loraphenus 10.07.09, 14:38 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lekarz-odurzal-i-gwalcil-w-szpitalu-11-kobiet-pokrzywdzonych-w-tym-17-latka,wid,11304169,wiadomosc.html?ticaid=185be&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loraphenus i uzupełniając 10.07.09, 14:39 a część kobiet sama zgłosiła się po ukazaniu się informacji o zatrzymaniu urologa. ----------- Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: i uzupełniając 11.07.09, 12:04 Loraphenus wie co mowi, przez ostatnie 30 lat siedzial doktorowi na barana i wie ze doktor nikogo nie zgwalcil i od nikogo nie wzial lapowki znowu loraphenus moglby byc swiadkiem w sadzie bo jak widzimy uniewinnil lekarza - ktory to juz raz? Loraphenus ta sprawa trzyma sie kupy bo gwalt to dla kobiety wyjatkowo okropna sprawa, w swiadomosci sie ma dodatkowo ze ciezko jest to udowodnic, zwlaszcza lekarzowi, zwlaszcza ze mozna znowu do niego trafic. a taka rozpoczeta sprawe przeciwko takze z premedytacja sie podaje bo to idealnie rozwiazuje jezyki i daje odwage pokrzywdzonym do zglaszania sie ty oczywiscie mozesz uwazac i tak tez uwazasz ze te kolejne kobiety chca podlozyc swinie panu doktorowi Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Szlachcic... 11.07.09, 14:16 > Loraphenus wie co mowi, przez ostatnie 30 lat siedzial doktorowi na barana i wie ze doktor nikogo nie zgwalcil i od nikogo nie wzial lapowki zastanawiam się Szlachcic skąd ty to wszystko wywnioskowałeś? Co takiego napisał Loraphenus (to ten który kiedyś napisał, że chciałby repom z liścia jechać bo mu przeszkadzają?) co pozwoliło ci wyciągnąć takie wnioski? To co on napisał o "pochyłym drzewie"? A czy wiesz Szlachcic, że np; znany "medialny lapówkarz" z Wrocławia, neurochirurg ongiś aresztowany w świetle fleszy, wyszedł na wolność po odklepaniu trzech miesięcy pod celą bo okazało się, że nie tylko nie przyjął łapówki ale wręcz przeciwnie; bronił interesu państwa przed jakimś menelem, który ten interes chciał narazić na straty próbując wydębić od tegoż neurochirurga zwolnienie lekarskie? I właśnie oskarżenie o łapówkę było konsekwencją tej odmowy....Czy wiesz Szlachcic, że ten lekarz do tej pory nie powrócił do zawodu bo mu się łapy trzęsą od wyjścia z aresztu? Być może Loraphenus to wie i dlatego potrzebuje tzw; "twardych dowodów" winy lekarza bo w oświadczenia ich pacjentów ma prawo (i słusznie) wątpić.... ps. - "Czy miał Pan kolanoskopię w tym szpitalu robioną.... " - " Co? Kolana? A nie - kolana mnie nie bolą.... Nic mi przy nich nie robili...." - "piszemy; szpital oszukuje NFZ na procedurach medycznych..." tak czasami wyglądają przesłuchania pacjentów przez prokuratorów.... Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Swan... 11.07.09, 14:49 co Ty i komu próbujesz wytłumaczyć... Casus neurochirurga znam. Nie miej nadziei. Dla toruńskich nobilitowanych składaczy sam donos prasowy to dowód winy. Jak zapewne wiesz - po tym jak menel pomówił owego neurochirurga o łapówkę i w świetle fleszy go zgarnięto mna 3 miesiące do aresztu -to do prokuratury zgłosiło się kilkanaście osób z rodzin chorych, które zeznawały że od nich też chciał wymusić łapówkę ale nie miały i nie dały i osoby te zmarły... Sprawę umorzono, choć dziwi mnie to o ile prokuratura zastosowała środek zapobiegawczy w postaci 3 miesięcznego aresztu tak za składanie fałszywych zeznań, pomówienie i wprowadzenie w błąd wymiaru sprawiedliwości nie było konsekwencji. Swoją drogą musiał komuś z palestry jurystów podpaść, że go na podstawie tylko jednego zeznania na 3 miesiące zamknęli. Swanie, co jak co -ale nie próbój na forum nawracac elit intelektualnych. Jak wiemy mna przykładzie rachunku NFZ, że jeżeli 5-2 = 3 (a według nobilitowanych 4) to wyciągamy złe wnioski bo jesteśmy: (słowa klucze, tagi) - sabotazystami, kretynami etc. itd. Porzuć więc próżne nadzieje... Na zrozumienie chociażby czegoś takiego jak domniemanie niewinności,. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jak to mozliwe.... 10.07.09, 16:55 Sądzisz, że urologa czy ginekologa kobiety już nie podniecają ? ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: jak to mozliwe.... 10.07.09, 17:59 snajper55 napisał: > Sądzisz, że urologa czy ginekologa kobiety już nie podniecają ? ;) > > S. dobre:)) Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: jak to mozliwe.... 10.07.09, 20:07 snajper55 napisał: > Sądzisz, że urologa czy ginekologa kobiety już nie podniecają ? ;) Widocznie jakoś słabo, skoro latają do prokuratury... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: jak to mozliwe.... 10.07.09, 20:31 loraphenus to znaczy ze facet moze sie i zna naurologi ale napewno malo wie o sedacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 11:05 > loraphenus to znaczy ze facet moze sie i zna naurologi ale napewno malo wie o sedacji :) :D w sumie to mógł patologiem zostać; przyjemność ta sama za to ofiary milaczałyby jak grób.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tara34 Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 14:40 > [/i] > :D > w sumie to mógł patologiem zostać; przyjemność ta sama za to ofiary > milczałyby jak grób.... :-) dobre ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 12:13 marcinoit napisał: > loraphenus to znaczy ze facet moze sie i zna naurologi ale napewno malo wie o s edacji :) tu mamy kojejny post lekarza niewypowiadajacego sie na temat i stawiajacego usmieszki widocznie nic zlego sie nie stalo a gwalt byl tylko dla dobra pacjentek albo to prowokacja przeciwko uczciwemu lekarzowi. Zal tych wszystkich lekarzy myslacych jak zdecydowana wiekszosc z was. Musi byc nie do zniesienia sytuacja w ktorej kazdego dnia przychodzac do pracy musicie liczyc sie z prowokacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 12:33 dawno mnie tu nie bylo ale widze ze szlachcic nadal w jak najlepszej formie :) nienawisc do lekarzy odbiera mu zdolnosc logicznego myslenia , ze o poczuciu humoru nie wspomne. wnioski jak zwykle z ksiezyca bez ladu i skladu bez zwiazku z trescia postu na ktory odpowiada ehhh. szlachcic szlachcic ta nienawisc doprowadzi cie do utraty zdrowia . i co wtedy, bedziesz musial isc do tych znienawidzonych konowalow . co za ironia losu. moze uspokoi cie informacja ze masz nikle szanse na spotkanie ze mna . Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 13:44 moze uspokoi cie informacja ze masz nikle szanse na spotkanie ze mna . a coś ty taki tego prawie pewien? Nawet jeśli przyjmujesz w zakłądzie karnym to przeciez i tam Szlachcic może kiedyś trafić i będzie potrzebował pomocy usypiacza, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 14:48 swan_ sadze ze szlachcic ze wzgledu na stan zdrowia raczej nie trafi do zakladu karnego:) jezeli juz to do odpowiedniego szpitala na obserwacje. chocaz faktycznie nawet szlachcic ma szanse zachorowac na w czasach w slonecznej Hiszpanii. czego mu oczywiscie nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 23:09 marcinoit napisał: > chocaz faktycznie nawet szlachcic ma szanse zachorowac na w czasach > w slonecznej Hiszpanii. czego mu oczywiscie nie zycze. Czego mu nie życzysz ? Słonecznej Hiszpanii czy choroby ? ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 17:03 uwazasz ze na temat pisales? uwazasz ze to jest wesole? Wnioski moje sa bledne? Po raz kolejny lekarze nie znajac zupelnie sprawy uwazaja ze to nagonka i staja sie adwokatami lekarza, taki jest wydzwiek zalozenia tego postu i komentarzy lekarzy Wnioski moje sa takie ze nie wierze ze mogliby sie do prokuratury zglaszac pacjenci ktorzy nie maja jakis podejrzen badz pewnosci. Wnioski moje sa takie ze istnieje wielkie prawdopodobienstwo ze niektorzy machna na to reka to jest dokladnie ten sam przyklad ze stomatologiem ktory zazadal pieniedzy nie informujac ze akurat ten zabieg nie jest refundowany Ja w to nie wierze, wy oczywiscie mozecie wierzyc w zlosliwosc polskiego narodu ktory knuje 24/dobe przeciwko lekarzom Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus wiemy, wiemy 11.07.09, 17:30 dla elit składaczowych samo doniesienie prasowe jest dowodem winy... czekamy więc na notkę na onecie - składacz komputerów z Torunia, dorywczo składający komputery, z zawodowym wykształceniem, dopuszczał się aktów pedofilii i innych czynności płciowych. Podczas wizyt klientek zainteresowanych montażem dodatkowego dysku twardego w komputerach człowiek ten podstępem doprowadzał do innych czynności płciowych... Co najbardziej bulwersujące, molestował on nieletnie klientki pod pozorem dobrego montażu dysku... Dzięki brawurowej akcji organów ścigania został zatrzymany. Czekamy na flesze i komentarze sąsiadów w świetle kamer.. A potem okaże się, że to wszystko nieprawda, bo się komuś coś ubzdurało... Zapewniam nobilitowanego, że po takim przeżyciu miałby inne podejście. Miałby też co poczytać na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 17:47 loraphenus podziwiam za upor z jakim starasz sie cokolwiek wytlumaczyc szlachcicowi. ale to raczej bez sensu. on widzi tylko to co chce widziec . co bys nie napisal to on i tak przeczyta swoje i wyciagnie jedynie sluszne wniski potwierdzajace jego spiskowa teorie.to zwyczajnie budzi litosc bo facet jest niezdolny do jakiegokolwiek tworczego myslenia. co do zdarzenia to nei widze powodow do excytacji. zaden zawod nie chroni przed dewiacjami. jesli naprawde udowodnia mu wine to go skarza i finito. zal mi zarowno wykorzystanych kobiet jak i rodziny tego faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 17:55 loraphenus napisał: > dla elit składaczowych samo doniesienie prasowe jest dowodem >winy... i znowu masz problem ze zrozumieniem ja napisalem post bo czytam ze podwazacie zawiadomienie o przestepstwie, a jak podwazacie to to znaczy ze uwazacie ze jest niewinny. Bo wine mozna tylko udowodnic wtedy gdy jest sprawa w prokuraturze Rozumiesz te 3 zdania czy znowu nic? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 18:06 > Bo wine mozna tylko udowodnic wtedy gdy jest sprawa w prokuraturze Rozumiesz te 3 zdania czy znowu nic? myślę, że każdy to rozumie.... Ale czy ty rozumiesz, że jeśli te oskarżenia w wyniku śledztwa okażą się wyssane z palucha to temu lekarzowi to i tak niewiele pomoże bo już jest zawodowo skończony? Media go spaliły na stosie.... Czy nie wydaje ci się, że w przypadku zawodów o których piszemy gdzieś niżej w tym wątku tego typu sprawy powinny mieć nie tylko podwyższoną stopę odpowiedzialności w przypadku udowodnienia wina ale również i szczególny tryb prowadzenia takich spraw po to by nie niszczyć zaufania do przedstawicieli tychże zawodów? Nie wiem czy masz świadomość ale zaufanie do lekarza jest imanentną cechą tego zawodu i jest warunkiem skutecznego leczenia i podważanie tego zaufania najbardziej szkodzi pacjentom a nie lekarzom... Lekarze bowiem mogą nas leczyć kompletnie nam nie ufając (im nasze zaufanie jest o kant doopy potłuc) ale my nie bardzo mamy wyjście; albo ufamy, że chcą naszego dobra i akceptujemy ich pomysły na powrót do dobrego zdrowia albo idziemy do znachora.... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 18:17 > myślę, że każdy to rozumie.... Ale czy ty rozumiesz, że jeśli te > oskarżenia w wyniku śledztwa okażą się wyssane z palucha to temu > lekarzowi to i tak niewiele pomoże bo już jest zawodowo skończony? nie przesadzaj ja moge w poniedzialek tez byc aresztowany jako podejrzany o zamordowanie jakiegos lekarza. Mam mozliwosc obrony tak jak ma ten lekarz nie ma zadnej wiekszej roznicy miedzy tym lekarzem a kazdym z nas I na koniec, czy to ze jest mozliwosc ze lekarz nie popelnil bledu/ nie zgwalcil/ nie wzial lapowki jest argumentem na to aby nie bylo mozliwosci zgloszenia tego do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 18:36 > nie przesadzaj wyślesz swoją córkę do tego urologa jeśli okaże się niewinny? A może on wyszedł na wolność bo był sprytny? A może przekupił sędziów i prokuratorów? No coś musiało być na rzeczy skoro cała Polska o tym mówiła - przeciez tyle osób nie może się mylić, tak? No to jak Szlachcic? Wysłałbyś czy też raczej poszukasz innego urologa? I dodatkowo jeszcze zwróć uwagę gdzie on mieszka; to małe miasteczko gdzie każdy każdego zna a nie duża aglomaracja gdzie możesz pozostać anonimowy .... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: wiemy, wiemy 12.07.09, 11:48 > wyślesz swoją córkę do tego urologa jeśli okaże się niewinny? A >może on wyszedł na wolność bo był sprytny jezeli uwazasz ze system udawadniania winy lekarzom, system ich karania jest dobry, jezeli uwazasz ze srodowisko lekarskie stara sie eliminowac skrajnie skompromitowanych lekarzy a sprawe bledow zalatwia rzetelnie i szybko dla dobra pacjentow to nie pogadamy. doskonale wiesz ze zaufanie do lekarzy w tym kraju jest niskie bo na to tylko zasluguja ci lekarze. Abys mnie dobrze zrozumial ta postawe spoleczenstwa kreuje caly czas wierze ze mniejszosc srodowiska ale ona jest na tyle znaczna ze taka wlasnie powinno byc reakcja spoleczenstwa. Organizacje lekarskie tez jak wiesz w oczach spoleczenstwa wypadaja tragicznie kiepsko > wyślesz swoją córkę do tego urologa jeśli okaże się niewinny? z lekarzem pracuje pielegniarka, mysle ze zawsze, mysle ze to wymog nie bal bym sie Tylko ze po udowodnieniu winy oczekuje zabrania praw wykonywania zawodu i wiezienia. od zlapania pijanego lekarza oczekuje 2 letniego zakazu pracy. Opinie lekarzy na temat takich spraw sa mniej wiecej takie Jeszcze lekarzowi nie udowodniono nic (choc podwazanie zgloszenia do prokuratury juz jest glupota jaka wykazuja sie tu lekarze - przyznasz chyba) a jak udowodnia to pijaka nie mozna karac bo on jest chory - powaznie, takie sa argumenty lekarzy, a za blad medyczny dokladnie to samo bo inni tez popelniaja bledy - np szewc zle sklei buta - takie sa argumenty lekarzy na tym forum Poza tym oni generalnie mowia ze polscy lekarze nie ukrywaja bledow - mowi to 100% forumowych lekarzy. Gdy zas byl watek o dodatkowym ubezpieczeniu pacjentow od bledow lekarze mowili ze to dobry pomysl ktory bo ta kasa bedzie dla pacjentow ktorym cos spaprano i nikt nie bedzie pozywal lekarza i taki system sprawi ze lekarze nie beda yukrywac bledow Ja wiem ze trudno jest w to uwierzyc ale naprawde tak sadza lekarze na tym forum. Teraz wielu z nich nacisnie na ikonke kosza aby moj post szybko zostal usuniety to tez norma Odpowiedz Link Zgłoś
extorris Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 21:30 ze tez taki repina potrafi madrze napisac Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: wiemy, wiemy 12.07.09, 15:41 > ze tez taki repina potrafi madrze napisac no tak.... że też taki docencina potrafi się zdobyć na słowo uznania dla repiny... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 18:00 loraphenus napisał: > dla elit składaczowych samo doniesienie prasowe jest dowodem >winy... zacytuj jeszcze gdzie powiedzialem ze jest winny? bo, mam nadzieje ze rozumiesz, to ze podwazacie doniesienie jest tozsame z uznaniem lekarza ze jest niewinny problem loraphenus twoj jest taki ze zaprzeczasz sobie sam i to dosc czesto Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wiemy, wiemy 11.07.09, 23:21 szlachcic napisał: > zacytuj jeszcze gdzie powiedzialem ze jest winny? Taki jest wydźwięk postów, jakie wypisujesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: wiemy, wiemy 12.07.09, 11:54 snajper55 napisał: > Taki jest wydźwięk postów, jakie wypisujesz. przeczytaj jeszcze raz moj 1 post napisalem w nim to ze autor watku nie ma prawa podwazac zawiadomienia do prokuratury poniewaz przez ostatnie 20 lat nie przebywal 24h na dobe razem z podejrzanym fajne wnioski wyciagasz ale dla mnie to nie nowosc Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: jak to mozliwe.... 12.07.09, 11:28 >szlachcic ta nienawisc doprowadzi cie do utraty zdrowia . ta nienawisc ubzdurales sobie w swojej glowce > bedziesz musial isc do tych znienawidzonych konowalow . juz cikiedys pisalem ze znam osobiscie kilku tylko ze to inny kaliber ludzi niz ty Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jak to mozliwe.... 12.07.09, 12:16 szlachcic napisał: > >szlachcic ta nienawisc doprowadzi cie do utraty zdrowia . > > ta nienawisc ubzdurales sobie w swojej glowce Nie. Ją widać w każdym twoim poście. Są nią wprost przesiąknięte, ociekają tą nienawiścią. S. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: jak to mozliwe.... 10.07.09, 22:50 w mojej nowej pracy wprowadzający mnie lekarz jako pierwszą zasadę poinformował mnie, abym pod żadnym pozorem nie badał pacjentki bez obecności pielęgniarki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jak to mozliwe.... 10.07.09, 23:46 aelithe napisał: > w mojej nowej pracy wprowadzający mnie lekarz jako pierwszą zasadę > poinformował mnie, abym pod żadnym pozorem nie badał pacjentki bez > obecności pielęgniarki. A jeśli ta pielęgniarka jest homo ? Ty ją lepiej najpierw sprawdź. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk Panowie... 11.07.09, 00:32 Nie wypada zartowac. Chyba, ze macie pewne relacje,ze to blaga.We wszystkich przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Panowie... 11.07.09, 11:09 > Nie wypada zartowac dlaczego nie wypada? Kretyni czy zboczeńcy zdarzają się w każdej grupie społecznej i oczywiście można wyciągnąć sztandary Świętego Oburzenia i wraz z nimi pomaszerować ale wydaje mi się, że można też idiotę.... Zresztą słyszałem, że śmiech czy ironia też może zabić.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk A co jest zabawnego... 11.07.09, 21:47 swan_ganz napisał: > " ...że można też obśmiać idiotę...." ...w podejrzeniu o gwalt? Jesli zarzuty sa sluszne- obsmiewasz jednoczesnie ofiary gwaltu. Jesli sa pozbawione podstaw-obsmiewasz niewinnego czlowieka. W kazdym przypadku (IMPO)-nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: A co jest zabawnego... 11.07.09, 22:03 p.atryk napisał: > swan_ganz napisał: > > > " ...że można też obśmiać idiotę...." > > ...w podejrzeniu o gwalt? > > Jesli zarzuty sa sluszne- obsmiewasz jednoczesnie ofiary gwaltu. > Jesli sa pozbawione podstaw-obsmiewasz niewinnego czlowieka. > W kazdym przypadku (IMPO)-nie na miejscu. Respect. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A co jest zabawnego... 12.07.09, 15:47 jakby nie patrzeć to masz rację i szczerze mówiąc nieco mnie zawstydziłeś.... Na swoją obronę mam tylko słabość do tzw; angielskich dwocipów jakim błysneli kolejno panowie Snajper i Marcin z OIT-u... Wprawdzie mogłem się powstrzymać przed dorzuceniem i swoich pięciu groszy ale jakoś tak "samo wyszło..." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Panowie... 11.07.09, 12:08 Swan jak zwykle mowisz tylko polprawde czywiscie ze sie zdarzaja wszedzie ale nie powiesz mi chyba ze gwalt jest rowny gwaltowi. Tak samo kradziez radia samochodowego przeze mnie a kradziez radia przez policjanta powinien byc i jest oceniany przez sad inaczej. dokladnie to samo powinno byc i zwykle jest z taka sprawa Tu wchodzi aspekt zaufania do lekarza czy policjanta Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Panowie... 11.07.09, 13:35 Tak samo kradziez radia samochodowego przeze mnie a kradziez radia przez policjanta powinien byc i jest oceniany przez sad inaczej. dokladnie to samo powinno byc i zwykle jest z taka sprawa to ty już znasz wyrok jaki zapadł w tej sprawie? Daj lina do tego niusa... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Panowie... 11.07.09, 17:05 > to ty już znasz wyrok jaki zapadł w tej sprawie? Daj lina do tego > niusa... :-) swietnie zmieniles temat i uciekles od watku. czesty twoj brak argumentow zrobil z ciebie profesjonaliste w uciekaniu od tematu idz na polityka, marnujesz sie jako lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Panowie... 11.07.09, 17:43 > swietnie zmieniles temat i uciekles od watku. niczego nie zmieniałem tylko co najwyżej skróciłem nieco dochodzenie do twojego wniosku m.in. po to by nie prowadzić jałowej dyskusji bo uznałem, że jesteś inteligentny i zrozumiesz dlaczego prosiłęm o lina do wyroku.. Zawiodłeś mnie Szlachcic :-) Napisałeś swój post w kilmacie pretensji do środowiska lekarskiego jakoby oni już uniewinnili tego gwałciciela z tego wątku.../ Otóż informuję cię, że lekarze nie ferrują wyroków w tym kraju tylko "adnow-y" i ewentualne pretensje dotyczące śmiesznie niskiego wyroku (skądy ty wogóle wiesz jaki wyrok w tej sprawie dopiero zapadnie?) to do niego kieruj a nie do lekarzy.. Naprawdę uważam, że o nadzwyczajnej odpowiedzialności jaka spoczywa na przedstawicielach niektórych zawodów (lekarz, ksiądz czy policjant) nie warto rozmawiać bo po co mieliś paluchami klepać na temat oczywistości? I zgadzam się z tym co wyżej napisałeś, że jeśli przedstawiciele tych zawodów dokonują przestępstw wykorzystując do tego celu swój zawód to powinni odpowiadać na w sposób szczególny. Tylko znowu; po co o tym gadać? Przecież to też oczywistość, tak? > idz na polityka, marnujesz sie jako lekarz nie jestem lekarzem (trochę kombinuję z ginekologią ale to po amatorsku...) i wcale się nie marnuję a wręcz przeciwnie; spełniam się w swojej pracy pod każdym względem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Panowie... 11.07.09, 18:06 > Napisałeś swój post w kilmacie pretensji do środowiska lekarskiego > jakoby oni już uniewinnili tego gwałciciela spojrz na posty lekarzy kazdy z nich jest adwokatem doktora, w kazdym czuc nute powatpiewania czy zarzut nagonki > Tylko znowu; po co o tym gadać? Przecież to też oczywistość tu sie mylisz bez nickow aby nie bylo potem ze pomylilem nick i temat ucieknie na boczne tory o pijanstwie mowicie ze budowlancy tez pija, o bledach ze inni tez popelniaja bledy. ogolnie ze zawod lekarza jest taki sam jak inne > nie jestem lekarzem (trochę kombinuję z ginekologią ale to po > amatorsku...) i wcale się nie marnuję a wręcz przeciwnie; spełniam > się w swojej pracy pod każdym względem :-) to dobrze ze sie spelniasz, szkoda tylko ze nie wiesz jakie poglady maja forumowi lekarze bo oni nie widza roznicy pomiedzy pijanym szewcem a pijanym chirurgiem Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Panowie... 11.07.09, 18:19 > spojrz na posty lekarzy kazdy z nich jest adwokatem doktora, w kazdym czuc nute powatpiewania czy zarzut nagonki wychodzi na to, że postulujesz odebranie środowisku lekarskiemu prawo do wątpienia..... Szlachcic było już tyle przykłądów dokonania publiczno-medialnych linczy na przedstawicielach tego środowiska, że całkowicie zrozumiałmy jest (przynajmniej dla mnie..) ich niewiara w medialne doniesienia. Publicznie wieszamy lekarzy na pierwszych stronach gazet a ich ewentualna rehabilitacja o ile wogóle pojawia się w mediach to następuje gdzieś między ogłoszeniami w rubryce "wynajmę" a nekrologami... Przy czym zauważ, że "pomawiacze" zreguły nie ponosza nawet najmniejszej odpowiedzialności karnej.. Gdyby choć program "Uwaga" pojechał potem do takiego paszkwilanta zapytać czemu kłamał i przy okazji pokazac jego ryj na wizji choćby po to by sąsiedzi wiedzieli ael nawet na to mediów nie stać bo przeciez nikogo to juz nie interesuje, słupków oglądalności to w żaden sposób to nie podniesie więc po co takie programy kręcić, nie? oni nie widza roznicy pomiedzy pijanym szewcem a pijanym chirurgiem wiesz co Szlachcic? Myślę, że jestes z gatunku takich "paszkwilantów" o którym było wyżej.... Albo potrafisz wskazać stosowną forumową wypowiedź na potwierdzenie tego co napisałeś albo włąź pod stół i odszczekaj swoje kalumie... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Panowie... 12.07.09, 11:33 > wychodzi na to, że postulujesz odebranie środowisku lekarskiemu > prawo do wątpienia..... jakby byl jakis punkt zaczepienia to tak jakbys czytal to forum to bys wiedzial ze tak jest w kazdej sprawie pijanego lekarza po udowodnieniu winy nie mozna karac itd itp to co tu sie wyprawia w kontekscie spraw naglosnionych w mediach to chora solidarnosc zawodowa czy zwac inaczej zamiatanie pod dywan WSZYSTKIEGO i ZAWSZE > wiesz co Szlachcic? Myślę, że jestes z gatunku > takich "paszkwilantów" widzisz gdybys czytal to forum to bys wiedzial ze to prawda, ale fakt to co napisalem jest trudne do uwierzenia ale tak naprawde jest, myslisz ze ja zmyslam, nie Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz i jeszcze jedno... 11.07.09, 13:41 > Tu wchodzi aspekt zaufania do lekarza czy policjanta czy jak jeden hydraulik spartoli swoją robotę w twoim domu to ty w konsekwencji tego zdarzenia wszystkich hydraulików będziesz uważał za niekompetentnych drani? Czy jak dowiemy się kiedyś, że jakiś nauczyciel posunął gimnazjalistkę to przestaniesz posyłąć swoje dziecko do szkoły? Czy jak dowiesz się, że jakiś ksiądz katolicki jest pedofilem to przejdziesz na satanizm? Sam widzisz, że każdą rzecz można sprowadzić do absurdu bo absurdem jest obciążanie odpowiedzialnością całego środowiska tylko dlatego, że jeden z członków tegoż środowiska dysponuje małym kutasikiem i z tego powodu skrewił... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: i jeszcze jedno... 11.07.09, 18:10 > czy jak jeden hydraulik spartoli swoją robotę w twoim domu to ty w > konsekwencji tego zdarzenia wszystkich hydraulików będziesz uważał > za niekompetentnych drani? jak jeden to nie, ale jak 5 na 10 to juz mam moralne prawo powiedziec ze z fachowoscia hydraulikow jest problem >Czy jak dowiesz się, że jakiś ksiądz katolicki > jest pedofilem to przejdziesz na satanizm? to beda oczekiwal od Kosciola aby usunal tego ksiedza z kaplanstwa tak jak oczekuje usuniecia lekarza gwalciciela po wyroku jak oczekuje usuniecia czasowego lekarza pijaka itp itd > Sam widzisz, że każdą rzecz można sprowadzić do absurdu czy powyzsze moje oczekiwania to absurd? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: i jeszcze jedno... 11.07.09, 18:30 > czy powyzsze moje oczekiwania to absurd? absolutnie nie; słuszne masz oczekiwania tylko nie rozumiem czemu nie chcesz poczekać na stosowny wyrok w tej sprawie? On cię w ogóle interesuje czy też nie jest on ci do niczego potrzebny bo ty już swoje przecież wiesz? Sprawa tego urologa jest bardzo prosta i łatwo mu będzie udowodnić winę o ile popełnił przestępstwo a więc i łatwo będzie aparatowi sprawiedliwości wydać wyrok bo (jeśli jest winny) popełnił pospolite przestępstwo; każdy najgłupszy sędzia RP będzie w stanie ocenić postępowanie tego lekarza... Z twojego nastawienia wnioskuję jednak, że ty chciałbyś tego typu wyroki rozciągnąć również i na sytuacje w których komuś wydaje się, że lekarz popełnił błąd w sztuce. A tu się pojawia problem bo mało który sędzia (by nie powiedzieć że żaden) jest w stanie czy taki błąd w sztuce popełniono czy też nie... I stąd pewnie bierze się twoja złość na "mafię lekarską" co to chroni swoje czarne zapijaczone, owce.... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: i jeszcze jedno... 12.07.09, 11:57 >absolutnie nie; słuszne masz oczekiwania tylko nie rozumiem czemu >nie chcesz poczekać na stosowny wyrok w tej sprawie? a gdzie ja napisalem ze on jest winny? ja nie zgadzam sie z postami lekarzy ktorzy podwazaja zgloszenie tego do prokuratury bo to podwazanie to jest wlasnie uznanie ze jest niewinny Tez jestes lekarzem!!!! Sposob wyciagania wnioskow masz dokladnie taki sam jak oni. wiec zacytuj mnie prosze gdzie ja napisalem ze lekarz jest winny czekam Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i jeszcze jedno... 12.07.09, 12:19 szlachcic napisał: > a gdzie ja napisalem ze on jest winny? Taki jest wydźwięk postów, jakie wypisujesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: i jeszcze jedno... 12.07.09, 15:39 ja nie zgadzam sie z postami lekarzy ktorzy podwazaja zgloszenie tego do prokuratury bo to podwazanie to jest wlasnie uznanie ze jest niewinny nie zrozumiałeś mojego wcześniejszego postu - tego w którym pisałem o zaufaniu do zawodu lekarza.... Uważasz, że robienie medialnych szopek w przypadku oskarżenia lekarza służy czemukolwiek innemu niż samej "szopce" włąśnie? Jaki zysk ma społeczeństwo z widoku lekarza skutego kajdanami, ktrego wprost z oddziału wyprowadzają jacyś idioci w czapkach terrorystkach ? W przeciwieństwie do ciebie uważam, że z takich akcji społeczeństwo ma tylko i wyłącznie straty wynikające z utraty tegoż zaufania o którym pisałem w innym poscie tego wątku a które to zaufanie zdaje się masz kompletnie w zadzie bo w ogóle do tego tematu nie chcesz się odnieść.... Czyżbyś uważał, że zaufanie pacjenta do leczącego go lekarza to rzecz zbędna i nie potrzebna? I czy to co napisałem miałoby oznaczać, że postuluję utworzenie w naszym społeczeństwie kasty "świętych krów" wyłączonych z odpowiedzialności za to co robią? Nie Szlachcic.... Lekarz-gwałciciel ma ponieść taką samą odpowiedzialność karną jak hydraulik gwałciciel a jedyne czego ja bym chciał to zmiana standardów postępowania naszych służby wobec zawodów obiętych tzw. zaufaniem społacznym.... Czyli; o ile hydraulika-gwałciciela można zakuć w dyby i gołego wystawić na centralnym placu miasta dla uciechy gawiedzi to o tyle z lekarzem, księdzem czy policjantem trzeba to zrobić dyskretnie tak by nikt poza samymi bezpośrednio zainteresowanymi sprawą się o tym nie dowiedział i dopiero po wydaniu przez Sąd wyroku można postąpić z nimi jak z hydraulikiem... Tylko i wyłącznie o nieniszczenie materii zaufania tu chodzi bo zniszczyć jej substancję jest bardzo łatwo ale jej odbudowanie to jest już praca dla pokoleń... > Tez jestes lekarzem!!!! aleś mi dowalił teraz... Chcesz mnie obrazić? :-) Sposob wyciagania wnioskow masz dokladnie taki sam jak oni. pewnie dlatego odnosisz takie wrażenie bo logika jest jedna i krąży w każdym przypadku dokłądnie takimi samymi ścieżkami. Ona nie ma nic wspólnego z wykonywanym zawodem... Dasz wiarę, że ja znam mądrych ludzi zajmujących się składaniem komputerów? > wiec zacytuj mnie prosze gdzie ja napisalem ze lekarz jest winny czekam takie wrażenie wynika z twojej pisaniny; ty już dawno byś tego lekarza zgilotynował bo przecież skoro prokuratura się tym zajeła? Szlachcic - jak myślisz; czy gdyby teraz poleciał do prokuratury i powiedział, że niejaki Szlachcic z Torunia mnie zgwałcił gdy sobie grzecznie spałem na ławce w parku zmęczony imprezą to czy oni zajeliby się takim zawiadomieniem o przestępstwie czy też raczej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: jak to mozliwe.... 11.07.09, 00:41 statment nie ma znaczenia jej orientacja Odpowiedz Link Zgłoś