maga_luisa 31.05.06, 23:25 53 pacjentów rano, z czego może 1/3 to przedłużenie recept; potem 2 wizyty domowe, po południu stos dokumentacji do uzupełnienia i na koniec już tylko 1 pacjentka popołudniowa. W zasadzie dziwię się, że jeszcze żyję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dradam2 Re: Jestem zmęczona 31.05.06, 23:36 maga_luisa napisała: > 53 pacjentów rano, z czego może 1/3 to przedłużenie recept; potem 2 wizyty > domowe, po południu stos dokumentacji do uzupełnienia i na koniec już tylko 1 > pacjentka popołudniowa. W zasadzie dziwię się, że jeszcze żyję. Za naszych czasow byla znana taka piosenka "Wsiasc do pociagu byle jakiego..." Nic Ci to nie mowi ? Pozdrowka dradam 1/2 Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: Jestem zmęczona 01.06.06, 04:47 Jedz na wymarzony od wiekow Zachod, tam cie w ramki obsadza, dadza kilka milionow , wikt i opierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Jestem zmęczona 01.06.06, 09:08 Czy ja ciebie prosiłam o radę? Gdybym chciała tam jechać, dawno by mnie tu nie było. Co nie zmienia faktu, że czasem po takim dniu jak wczoraj czuję się zmęczona. Coś Ci w tym przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Jestem zmęczona 01.06.06, 10:12 Moze Tobie siewydaje, ze na zachodzie "daja". Na Zachodzie przyjmuja i to bardzo chetnie wysoko wyspecjalizowanego pracownika, ktoremu umozliwiaja prace w godziwych warunkach za przyzwoite wynagrodzenie a niebagatelnym do tego dodatkiem jest respekt ze strony pacjentow, ogolne spoleczne poszanowanie zawodu i brak brudnych nagonek na srodowisko ochrony zdrowia w stylu "faktu" czy uwagi" a jako "wisienka na torcie" prowadzona od najwczesniejszych lat edukacja sanitarna spoleczenstwa. To nie sa miliony i samochody, ale perspektywa zycia w godziwych warunkach i bez zstrssu (np czy w tym miesiacu mi komornik nie zajmie pensji, bo szpital jest zadluzony. "Moj chu<jek ma 11 mln e dlugu , komornikowi wara od poborow personelu a spital caly czas jest w fazie dynamicznych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 Re: Jestem zmęczona 01.06.06, 15:23 Nie wyobrażasz sobie jaka ja jestem zmęczona!!! tyle samo osób codziennie,dużo wiecej dokumentacji wszystkie osoby tak samo ważne(rodzaj VIP) Ech jak ja chciałabym tylko przedłużać recepty, żyć nie umierać i do tego jeden gość po południu.Mogłabym siedzieć za biurkiem godzinami,od czsu do czasu wyjąć słuchawki dotknąć nimi tors i plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Jestem zmęczona 01.06.06, 15:53 Ann, jesli myslisz, ze "przedluzenie recepty" wymaga wylacznie wypisania i przypieczetowania dokladnej kopii poprzedniej recepty, bez jakiegokolwiek sprawdzenia, czy w miedzyczasie w stanie chorego nie zaszly jakis zmiany, w zwiazku z ktorymi terapia zalecona ta poprzednia recepta powinna byc zmodyfikowana to naprawde nie wiem, czy ci gratulowac, czy wspolczuc. Moze jednak zaczne od porady: wez natychmiast przyloz sobie (z braku sluchawek) cos chlodnego do czola. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Ann1964 01.06.06, 16:10 Zastanawiam się; taka interpretacja tego co napisałam, to wynika z frustracji? Przepełnienia jadem? Zazdrości? Myślę, że osoba nieskażona uprzedzeniami nie mogłaby tego tak odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 Re: Maga 01.06.06, 16:19 To wynika ze zmęczenia!!! Feline skorzystam z rady przyłożę okład Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Maga 01.06.06, 16:40 Co dowiodlo, ze czasem mozna skutecznej rady udzielic przez internet. Nie zwlekaj ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 Re: Feline 01.06.06, 16:46 Może jeszcze jakiś sposób,ten jest mi znany. Nie bądz taka.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 Re: Maga_luisa 01.06.06, 16:50 nie powiesz chyba,że Ty w ogóle nie jestes skażona.Nie ma takiej osoby nawet wśród medyków. Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 Re: Maga_luisa 01.06.06, 16:53 odnośnie zazdrości:"omnia mea meccum forto" Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Maga_luisa 01.06.06, 16:55 ann1964 napisała: > odnośnie zazdrości:"omnia mea meccum forto" chyba " mecum porto"? I co to ma wspolnego z zazdroscia? Tak sobie pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 ReDo.ki 01.06.06, 17:01 W tłumaczeniu,psych."wszystko co mam noszę ze sobą" Zastanów się co zawsz nosisz ze sobą:) Podpowiedz;składa się z dwóch półkul... Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: ReDo.ki 01.06.06, 17:29 czyli "...porto" (porto, portare).<hm, samo noszenie bywa uciazliwe acz malo skuteczne, czasami warto jest tez uzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ann1964 Re: Felinecaline 01.06.06, 20:36 dlaczego jesteś niemiła i napastliwa(lewatywa) Kto tu kogo prowokuje? Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Felinecaline 01.06.06, 23:16 Dopominalas sie cszegos wiecej, wiec Ci zaproponowalam co mi sie nasunelo. Tak sie sklada, ze nie wszystkie zabiegi sa przyjemne a wykonywac lewatywe trzeba szczegolnie ostroznie, by sie nie opryskac, to tez prawda, jednak przy odrobinie wprawy - polecam systematycznosc - repetitio mater studiorum est. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Felinecaline 01.06.06, 23:18 Pomylilam stawiane mi zarzuty, nie chodzilo ci o opryskliwosc a o napastliwosc - alez ja nigdzie nie napisalam, ze zamierzam ci te lewatywe robic osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin4 Re: Jestem zmęczona 01.06.06, 17:05 co mam Ci napisać? Przecież i tak zaraz dowiesz się że jak sie nie podoba to zrezygnuj z pracy, oczywiście zapłać za studia, oddaj terenówkę kupioną z łapówek, trzy laptopy od firm i idź układać zupki w hipermarkecie. Wszyscy tak pracujemy i wszyscy mamy dość. Tylko emigracja. Odpowiedz Link Zgłoś