Dodaj do ulubionych

Biała lista DENTYSTÓW

11.10.05, 09:53
Proponuję założenie na wzór "białej listy fryzjerów" listy dentystów i
ortodontów godnych polecenia. Opinie pacjentów mogą się stać cenną wskazówką
w poszukiwaniu dobrych, a omijaniu "ominiętych" z zawodem stomatologów.
Dla ułatwienia wszystkim szukania, proponowałabym wpisywanie na początku
nazwy miejscowości.
Obserwuj wątek
    • zawsza Re: Biała lista DENTYSTÓW 12.10.05, 00:58
      Nikt nie zna dobrego dentysty?
      • Gość: ada Re: Biała lista DENTYSTÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 09:37
        No dobra. Omijajcie Poznań.
        • nijaki20 Re: Biała lista DENTYSTÓW 12.10.05, 13:47
          Szczecin
          Gabinet przy Centrum Plastycznym na Niedzialkowskiego.
          Warunki luksusowe, mloda dentystka z doktoratem(?) szalenie mila w stosunku do
          pacjentow, tlumaczyla wszystko.
          Na miejscu komputerowe przeswietlenie zeba.

Sprawdzenie stanu zebow, zdjecie, zaplombowanie niewielkiego ubytku kosztowalo
          90 zl.
          • zawsza Re: Biała lista DENTYSTÓW 12.10.05, 19:30
            Miło przeczytać, że są takie gabinety. A czy zna ktoś taki w Katowicach,
            Tychach lub okolicach?
            • gonia59 Re: Biała lista DENTYSTÓW 12.10.05, 19:35
              a WROCŁAW???????????
            • Gość: gość Re: Biała lista DENTYSTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:09
              Znam w katowicach na ulicy Przemysłowej 3 (budynek Centrum Handlowego Belg).
              Niedawno otwarty gabinet, kilku stomatologów, ja byłam u pani dr n. med. Stani
              (chyba Dorota?). Przemiła, uśmiechnięta, profesjonalna. Poświęciła mi wiele
              czasu i odpowiadała na wszystkie pytania i wątpliwości. Byłam tam już kilka
              razy, bo zakładałam most. Wszystko wyszło świetnie i wysyłam tam męża. Jak
              znajdę to dodam nr telefonu do rejestracji
              • zawsza Re: Biała lista DENTYSTÓW 15.10.05, 16:15
                Dziękuję i prosiłabym o jakiś telefon do gabinetu.
              • zawsza Re:KATOWICE - prywatny 26.10.05, 11:09
                Rzeczywiście. Byłam u dr. Stani i potwierdzam, jest przemiła, wszystko
                tłumaczy. A czy dobrze leczy to trudno jednoznacznie powiedzieć po pierwszej
                wizycie ale wszystko na to wskazuje. Odezwę się jeszcze za jakiś czas.
                • zawsza Re:KATOWICE - prywatny 03.11.05, 11:00
                  Dla zainteresowanych podaję nr tel. do "4Dent-u" 256 55 33
                  Katowice DH Belg.
              • swan_ganz Re: Biała lista DENTYSTÓW 11.11.05, 16:13
                to już wiem dlaczego Ci się nie udało. Most mnie uwierał....:P
                • wendeta2 Re: Biała lista DENTYSTÓW 02.12.05, 22:50
                  • wendeta2 Re: Biała lista DENTYSTÓW 14.12.05, 04:10
                    Pisać ludziska, bo spadnie z forum.
            • Gość: Karolina.R Re: Biała lista DENTYSTÓW-MIKOŁÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:15
              Wszystkim polecam Pania Małgosie Janik! Jest dentysta i ginekologiem! I w oby
              dwoch dziedzinach bardzo dobra! Ja wlasnie robie sobie zeby. Jestem bardzo
              zadowolona ( Pani Małgosia wykorzystuje "techniki" dzieki ktorym mam proste i
              biale zabki bez aparatu)! Wszystkim polecam! A przyjmuje w Mikolowie PL. Jana
              Karpeckiego 2 (kolo krzyza, naprzeciwko strazy pozarnej) w poniedzialki i
              piatki od godz. 15-19! Telefon 738 06 52 a kom. 600 401 140!
              • zawsza Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? 24.10.05, 10:06
                No, nareszcie jakiś adres. Dziękuję Karolina. A czy "robią" tam zęby w ramach
                NFZ, czy to prywatny gabinet, i ile kosztuje np. plomba ( zwykła, biała )?
                Przyszło mi do głowy, że oprócz miejscowości, powinniśmy podawać jeszcze
                informację, czy gabinet działa w ramach NFZ.
                • Gość: Karolina.R Re: Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:54
                  Niestety nie na NFZ. Ale naprawde polecam! Ceny sa takie jak u innych ok. 70-
                  80zl ale to tez zalezne od tego co jest robione!Pani Malgosia stosuje duzo
                  nowych technik i naprawde mozna zrobic wiele rzeczy o ktorych nie mialam
                  pojecia!Ja np. mialam 2 przednie zeby krzywe (8 mi spychaly) i teraz mam proste-
                  -bez aparatu i takich tam rzeczy- 20 min roboty i po wszystkim!Wiem ze wizyta
                  kontrolna jest darmowa, takze nic nie tracisz idac! I wszystkiego sie mozna
                  dowiedziec!Pozdrawiam!
                  • fazzii Re: Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? 11.11.05, 16:05
                    Jaka to jest możliwe, że w ciagu 20 minut wyprostowała Ci dwa przednie żeby?
                    Pytam z ciekawosci, gdyz mam ten sam problem .
                    • swan_ganz Re: Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? 11.11.05, 16:08
                      > Jaka to jest możliwe, że w ciagu 20 minut wyprostowała Ci dwa przednie żeby?

Młotkiem oczywiście. To proste....
                    • Gość: Karolina.R Re: Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:38
                      Sama w to nie wierzylam! Dwa przednie zeby mialam cofniete do tylu! I na to
                      nalozyla jakby taka nakladke i utwardzila swiatelkiem, a na koniec
                      wypolerowala! Wiem ze to dziwne ale naprawde mam teraz proste i biale zeby!
                      Naprawde polecam! Zawsze mozna isc i sie zapytac to przeciez nic nie kosztuje!!!
                      • konti7 Re: Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? 12.11.05, 01:37
                        No normalnie Matrix!20 minut i masz nowy (idealny) zgryz.Szkoda,że jeszcze tego
                        w Beverly Hills(zaplecze Hollywood) nie opracowali :-).
                        • Gość: Karolina.R Re: Do Karoliny -gabinet w Mikołowie -NFZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:50
                          Bardzo smieszne!!!Jak nie wierzysz to sprawdz a pozniej pisz jakies glupoty!!!
                          Nie po to o tym napisalam zeby ktos tu sie wysmiewal! Mialam krzywe zeby a nie
                          chcialam aparatu i nie wiedzialam ze jest taka metoda! Dlatego o tym pisze!
              • gosiak71 Re: Biała lista DENTYSTÓW-MIKOŁÓW 19.11.05, 22:28
                No to życzę szczęścia!!!! Widziałam już leczeni z psełod ortoontyczne tzn.
                pacjent miał proste zęby bez leczenia ortodontycznego- założono tzw. licówki,
                po kilku tygodniach miał prtzerost dziąseł istan zaplny-nabrzmiałe dziąsła,
                niesmak w ustach(delikatnie powiedziane) efekt- jeśli chciał mnieć prote zęby i
                tak trafił do ortodonty.
                Zależy kto czego oczeguje.
                • Gość: Karolina.R Re: Biała lista DENTYSTÓW-MIKOŁÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:02
                  Ja jestem bardzo zadowolona i nie mam zadnych problemow, podobnie jak pol mojej
                  rodziny. Jeszcze sie nie spotkalam unikogo zeby cos takiego bylo! A na aparat
                  to uwazam ze jestem za stara:) Mam prace dorywcza w ktorej liczy sie wyglad.
                  Nie wiem jak dlugo jeszcze bede mogla tak dorabiac dlatego nie mam czasu nosic
                  2 lata aparatu! I ta metoda bardzo mi odpowiada! pozdrawiam wszystkich i
                  serdecznie polecam!
            • zawsza Re:Katowice Tychy 06.11.05, 00:29
              NIKT?
              • Gość: Lena Re: Tychy IP: *.chello.pl 29.12.05, 15:02
                polecam dr.Barwinka przyjmuje w gabinecie na Nałkowskiej uratował moje baaardzo
                popsute jedynki tak że wyglądają teraz ślicznie :)
          • Gość: koala Re: Biała lista DENTYSTÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:45
            Po piersze ma ze 40-tkę, więc już nie taka młoda, po 2 te 90 zł. to chyba w
            promocji, zapłaciłem za drobne wypełnienie dużo więcej. Byłem 2 razy pózniej
            zmieniłem gabinet. Może nie było takiej poczekalni ale obsługa fachowa i dużo
            taniej.
      • agas31 Re: Biała lista DENTYSTÓW 14.11.05, 20:16
        Przykro mi bardzo ,ze rozmowa zeszła na temat cen. Ile kosztuje
        plomba,leczenie kanałowe,itd . Szkoda, że nikt nie bierze pod uwage, że
        leczenie jest to wykonanie usługi,a usługa może być wykonana w różny
        sposób, różnymi materiałami, przy użyciu różnego sprzętu i na cenę nie
        wpływa fakt że pani doktor jest sympatyczna lub nie.Proszę mi
        uwierzyć,że jeśli wypełnienie kosztuje 50 zł to na czymś w tym
        gabinecie się oszczędza, lub pani dr pracuje charytatywnie.Sam koszt tego,
        że pacjent wejdzie usiądzie na fotel i rozpieczętuje się jałowy zestaw
        narzędzi to ok 20 zł.Największą część kosztów w gabinecie
        stomatologicznym stanowi sterylizacja narzędzi,używanie jak największej
        liczby jednorazowych materiałów po to żeby jak najmocniej chronic
        pacjenta przed możliwością zakazenia np żółtaczka w gaginecie.Mam nadzieję
        że już niedługo pacjenci będą zwracać uwagę właśnie na takie rzeczy, a
        nie na marmury przy wejściu.
        Na koniec przepraszam za wszystkich moich kolegów którzy nie okazali
        zrozumienia dla swoich pacjentów i mam nadzieje ze tych dobrych i
        miłych jest większość.
    • Gość: Mały Kazio Re: Biała lista DENTYSTÓW IP: *.resetnet.pl 18.10.05, 20:48
      Pomysł na "białą liste dentystów" jest świetny. Sama od lat szukam dobrego
      niestety w Lublinie gdzie mieszkam ciągle trafiam na beznadziejnych i
      niesympatycznych. Może ktoś poleciłby mi dobrego lubelskiego stomatologa, chodzi
      mi o to zeby gabinet wyglądał po ludzku, sprzęt był względnie nowy, w ofercie
      bezbolesne borowanie no i żeby było względnie niedrogo... no i zeby dentysta nie
      był z tych co mówią... "No niechże pani nie udaje! Przecież to wcale nie boli!"
      Wiecie o co chodzi... dzieki
      • pia.ed Re: Biała lista Krakow 23.10.05, 14:15
        Znajoma zaplombowala sobie osiem ubytkow w prywatnym gabibecie w Krakowie.
        Szybko i tanio.
        Wyposazenie gabinetu, ladny wystroj i dentystka - wszystko przypadlo jej do gustu.

Zarekomendowala gabinet swojej przyjaciolce kiedy przyjechaly do Krakowa na urlop.

Problem w tym, ze przyjaciolka byla wymagajaca, miala podobno powazny problem
        z zebem i na wszystkim znala sie lepiej od lekarzy!

Trzy wizyty u tej samej dentystki zakonczyly sie tym,
        ze dentystce przyjaciolka nie zaplacila,
        powiedziala ze jak nie umie to niech sie do jej zeba nie zabiera,
        stwierdzila ze "babie sie rece trzesly"
        i powinna zrezygnowac ze swgo zawodu!!!

Kolezanka miala zepsuty urlop i obiecala sobie, ze nigdy w zyciu
        nikomu nic nie poleci...

Tak to wiec "biala lista" moze u niektorych zamienic sie w "czarna liste" :(

PS. Ja naleze do tych, ktorzy w 95% sa ze wszystkiego zadowoleni i to mi bardzo
        ulatwia zycie...
      • Gość: oregano Re: Biała lista DENTYSTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:47
        Lublin- polecam gabinet stomatologiczny przy ul.Szwajcarskiej
        15<Czechów>,przemiła,delikatna i bardzo sympatyczna p.doktor
    • ekoradio5 pytanie 23.10.05, 18:57
      A czy rzeczywiście, jeśli korzysta się z usługi stomatologa w ramach NFZ - to
      dentysta może wyleczyć tylko 1 ubytek w czasie wizyty, mimo że np. w zębie jest
      kilka ubytków?
      Ile w Waszym mieście kosztuje dopłata, jeśli ktoś zamiast plomb amalgatowych,
      ma założoną białą plombę? Bo u mnie 50 zł.
      • Gość: zx Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:11
        Nie ma DOPŁAT!!!! Jezeli płacisz , to jest to opłata- całą ponosisz Ty, NFZ nic
        do tego nie dopłaca.
        • Gość: biala plomba Re: pytanie IP: *.ias.bredband.telia.com 25.10.05, 00:55
          Ekoradio mial chyba na mysli, ze zabieg jest placony przez NFZ, a sama plomba
          porcelanowa przez pacjenta.
          Prawdopodobnie od ceny plomby porcelanowej odlicza sie koszt plomby almaganowej
          ktora przyslugiwalaby pacjentowi.

Chyba jednak na przodzie daje sie ZAWSZE biale plomby bezplatnie.
          • Gość: grawerton Re: pytanie IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 25.10.05, 14:01
            Dopłaty są nielegalne i niezgodne z prawem - pacjent może albo uzyskać usługę w
            ramach kontraktu (czyli amalgamat w zębach bocznych i kompozyt w zębach
            przednich ) albo zapłacić za kompozyt z boku (w tym momencie nie wpisują
            wypełnienia do książeczki - mogą wpisać przegląd albo kontrolę)...No i
            oczywiście kompozyt a nie plomba porcelanowa...:)
            • Gość: Jolanta z Tarnowa Re: pytanie IP: *.cm-upc.chello.se 05.01.06, 16:20
              Szukam dentysty i ortodonty w Tarnowie.Prosze o rekomendacje
              lub...ostrzezenia!!!!Dziekuje.
          • Gość: zx Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:01
            Do siekaczy i kłow na NFZ należy się "biała plomba", ale nie z kompozytu
            świałóutwardzalnego tylko chemoutwardzalnego. Natomiast do trzonowców i
            przedtrzonowców należy się amalgamat. Jeżeli chcesz coś innego to ponosisz
            pełną odpłatność i niczego się nie odlicza!!!! NFZ po prostu za to nic nie
            płaci.
    • seth.destructor Re: Biała lista DENTYSTÓW 06.11.05, 15:34
      W Gdańsku dr. Jolanta Marszał - pracuje na Jaśkowej Dolinie - kompetentna i
      sympatyczna.
    • Gość: uszatek Re: Biała lista DENTYSTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 22:07
      Polecam dr Anitę Grudzień przyjmuje w lecznicy Multi Med w Warszawie na
      ul.Okopowej. Młoda, sympatyczna, wszystko wyjaśni, bezstresowo, bezboleśnie.
      Na wizytę idzie się bez obaw.
      • aleksandra1977 Re: Biała lista DENTYSTÓW - Warszawa Kabaty 26.12.05, 21:41
        Pania dr Agnieszke Chudek znam od 1999r. i polecam wszystkim tym, dla ktorych
        wizyta u stomatologa kojarzy sie z koszmarem, bolem i strachem.
        Ona pozwolila mi uwierzyc, ze nawet najgorsze wspomnienia z praktyk
        dentystow, gdy bylam w szkole podstawowej, mozna wymazac z pamieci, a
        narastajacy przez lata strach - oswoic.
        Ma super podejscie do kazdego pacjenta, potrafi uspokoic, a przede wszystkim
        uswiadomic go, co bedzie robila. Za kazdym razem nie musze obawiac sie bolu
        (przed podaniem znieczulenia najpierw zelem znieczula dziaslo, wiec nie
        czuje sie uklucia). Jest bardzo delikatna, pogodna i spokojna podczas
        pracy, co (jakims cudownym sposobem) potrafi przekazac pacjentowi.
        Dzieki Niej przestalam bac sie dentysty.
        Dr Agnieszka Chudek przyjmuje w Gabinecie "Adam Goliński - Stomatologia", ul.
        Komisji Edukacji Narodowej 11, Warszawa, przy stacji metra Kabaty, tel. 446
        16 13, kom. 0609 487 609. www.golstom.medserwis.pl
        Przykladowe ceny:
        przeglad - bezplatnie
        znieczulenie miejscowe - bezplatnie
        wypelnienie 80zl-150zl. (150zl jesli trzeba odbudowac zab)
        ekstrakcja zeba 90zl-120zl
        zdjecie kamienia (tzw. scaling)+ polakierowanie zebow fluorem 170 zl
        narkoza- 240 zl za pierwsza godzine, za kazde nastepne rozpoczete 30 minut- 120
        zl.
        zdjecie rtg - 15 zl.

• Gość: gg Re: Biała lista dentystow - Warszawa Kabaty IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 18:10
          A ja mam watpliwosci co do p.Chudek. Reklama jej gabinetu jest na wielu
          stronach forum Gazety. Skorzystalem z jej uslug. Za malenki ubytek zaplacilem
          120 zl. A przy opilowaniu plomby cos sie chyba dodatkowo "opilowalo" i teraz
          zab pobolewa, gdy cos gryze! Przed wizyta nic mnie nie bolalo, bo ubytek byl
          bardzo maly :(
      • aleksandra1977 Re: Biała lista DENTYSTÓW 26.12.05, 21:52
        ponizej podaje link do listy dobrych i zlych dentystow
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24829
        • Gość: Jan z Wrocławia Re: Biała lista DENTYSTÓW WROCŁAW IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.01.06, 14:19
          Polecam gorąco klinikę we Wrocławiu Dental med na ul.Kamieńskiego a w
          szczególności szefa dr Marcina Grabonia-jeszcze nigdy nie spotkałem sie z taką
          kompetencją, proponował mi wiele rozwiązań przy moich problemach, ciepły i
          serdeczny człowiek. Polecam z całego serca!!!
          • luasa Re: Biała lista DENTYSTÓW WROCŁAW 24.01.06, 19:48
            jeśli wrocław to napewno nie DENTAL PROJECT NA BEZPIECZNEJ!!!
            CI LEKARZE TO JAKBY Z CHOINKI URWANI
            SZEFAMI SĄ JAKIEŚ MŁOKOSY:WOJSZWIŁŁO I TOCHMAN- jedyne co mają to gadane, niby
            tacy mądrzy a chodzi o wyciągnięcie kasy. Byłam u jednego i drugiego. plomby
            nie dość że niedobrane jeśli chodzi o kolor!!! to namówili mnie na zabieg
            chirurgiczny-trwał 2 godz!!!!!!myślałam że umrę z bólu na fotelu i potem
            jeszcze 3 dni po,o oni nie mogli mi pomóc -gdzieś wychodzili dzwonili i mówili
            że jestem trudnym przypadkiem!rany koszmar!
            • Gość: nadia Re: Biała lista DENTYSTÓW WROCŁAW IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.02.06, 23:23
              Jestem zaskoczona tym co piszesz!jestem pacjentka dental project i jestem
              zachwwycona !!jesli nie poodba Ci sie odcien plomb to je zmien,masz prawo do
              tego bo masz gwarancje!porownaj sobie ceny gdzie indziej.mysle ze nie maja az
              tak wysokich cen.mam do nich wielkie zaufanie.mialam tragiczne zeby.myslalam ze
              bede musiala wszystkie usunąć...i na szczescie trafilam do Dentalu.polecam innym
              serdecznie.zycze sobie zeby bylo wiecej takich fachowców.
              • Gość: gość Re: Biała lista DENTYSTÓW WROCŁAW IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.02.06, 20:49
                no właśnie !mnie usuneli, a okazało się potem że były do uratowania, niesttety
                oni nie wiedzieli jak.serdecznie więc nie polecam dental projectu!!
    • lukumon BYDGOSZCZ - DR. PIOTR PAWLITKA ... 27.12.05, 15:23

... rzadkie połączenie kompetencji i świetnego kontaktu z pacjentem ...
      Lukumon
      • Gość: ewelka Re: BYDGOSZCZ - DR. PIOTR PAWLITKA ... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.01.06, 14:25
        dr Majgier(Opole-ZWM),naprawde świetna stomatolog.
    • Gość: takie czasy nie róbcie tego, ta lista jest szkodliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:18
      dla samych dentystów. Jak ktoś jest dobry w czymś to zaraz ma kłopoty, nie
      niszczcie tą listą tych dobrych dentystów.
      • Gość: gość Re: nie róbcie tego, ta lista jest szkodliwa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.01.06, 23:07
        dobry dentysta sam się obroni swoją fachowością:-)
        • Gość: g Re: nie róbcie tego, ta lista jest szkodliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:15
          taką jak w HORRORZE u dentysty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka