Dodaj do ulubionych

Lekarze rodzinni

IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.04.06, 01:27
Dlaczego lekarzy (specjalistow) tak dziwi fakt, ze rodzinni dostali podwyzki
i zarabiaja najwiecej. To takie proste. Wiekszosc studentow medycyny wolaloby
nie specjalizowac sie w medycynie rodzinnej, a lekarzy rodzinnych potrzeba
jest nam przeciez najwiecej! Wyzsze zarobki moga wplynac na wybor mlodych
lekarzy.
Obserwuj wątek
    • p.atryk hmm...venessa???n/txt 04.04.06, 03:37
    • Gość: aron Re: Lekarze rodzinni IP: *.pl / *.enterpol.pl 04.04.06, 06:03
      lekarze rodzinni dostali podwyżki bo są najlepiej zorganizowani i nie dają
      sobie w kaszę dmuchać. Podczas gdy w szpitalu na nic nie ma pieniędzy, to NFZ
      zafundował lekarzom rodzinnym wczasy w Grecji. Koleżanka mojej żony donosi, że
      jej szef wybrał się właśnie na Santorini, bo dostał podwyżkę z NFZtu.
      • Gość: Tato Re: Lekarze rodzinni IP: 212.244.59.* 04.04.06, 07:19
        Podle gady te doktory, wakacje w Grecji, we lbach im sie przewraca! Powinni pod
        namiot w Bieszczady jechac, a nie w kwietniu sie pasc w Grecji (wiadomo, Grecja
        miedzy listopadem a kwietniem najbardziej atrakcyjna jest, plaze jeszcze puste a
        z turystow tylko troche niemieckich emerytow).

ROTFL.

Aron = esencja polskiego społeczeństwa. Podejscie ktore nas zabija. Sprawia że
        zyjemy srednio niespelna 60 lat, wsrod ludzi ktorzy chcieliby z nas zrobic
        jeszcze wieksza holote niz nia juz jestesmy.
        • Gość: doc Re: Lekarze rodzinni IP: *.salbis.net 04.04.06, 11:21
          zupełnie nie na temat, i przekornie, pozwolę sobie zauważyć, że tkwicie w
          odruchowych PRLowskich wyobrażeniach, w których wczasy w Grecji to szczyt
          marzeń.
          To jak wiemy, zmieniło się.
          Proponuję policzyć koszty indywidualnego, oszczędnego, ale nie minimalistyczego
          pobytu pod namiotem w Bieszczadach (tzn. np. jemy coś więcej niż gorący kubek),
          z kosztami zorganizowanej wycieczki do Grecji. Grecja pewnie wyjdzie drożej,
          ale zaskakująco niewiele.
          Równocześnie daje nam to świetne podsumowanie arona, cóż nas może obchodzić
          opinia faceta, dla którego punktem odniesienia dla dobrego standardu życiowego
          są wakacje w Grecji? Otóż zdarzało się że na wakacje do Grecji jeździli
          bezrobotni. Poza tym aron dobrze wie, że fundujemy sobie te wakacje nie z
          kontraktu z NFZ, tylko z utargu z 3 wizyt domowych na które jeździmy terenówką.
    • dokowski Prawdziwi lekarze rodzinni zarabiają za mało 04.04.06, 12:50

• dokowski Ale i tak dużo dobrego w tej sprawie zrobiono,... 04.04.06, 12:57
        ... to chyba największy sukces reform w służbie zdrowia od upadku PRL
        • Gość: aron Re: Ale i tak dużo dobrego w tej sprawie zrobiono IP: *.pl / *.enterpol.pl 04.04.06, 14:22
          lekarz rodzinny mógłby równie dobrze poczekać 2 miesiące i pojechać nad Firlej
          zamiast do Grecji. Wyjdzie na pewno o połowę taniej ( koszty przelotu). A
          zaoszczędzone pieniądze powinien przeznaczyć na badania dla pacjentów.
          • Gość: martha25 Re: Ale i tak dużo dobrego w tej sprawie zrobiono IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.04.06, 14:30
            Aron proponuje abys swoje cialo oddal do prosektorium na cele naukowe dla
            studentow anatomii. A potem nad Firlej.
            • dokowski To już dawno postanowiłem 04.04.06, 16:18
              Gość portalu: martha25 napisał(a):

> Aron proponuje abys swoje cialo oddal do prosektorium na cele naukowe

Nie dam się pogrzebać ani spalić fanatykom
              • venes.sa Re: To już dawno postanowiłem 07.04.06, 01:11
                P.atryk, co znaczy >hmm... venessa???<?? Czasem sie z Toba zgadzam, czasem nie.
                O tych punktach, o ktorych napisales, ze nie maja znaczenia nie zgadzam sie
                absolutnie, bo od czegos czeba zaczac(Ty pewnie i tak nie wiesz o czym mowie).
                Wiesz co, ja Ciebie tez nie lubie. Z powazaniem.
                • venes.sa Re: To już dawno postanowiłem 07.04.06, 01:27
                  Nie ma byc na Boga CZEBA, ma byc trzeba. Wstydze sie bardzo.
                  • p.atryk venesso 07.04.06, 01:45
                    Zastanawialem sie przez chwile czy nie jestes martha25 przez przypadek.
                    Zapytalem niesmialo,czy to jednak nie ty (mogly ci sie przeciez nicki pomylic
                    niechcacy albo co)westii
                    I ni cholery nie wiem o jakich to punktach piszesz.
                    P.S. Napisalem kiedys-gdzies-cos-komus w kwestii nielubienia ciebie? Na forum
                    Sz.Z. nawet wrecz cos zupelnie przeciwnego (co prawda w kontekscie porownan z
                    mistrzynia obojga ortografii...ale zawsze :))
                    • venes.sa Re: venesso 07.04.06, 02:02
                      Mnie na tym forum nic juz nie "podnieca" i mnie juz nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka