Dodaj do ulubionych

sanatorium dla dziecka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 15:57
Mam bardzo chorowite czteroletnie dziecko, po dwóch zabiegach usunięcia
migdała przynosowego, po punkcji, po wielu anginach, grypach......długo by
wymieniać. Czy któryś z lekarzy może mi powiedzieć dlaczego takie dziecko jak
moje nigdy nie dostało "propozycji" od swojego peditry wyjazdu do sanatorium
.Szlag mnie trafił gdy znajomy z pracy zakomunikował mi ,ze jego dwoje
zupełnie zdrowych dzieci wybiera sie na darmowy urlop na morze do sanatorium,
poniewaz lekarka jest "fajna".Dlaczego ci fajni lekarze nie zastanawiają sie
czasem nad sensem swej pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Swan Ganz Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 16:38
      a sama nie możesz wyjść z taką inicjatywą? Czekasz aż ktoś coś za Ciebie zrobi
      dla Twojego dziecka?

Rusz pupę do swojego oddziału NFZ-u i weź od nich stosowne kwitki do
      wypełnienia. Z jednym z nich idź do swojego lekarza i poproś o jego opinię o
      swoim dziecku. Proste?
      • Gość: arcia Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:23
        Nie uważasz, że to lekarz powinien mnie o takiej mozliwosci poinformowac?Idąc do
        lekarza zakładam ,ze zajmie sie moim wiecznie chorym dzieckiem. Ja w tej chwili
        to powinnam ruszyć (jak kwieciście mówisz) dupę i władować takiej P.dr. w dziób.
        • Gość: uj Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:45
          Ja mam zdrowe dziecko ani razu nie leczone antybiotykami i ku mojemu zdziwieniu
          znajoma pediatra, którek dziecko ucze zaproponowała ze mi wypisze fikcyjne
          choroby coby moje dziecko pojechało do sanatorium:)Nie zgodziłam sie bo nie ma
          takiej potrzeby. Ale wiem ze tak sie czesto dzieje.
        • bb12 Re: sanatorium dla dziecka 22.05.05, 17:51
          I po co te nerwy?
          Przejdziesz się do piediatry w poniedziałek i poprosisz o leczenie
          sanatoryjne .Dostaniesz skierowanie na badania[kał na
          pasożyty,OB,morfologia,mocz].Z wynikami do lekarza,wypisanie
          wniosku,zaniesienie do NFZ i czekanie .Niestety nie wybiera się miejsca pobytu
          ani terminu.
          Możesz pojechać z dzieckiem jako opiekun[lub inny członek rodziny],wtedy turnus
          jest krótszy-trzytygodniowy.Za swój pobyt musisz zapłacić.Dziecko za darmo
          oczywiscie.
          Z propozycją leczenia uzdrowiskowego raczej powinnaś Ty wystąpić.
          • Gość: arcia Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:02
            Właśnie, że mam nerwy!!!!!! W tej chwili moja córka leży z gorączka 40 c, nie
            może oddychać, bo 3 migdał juz pewnie po raz kolejny jej wyrósł jak melon, a
            moja lekarka nigdy nie wypisała jej skierowania na badania dodatkowe, o wszystko
            prosze,a wcześniej wyczytuje żeby wiedzieć o co mam prosić, zaś sprytny kolega
            poszedł i po polsku sobie"załatwił" wakacje dla zdrowych dzieci.
            • Gość: bb12 Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:40
              Mam nadzieję,że jesteście pod opieką dobrego laryngologa.To ważne ,aby leczenie
              podstawowe było prawidłowe.Przyczyną przerośniętej tkanki limfatycznej jest
              bardzo często alergia.
              Pozdrawiam i zdrowia życzę!
              PS
              Zawsze można zmienić lekarza.
              • Gość: arcia Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:51
                Domyslam się , że to może być alergia, chociaż testy z ubiegłego roku wyszły
                całkiem nie złe, to w tym roku dziecko kończy 4 lata i zrobimy jeszce
                raz.Wracając do mojego zdenerwowania to w moim mieście nie spotkałam lekarza,
                który zajął by sie poważnie moim dzieckiem i niestety nie mam dobrego
                laryngologa.Mam świadomość, że powodem tego może jest to, że nie praktykuję
                wkładania w kopertę. Napiszecie zaraz,że powinnam???
                • bozia2 Re: sanatorium dla dziecka 22.05.05, 21:02
                  Nie,nie powinnaś.Ja mam niepełnosprawne dziecko i nie liczę na lekarzy w moim
                  mieście.Owszem lekarza rodzinnego mam znośnego,ale do specjalistów,z leżącą
                  dodam córką,jeżdżę 120 km.bo tu chodzi właśnie o moją córeczkę.A może zmień
                  lekarza na tego samego co ma twój kolega.Mam jeszcze pytanie czy masz zasiłek
                  pielęgnacyjny?
                  • bb12 Re: sanatorium dla dziecka 22.05.05, 21:39
                    Możesz wziąć skierowanie do laryngologa i leczyć dziecko w jakieś poradni
                    przyklinicznej.
                    Na zasiłek pielęgnacyjny nie masz szans.Cieszyć się trzeba,że dziecko nie jest
                    powaznie chore.

Leczę dziecko państwowo u najlepszych specjalistów [za darmo!].
                    • Gość: arcia Re: sanatorium dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:18
                      Własnie w przyklinicznej przychodni w Lublinie lecze dziecko i tak jest
                      leczone.Nikomu nie polecam tej placówki (to tak na marginesie), a zwłaszcza
                      oddziału laryngologii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka