Gość: Mariola Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:16 Doszłam do wniosku ze "ja"to pewnie ta siostra oddziałowaI bardzo dobrze broń kobieto te wspaniałe dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:25 a wiesz ze nie!tyram na odcinku i doskonale znam swoja prace . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:39 Wiedziałam ze z branży medycznej! Widzisz ja pisałam ze najwiecej do powiedzenia to maja ci co nie lezeli w szpitalu.Albo odstawili tam babcie staruszkę(wiem bo widziałam jak lezałam w szpitalu)bo akurat im przeszkadzała. Niewiem jak sie do ciebie zwracac,ale pozdrawiam cie serdecznie i życzę wytrwałości i spokojnych dyzurów(przy kawce tez bo to sie wam nalezy jak wszystkim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:48 bardzo dziekuje!zwyczajnie na -ty.oddali staruszke,to czesta praktyka nawet bardzo czesta zwlaszcza w czasie swiat i sylwestra,kochajace rodziny tak postepuja,zal mi tych ludzi naprawde! szpital znam nietylko jako pracownik jako pacjent rowniez. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:35 Tę co zemną lezała to oddali bo na urlop do Włoch jechali.Moze dobrze bo by starowinka w domu krzywde sobie zrobiła.Przeciez mozna było inaczej , są opiekunki może tez jakaś dalsza rodzina,ale to juz inna historia. Masz kłopoty ze zdrowiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:39 czasami jak kazdy czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:30 50 lat -najwyzej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:47 o jeszcze jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:52 Marek jeszcze jak okrotna! dziekuje bylo dla ANNY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:16 oj zazdrosnik jestes malutki!chodz Mareczku dostaniesz czekoladke a i kawki sie napijesz...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:45 Gość portalu: ja napisał(a): > oj zazdrosnik jestes malutki!chodz Mareczku dostaniesz czekoladke a i kawki > sie napijesz...... Za takie jego opinie o Waszej pracy to nie zasłużył, ani na jedno, ani na drugie. Ale pielęgniarki mają miękkie serduszko, więc nic dziwnego. Ted Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:29 jakby przyniosl ,to czemu nie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nike Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.chello.pl 05.03.05, 18:16 W szpitalu przy ul .Stempińskiej w Warszawie jest wolnych ponad 40 etatów pielegniarskih. Dziewczyny uczą sie jezyków i wyjeżdzają. One wybrały ten zawód bo chcą pomagać ludzią, ale też chcą godnie żyć. Dlaczego nie wspieracie ich w walce o godne zarobki tu w Polsce. Czy myślicie że zawsze będziecie zdrowi, w każdym momencie naszego życia mozemy zachorować, zostać ofiarą wypadku.Nasza matka lub ojciec może doznać udaru mózgu, będzie wymagała specjalistycznej opieki. Kto tym będzie sie zajmował w szpitalu. Nie mamy już szkół pielęgniarskich, sa tylko wydziały pielęgniarskie na Akademiach medycznych więkrzość młodych ludzi podejmujących tam naukę mysli o wyjeździe. To tyle ku przestrodze i rozwadze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:39 Gość portalu: Marek napisał(a): > Nic nie robią tylko d...y plaszczą nie można się ich doprosić. To zalezy chyba o co prosisz... Ted Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godność Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.05, 17:07 Witam wszystkich,, jestem pielęgniarką z 7-letnim stażem pracy w szpitalu na dość ciężkim oddziale onkologicznym. Chciałam wyrazić kilka słów do tych osób które mają zastrzeżenia do naszej pracy (chociaż tych jest naprawdę jak widać garstka). Chcę wam powiedziec że jest to bardzo cięzka odpowiedzialna i pełna stresów praca, za którą otrzymujemy tylko "jałmużnę" - więc zamiast narzekać powinniście wyrazić ogromne podziękowania że w polskich szpitalch "jeszcze" pracują pielęgniarki, bo ich już naprawdę zaczyna brakować! Ja z mojej strony nigdy nie zaniedbałam żadnego pacjenta, wręcz przeciwnie, bo zawsze wyobrażam sobie że ja mogę również znaleźć się kiedyś na miejscu pacjenta, więc proszę nie uogólniać że każda pielęgniarka tylko pije kawę! Jeszcze jedno zdanie do osób które nie doceniają pracy pielęgniarek Odpowiedz Link Zgłoś
bo23 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.03.05, 19:52 Pielęgniarka w naszych szpitalach wykonuje pracę nie tylko swoją ale często za salową, czy lekarza. Często dostaje po głowie od pana doktora, że go budzi bo coś sie dzieje z pacjentem. Kilka godzin na nogach to też nie byle co, do tego stres, nie zawsze da sie podejść do pacjenta obiektywnie, bo to dziecko, lub przypomina kogoś z rodziny. Za pare lat będziemy w naszym kraju szukać pielęgniarek, te co pójdą do tego zawodu w wiekszości wyjadą za granicę i będą miały rację. A my pacjęci, no cóż uczmy się jak pielęgnować sie na wzajem. Wszystkim pielęgniarkom i pielęgniarzom życzę dużo uśmiechu i godziwych w końcu zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:00 tak na marginesie wybierasz sie do Łodzi w czerwcu PTPO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguslawa1 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:18 Uważam ze sa pilegniarki z sercem ale wiekrzosc jest myslami przy portfelu pacjeta .Ten kto do w kieszen moze liczyc na dodatkowa troske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Jak sie zgadzasz robić za psa to musisz szczekac IP: *.makow-maz.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 12:03 co tu duzo gadac pielegniarki sa tylko reprezentantkami społeczeństwa zdarzaja sie wiec madre i głuoie , pracowite i leniwe miłe i wredne ot ludzie. trzeba sie z tym pogodzić nie moge natomiast pogodzic sie z argumentem typu" bede złę pracowac bo mi żle płacą" Jesli ktoś sie zgodził coś robić za takie a nie inne pieniądze to powinien to robić jak najlepiej i juz.Jesli uwaza ze za moało mu płacą to powinien sie zwolnić. I prosze mi nie pisac ze bezrobocie i co ja biedna ze sobą poczne bo mam rodzine i dzieci to jest zupełnie inna sprawa jesli okoliczności zmuszają mnie do pracy za psie pieniądze to pracuje ale robie to jak najlepiej umiem. BO to jest uczciwe. Co nie zmienia faktu ze zarabiacie skandalicznie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 13:54 Droga Bogusławo jestem pielęgniarką taką która z dala stroni od portfela pacjenta- Twój komentarz mnie obraża! A Tobie osobiście polecam słowniczek ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.makow-maz.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 14:03 mnie Kochaneńka?? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 14:07 Jeżeli nazywasz się Bogusława to Tobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.makow-maz.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 14:43 na szczescie nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosia Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.udn.pl 06.05.05, 22:33 Ten kto najgłośniej mówi najmniej daje... dałas kiedyś w kieszeń? pewnie odpowiesz nie,ale inni dają czyli jak zwykle zero konkretów same ogólniki. Pracuję 16 lat w zawodzie,próbowano mi dac raz słowine RAZ i co ty na to więc kto daje? a drugie pytanie KOMU.... najpierw pomyśl a potem się odzywaj,nie pozdrawiam bo szkoda słow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.spray.net.pl 14.03.05, 14:40 Jestem Pielęgniarką i kocham swój zawód. Wybrałam go świadomie. Mimo iż posiadam wykształcenie wyższe nie związane z medycyną dalej chcę pracować w zawodzie. Jest to praca bardzo ciężka i odpowiedzialna. Wymaga od Pielęgniarki wiele pracy umysłowej,fizycznej,intuicji,ciepła,cierpliwości,i szacunku do drugiego człowieka.Ja kocham ludzi!Nawet tych którzy nie szczędzą nam kąśliwych uwag i docinków, i tych naburmuszonych i tych ważniaków. Jeśli ktoś myśli że Pielęgniarki siedzą i piją tylko kawę za kawą to jest po prostu GłUPI!!! Wszystko do czsu-każdy kiedyś trafi do szpitala,i sam się przekona jak ważna i szlachetna jest praca Pielęgniarek. Pozdrawiam wszystkich złośliwców i bufonów z powyższych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flebo Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.pool8250.interbusiness.it 19.04.05, 15:35 w kraju pracowalam 10 latzawsze wszpitalu,nie bylo lekko,dyzury 12godz.ale mimo wszystko zawsze czas na wspolne sniadanko, kwke czy papierosa.obecnie od 10mies.pracuje za granica dyzury 7g w tym 15min.przeerwy o wyznaczonej godz.praca zorganizowana co do min.nie ma czegos takiego jk pokoj socialny czyli miejsce spotkan.jest amb.i sala chorych gdzie wiekszosc czasu spedza pieleg.jest to oddzial wew.lapowek niema.zarabia sie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.spray.net.pl 06.05.05, 13:32 Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
medyczka2 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.05.05, 00:49 W każdym zawodzie niestety są "czarne owce". Sama znam kilka i one psują nam opinię. Wydaje mi się jednak, że kiedyś było gorzej. Obecnie jesteśmy coraz bardziej wykształcone, świadome. Pomimo tych zarobków, warunków itd. Wydaje mi się też, że bardzo dużo zależy od kierownictwa, mam tu na myśli głównie odziałowe. Od ich postawy, wiedzy, kompetencji zależy bardzo wiele. Dobra oddziałowa nie pozwoli sobie, żeby na jej oddziale "odwalało się fuszerkę". Bądźmy profesjonalistkami! Szanujmy się i nie pozwalajmy sobie na to,żeby te złe opinie wogóle powstawały. Szanujmy pacjentów, pamietajcie,że nasz sposób odnoszenia się do nich jest bardzo ważny. W opinii pacjenta czsami najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
malaguena1 Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.05.05, 13:49 > W każdym zawodzie niestety są "czarne owce". Sama znam kilka i one psują nam > opinię. Wydaje mi się jednak, że kiedyś było gorzej...Szanujmy pacjentów, pamietajcie,że nasz > sposób odnoszenia się do nich jest bardzo ważny. W opinii pacjenta czsami > najważniejszy. Doceniam bardzo ciezka prace pielegniarek - oprocz wszelkich nieprzyjemnych zabiegow, bardzo czesto cierpliwie i bez slowa znosza nieznosnych dosc czesto pacjentow, to im sie czesto obrywa za to, ze lekarz czegos nie dopilnowal lub zapomnial (no bo do pielegniarki ludzie sa bardziej smiali niz do pana doktora....), to im obrywa sie od przelozonych i lekarzy za to, ze czasem ujmują sie w interesie pacjenta; I zgadzam sie - w kazdym srodowisku istnieja rozni ludzie, jedni lepsi, drudzy gorsi, jedni bardziej zaangazowani w to co robia, inni mniej; nie powinnismy zatem generalizowac i przypinac latek wszystkim przedstawicielom zawodu z powodu pojedynczych niemilych przypadkow; Ale nie powinno sie tez za wszelka cene tlumaczyc niestosownego zachowania niektorych w imie dziwnie pojmowanej , tzw. "solidarnosci" zawodowej" (i nie odnosze sie tutaj do pielegniarek) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 06.05.05, 16:45 W miejscu gdzie pracowałem miałem bardzo dobrze zgrany zespół pielęgniarksi, to jest połowa sukcesu lekarza. Tearz sie zmieniły oddziałowe i wszystko zchodzi an psy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayme prawda jest taka 08.05.05, 14:47 pracuje w Dani juz 8 miesiecy zarabiam na polskie 6 tys zl za 32 godziny tygodniowo ,jest to placa poczatkowa z latami dostaje sie wiecej. ale to jest praca- zero siedzenia ,caly czas praca .na przerwach rozmawiamy o pacjentach bo mamy platne przerwy wiec o byle czym nie mozemy rozmawiac tylko o pracy(takie sa zasady).do pacjenta trzeba podchodzic z kultura,usmiechem zabawiac zagadywac jest to bardzo meczace,przy pracy trzeba miec odpowiedna postawe zeby sobie nie uszkodzic kregoslupa wiec tez trzeba o tym pamietac.niby to korzystne ale stresujace,smiac mi sie chce jak widze w tv na polskim programie nieporadne pielegniarki dzwigajace pacjenta,tutaj by je op...li ze nie znaja technik przeoszenia i td.albo widze ze w mini paraduja w ladnych sandalkach ,makijazach tutaj to niemozliwe ,kazdy gania w kitlach szpitalnych i wygodych butach bo by nie wyrobil 8 godzin na nogach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: prawda jest taka IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:30 ...myśle zService Pack dla Windows 98 SE nasze pielęgniarki tez by tak robiły gdyby 6 tysięcy dostały.... Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: prawda jest taka 08.05.05, 18:10 zapominasz jednak ze to na polskie 6 tysiecy zlotych .tutaj jest to podla placa ,i mowimy ze to pensja smiechu warta! Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: prawda jest taka 08.05.05, 18:16 uzasadniam podajac ceny mam 12 tysiecy koron plus alimenty razem ok 13 tysiecy.za mieszkanie i rachunki place 6 tysiecy ,na jedzenie 4 tysiace idzie no i 2 tysiace na ekstra wydatki.tutaj w Dani to BIEDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciezkopracujaca Re: prawda jest taka IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.05.05, 20:40 Widac, ze ciezko to ty w Polsce nie pracowalas, bo to o czym ty piszesz to ja mam na co dzien i moje kolezanki tez, jedyna roznica to fakt, ze za 1000 zl, ale przeciez to nie jest podla placa nie???????? A swoja droga gdzie ty w Polsce pracowalas, ze mialas takie dluugie przerwy i chodzilas w mini? A o tym, ze sa odpowiednie techniki dzwigania pacjenta to kazdy wie tylko jakos to trudno zrealizowac w pojedynke, ale moze wy macie na to jakies rozwiazanie w Dani. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 20:44 "-smiac mi sie chce jak widze w tv na polskim programie nieporadne pielegniarki dzwigajace pacjenta,tutaj by je op...li ze nie znaja technik przeoszenia i td.albo widze ze w mini paraduja w ladnych sandalkach ,makijazach tutaj to niemozliwe ,kazdy gania w kitlach szpitalnych i wygodych butach bo by nie wyrobil 8 godzin na nogach!" Mówisz, że pracujesz w Danii "już 8 miesięcy". Popatrz jak to szybko poczułaś się lepsza od polskich koleżanek. No, chyba, że uczyłaś się w Danii, ale to nie wynika z twojego postu. A gdzie to tak twoim zdaniem te pielęgniarki w Polsce "paradują"? Na 40 łóżkowym oddziale, gdzie są same na dyżurze? Trochę pokory. To, że wyjechałaś i pracujesz w zawodzie to niewątpliwie twój sukces, który zawdzięczasz tylko swojej pracy, ale nie wyrażaj się pogardliwie o polskich koleżankach, z którymi pewnie tak niedawno pracowałaś. No chyba, że należałaś do tych co to "paradują". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayme Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 21:06 konczylam szkole w Dani bo moje wyksztalcenie tutaj sie nie liczylo,(liceum med 5 letnie)w Polsce pracowalam dawno temu wiec pisze o tym co widzialam bedac z wizyta w szpitalu oraz z wiadomosci gdzie nieraz migaja urywki o pielegniarkach i wygladaja super w mini i klapkach ale ja sie dziwilam ze im sie chce tak stroic i ze ich nogi nie bola.w szpitalu pracuje tutaj 8 miesiecy a ogolnie 6 lat ale wczesniej bylo to w domu starcow i jako piel.domowa.nikogo nie krytykuje zawsze trzymalam strone Polski ,wiem jak tam sie ciezko pracuje pisze tylko o wygladzie i o tych technikach ,ktorych wymagaja tutaj nawet jak sie samemu przesuwa w lozku chorego.podnosimy wyciagami na szczescie ale jak chory siada na taka ubikacje na kolach to tez nawet jak mu pieluche zakladam to mam sie schylic tak a nie inaczej bo takie sa zasady.(sprobowalabym inaczej!)ile razy musimy sie nawyciagac chorego z lozka i do lozka bo tutaj sa zasady ze na sniadanie ,do wc(to na kolach),na aktywizacje ,na kawe,nieraz widze ze chorzy maja dosc a my to czujemy w krzyzu mimo wyciagow.wydaje mi sie ze w Polsce nie ma takich zasad a moze juz sa nie wiem ,ale jakos nie widzialam....to wcale nie krytyka Polski ,ani Pielegniarek! Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 21:23 Ayme, a Polsce nie ma standartów pracy pielęgniarki. Nie ma standartów obsady i nie ma szkoleń odpowiedniej klasy. Obsada pielęgniarska to zazwyczaj jedna pielęgniarka na 20-40 chorych. To stanowczo za mało. Zmiany w pracy pielęgniarki trwają 12 godzin, co w moim odczuciu jest jest maksymalnym okresem jaki wytrzymuje lekarz. uważam, że pielęgniarka nie powinna pracować dłużej niż 8 godzin nie licząc przerw w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 21:22 Wiesz, ja juz dośc dawno nie pracuję w zawodzie, ale chodzę na wolontariat. Nie wiem czy teraz uczą technik podnoszenia pacjenta i właściwej postawy przy róznych czynnościach, ale wątpię. Może bedzie wiedział ktoś co niedawno kończył szkołę. Wydaje mi się jednak, że nikogo to nie interesuje, czy pielęgniarka bedzie miała zdrowy kręgosłup czy nie i dlatego nikomu nie przyjdzie do głowy aby tego uczyć. Myślę, że nasze pielęgniarki nie miałyby nic przeciwko gdyby ktoś je uczył właściwych technik podnoszenia pacjenta i żeby to egzekwowano. Co do ubrania to nie wiem co tam w Danii pokazują w TV. Ja bywając teraz na dyzurach w szpitalu (oddz. ratunkowy) nie zauważyłam wyjątkowych kreacji, a buty trzeba mieć wygodne bo tam nie ma czasu nawet na 15 min. przerwy w ciągu dyżuru. Wiadomo natomiast, że Polki to szykowne kobietki i elegancję mają w genach, może stąd to wrażenie :))))? Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 08.05.05, 22:40 tak chyba raczej chodzi o to ze my Polki zawsze staramy sie dbac o siebie a Dunki np chociaz maja lzej pod wieloma wzgledami wygladaja nie za bardzo;) jak porownac taka Dunke pielegniarke i Polke to rzeczywiscie Dunka jakos zgrzebnie wyglada ,a Polka super mimo ze wcale nie ma lzej ,a nawet ma gorzej jak sie okazuje.a wiec pozory myla i nie ma co wierzyc TV.nie mieszkam w Polsce juz wiele lat ,wiec wiele rzeczy znam tylko z tvn lub tv poloni.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: OPINIE NA TEMAT PRACY PIELEGNIAREK W SZPITALA 09.05.05, 08:34 Jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej n/t pracy pielegniarek to poczytaj sobie dokladnie na tym forum albo zapraszam cie na moje forum dla mam pielegniarek(w sygnaturce). W telewizje nie powinnas wierzyc, bo filmy o szpitalach sa tak samo wiarygodne jak o Batmanie czy Supermenie. Piszesz jednak, ze wy musicie usmiechac sie do pacjentow i byc supermile i to jest takie ciezkie. Obawiam sie, ze gdyby nasze obowiazki do tego tylko sie sprowadzaly to nikt by nie narzekal:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi do ayme 09.05.05, 08:36 Przeczytaj dokladnie ten watek, to sie duuuzo dowiesz o pracy pielegniarek w Polsce... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=22858181&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
alexy1 Re: do ayme 09.05.05, 16:04 witam,czy ktoś ma może namiary do nowo powstałej(powstającej)szkoły pielęgniarskiej w Warszawie,która przygotowywuje pielęgniarki do wyjazdu do pracy w USA? za wszelkie info z góry dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś