IP: *.magma-net.pl 20.03.10, 20:23
Miałam szczury... najwspanialsi przyjaciele, choć wśród samic zdarzają się typy niezbyt sympatyczne. Miałam dwie agresorki, które na obcych rzucały się z furią bulteriera. Mimo to tęsknię za nimi, bo właściciela - czyli mnie - kochały bezwarunkowo...
Samce z reguły są bardziej przyjazne i zdarzają się wśród nich osobniki wybitnie inteligentne, wprawiające ludzi w zdumienie.
A kupować nie radzę. Lepiej się zgłosić do Stowarzyszenia Przyjaciół Szczurów do adopcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: zaszczurzona Re: Szczury IP: 194.181.245.* 22.03.10, 09:15
      GRATULUJĘ NIEODPOWIEDZIALNOŚCI! Dziękuję za piękną promocję niewłaściwego traktowania szczurów! Kto trzyma razem samca i samicę i dziwi się, że są młode? Woda tylko w upał? To jest zwierzę, które powinno mieć stały dostęp do świeżej wody. Mleka się szczurom nie daje, bo go ciężko trawią. Nie trzyma się ich w akwariach, ale w klatkach.
      Ni i najważniejsze - szczury to zwierzęta stadne. Potrzebują kolegi lub koleżanki tej samej płci lub odmiennej po wykastrowaniu, aby mogły się dobrze rozwijać! Żaden człowiek nie zastąpi szczurowi drugiego szczura! Chociażby dlatego, że nie umie rozmawiać w ultradźwiękach i nie przytuli się do niego w nocy.
    • Gość: gosc Re: Szczury IP: 82.177.122.* 18.12.10, 21:32
      mialam parke szczurkowoczywiscie nie wiedzialam o tym do pierwszego przychowku niesamowite przezycie przy klatce miglismy siedziec godzinami i obserwowac ich zachowanie.Jak wychodzily z klatki bardzo musielismy pilnowac kotki bo szczurzyca koniecznie teraz bedzie spac z nia natomiast szcsurek jak widzielismy ze robi szparki z oczu to bedzie skok na kota i ugryzienie go.Chlopczyk spal byle jak natomiast dziewczynka ciagla wszystko co miala w zasiegu lapek do klatki i budowala ,budowala.Wspaniale inteligentne zwierzatka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka