Gość: Asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:15 Czy ktoś zna ten temat? Był operowany ( gdzie ), leczony, wyzdrowiał? Proszę o wszelkie info na ten temat. Proszę, pomóżcie zebrać informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:15 Nikt nie spotkał się z tym tematem? Proszę, napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Glejak gwiaździsty IP: *.bb.msk.pl / *.bielsko.msk.pl 27.11.05, 22:30 Spotkalam sie z tym tematem osobiscie... glejak- gwiazdziak, w zaleznosci od wielkosci i stopnia zlosliwosci daje rozne szanse na przezycie okreslonej ilosci czasu... przypadki calkowitego wyleczenia nie sa mi znane... Moja Mama przezyla 9 miesiecy od postawienia diagnozy- mimo wszystkich podjetych kuracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:59 No tak. Bez komentarza. Wyrazy współczucia. Czeka mnie więc bardzo trudny czas.Dziękuję za odpowiedź. Możesz powiedzieć, gdzie była operowana? Muszę wybrać miejsce, a nie wiem które. Odpowiedz Link Zgłoś
dwf1 Re: Glejak gwiaździsty 28.11.05, 19:39 maja szwagierka zyje w b.dobrej kondycji już przeszło 3 lata. była operowana w W-wie w Szpitalu Wojskowym na Szaserów- oddział neurochirurgii Prof. Podgórski jest tam szefem, jego zastępcą prof. Zieliński. O tych ludziach i o tym oddziale W 2002 byłam swiadkiem towarzysząc szwagierce jak dzwoniła kobieta " z ulicy" prosząc o przyjęcie i podano jej termin - zupełnie nieodległy. Nie trzeba być wojskowym, ani rodzina wojskowego by sie tam leczyć. tel +22-68-16-427, +22- 68-16-902. Po operacji b. ważne są naświetlania w możliwie najkrótszym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
dwf1 Re: Glejak gwiaździsty 28.11.05, 19:42 uzupełnienie- wysłałam za szybko - otym oddziale i jego szefach moge powiedzieć tylko NAJLEPSZE RZECZY. I jeszcze jedno- jadąc tam koniecznie postaraj sie o rezonans -chociaż pewnie masz to badanie. pozdrwiam z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:17 dwf1 - BARDZO Ci dziękuję. Na pewno spróbuję i tam. Rezonas oczywiście jest zrobiony, tomograf też. Właśnie rezonans "wykrył" guza, którego potem onkolog z naszego terenu nazwał glejak - gwiaźdźak ( byłam na konsultacji ). Staram się "dojść" do najlepszej Kliniki, aby tylko dobrze wykonano operację. Wspomniał też o biopsji i naświetlaniach. Jeszcze raz wielkie dzięki, bardzo mi pomogłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczk-59 Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:46 Asiu zainteresuj się lekiem Temodal-stosowany w leczeniu glejaków ,ale chyba trudny niestety w refundacji.Co do Kliniki neurochirurgii na Szaserów podzielam zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 07:43 Gosiaczku dziękuję za podpowiedź. Będę pytał lekarza o ten lek i "wydrapię go spod ziemi" jeśli tylko będzie konieczny do stosowania. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: Glejak gwiaździsty IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.12.05, 16:34 witaj czy lekarz proponuje zabieg?po zabiegu określą stopień złośliwości i ew. leczenie .Mój mąż był operowany na gwiaździaka 4,5 roku temu był naświetlany wrócił do pracy i do tej pory jest ok. oby jak najdłużej.Operowany w klinice wojskowej we wrocławiu przez dr Sakowskiego polecam trzymajcie się pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.one.pl 01.12.05, 20:17 Fiona, ja Ciebie chyba OZŁOCĘ. Wróciłaś mi chęć do życia. Tak, lekarz zakwalifikował do operacji. Najpierw chce powtórzyć rezonans, potem biopsja. Zabieg ma być w Klinice w Katowicach-Ligocie. Błagam, napisz do mnie na maila. Mam tyle pytań, na które POTRAFISZ MI ODPOWIDZIEĆ. Mogę nawet zadzwonić jeśli byś pozwoliła. mój adres : nostramo@interia.pl Proszę - odezwij się!! Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:58 Fiona, odezwij się. Proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: Glejak gwiaździsty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:37 Asiu wysłałam list Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Glejak gwiaździsty IP: *.one.pl 03.12.05, 20:29 Dziekuję, odebrałam. Czekam na Twoją odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś