Dodaj do ulubionych

Glejak gwiaździsty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:15
Czy ktoś zna ten temat? Był operowany ( gdzie ), leczony, wyzdrowiał?
Proszę o wszelkie info na ten temat.
Proszę, pomóżcie zebrać informacje na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:15
      Nikt nie spotkał się z tym tematem? Proszę, napiszcie.
      • Gość: M Re: Glejak gwiaździsty IP: *.bb.msk.pl / *.bielsko.msk.pl 27.11.05, 22:30
        Spotkalam sie z tym tematem osobiscie... glejak- gwiazdziak, w zaleznosci od
        wielkosci i stopnia zlosliwosci daje rozne szanse na przezycie okreslonej ilosci
        czasu... przypadki calkowitego wyleczenia nie sa mi znane... Moja Mama przezyla
        9 miesiecy od postawienia diagnozy- mimo wszystkich podjetych kuracji...
        • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:59
          No tak. Bez komentarza. Wyrazy współczucia. Czeka mnie więc bardzo trudny
          czas.Dziękuję za odpowiedź.
          Możesz powiedzieć, gdzie była operowana? Muszę wybrać miejsce, a nie wiem które.
          • dwf1 Re: Glejak gwiaździsty 28.11.05, 19:39
            maja szwagierka zyje w b.dobrej kondycji już przeszło 3 lata.
            była operowana w W-wie w Szpitalu Wojskowym na Szaserów- oddział neurochirurgii
            Prof. Podgórski jest tam szefem, jego zastępcą prof. Zieliński. O tych ludziach
            i o tym oddziale
            W 2002 byłam swiadkiem towarzysząc szwagierce jak dzwoniła kobieta " z ulicy"
            prosząc o przyjęcie i podano jej termin - zupełnie nieodległy. Nie trzeba być
            wojskowym, ani rodzina wojskowego by sie tam leczyć.
            tel +22-68-16-427, +22- 68-16-902.
            Po operacji b. ważne są naświetlania w możliwie najkrótszym terminie.
            • dwf1 Re: Glejak gwiaździsty 28.11.05, 19:42
              uzupełnienie- wysłałam za szybko - otym oddziale i jego szefach moge powiedzieć
              tylko NAJLEPSZE RZECZY. I jeszcze jedno- jadąc tam koniecznie postaraj sie o
              rezonans -chociaż pewnie masz to badanie.
              pozdrwiam z całego serca
              • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:17
                dwf1 - BARDZO Ci dziękuję. Na pewno spróbuję i tam. Rezonas oczywiście jest
                zrobiony, tomograf też. Właśnie rezonans "wykrył" guza, którego potem onkolog z
                naszego terenu nazwał glejak - gwiaźdźak ( byłam na konsultacji ). Staram
                się "dojść" do najlepszej Kliniki, aby tylko dobrze wykonano operację.
                Wspomniał też o biopsji i naświetlaniach.
                Jeszcze raz wielkie dzięki, bardzo mi pomogłaś.
                • Gość: gosiaczk-59 Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:46
                  Asiu zainteresuj się lekiem Temodal-stosowany w leczeniu glejaków ,ale chyba
                  trudny niestety w refundacji.Co do Kliniki neurochirurgii na Szaserów podzielam
                  zdanie
                  • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 07:43
                    Gosiaczku dziękuję za podpowiedź. Będę pytał lekarza o ten lek i "wydrapię go
                    spod ziemi" jeśli tylko będzie konieczny do stosowania.
                    Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: fiona Re: Glejak gwiaździsty IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.12.05, 16:34
                witaj czy lekarz proponuje zabieg?po zabiegu określą stopień złośliwości i ew.
                leczenie .Mój mąż był operowany na gwiaździaka 4,5 roku temu był naświetlany
                wrócił do pracy i do tej pory jest ok. oby jak najdłużej.Operowany w klinice
                wojskowej we wrocławiu przez dr Sakowskiego polecam trzymajcie się pozdrawiam
                • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.one.pl 01.12.05, 20:17
                  Fiona, ja Ciebie chyba OZŁOCĘ. Wróciłaś mi chęć do życia.
                  Tak, lekarz zakwalifikował do operacji. Najpierw chce powtórzyć rezonans, potem
                  biopsja. Zabieg ma być w Klinice w Katowicach-Ligocie.
                  Błagam, napisz do mnie na maila. Mam tyle pytań, na które POTRAFISZ MI
                  ODPOWIDZIEĆ. Mogę nawet zadzwonić jeśli byś pozwoliła.
                  mój adres : nostramo@interia.pl
                  Proszę - odezwij się!!
                  Asia.
                  • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:58
                    Fiona, odezwij się. Proszę!!
                    • Gość: fiona Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:37
                      Asiu wysłałam list
                      • Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.one.pl 03.12.05, 20:29
                        Dziekuję, odebrałam. Czekam na Twoją odpowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka