okina 28.03.03, 11:55 Mam do zrobienia badania hormonalne na 7 hormonow - w sumie drogo wychodzi bo ok. 30 zl za kazdy hormon, czy moze ktos zna jakies miejsce w warszawie - w centrum gdzie mozna zrobic tanio, a dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wega Re: badania hormonalne w Warszawie IP: *.iweb.pl 28.03.03, 11:58 wal z problemem do lekarzyny, będzie wiedział! Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: badania hormonalne w Warszawie 28.03.03, 13:26 Lekarzyna prywatny polecil mi swoja przychodnie, a panstwowy nie chcial dac skierowania na kase chorych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamaj Re: badania hormonalne w Warszawie IP: *.chello.pl 17.04.03, 09:00 Ktoś mi mówił że na Dobrej jest przychodnia w której robią naitaniej analizy, ale nie jest to sprawdzona wiadomość. Mineło już trochęczasu od twojego postu, czy już zrobiłaś te badania. Jakie ceny? Pozdrawiam. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaacek Re: tanie a dobre IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 23:10 Niestety - tanie nie oznacza dobre. Jeśli ktoś robi na starych zestawach, taniej kupionych, przeterminowanych kitach, testy o mniejszej czułości/swoistosci, albo nie stosuje kontroli jakości (która podraża koszty - można np. robic pojedyncze badanie zamiast duplikatu,ale tu ryzyko błędu jest wysokie), to oszczędność staje się fikcją. Trzeba będzie zrobić ponownie wiarygodne badanie. Znam ten rynek dośc dobrze i wiem, ze czasami przychodzą z wielu ośrodków fałszywe wyniki. Zwykle polecam kombinat diagnostyczny przy ul. Waryńskiego albo te miejsca, które wysyłaja badania np. do Świerku, ew. renomowane duże zakłady z tradycjami i kontrolą jakości, np. przy wiekszych szpitalach, chociaż i tam dzieją się cuda. Odpowiedz Link Zgłoś