rchadzyn 19.06.07, 08:39 Pomóżcie coś sensownego wymyślić. Pieniaczom dziękuję. RCH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: rzad do roboty za 1500 zlotych!/nt 19.06.07, 15:39 mialy byc hasla a jak zwykle sa klotnie, ale ten napisa jest super Odpowiedz Link Zgłoś
maretina podpatrzone: 19.06.07, 11:17 biedni lekarze czesciej sie myla walczymy o godne zycie dosc upokarzania lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
liton nie poniżaj się manifestacjami i transparentami 19.06.07, 12:44 zwolnij się, wyjedź w cholerę a nie łazisz ku uciesze gawiedzi z transparentami po ulicy - kierowcom blokując ruch, rozbawiając ludzi na chodnikach, a rząd i tak ma cię głęboko gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 13:20 dlaczego od razu wyjechac? moze ktos chce zyc w polsce, moze woli walczyc o swoje prawa? od kiedy upominanie sie o swoje, strajkowanie jest obciachem? Blue Angels 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 13:48 Maretino, odkąd media wyprały ludziom mózgi- strajkowanie JEST obciachem. Mądry król nie boi się tych co szumią, tylko tych którzy przestali szemrać i milczą. Strajk to jazgot, a wypowiedzenie z pracy jest argumentem NIE DO OBALENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 13:59 tak, faktycznie, lepiej sie zwolnic, dzieciom nakazac wsadzenie zebow w sciane.przeciez, bez jedzenia da sie zyc. bankom powiedziec, zeby sobie poczekaly bog wie ile ze splata naleznosci.... naprawde sadzisz, ze bez pieniedzy da sie zyc? a moze sadzisz, ze kazdy lekaraz poza szpitalem bedzie sie rozwijal? co ma zrobic neurochirurg? w prywatnym gabinecie operowac? upraszczacie. mam znajomych, ktorzy na dniach musza podjac decyzje o tym czy sie zwolnic. to dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:04 Maretino, ja jestem chirurgiem. Rozumiem Twoje wątpliwości, ale one właśnie pozwalają politykom bezkarnie zbywać problem. Dość zgody polegającej na przyjmowaniu upokarzających warunków pracy. Budowlańcom wszak zaczęli godziwie płacić nie po strajkach, tylko po tym kiedy zaczęło ich brakować. To jest naturalne i proste, trzeba to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:09 > Dość zgody polegającej na przyjmowaniu upokarzających warunków pracy. > Budowlańcom wszak zaczęli godziwie płacić nie po strajkach, tylko po tym kiedy > zaczęło ich brakować. To jest naturalne i proste, trzeba to zrozumieć. dokładnie tak. pozdrawiam Malki:) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Ech Paczulo:) 19.06.07, 14:23 Czytam Ziemkiewicza " Michnikowszczyznę" po prostu. Wrażenie mam podobne jak po nacięciu czyraka- co siedziało głęboko i gdzieś się czuło- na wierzch wylazło, przed oczy. Pozdrawiam. P.S. Aha, Paczulo- nie ma tylu wojskowych lekarzy, i nie zgodzą się mniej zarabiać i nie dożywać emerytury ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 ech Malki :) 19.06.07, 14:54 brakowało mi Ciebie :) > P.S. Aha, Paczulo- nie ma tylu wojskowych lekarzy, i nie zgodzą się mniej > zarabiać i nie dożywać emerytury ;-P To dobrze, masz szansę wynegocjować lepsze zarobki:) a potem pójdziemy na wódkę ... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:20 to nie sa gole watpliwosci. nikt nie zaplaci za lekarza rachunkow, nikt nie nakarmi mu dzieci itd. nie ludz sie malki. nie sadze tez, zeby kazdy lekarzmogl znalesc prace za granica. kilka razy ogladalam zamieszczane na forum linki. strobote dostabnie stomatolog, ginekolog, reumatolog, hematolog i ktos tam jeszcze.jak wiesz, specjalizacji jest znacznie wiecej. wyobrazasz sobie przenosiny calej rodziny poza polske? wyobraz sobie, ze masz dziecko w koncowce podstawowki lub liceum, i co? a moze masz chorych rodzicow, ktorzych nie chcesz zostawic , bo to by ich zabilo? to nie sa latwe decyzje, uwazam. rzeczy "naturalnie proste" najczesciej sa najtrudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 14:30 Maretino, ależ ja nie dyskutuję z niczyimi wątpliwościami, uwarunkowaniami osobistymi, rodzinnymi itp. Usiłuję jedynie przekonać Cię, że nie ma innej drogi. Nikt nigdzie na świecie dobrowolnie nie podnosi NIKOMU zarobków. Wyjazd za granicę likwiduje problem jednostki- masowe wypowiedzenia z pracy wymuszą załatwienie problemu wszystkich pracowników ochrony zdrowia tu i teraz. Przeczytaj co napisałem o mądrym królu wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 16:07 Do maretiny:Praktycznie kazdy lekarz moze znalezc prace za granice.Moga byc problemy z dermatologami,ale wtedy prywatna praktyka stoi otworem.Neurolog tez tylko w duzym szpitalu.A reszta?Wybierac ,przebierac w ofertach.Ja wyjechalam z dzieckiem ,w srodku gimnazjum.A teraz uczy sie w gratisowej szkole sredniej z wykladowym angielskim tzw.IB z miedzynarodowa matura.Na studia -gdzie zechce.Przez 3 lata nauczyla sie 2 nowych jezykow obcych,a angielski ktory juz znala tylko poglebia.Drugie dziecko po skonczeniu studiow tez dolaczylo do rodziny.Ja w Polsce jestem kilka razy w roku,bo mam duzo wolnego ,dzieki dyzurom.Moi znajomi przyjechali tu z niepelnosprawnymi dziecmi i takiej opieki w zyciu w Polsce by nie mieli.I dodam,ze oboje sa lekarzami i oboje pracuja.Strach ma wielkie oczy.Decyzje nie sa latwe,ale jak sie juz zaadoptujesz to do glowy nie przyszedlby Ci powrot.Prawie wszyscy kupili domy na kredyt,ktore splacaja 1/4 pensji i pozmieniali samochody na nowe + czesto maja po 2.W ciagu 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 17:51 czyżby zagranica nie wymagała od lekarzy moralności? A może na razie się na was nie poznali? Odpowiedz Link Zgłoś
sithicus Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 19.06.07, 19:55 Aron, swoją moralność Kalego możesz sobie wsadzić głęboko. Najlepiej aż do esicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:21 seniorita15 napisała: > Do maretiny:Praktycznie kazdy lekarz moze znalezc prace za granice.Moga byc > problemy z dermatologami,ale wtedy prywatna praktyka stoi otworem.Neurolog tez > tylko w duzym szpitalu.A reszta?Wybierac ,przebierac w ofertach.Ja wyjechalam z > > dzieckiem ,w srodku gimnazjum.A teraz uczy sie w gratisowej szkole sredniej z > wykladowym angielskim tzw.IB z miedzynarodowa matura.Na studia -gdzie > zechce.Przez 3 lata nauczyla sie 2 nowych jezykow obcych,a angielski ktory juz > znala tylko poglebia.Drugie dziecko po skonczeniu studiow tez dolaczylo do > rodziny.Ja w Polsce jestem kilka razy w roku,bo mam duzo wolnego ,dzieki > dyzurom.Moi znajomi przyjechali tu z niepelnosprawnymi dziecmi i takiej opieki > w zyciu w Polsce by nie mieli.I dodam,ze oboje sa lekarzami i oboje > pracuja.Strach ma wielkie oczy.Decyzje nie sa latwe,ale jak sie juz > zaadoptujesz to do glowy nie przyszedlby Ci powrot.Prawie wszyscy kupili domy > na kredyt,ktore splacaja 1/4 pensji i pozmieniali samochody na nowe + czesto > maja po 2.W ciagu 3 lat. Jakie ty wypisujesz bzdury! Ile lat beda splacali te domy ? 40! 40 dlugich lat nie mozesz wyjechac z tego kraju. 40 lat 1/4 pensji z glowy. Do tego splata samochodow. Bezplatna szkola dla dzieci znaczy bylejaka. Nie ma dobrych bezplatnych szkol nie pieprz. Nikt na Zachodzie malo nie pracuje. Lekarz ktory pracuje w szpitalu czesto ma jeszcze prywatna praktyke. Jesli jest tak swietnie to dlaczego nie zrezygnuje z jednej z prac? Nie moze bo ma na glowie wlasnie splaty roznych kredytow. To na Zachodzie zapieprza sie jak dziki osiol. Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:26 Aha, na przestrzeni nieomal polowy wieku nie masz pewnosci, ze sie nie rozchorujesz, nie rozwiedziesz albo wszystko na raz i kto wowczas splaci twoje kredyty? Zabiora domek. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:26 tango45 napisała: > Jakie ty wypisujesz bzdury! Ile lat beda splacali te domy ? 40! 40 dlugich > lat nie mozesz wyjechac z tego kraju. 40 lat 1/4 pensji z glowy. Do tego splata > > samochodow. Bezplatna szkola dla dzieci znaczy bylejaka. Nie ma dobrych > bezplatnych szkol nie pieprz. Nikt na Zachodzie malo nie pracuje. Lekarz ktory > pracuje w szpitalu czesto ma jeszcze prywatna praktyke. Jesli jest tak swietnie > > to dlaczego nie zrezygnuje z jednej z prac? Nie moze bo ma na glowie wlasnie > splaty roznych kredytow. To na Zachodzie zapieprza sie jak dziki osiol. tango45, a może wypisala swoje marzenia, a ty tak od razu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:27 tango45, a może wypisuje swoje marzenia, a ty tak od razu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 24.06.07, 16:22 alergenzb napisała: > tango45, a może wypisuje swoje marzenia, a ty tak od razu:-) LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 23:08 maretina napisała: > to nie sa gole watpliwosci. nikt nie zaplaci za lekarza rachunkow, nikt nie > nakarmi mu dzieci itd. nie ludz sie malki. nie sadze tez, zeby kazdy lekarzmogl > > znalesc prace za granica. kilka razy ogladalam zamieszczane na forum linki. > strobote dostabnie stomatolog, ginekolog, reumatolog, hematolog i ktos tam > jeszcze.jak wiesz, specjalizacji jest znacznie wiecej. > wyobrazasz sobie przenosiny calej rodziny poza polske? wyobraz sobie, ze masz > dziecko w koncowce podstawowki lub liceum, i co? a moze masz chorych rodzicow, > > ktorzych nie chcesz zostawic , bo to by ich zabilo? to nie sa latwe decyzje, > uwazam. rzeczy "naturalnie proste" najczesciej sa najtrudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: nie poniżaj się manifestacjami i transparenta 22.06.07, 18:51 maretina napisała: > upraszczacie. mam znajomych, ktorzy na dniach musza podjac decyzje o tym czy > sie zwolnic. to dramat. Jaki tam dramat, to tylko poparcie strajku i spełnienie oczekiwań pana Bukiela. Może pan Bukiel i związki, wam pomogą finansowo, kiedy poprzecie dalej strajk zwalniając się z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 18:52 maretina napisała: > upraszczacie. mam znajomych, ktorzy na dniach musza podjac decyzje o tym czy > sie zwolnic. to dramat. Jaki tam dramat, to tylko poparcie strajku i spełnienie oczekiwań pana Bukiela. Może pan Bukiel i związki, wam pomogą finansowo, kiedy poprzecie dalej strajk zwalniając się z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 21:12 badz laskawa rozporzadzac swoim zyciem. o "cenne" rady nie prosze. umiem zyc samodzielnie i podejmowac decyzje. zrozumialas? Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 21:26 Skoro napisałaś na forum, że to dramat cyt. maretina napisała: > upraszczacie. mam znajomych, ktorzy na dniach musza podjac decyzje o tym czy > sie zwolnic. to dramat maretina napisała: >o "cenne" rady nie prosze. umiem zyc > samodzielnie i podejmowac decyzje. zrozumialas? To po jakie "licho" zwracasz sie publicznie na forum pisząc to dramat. Pisz do Bukiela i OZZL oczywiście w imieniu męża:-) a nie dramatyzuj na forum. Zrozumiałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 21:28 bo mam taki kaprys. guzik ci do tego. jak juz sie tak "zaprzyjaznilysmy", ze sobie wzajemnie rad udzielamy, to ja dam Ci jedna, bezcenna, najlepsza, uniwersalna i ponadczasowa: nie wchodz w cudze zycie. zajmij sie swoim. chyba, nie jest az tak nudne, zeby nie bylo co w nim robic?;) Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 23:17 I zapamiętaj tą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: maretina idz do pana Bukiela 22.06.07, 23:24 alergenzb napisała: > I zapamiętaj tą radę. sama sobie zapmietaj swoje wypociny. ja mam je gdzies!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sithicus Re: maretina idz do pana Bukiela 23.06.07, 10:27 Biorąc pod uwagę że ona produkuje się w większości wątków musi mieć bardzo dużo czasu i nudne życie. Aktywność na forum stanowi formę kompensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: maretina idz do pana Bukiela 23.06.07, 22:47 sithicus napisał: > Biorąc pod uwagę że ona produkuje się w większości wątków musi mieć bardzo >dużo > czasu i nudne życie. Aktywność na forum stanowi formę kompensacji. Policzyłeś swoje:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 19.06.07, 23:53 "Wezmy sie do uczciwej roboty, nie szantazujmy spoleczenstwa ich zdrowiem" "Zrobmy porzadek z szumowinami wsrod lekarzy" "Lekarz winny - ponosi odpowiedzialnosc" "Nie dla prywaty na publicznym majatku" "Precz z dyrektorami kretynami - chcemy menadzerow" i mozna tak wiele wiele ale bedzie tak "cale nasze zycie oddajemy pacjentom za glodowe pensje" "Pacjencie chcesz byc leczony przez glodnego lekarza?" Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 18:46 Napisz "MOJA RODZINA JEST GŁODNA" lub "JESTEM GŁODNY" Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 19:38 alergenzb napisała: > Napisz "MOJA RODZINA JEST GŁODNA" > lub "JESTEM GŁODNY" To sa oczywiste fakty ze lekarze gloduja wiec samo podanie tego na transparencie nie odniesie zadnego celu kiedys bylem u lekarza i myslalem ze obok jedzie czolg taki odglos slyszalem co sie okazalo, ze lekarz byl glodny i burczalo mu w brzuchu wazyl ze 120 kilo, pultyny ociekaly tluszczem ale to byla opuchlizna glodowa Na transparencie musza byc hasla chwytajace za gardlo w przypadku szpitali dzieciecych nalezy oczywiscie dzieci zaangazowac w strajk trzeba mowic ze podwyzki to dla dobr a pacjentow oczywiscie bo nie dla dobra lekarzy lekarze uciekna do Krolowej i co bedzie wtedy, wszyscy znaja biegle jezyk wiec moga wyjechac i tu tak zle jest ze sam sie dziwie ze jeszcze ostatni lekarz swiatla nie wylaczyl Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 21:14 byle prostakowi byc moze pelna micha wystarczy. normalny czlowiek wie, ze samym jedzeniem sie nie zyje i ma wieksze aspiracje szlachcicu. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 24.06.07, 17:02 maretina napisała: > byle prostakowi byc moze pelna micha wystarczy. normalny czlowiek wie, ze > samym jedzeniem sie nie zyje i ma wieksze aspiracje szlachcicu. Maretino ale to mial byc tylko taki skrot myslowy jako lekarz musisz umiec czytac. ten kraj jest w takiej sytuacji w jakiej jest jesli chodzi o sluzbe zdrowia to nie dosc ze kraj jest biedny to jeszcze w tej dziedzinie burdel niesamowity. ja jestem przeciwny dawania dodatkowej kasy na calosc Jestem za nagradzaniem szpitali ktore cos robia dla poprawy sytuacji ekonomicznej Ty a w zasadzie Wy wszyscy doskonale o tym wiecie ze po 1 porzadek a nie kasa powinien byc - bo tylko to jest rozsadne rozwiazanie Tylko ze Wy macie gdizes innych luudzi spoza srodowiska gloszac i wykorzystujac do tego hasla zdrowotne. Zrozumcie ze firma X zapierdziela na podatki, jak wam teraz podniosa firma X padnie zauwaz ze dzis gospodarka idzie dobrym tempem, jutro moze byc o 180 stopni odwrotnie. Wtedy bedziecie wydzierac sie o prawach nabytych itp Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 24.06.07, 18:58 szlachcic napisał: > Zrozumcie ze firma X zapierdziela na podatki, jak wam teraz podniosa firma X > padnie > zauwaz ze dzis gospodarka idzie dobrym tempem, jutro moze byc o 180 stopni > odwrotnie. Wtedy bedziecie wydzierac sie o prawach nabytych itp Szlachcic co ich obchodzą inne firmy i gospodarka? Oni patrzą tylko na koniec własnego nosa, oni chcą mieć Lexusa i koniec - a biedacy niech stoją 3 lata w kolejce do rodzinnego i wiozą dziecko rowerem w zamieć śnieżną do przychodni. Zaraz zaczną pisać, żebyś ty sobie pensję obniżył, jak ci tak zależy na gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: Jaki tekst na transparent na manifestację? 22.06.07, 21:40 szlachcic a może odezwa do "NAJUKOCHAŃSZYCH PACJENTÓW" Głosujcie na wyższe podatki, a będziemy was leczyć:-) oczywiście jak się uda w państwowej służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiu_lubicz sikamy do kaczek 23.06.07, 23:13 i to wszystko na co stac tanie, kacze panstwo, w ramach leczenia obywateli, Odpowiedz Link Zgłoś