Dodaj do ulubionych

Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie podwyzki

IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 04:40
Gazeta Wyborcza" opisuje zachowania pielęgniarek z Górnośląskiego Centrum
Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach.
Dwie pielęgniarki, na nocnym dyżurze, wyjmowały wcześniaka z inkubatora,
pozowały z nim do zdjęć a jedna nawet włożyła dziecko do kieszeni fartucha.

Gazetę zaalarmował pracownik ze studia wywoływania zdjęć, do którego trafił
film. Dyrektor Centrum rozpoznała swoje pielęgniarki, jednak nie chciała
zdradzić "GW" jakie konsekwencje wobec nich wyciągnie.

Zastrzega, że ze zdjęć nie wynika, by życie noworodka było zagrożone, choć
dodaje, że jeżeli całość się potwierdzi, pielęgniarki stracą pracę.

Sprawą zainteresowała się też katowicka prokuratura, która nie wyklucza
postawienia pielęgniarkom zarzutów.

Obserwuj wątek
    • Gość: Doctor z USA Koszmar! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 07:41
      Pielęgniarki zabawiały się wcześniakiem - I strona GW
      • czarna_rozpacz gloopota polskich pielegniarek 12.10.05, 07:58
        jest przeogromna:(
        • malkontent_jeden Re: gloopota polskich pielegniarek 12.10.05, 12:04
          czarna_rozpacz napisała:

> jest przeogromna:(

Nie przejmuj sie- glupota polskich internautow- to jest dopiero wyzwanie...
          Normalnie czarna_rozpacz jak sie ich czyta.
          • czarna_rozpacz inteligentne robia zdjecia cyfrowkami.... 12.10.05, 19:23
            i nie preparuja dowodow na siebie,
            do postepowania prokuratorskiego,
        • Gość: asiek Re: gloopota polskich pielegniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 13:04
          czarna rozpacz przestan uogolniac i obrazac nie wszystkie
          pielegniarki/pielegniarze sa zli i glupi.
    • Gość: aga Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: *.rev.pro-internet.pl 12.10.05, 13:28
      A to ci nowosc. W kazdym szpitalu ZMAJDA (nie mowie o wszystkich) sie takie idiotki pielegniarki co za nic maja zdrowie pacjenta. Najgorsze jest to że wiekszość z nich nie widzi w takich podobnych zachowaniach zadnych zagrożen dla zdrowia pacjenta-bo one to robią ze swojej dennej niewiedzy i niedouczenia. Ale o tym już był wątek.
      Pewnie zaraz zaczną tłumaczyc to tym ze zbyt malo zarabiaja i dlatego to tak wyszło.
      • crazy.diamond Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 12.10.05, 14:23
        Gość portalu: aga napisał(a):

> A to ci nowosc. W kazdym szpitalu ZMAJDA (nie mowie o wszystkich) sie takie idi
        > otki pielegniarki co za nic maja zdrowie pacjenta.
        > Pewnie zaraz zaczną tłumaczyc to tym ze zbyt malo zarabiaja i dlatego to tak wy
        > szło.

Myślisz, że gdyby bardzo dobrze (porównywalnie do krajów europejskich) zarabiały
        to też by tak wyszło??

Śmiem wątpić.

Myślę, że wtedy nawet by im to do głowy nie przyszło.

A wiesz dlatczego?

Bo by ceniły własną pracę i miejsce pracy jak nie wiem co!

To co pokazały, to demoralizacja, utrata szacunku dla własnego zawodu i pracy, a
        co za tym idzie do życia ludzkiego.

A wiesz skąd to się wzięło?
        Ze skarajnego wyzysku i pauperyzacji zawodu pielegniarki i lekarza.

Z niepoważnego traktowania zawodu pielęgniarki (a i lekarza) przez społeczeństwo!
        Podobnie zresztą, jak np sprawa "skórek" w łódzkim Pogotowiu i wiele temu podobnych.

Jeśli się to społeczeństwo nie obudzi, i nie potraktuje poważnie tych w końcu
        jak widać, bardzo poważnych zawodów, to w odpowiedzi uzyska równie niepoważne
        traktowanie i podejście do zawodu.

Pieprzenie o moralności, o dr Korczaku (jak tu na forum w jakims wątku) czy o
        fikcyjnym dr Judymie( notabene, przekleństwie narodu) nie zatrzyma dalszej
        demoralizacji.

Wspóczesny dr Korczak (SIC!) pracował w Łódzkim Pogotowiu i brał udział w aferze
        "łowców skór"!
        Szkoda, że żaden obecny Żeromski tego nie opisze, bo byłaby z tego większa nauka
        dla przyszłych pokoleń niż z historyjki o fikcyjnym Judymie (który w
        rzeczywistości nigdy nie istniał).

I nie myśl ,że piszę to wszystko w obronie pielęgniarek, "bohaterek" tego wątku,
        czy też łowców skór z Pogotowia.

JESTEM TAK SAMO JAK WSZYSCY OBURZONY ICH POSTĘPOWANIEM!

Staram się jednak spojrzeć trochę głebiej, w odróżnieniu od innych osób na tym
        forum.

I zastanawiam się kiedy to się wreszcie może zmienić.
        Kiedy czytam to forum to obawiam się, że niestety... niezbyt prędko.

• zubr_zalogowany Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 12.10.05, 15:03
          podpisuje sie pod tym wszystkimi konczynami

dodalbym jeszcze ze z powodu plac do zawodu pielegniarki jest potezna negatywna
          selekcja - niestety do pracy trafiac bedzie coraz wiecej niedorozwinietych gul
          jesli sytuacja sie nie zmieni
        • Gość: anEstezjolog Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: *.chello.pl 12.10.05, 15:04
          Podpisuję się pod tym postem lewą i prawą ręką! Też oburzam się postepowaniem
          pseudo pielęgniarek ( tak okresliły je "moje" siosty). Problem tkwi w tym, że
          do zawodu trafia wiele przypadkowych osób. Zdarza się, że ordynator patrzy
          przez palce na drobniejsze ( nie takie jak w tym przypadku) wyskoki niektórych
          pielęgniarek i nie wyrzuca ich z pracy, bo miałby liczne wakaty.
          Publiczną tajemnica jest masowy odpływ sióstr - część tych zdolniejszych i
          lepiej wykształconych - wyjeżdża, bo nie chce pracować w naszych polskich
          warunkach ( place, brak prestiżu i.......zachowanie się chorych i ich rodzin).
          Część wychodzi za mąż, rodzi dzieci i znika ( więcej zarobi zkładając na czarno
          mini przedszkole czy żłobek). Część przekwalifikowuje się i zmienia zawód.
          Sprawą naglącą jest zmiana uposażenia i warunków pracy w służbie zdrowia. Bo
          jesli tego nie będzie - pojawią się nowe "skóry", łapówki i zabawy z
          wczesniakami, no i nie wiadomo co jeszcze.
          • paw_ko Jasne chodzi o to by w morzu biedy stworzyc 14.10.05, 11:18
            dla lekarzy wyspe dobrobytu. Tak sobei to wyobrazacie? Ze facet zaranbiajacy
            1000PLN bedzie placicl polowe swojej pensji na opieke zdrowotna bo lekarz chce
            zarabiac jak w Norwegii? Do jasnej cholery zyjemy w tym kraju wszyscy i jest to
            biedny kraj zatem oczekiwanei ze nagle zacznei sie komus placic nei wiadomo ile
            jest dziecinada. A przeciez jak sie zawali jakis budynek to bedzi eidentyczna
            dyskusja o placach w budownictwie! kraj tzreba zmieniac a przestepstwa karac to
            sa niezalezne sprawy.
            • Gość: optymistka Re: Jasne chodzi o to by w morzu biedy stworzyc IP: *.katowice.pik-net.pl 14.10.05, 11:35
              dla lekarzy wyspe dobrobytu. Tak sobei to wyobrazacie? Ze facet zaranbiajacy
              > 1000PLN bedzie placicl polowe swojej pensji na opieke zdrowotna bo lekarz
              chce
              > zarabiac jak w Norwegii? Do jasnej cholery zyjemy w tym kraju wszyscy i jest
              to
              >
              > biedny kraj

A ja myślę, że żyjemy w kraju, gdzie nadal bardziej ceni się pracę fizyczną od
              umwysłowej (z całym szacunkiem dla każdej pracy). Ale no niestety chore jest
              dla mnie, gdy np. górnik zarabia więcej od lekarza.
              Myślę, że żyjemy w kraju, gdzie marnotrawi się mnóstwo pieniędzy, np. właśnie
              na górnictwo. Ja wolę, żeby moje pieniądze szły na "służbę zdrowia" a nie np.
              na wcześniejsze emeryturki dla wybranych.
        • paw_ko jeden gleboki sie znalazl 14.10.05, 11:15
          ciekawe ze 20%bezrobocia je nie motywowalo by cenic swoja prace i drugiego
          czlowieka.... To co robisz nie jest zadnym spjrzeniem glebiej tylko rozmywaniem
          odpowiedzialnosci i tolerancja dla glupoty na granicy przestepstwa. One w imei
          glupiej zabawy narazily zycie i zdrowie ludzi (juz wiadomo ze dwoje dzieci) a
          nie rozlaly kawe na stole podczas obiadu u cioci.
          • crazy.diamond Re: i jeden płytki pieniacz też... 14.10.05, 13:16
            paw_ko napisał:

To co robisz nie jest zadnym spjrzeniem glebiej tylko rozmywaniem
            >
            > odpowiedzialnosci i tolerancja dla glupoty na granicy przestepstwa.

Przypisujesz mi słowa, których nie napisałem!

Nie pisałem mianowicie nic o tolerancji dla głupoty, ani rozmywaniu
            odpowiedzialnośći.

Właściwie, nie powinienem ci w tej sytuacji wcale odpowiadać, zwłaszcza po
            przejrzeniu twoich pieniackich postów na forum "wiadomości"

Powtórzę jednak ponownie co napisałem, bo widać, że nie zrozumiałeś:

JESTEM OBURZONY POSTĘPOWENIEM TYCH PIELĘGNIAREK!
            I WCALE NIE UWAŻAM, ŻE POWINNY UNIKNĄC ODPOWIEDZIALNOŚCI!

Zastanawiałem się w moim poście, co może zmienić tą sytuacje, aby takie historie
            nie powtarzały się w przyszłości.

Zwolnienie tych akurat, być może skąd innąd fachowych pielęgniarek, (co pewnie -
            i słusznie - nastąpi) nie gwarantuje, że inne , przyjete na ich miejsce nie
            zrobią czegoś w podobnym stylu.
            Tyle że już nic nie będziesz o tym wiedział.

Społeczeństwo MUSI przyjąć do wiadomości, że wreszcie trzeba zmienić system
            ochrony zdrowia, a nie stale wyciągać kolejne kozły ofiarne na pożarcie
            rozwścieczonym idiotom!

I MUSI zrozumieć, że zawodu pielęgniarki nie można porównywać pod żadnym
            względem z zawodem kucharki, jak to przyrównał inny pieniacz o wdzięcznym
            nicku "naphta" na forum "wiadomości"

Rozeźlona złymi zarobkami i zdemoralizowana kucharka najwyżej nasika ci do zupy,
            a cokolwiek złego zrobi zdemoralizowana i rozgoryczona pielęgniarka - ma
            znacznie poważniejsze następstwa.

A ty jak chcesz udawać, że niczego nie widzisz, byle by tanio kogoś wykorzystać,
            to jedz sobie zupę z sikami.

I udawaj dalej,że system zdrowia jest OK., tylko pielęgniarki i lekarze "jacyś
            nie tacy jak trzeba"

• Gość: l79 Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: *.crowley.pl 12.10.05, 17:37
      Dario, uwazasz ze zachowanie 2 pielegniarek ze Slaska jest argumentem za
      skandalicznie niskimi placami dla pielegniarek w calej Polsce? Czy zle Cie
      zrozumialam?
      • Gość: Daria Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 20:27
        Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod
        Autor: Gość: l79 IP: *.crowley.pl
        Data: 12.10.05, 17:37 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Dario, uwazasz ze zachowanie 2 pielegniarek ze Slaska jest argumentem za
        skandalicznie niskimi placami dla pielegniarek w calej Polsce? Czy zle Cie
        zrozumialam?

-------------------------------------------------------------------------

Uwazam, ze postapily skandalicznie. Zadna podwyzka! Kopniakiem wywalenie z
        pracy z zakazem wykonywania zawodu. Prokurator tez powinien sie nimi zajac.

• kingusi Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 12.10.05, 20:58
      Nie trzeba byc lekarzem, prawnikiem czy innym cudakiem zeby wiedziec , ze to co
      zrobily te panie to żenada ale teraz wszystkie hieny spragnione i wygłodniałe
      sensacji mają przeogromne pole do popisu piszac,że pielęgniarki to guły,paszła
      won , nie dac im podwyżek itd, szkoda tylko że ci prymitywni i płytcy ludzie
      którzy to pisza i podkreślają:" te dwie pielęgniarki..." nie widzą ogromu
      pracy, wyrzeczeń i harówki jakie wykonuje pozostałych kilkanaście tysięcy
      dziewczyn-pielegniarek, ale zawsze tak było, że widzi się co chce się widzieć.
      Gdyby chodziło o moje dziecko w kieszeni jakieś niezrównoważonej kobiety to
      byłabym w stanie zabić ale nigdy, przenigdy nie napisałabym, że wszystkie
      pielęgniarki to... to czy tamto, bo znam zawód od podszewki i wiem jaka to
      ciężka, mozolna i przez nikogo nie ceniona harówka! Obawiam się , że one też to
      wiedziały...
      Atakujcie więc nas- pielęgniarki, bardziej a gwarantuje, że nasza motywacja do
      harowania za te nędzne grosze na pewno się podniesie:(((
      Ludzie zastanówcie sie co piszecie, czy to, że księża czy lekarze biora łapówy
      to znaczy, że wszyscy mają wylecieć w kosmos bo są tacy czy śmacy? to są
      jednostki, prymitywne, agresywne które rzucaja cien na całe grupy zawodowe z
      których się wywodzą tylko sądzę, że każda z tych jednostek ma inne motywy
      postępowania...
      Apeluje! Nie uogólniajcie, bo niesprawiedliwość jest większym albo takim samym
      prymitywizmem jak głupota i podłośc którą wykazały się owe panie!!!
      • Gość: Daria Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 21:08
        Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod
        Autor: kingusi
        Data: 12.10.05, 20:58 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Nie trzeba byc lekarzem, prawnikiem czy innym cudakiem zeby wiedziec , ze to co
        zrobily te panie to żenada ale teraz wszystkie hieny spragnione i wygłodniałe
        sensacji mają przeogromne pole do popisu piszac,że pielęgniarki to guły,paszła
        won , nie dac im podwyżek itd, szkoda tylko że ci prymitywni i płytcy ludzie
        którzy to pisza i podkreślają:" te dwie pielęgniarki..." nie widzą ogromu
        pracy, wyrzeczeń i harówki jakie wykonuje pozostałych kilkanaście tysięcy
        dziewczyn-pielegniarek, ale zawsze tak było, że widzi się co chce się widzieć.
        Gdyby chodziło o moje dziecko w kieszeni jakieś niezrównoważonej kobiety to
        byłabym w stanie zabić ale nigdy, przenigdy nie napisałabym, że wszystkie
        pielęgniarki to... to czy tamto, bo znam zawód od podszewki i wiem jaka to
        ciężka, mozolna i przez nikogo nie ceniona harówka! Obawiam się , że one też to
        wiedziały...
        Atakujcie więc nas- pielęgniarki, bardziej a gwarantuje, że nasza motywacja do
        harowania za te nędzne grosze na pewno się podniesie:(((
        Ludzie zastanówcie sie co piszecie, czy to, że księża czy lekarze biora łapówy
        to znaczy, że wszyscy mają wylecieć w kosmos bo są tacy czy śmacy? to są
        jednostki, prymitywne, agresywne które rzucaja cien na całe grupy zawodowe z
        których się wywodzą tylko sądzę, że każda z tych jednostek ma inne motywy
        postępowania...
        Apeluje! Nie uogólniajcie, bo niesprawiedliwość jest większym albo takim samym
        prymitywizmem jak głupota i podłośc którą wykazały się owe panie!!!
        • kingusi Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 12.10.05, 21:21
          Szanowna pani ton pani wypowiedzi jest tak opryskliwy, agresywny i arogancki a
          interpretacja moich słów tak śmieszna i zmieniona, że niczym ale to niczym
          charakterologicznie nie różni się pani od tamtych prymitywnych pań i wszelka
          dyskusja z taką osobą jak pani obrzucającą wszystkie pielęgniarki
          inwektywami,mija się z celem. Nikt nikogo nie szantażował ale jak już
          wspomniałam właśnie takie osoby jak pani mają manie przeinaczania cudzych słów
          by zwrócić na siebie uwagę, mają swoję 5 minut:))))))))
        • Gość: kingusi Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: *.lodz.msk.pl 12.10.05, 21:31
          , wiekszosc ludzi pracuje ciezko lub bardzo ciezko czesto za
          nieduze pieniadze ale niewiele osob robi z tego takie Halo

Niewielu ludzi robi halo??????????????no rzeczywiście, tylko górnicy, lekarze,
          kasjerki w marketach, pracownicy w Biedronce itd, faktycznie niewielu ludzi
          robi halo bez rzucania butelkami i z siekierami w rekach:)
        • dyzurna1 Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 12.10.05, 22:42
          daria koteczku a kim ty jestes z zawodu?
          to tak obok tematu......
          • Gość: Daria Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 13.10.05, 02:03
            Co moj zawod ma wspolnego z tematem i ta bulwersujaca historia? Jesli mozna
            zapytac?
            • malkontent_jeden [...] 13.10.05, 02:17
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • malkontent_jeden Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 13.10.05, 02:19
                Przepraszam wszystkich ktorych ten post obrazil (oprocz Darii oczywiscie),
                niemniej moje zasoby jezykowe dla wyrazenia oceny p. Darii nie posiadaja innych
                adekwatnych okreslen.
                • Gość: optymistka Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: *.katowice.pik-net.pl 13.10.05, 14:31
                  Jesteś usprawiedliwiony :-))))
            • dyzurna1 Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 13.10.05, 09:52
              mowilam ze tak obok tematu nie widzisz?
            • aloalo2001 Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 13.10.05, 14:11
              Co najstarszy zawód świata ma z tematem?
      • Gość: docuk Every dog has its day IP: *.server.ntli.net 13.10.05, 00:15
        To powiedzenie dedykuje własnie tobie.Pamiętam jak na forum wypowiadałaś się
        święcie oburzona (było to parę miesięcy temu), że pielęgniarki wykonują swoją
        pracę a ci bezduszni lekarze tylko skamlący na swoje pensje, nie mają żadnych
        wyzszych uczuć. Pisałaś coś o dzieciach chorych na nieuleczlane nowotowory i o
        tym jak większośc lekarzy śpi w swoich dyżurkach i niezdolna jest do
        jakiegokolwiek poswięcenia. Pamiętam że nawet niepotrzebnie ci odpisałem.
        Teraz proszę walcz z uogólnieniami, poczuj brzemię odpowiedzialności, tłumacz,
        atakuj, perswaduj...Powodzenia.Teraz ja popatrzę z boku.
        • Gość: docuk w/w post do kingusi IP: *.server.ntli.net 13.10.05, 00:27
          Nie trzeba być pielęgniarką czy też innym wynaturzonym cudakiem zabawiającym
          się bezbronnym wczesniakiem żeby zroumieć, że nie warto bić piany i krzyczeć o
          prawości w imieniu całego środowiska bo zawsze ryzykujesz, że o jakimś
          wynaturzonym przedstawicielu swojego srodowiska przeczytasz w gazecinie w
          kontekscie: wynaturzony "lekarz"-informacje o "skórach" ,debilna "pielęgniarka"
          wkładająca 1kg wcześniaka do kieszeni, zboczony "ksiądz" gwałcący nastolatka,
          itp itd. Zapomniałaś że żyjesz w świecie gdzie większość świętości zdążyła
          zaliczyć po kilka upadków, tzw. wartości "trochę" zblakły. Dlatego uważaj z
          uogólnieniami.
        • Gość: Daria Re: Every dog has its day IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 13.10.05, 02:13
          Zamiast fantazjowac i wypisywac jakies bzdury na temat mojego rzekomego postu,
          poprostu go przytocz.
          Ciebie nie bulwersuje postepowanie tych pseudopielegniarek czy tez jakichs
          innych lowcow skor? Wspolczuje ci w takim razie.
          • Gość: anEstezjolog Re: Every dog has its day IP: *.chello.pl 13.10.05, 12:24
            Kobieto, bulwersuje mnie zachowanie KONKRETNYCH OSÓB, ale nie mozna tego
            uogólniac na całe środowisko. Tłumaczyło Ci to juz kilka osób, a Ty z uporem
            maniaka obrzucasz błotem wszystkich. Ja należę do ludzi cierpliwych - więc
            wyjaśniam po raz kolejny - w każdym zawdzie są czarne owce- wśród lekarzy,
            pielęgniarek, policjantów, sędziów, notariuszy, dziennikarzy.............lista
            jest długa. Są ludzie zachowujący się niegodnie wśród przedstawicieli Twojego
            zawodu. Czy to oznacza, że wszyscy są s...synami? Nie. Są nimi KONKRETNE OSOBY.
            I jesli nie chcesz zniżać się do poziomu rynsztoku panuj nad językiem.
            • Gość: docuk Re: Every dog has its day IP: *.server.ntli.net 13.10.05, 17:09
              Lepiej daj spokój, w/w posiadczka nicka Daria, jak również libra jest znana na
              wielu forach. Niestety wszędzie znana jest z jednego: pastuszego obejścia,
              rynsztokowego języka, którym obryzguje wszystkich dookoła. Ma również ataki
              paranoi kiedy w/w objawy zaostrzają się. Niestety nie leczy się ani nie była
              przez nikogo konsultowana.Jakikolwiek "dialog" z tą osobą to jak (cytuje Swana)
              kopanie sie z osłem-z czasem przestaną cię odróżniać.
              Jedynym sposobem na unikanie zapaskudzania listy postami na poziomie blokersa
              jest nieodpisywanie i klikanie kosza (tam zresztą po jakimś czasie ląduje
              większość jej postów).

> I jesli nie chcesz zniżać się do poziomu rynsztoku panuj nad językiem.
              Nie możliwe w tym przypadku.

>Tłumaczyło Ci to juz kilka osób, a Ty z uporem
              > maniaka obrzucasz błotem wszystkich.
              Jak widzisz potwierdza to obraz kliniczny.Niestety w/w osoba z braku reakcji
              będzie reagować na każdy post.Postępowanie takie same-kosz.
              • cyku-cyku_bzyku-bzyku Re: Every dog has its day 13.10.05, 19:33
                Gość portalu: docuk napisał(a):

> Lepiej daj spokój, w/w posiadczka nicka Daria, jak również libra jest znana na
                > wielu forach. Niestety wszędzie znana jest z jednego: pastuszego obejścia,
                > rynsztokowego języka, którym obryzguje wszystkich dookoła. Ma również ataki
                > paranoi kiedy w/w objawy zaostrzają się. Niestety nie leczy się ani nie była
                > przez nikogo konsultowana.Jakikolwiek "dialog" z tą osobą to jak (cytuje Swana)
                > kopanie sie z osłem-z czasem przestaną cię odróżniać.
                > Jedynym sposobem na unikanie zapaskudzania listy postami na poziomie blokersa
                > jest nieodpisywanie i klikanie kosza (tam zresztą po jakimś czasie ląduje
                > większość jej postów).
                >

Dokładnie!

Dodaj do tego nick "vacia"

Niedawno "vacia" doprowadziła do wykasownia mojego posta, który zawierał tylko
                jedno słowo , właśnie to : "dokładnie"

• vacia Re: Every dog has its day 14.10.05, 13:43
                  cyku-cyku_bzyku-bzyku napisał:

> Gość portalu: docuk napisał(a):
                  >
                  > > > Dokładnie!>
                  > Dodaj do tego nick "vacia">
                  > Niedawno "vacia" doprowadziła do wykasownia mojego posta, który zawierał tylko
                  > jedno słowo , właśnie to : "dokładnie"

Raczej należałoby dodać tam twój nick cyku-cyku_bzyku-bzyku, bo piszesz
                  nieprawdę.
                  Ja nie mogę doprowadzić do wykasowania żadnego postu( nawet jak bym chciała) bo
                  robi to admin i tylko w przypadku merytorycznego uzasadnienia.
                  Chodzi o naruszenie regulaminu Forum. Ja nie naruszam tego regulaminu dlatego
                  żaden mój post nie został skasowany.Tez go nie naruszaj i będzie ok.
                  A Ty naruszyłeś Regulamin bo poparłeś wulgaryzm osoby o nicku lekarzWpiekle
                  dlatego Twoja wypowiedż znikła.
                  Powinieneś sie z tego cieszyć.
                  Dlaczego?
                  Głęboko to przemyśl.

>
              • Gość: Daria Re: Every dog has its day IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 13.10.05, 19:59
                do tzw dociuk-

Idz na grupe WIADOMOSCI tam jest ok 800 postow na temat pozal die Boze sluzby
                zdrowia w zwiazku ze sprawa debilnych pielegniarek. Tam dopiero ci uszy zwiedna
                i dowiesz sie co spoleczenstwo mysli o przyglupach w tej branzy.
                • malkontent_jeden Re: Every dog has its day 13.10.05, 21:51
                  Dario, slonce nasze, nadziejo wiaro i milosci! Trwaj wiecznie, zebysmy sie mogli
                  przynajmniej dzieki Tobie poczuc kims lepszym.
          • Gość: docuk Re: Every dog has its day IP: *.server.ntli.net 13.10.05, 15:17
            Oba posty nie sa skierowane do ciebie
            Paranoja i parafrenia są cięzkie do wyleczenia ale moze masz szanse
            Koniec dyskusji
        • kingusi Re: Every dog has its day -do docuka 13.10.05, 18:54
          Gość portalu: docuk napisał(a):

> To powiedzenie dedykuje własnie tobie.Pamiętam jak na forum wypowiadałaś się
          > święcie oburzona (było to parę miesięcy temu), że pielęgniarki wykonują swoją
          > pracę a ci bezduszni lekarze tylko skamlący na swoje pensje, nie mają żadnych
          > wyzszych uczuć. Pisałaś coś o dzieciach chorych na nieuleczlane nowotowory i
          o
          > tym jak większośc lekarzy śpi w swoich dyżurkach i niezdolna jest do
          > jakiegokolwiek poswięcenia. Pamiętam że nawet niepotrzebnie ci odpisałem.
          > Teraz proszę walcz z uogólnieniami, poczuj brzemię odpowiedzialności,
          tłumacz,
          > atakuj, perswaduj...Powodzenia.Teraz ja popatrzę z boku.

badź uprzejmy wkleić mój rzekomy post, bo ja sobie nie przypominam żebym coś
          podobnego kiedykolwiek napisała!!!
          • kingusi -do docuka!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:50
            kingusi napisała:

> Gość portalu: docuk napisał(a):
            >
            > > To powiedzenie dedykuje własnie tobie.Pamiętam jak na forum wypowiadałaś
            > się
            > > święcie oburzona (było to parę miesięcy temu), że pielęgniarki wykonują s
            > woją
            > > pracę a ci bezduszni lekarze tylko skamlący na swoje pensje, nie mają żad
            > nych
            > > wyzszych uczuć. Pisałaś coś o dzieciach chorych na nieuleczlane nowotowor
            > y i
            > o
            > > tym jak większośc lekarzy śpi w swoich dyżurkach i niezdolna jest do
            > > jakiegokolwiek poswięcenia. Pamiętam że nawet niepotrzebnie ci odpisałem.
            > > Teraz proszę walcz z uogólnieniami, poczuj brzemię odpowiedzialności,
            > tłumacz,
            > > atakuj, perswaduj...Powodzenia.Teraz ja popatrzę z boku.
            >
            >
            >
            > badź uprzejmy wkleić mój rzekomy post, bo ja sobie nie przypominam żebym coś
            > podobnego kiedykolwiek napisała!!!

• aasiak Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod 13.10.05, 12:41
      Naprawdę nie rozumiem jaki to ma związek z podwyżkami. W każym zawodzie znajdą
      się takie osobniki, które czy to z powodu głupoty, czy braku predyspozycji nie
      powinny wykonywać danego zawodu. Rolą pracodawcy jest taki dobór pracowników,
      aby byli w stanie prawidłowo wykonywać swój zawód. A to, że pielęgniarki( i cała
      służba zdrowia) zarabiają skandalicznie mało to inna sprawa i zrozumiałe, że
      chcą podwyżek, tym bardziej,że to bardzo ciężka i odpowiedzialna praca(
      oczywiście jak się ją prawidłowo wykonuje ;D) I sugestia, że z powodu zachowania
      jakiś 2 przedstawicielek wszystkie pielęgniarki powinny dostawać wynagrodzenie w
      wysokości zasiłku to chyba nieporozumienie. ( Ale idąc tym tropem już rozumiem
      czemu lekarze w PL tyle zarabiają, ktoś równie mądry jak autorka postu( a takich
      w polskich władzach nie brakuje) wpadł na pomysł, że skoro lekarze w obozach
      koncentracyjnych robili eksperymenty na ludziach to przedstawiciele tego zawodu
      nie zasługują na więcej)
      • Gość: Położnik Re: Hej wy pielegniarki z powolania - chcecie pod IP: 195.117.19.* 14.10.05, 13:25
        Patrzcie państwo inteligencja na poziomie szympansa cyrkowego,a wciąga do
        dyskusji.To o osobie o wielu nickach.Ciekawe jak by wyglądała praca służby
        zdrowia gdyby w każdym pacjencie
        widziała,HIV,malarie,narkomana,zboczeńca,gwałciciela,zabójce,bantytę,gangstera,p
        rostytutkę,truciciela,wystarczy żeby imię się zgadzało lub zawód albo miejsce
        zamieszkania.Przychodzi pani Ilona,z bólem brzycha,telefon na Policję jest u
        nas ta Ilona co zabiłe księdza,test na HIV nie dotykac,to na pewno
        narkoimanka,zrobcie jej test ma syfa to jest prostytutka ma tak samo na imię
        jak ta co mordowała klijentów i okradała, zwiążcie ją pod kaloryfer,nie
        słuchajcie ona jest z sekty może nas zahipnotyzowac,zakneblować.Biedna Pani
        Ilona z Miejskiej Biblioteki ,już jednak do nas nie wróci,ciekawe czy w innych
        szpitalach też pracują ludzie o sposobie kojarzenia faktów jak ta forumowa
        dama,wiecznie na coś obużona.Rwij dziecko trawę pyszczkiem i rób swoje bobki
        lepiej,a kopytka daleko od klawiatury.Gdyby wymieniona wyżej dama jednak pojeła
        jakimś dziwnym trafem że to o niej,to uprzedzam fakty ,mam to w du.. że z
        błędami,jednak zrozumiałaś!!!
    • novax67 Przestępstwo ? 19.10.05, 23:59
      Wśród wielu postów nikt nie zwrócił uwagi na to co faktycznie się stało. Dwie
      pielęgniarki wykonujące swoje normalne zajęcia wyjmują noworodki z inkubatorów
      (podkreślam, że na żadnym zdjęciu nie były te dzieci odłączone od aparatury).
      Ważą je, ale przy okazji robią sobie z nimi zdjęcia (pech, że jedno z dzieci
      jest w kieszeni, co moim zdaniem miało pokazać z jak małymi ludźmi miały do
      czynienia). Wkładają je do inkubatora z powrotem, unikając tym samym zagrożenia,
      które i tak było minimalne. Na jednym ze zdjęć dziecko robi grymas, który
      kojarzyć się może z jakąś obroną, ale jest to fałszywe spostrzeżenie.
      Przestępstwo sprowadzenia zagrożenia życia lub zdrowia jest ścigane z oskarżenia
      prywatnego, co (o ile nie znajdą się prawdziwi rodzice) nie nastąpi. Przepis ten
      (160 KK) przewiduje w par. 4 możliwość wyrażenia czynnego żalu, co skutkuje
      niemożliwością ukarania takiej osoby (mimo stwierdzenia winy). Wygląda więc na
      to,że pielęgniarki stały się ofiarami medialnego linczu. A, że takie wymierzanie
      sprawiedliwości jest niezgodne z Konstytucją, uważam, że należy im się duże
      "Przepraszam" od wszystkich, którzy osądzili je zanim sąd wydał wyrok. A czy w
      ogóle wyda wyrok - nie wiadomo. Pozdrawiam wszystkich pieniaczy ! ;-)
      • malkontent_jeden Re: Przestępstwo ? 20.10.05, 00:03
        Zartujesz???
        Przepraszam od Redaktora Cebuli? Od GW? Garbatego aniolka widziales?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka