independent27 03.02.07, 10:43 Witam! Przeprowadziłam się ostatnio do innego województwa, a nadal chciałabym korzystać z mojej starej przychodni. Pytanie tylko, czy mogę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h.o.r.n.e.t Re: przychodnia 03.02.07, 12:02 independent27 napisała: > Witam! > > Przeprowadziłam się ostatnio do innego województwa, a nadal chciałabym > korzystać z mojej starej przychodni. Pytanie tylko, czy mogę? Oczywiście, że możesz. Tyle, że teraz będziesz zamawiał wyłącznie wizyty domowe. A niech przyjeżdżają, w końcu płacisz nie byle jaką składkę na tych obiboków lekarzy! Przecież nie będziesz jak jaki głupi sam jeździł do w przychodni w innym województwie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: przychodnia 03.02.07, 12:15 Daj spokój, hornet. Oczywiście że możesz należeć do tej samej przychodni po przeprowadzce. Trzeba tylko zaznaczyć przy wypisywaniu recept dpo jakiego oddziału NFZ teraz należysz. Bo mogło (choc nie musiało) sie to zmienić. Tzn. zalezy do jakiego oddziału iNFZ idzie teraz twoja - pożal się Boże - składka. No i rzeczywiście liczyć się z tym, że moga być problemy z niektórymi rzeczami. Np. ja mam pacjenta, który mieszka w Bielsku, pracuje w Krakowie. I tu wybrał sobie przychodnię w ramach NFZ. Więc jasna sprawą jest, że w razie obłoznego zachorowania musi radzić sobie sam :) Ale jakos sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś