie ten watek, to sie duuuzo dowiesz o pracy pielegniarek w
            Polsce...
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=22858181&v=2&s=0
            • alexy1 Re: do ayme 09.05.05, 16:04
              witam,czy ktoś ma może namiary do nowo powstałej(powstającej)szkoły
              pielęgniarskiej w Warszawie,która przygotowywuje pielęgniarki do wyjazdu do
              pracy w USA? za wszelkie info z góry dzieki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka