Dodaj do ulubionych

Skrócenie rezydentury

18.11.06, 12:11
Czy ktoś z was skrócił rezydenturę(potrzebuję skrócić o 2 miesiące) ,jeżeli
tak to powiedzcie jak to zrobiliście...
Obserwuj wątek
    • grzalka Re: Skrócenie rezydentury 03.12.06, 22:18
      Jest możliwe jak najbardziej, jeśli wcześniej pracowałaś na tym samym oddziale
      na którym robisz rezydenturę. U nas tak sobie skróciły 2 osoby, kolejne 2
      czekają na decyzję.
      • tonybleeer Re: Skrócenie rezydentury 14.12.06, 17:04
        Hej, postaram sie ci pomoc bo sam skrocilem rezydenture o 3 miesiace, co
        pozwolilo mi zdawac w marcu zamiast czekac az do listopada 06.
        Aby skrocic rezydenture, musisz miec przed otwarciem specjalizacji staz na
        oddziale w szpitalu z akredytacja (to warunek) do odbywania tej specjalizacji
        (to niestety dosc trudny warunek, bo akredytacja musi byc z okresu stazu a nie
        obecnego czasu) I nie moze to byc stac na piekne oczy- czyli ze ktos Ci
        podpisze ze bylas na oddziale i stazowalas. Raczej musi to byc umowa o prace-
        wtedy dyrektor szpitala wystawia Ci oficjalne zaswiadczenie (ma ono forme pisma
        urzedowego czyli ma swoj numer w dzienniku w kancelarii) Potem jeszcze
        ordynator oddzialu na ktorym bylas opisuje czego sie nauczylas (to akurat
        prosta sprawa, bierzesz elementy z programu specjalizacji)
        Tak wiec:
        musisz miec oficjalne zaswiadczenie o odbyciu stazu, najlepiej poparte umowa o
        prace
        zaswiadczenie od dyr placowki ze placowka posiadala akredytacje
        zaswiadczenie od ordynatora oddzialu jakie umiejetnosci nabylas w czasie stazu

To wszystko wraz z karta specjalizacyjna skladasz we wlasciwym Wodkamie. Trwa
        to dlugo, gdyz najpierw zbiera sie komisja zlozona na ogol ze specjalisty
        regionalnego, ktora merytorycznie uznaje Ci tez staz za zgodny z programem.
        Nastepnie dokumentacja idzie do ministerstwa zdrowia, skad dostajesz oficlana
        decyzje.
        Musisz bardzo pilnowac terminow, 1 dzien spoznienia i po ptakach.
        Jesli czegos nie bedziesz jeszcze wiedziec, pisz, postaram sie odpowiedziec
        Pozdrawiam
        • tonybleeer Re: Skrócenie rezydentury 14.12.06, 17:05
          Jeszcze a propos tego co napisala Grzalka- staz nie musi byc na tym samym
          oddziale co robisz rezydenture!!!! Ja mialem zaliczone 3 miesiace pracy z
          zupelnie innego szpitala, pozdrawiam
          • basiek1 Re: Skrócenie rezydentury 18.12.06, 07:07
            rozumiesz przez staż etat??? Niestety przed rozpoczeciem rezydentury roobiłam
            tylko staż podyplomowy(jak najbardziej w szpitalu z akredytacją) .Jako jedyny
            rocznik miałam 1,5 roku tego stażu coś to da ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka