Dodaj do ulubionych

Jaki tekst na transparent na manifestację?

19.06.07, 08:39
Pomóżcie coś sensownego wymyślić.

Pieniaczom dziękuję.

RCH
Obserwuj wątek
    • maretina rzad do roboty za 1500 zlotych!/nt 19.06.07, 09:12

• monikaa13 Re: rzad do roboty za 1500 zlotych!/nt 19.06.07, 15:39
        mialy byc hasla a jak zwykle sa klotnie, ale ten napisa jest super
    • maretina podpatrzone: 19.06.07, 11:17
      biedni lekarze czesciej sie myla
      walczymy o godne zycie
      dosc upokarzania lekarzy
    • liton nie poniżaj się manifestacjami i transparentami 19.06.07, 12:44
      zwolnij się, wyjedź w cholerę a nie łazisz ku uciesze gawiedzi z transparentami po ulicy - kierowcom blokując ruch, rozbawiając ludzi na chodnikach, a rząd i tak ma cię głęboko gdzieś...
      • maretina Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 13:20
        dlaczego od razu wyjechac? moze ktos chce zyc w polsce, moze woli walczyc o
        swoje prawa?
        od kiedy upominanie sie o swoje, strajkowanie jest obciachem?
        Blue Angels 2006
        • malkontent_jeden Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 13:48
          Maretino, odkąd media wyprały ludziom mózgi- strajkowanie JEST obciachem.

Mądry król nie boi się tych co szumią, tylko tych którzy przestali szemrać i
          milczą.
          Strajk to jazgot, a wypowiedzenie z pracy jest argumentem NIE DO OBALENIA.
          • maretina Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 13:59
            tak, faktycznie, lepiej sie zwolnic, dzieciom nakazac wsadzenie zebow w
            sciane.przeciez, bez jedzenia da sie zyc. bankom powiedziec, zeby sobie
            poczekaly bog wie ile ze splata naleznosci....
            naprawde sadzisz, ze bez pieniedzy da sie zyc? a moze sadzisz, ze kazdy lekaraz
            poza szpitalem bedzie sie rozwijal? co ma zrobic neurochirurg? w prywatnym
            gabinecie operowac?
            upraszczacie. mam znajomych, ktorzy na dniach musza podjac decyzje o tym czy
            sie zwolnic. to dramat.
            • malkontent_jeden Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:04
              Maretino, ja jestem chirurgiem.
              Rozumiem Twoje wątpliwości, ale one właśnie pozwalają politykom bezkarnie zbywać
              problem.
              Dość zgody polegającej na przyjmowaniu upokarzających warunków pracy.
              Budowlańcom wszak zaczęli godziwie płacić nie po strajkach, tylko po tym kiedy
              zaczęło ich brakować. To jest naturalne i proste, trzeba to zrozumieć.
              • paczula8 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:09
                > Dość zgody polegającej na przyjmowaniu upokarzających warunków pracy.
                > Budowlańcom wszak zaczęli godziwie płacić nie po strajkach, tylko po tym kiedy
                > zaczęło ich brakować. To jest naturalne i proste, trzeba to zrozumieć.

dokładnie tak.

pozdrawiam Malki:)
                • malkontent_jeden Ech Paczulo:) 19.06.07, 14:23
                  Czytam Ziemkiewicza " Michnikowszczyznę" po prostu. Wrażenie mam podobne jak po
                  nacięciu czyraka- co siedziało głęboko i gdzieś się czuło- na wierzch wylazło,
                  przed oczy.
                  Pozdrawiam.

P.S. Aha, Paczulo- nie ma tylu wojskowych lekarzy, i nie zgodzą się mniej
                  zarabiać i nie dożywać emerytury ;-P
                  • paczula8 ech Malki :) 19.06.07, 14:54
                    brakowało mi Ciebie :)

> P.S. Aha, Paczulo- nie ma tylu wojskowych lekarzy, i nie zgodzą się mniej
                    > zarabiać i nie dożywać emerytury ;-P

To dobrze, masz szansę wynegocjować lepsze zarobki:) a potem pójdziemy na
                    wódkę ... ;)))
              • maretina Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:20
                to nie sa gole watpliwosci. nikt nie zaplaci za lekarza rachunkow, nikt nie
                nakarmi mu dzieci itd. nie ludz sie malki. nie sadze tez, zeby kazdy lekarzmogl
                znalesc prace za granica. kilka razy ogladalam zamieszczane na forum linki.
                strobote dostabnie stomatolog, ginekolog, reumatolog, hematolog i ktos tam
                jeszcze.jak wiesz, specjalizacji jest znacznie wiecej.
                wyobrazasz sobie przenosiny calej rodziny poza polske? wyobraz sobie, ze masz
                dziecko w koncowce podstawowki lub liceum, i co? a moze masz chorych rodzicow,
                ktorzych nie chcesz zostawic , bo to by ich zabilo? to nie sa latwe decyzje,
                uwazam. rzeczy "naturalnie proste" najczesciej sa najtrudniejsze.
                • malkontent_jeden Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:30
                  Maretino, ależ ja nie dyskutuję z niczyimi wątpliwościami, uwarunkowaniami
                  osobistymi, rodzinnymi itp.
                  Usiłuję jedynie przekonać Cię, że nie ma innej drogi. Nikt nigdzie na świecie
                  dobrowolnie nie podnosi NIKOMU zarobków.
                  Wyjazd za granicę likwiduje problem jednostki- masowe wypowiedzenia z pracy
                  wymuszą załatwienie problemu wszystkich pracowników ochrony zdrowia tu i teraz.
                  Przeczytaj co napisałem o mądrym królu wcześniej.
                • seniorita15 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 16:07
                  Do maretiny:Praktycznie kazdy lekarz moze znalezc prace za granice.Moga byc
                  problemy z dermatologami,ale wtedy prywatna praktyka stoi otworem.Neurolog tez
                  tylko w duzym szpitalu.A reszta?Wybierac ,przebierac w ofertach.Ja wyjechalam z
                  dzieckiem ,w srodku gimnazjum.A teraz uczy sie w gratisowej szkole sredniej z
                  wykladowym angielskim tzw.IB z miedzynarodowa matura.Na studia -gdzie
                  zechce.Przez 3 lata nauczyla sie 2 nowych jezykow obcych,a angielski ktory juz
                  znala tylko poglebia.Drugie dziecko po skonczeniu studiow tez dolaczylo do
                  rodziny.Ja w Polsce jestem kilka razy w roku,bo mam duzo wolnego ,dzieki
                  dyzurom.Moi znajomi przyjechali tu z niepelnosprawnymi dziecmi i takiej opieki
                  w zyciu w Polsce by nie mieli.I dodam,ze oboje sa lekarzami i oboje
                  pracuja.Strach ma wielkie oczy.Decyzje nie sa latwe,ale jak sie juz
                  zaadoptujesz to do glowy nie przyszedlby Ci powrot.Prawie wszyscy kupili domy
                  na kredyt,ktore splacaja 1/4 pensji i pozmieniali samochody na nowe + czesto
                  maja po 2.W ciagu 3 lat.
                  • aron2004 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 17:51
                    czyżby zagranica nie wymagała od lekarzy moralności? A może na razie się na was
                    nie poznali?
                    • sithicus Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 19:55
                      Aron, swoją moralność Kalego możesz sobie wsadzić głęboko. Najlepiej aż do esicy :D
                  • tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:21
                    seniorita15 napisała:

> Do maretiny:Praktycznie kazdy lekarz moze znalezc prace za granice.Moga byc
                    > problemy z dermatologami,ale wtedy prywatna praktyka stoi otworem.Neurolog
                    tez
                    > tylko w duzym szpitalu.A reszta?Wybierac ,przebierac w ofertach.Ja wyjechalam
                    z
                    >
                    > dzieckiem ,w srodku gimnazjum.A teraz uczy sie w gratisowej szkole sredniej z
                    > wykladowym angielskim tzw.IB z miedzynarodowa matura.Na studia -gdzie
                    > zechce.Przez 3 lata nauczyla sie 2 nowych jezykow obcych,a angielski ktory
                    juz
                    > znala tylko poglebia.Drugie dziecko po skonczeniu studiow tez dolaczylo do
                    > rodziny.Ja w Polsce jestem kilka razy w roku,bo mam duzo wolnego ,dzieki
                    > dyzurom.Moi znajomi przyjechali tu z niepelnosprawnymi dziecmi i takiej
                    opieki
                    > w zyciu w Polsce by nie mieli.I dodam,ze oboje sa lekarzami i oboje
                    > pracuja.Strach ma wielkie oczy.Decyzje nie sa latwe,ale jak sie juz
                    > zaadoptujesz to do glowy nie przyszedlby Ci powrot.Prawie wszyscy kupili domy
                    > na kredyt,ktore splacaja 1/4 pensji i pozmieniali samochody na nowe + czesto
                    > maja po 2.W ciagu 3 lat.

Jakie ty wypisujesz bzdury! Ile lat beda splacali te domy ? 40! 40 dlugich
                    lat nie mozesz wyjechac z tego kraju. 40 lat 1/4 pensji z glowy. Do tego splata
                    samochodow. Bezplatna szkola dla dzieci znaczy bylejaka. Nie ma dobrych
                    bezplatnych szkol nie pieprz. Nikt na Zachodzie malo nie pracuje. Lekarz ktory
                    pracuje w szpitalu czesto ma jeszcze prywatna praktyke. Jesli jest tak swietnie
                    to dlaczego nie zrezygnuje z jednej z prac? Nie moze bo ma na glowie wlasnie
                    splaty roznych kredytow. To na Zachodzie zapieprza sie jak dziki osiol.
                    • tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:26
                      Aha, na przestrzeni nieomal polowy wieku nie masz pewnosci, ze sie nie
                      rozchorujesz, nie rozwiedziesz albo wszystko na raz i kto wowczas splaci twoje
                      kredyty? Zabiora domek.
                    • alergenzb Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:26
                      tango45 napisała:
                      > Jakie ty wypisujesz bzdury! Ile lat beda splacali te domy ? 40! 40 dlugich
                      > lat nie mozesz wyjechac z tego kraju. 40 lat 1/4 pensji z glowy. Do tego
                      splata
                      >
                      > samochodow. Bezplatna szkola dla dzieci znaczy bylejaka. Nie ma dobrych
                      > bezplatnych szkol nie pieprz. Nikt na Zachodzie malo nie pracuje. Lekarz
                      ktory
                      > pracuje w szpitalu czesto ma jeszcze prywatna praktyke. Jesli jest tak
                      swietnie
                      >
                      > to dlaczego nie zrezygnuje z jednej z prac? Nie moze bo ma na glowie wlasnie
                      > splaty roznych kredytow. To na Zachodzie zapieprza sie jak dziki osiol.

tango45, a może wypisala swoje marzenia, a ty tak od razu :-)
                    • alergenzb Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:27
                      tango45, a może wypisuje swoje marzenia, a ty tak od razu:-)
                      • tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 24.06.07, 16:22
                        alergenzb napisała:

> tango45, a może wypisuje swoje marzenia, a ty tak od razu:-)

LOL!
                • tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:08
                  maretina napisała:

> to nie sa gole watpliwosci. nikt nie zaplaci za lekarza rachunkow, nikt nie
                  > nakarmi mu dzieci itd. nie ludz sie malki. nie sadze tez, zeby kazdy
                  lekarzmogl
                  >
                  > znalesc prace za granica. kilka razy ogladalam zamieszczane na forum linki.
                  > strobote dostabnie stomatolog, ginekolog, reumatolog, hematolog i ktos tam
                  > jeszcze.jak wiesz, specjalizacji jest znacznie wiecej.
                  > wyobrazasz sobie przenosiny calej rodziny poza polske? wyobraz sobie, ze masz
                  > dziecko w koncowce podstawowki lub liceum, i co? a moze masz chorych
                  rodzicow,
                  >
                  > ktorzych nie chcesz zostawic , bo to by ich zabilo? to nie sa latwe decyzje,
                  > uwazam. rzeczy "naturalnie proste" najczesciej sa najtrudniejsze.
            • alergenzb Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 18:51
              maretina napisała:
              > upraszczacie. mam znajomych, ktorzy na dniach musza podjac decyzje o tym czy
              > sie zwolnic. to dramat.

Jaki tam dramat, to tylko poparcie strajku i spełnienie oczekiwań pana Bukiela.
              Może pan Bukiel i związki, wam pomogą finansowo, kiedy poprzecie dalej strajk
              zwalniając się z pracy.
            • alergenzb maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 18:52
              maretina napisała:
              > sie zwolnic. to dramat.

Jaki tam dramat, to tylko poparcie strajku i spełnienie oczekiwań pana Bukiela.
              Może pan Bukiel i związki, wam pomogą finansowo, kiedy poprzecie dalej strajk
              zwalniając się z pracy.
              • maretina Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 21:12
                badz laskawa rozporzadzac swoim zyciem. o "cenne" rady nie prosze. umiem zyc
                samodzielnie i podejmowac decyzje. zrozumialas?
                • alergenzb Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 21:26
                  Skoro napisałaś na forum, że to dramat

cyt.
                  maretina napisała:
                  > sie zwolnic. to dramat

maretina napisała:
                  >o "cenne" rady nie prosze. umiem zyc
                  > samodzielnie i podejmowac decyzje. zrozumialas?

To po jakie "licho" zwracasz sie publicznie na forum pisząc to dramat.
                  Pisz do Bukiela i OZZL oczywiście w imieniu męża:-) a nie dramatyzuj na forum.
                  Zrozumiałaś???

• maretina Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 21:28
                    bo mam taki kaprys. guzik ci do tego. jak juz sie tak "zaprzyjaznilysmy", ze
                    sobie wzajemnie rad udzielamy, to ja dam Ci jedna, bezcenna, najlepsza,
                    uniwersalna i ponadczasowa: nie wchodz w cudze zycie. zajmij sie swoim. chyba,
                    nie jest az tak nudne, zeby nie bylo co w nim robic?;)
                    • alergenzb Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 23:17
                      I zapamiętaj tą radę.
                      • maretina Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 23:24
                        alergenzb napisała:

> I zapamiętaj tą radę.

sama sobie zapmietaj swoje wypociny. ja mam je gdzies!:-)
                    • sithicus Re: maretina idz do pana Bukiela 23.06.07, 10:27
                      Biorąc pod uwagę że ona produkuje się w większości wątków musi mieć bardzo dużo
                      czasu i nudne życie. Aktywność na forum stanowi formę kompensacji.
                      • alergenzb Re: maretina idz do pana Bukiela 23.06.07, 22:47
                        sithicus napisał:

> Biorąc pod uwagę że ona produkuje się w większości wątków musi mieć bardzo
                        >dużo
                        > czasu i nudne życie. Aktywność na forum stanowi formę kompensacji.

Policzyłeś swoje:-))

• szlachcic Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 19.06.07, 23:53
      "Wezmy sie do uczciwej roboty, nie szantazujmy spoleczenstwa ich zdrowiem"
      "Zrobmy porzadek z szumowinami wsrod lekarzy"
      "Lekarz winny - ponosi odpowiedzialnosc"
      "Nie dla prywaty na publicznym majatku"
      "Precz z dyrektorami kretynami - chcemy menadzerow"
      i mozna tak wiele wiele
      ale bedzie tak
      "cale nasze zycie oddajemy pacjentom za glodowe pensje"
      "Pacjencie chcesz byc leczony przez glodnego lekarza?"
    • nhs1 God Save the Queen 20.06.07, 00:38
    • alergenzb Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 18:46
      Napisz "MOJA RODZINA JEST GŁODNA"
      lub "JESTEM GŁODNY"
      • szlachcic Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 19:38
        alergenzb napisała:

> Napisz "MOJA RODZINA JEST GŁODNA"
        > lub "JESTEM GŁODNY"

To sa oczywiste fakty ze lekarze gloduja wiec samo podanie tego na
        transparencie nie odniesie zadnego celu
        kiedys bylem u lekarza i myslalem ze obok jedzie czolg taki odglos slyszalem
        co sie okazalo, ze lekarz byl glodny i burczalo mu w brzuchu
        wazyl ze 120 kilo, pultyny ociekaly tluszczem ale to byla opuchlizna glodowa
        Na transparencie musza byc hasla chwytajace za gardlo
        w przypadku szpitali dzieciecych nalezy oczywiscie dzieci zaangazowac w strajk
        trzeba mowic ze podwyzki to dla dobr a pacjentow oczywiscie bo nie dla dobra
        lekarzy
        lekarze uciekna do Krolowej i co bedzie wtedy, wszyscy znaja biegle jezyk wiec
        moga wyjechac i tu tak zle jest ze sam sie dziwie ze jeszcze ostatni lekarz
        swiatla nie wylaczyl
        • alergenzb Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 20:48
          :-)))
        • maretina Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 21:14
          byle prostakowi byc moze pelna micha wystarczy. normalny czlowiek wie, ze
          samym jedzeniem sie nie zyje i ma wieksze aspiracje szlachcicu.
          • szlachcic Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 24.06.07, 17:02
            maretina napisała:

> byle prostakowi byc moze pelna micha wystarczy. normalny czlowiek wie, ze
            > samym jedzeniem sie nie zyje i ma wieksze aspiracje szlachcicu.

Maretino ale to mial byc tylko taki skrot myslowy
            jako lekarz musisz umiec czytac.
            ten kraj jest w takiej sytuacji w jakiej jest
            jesli chodzi o sluzbe zdrowia to nie dosc ze kraj jest biedny to jeszcze w tej
            dziedzinie burdel niesamowity.
            ja jestem przeciwny dawania dodatkowej kasy na calosc
            Jestem za nagradzaniem szpitali ktore cos robia dla poprawy sytuacji
            ekonomicznej
            Ty a w zasadzie Wy wszyscy doskonale o tym wiecie ze po 1 porzadek a nie kasa
            powinien byc - bo tylko to jest rozsadne rozwiazanie
            Tylko ze Wy macie gdizes innych luudzi spoza srodowiska gloszac i wykorzystujac
            do tego hasla zdrowotne.
            Zrozumcie ze firma X zapierdziela na podatki, jak wam teraz podniosa firma X
            padnie
            zauwaz ze dzis gospodarka idzie dobrym tempem, jutro moze byc o 180 stopni
            odwrotnie. Wtedy bedziecie wydzierac sie o prawach nabytych itp
            • aron2004 Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 24.06.07, 18:58
              szlachcic napisał:

> Zrozumcie ze firma X zapierdziela na podatki, jak wam teraz podniosa firma X
              > padnie
              > zauwaz ze dzis gospodarka idzie dobrym tempem, jutro moze byc o 180 stopni
              > odwrotnie. Wtedy bedziecie wydzierac sie o prawach nabytych itp

Szlachcic co ich obchodzą inne firmy i gospodarka?
              Oni patrzą tylko na koniec własnego nosa, oni chcą mieć Lexusa i koniec - a
              biedacy niech stoją 3 lata w kolejce do rodzinnego i wiozą dziecko rowerem w
              zamieć śnieżną do przychodni.

Zaraz zaczną pisać, żebyś ty sobie pensję obniżył, jak ci tak zależy na
              gospodarce.
        • alergenzb Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 21:40
          szlachcic a może odezwa do "NAJUKOCHAŃSZYCH PACJENTÓW"
          Głosujcie na wyższe podatki, a będziemy was leczyć:-) oczywiście jak się uda w
          państwowej służbie zdrowia.

• rysiu_lubicz sikamy do kaczek 23.06.07, 23:13
      i to wszystko na co stac tanie,
      kacze panstwo,
      w ramach leczenia obywateli,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka