argentea Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 11:19 No i co z tego - nie chcesz, to nie jesz - wielka afera, phi... Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Re: Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 11:31 Chemiczny kurczak LOL :D Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 11:32 Bazując na tym artykule można swierdzic że w kleju cyjanoakrylowym jest cyjanek potasu, czyli zabójcza trucizna :D Odpowiedz Link Zgłoś
dupa2_1 Re: Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 10.11.10, 10:50 cyjanokobalamina tez pewnie jest w kurczaku. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek a antybiotyki i hormony wzrostu? 09.11.10, 12:11 typowy belkot humanisty, znaczy sie styl w ktorym humanista wypowiada sie na tematy mu zupelnie obce... a co do samej chemii w jedzeniu to do tego kurczaka dorzucilbym jeszcze antybiotyki i hormony wzrostu, od ktorych pozniej dziewczynkom rosna piersi w wieku 7 lat a chlopcy rosna po 2m wzwyz o innych skutkach zdrowotnych (nowotwory) odlozonych w czasie nie wspominajac Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszmielnik Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 12:30 www.youtube.com/watch?v=3uOeVcGk-FY Odpowiedz Link Zgłoś
magatamo Re: Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 12:55 kolejny populistyczny bełkot gazety - jak już coś opisujecie, to proszę sprawdzajcie najpierw informacje, a co do meritum - skoro oburzają Was nugetsy, czemu nie napiszecie o parówkach - zawartość mięsa 5%, czy rodzimych wyrobach garmażeryjnych - w pierogach z mięsem sam producent podaje 5-7% mięsa - czyli można się spodziewać, ze w rzeczywistości jest jeszcze mniej, a kotlety mielone, gołąbki? - może podajcie ile mięsa zawierają, w pasztecie drobiowym, który mam w pracowej lodówce - podana zawartosć mięsa to 14% Odpowiedz Link Zgłoś
magatamo Re: Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 13:16 no ale po co żywic sie w MD, gdzie jedzenie jest na bieżąco przygotowywane, kontrolowany jest proces produkcji i temperatura podczas transportu, skoro można pójsć na "gyrosa", czy pseudo hamburgera "z budy" - z kotletem z makro, gdzie zawartosć spożywcza stanowi 10%, reszta to konserwanty, wzmacniacze smaku i wypełniacze - w linku praca z czasopisma "Przemysł spozywczy" baztech.icm.edu.pl/baztech/cgi-bin/btgetdoc.cgi?LOD1-0008-0044 a co dla mnie najważniejsze - wystarczy obejrzeć sobie zaplecze polskiego baru, żeby się odechciało tam jadać, a często już cześć dla klientów odstrasza, do tego młodociana obsługa nie potrafiąca nawet opisać potrawy, którą serwuje + podawane byle co podgrzewane w mikrofalówkach smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel smacznego! 09.11.10, 13:26 NO TO JUŻ JESTEM SPOKOJNY JESLI TO NIE GAZ OD ZAPALNICZEK W TAKIM RAZIE NA ZDROWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel ja tam lubie makdonaldsa 09.11.10, 13:28 pracuje tam jedna taka słodka niunia co chętnie bym ja tego wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 16:30 Kurczak w McDonaldsie pełen chemii nieeee ...? naprawde ??? Odpowiedz Link Zgłoś
romarrio antybiotyki 09.11.10, 16:40 do tego kurczaki sa faszerowane antybiotykami lekarze alamuja ze przez to bakterie sie na nie uodparniaja i niedlugo moga wrocic te wszystkie nieuleczalne choroby z XIX (ktore teraz leczymy bez problemu) przy okazji warto zobaczyc, nalepszy film w temacie od lat: Food Inc (polskie napisy) www.youtube.com/watch?v=EyQ4b7fkR1w Odpowiedz Link Zgłoś
starblast Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 17:52 Czego się tak dziwicie lub oburzacie? To jedzenie jest takie bo nie przygotowują go na poczekaniu, tylko wyjmują z worka, do mikrofali i gotowe. Jak coś jest szybkie, to nie może być zbyt zdrowe. Polecam slow food ;). Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 bardzo przepraszam, ale 09.11.10, 20:21 czy "kopiuj-wklej" nie mógłby robić ktoś z maturą?? taką nie-giertychową?? Odpowiedz Link Zgłoś
gabkamski Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 09.11.10, 20:25 Chcecie zdychać, Wasza wola, wolna wola!!! Odstawiłem mięcho w 1997, i teraz mogę biegać, jeździć rowerem do pracy, treking górski, bez zadyszki, bez pocenia się. Mam 53 lata, wenę twórczą, drugą żonę i pięcioro dzieci!!! I chce mi się żyć!!! A zdychaj Polaku- Mc-u Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Podobnie z 'kolagenem' 09.11.10, 22:26 Czy aby przypadkiem nie chodziło o KARAGEN ? ( pl.wikipedia.org/wiki/Karagen ) Czyli cudowny (z punktu widzenia opłacalności) dodatek wiążący wodę i ułatwiający w ten sposób wyprodukowanie wędlin z 200% wydajnością. Tzn. 2kg gotowego produktu z 1 kg mięsa. Oj Olu..Olu... Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyluke Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 10.11.10, 02:13 heh... "na bazie butanu" to jest np. aminokwas treonina. To może jeszcze dadzą "na bazie propanu" inne amonokwasy? Pełno ich w jedzeniu, szlag by trafił... a już na bazie etanu to jest jeden związek będący legalnym narkotykiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scan33 Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 10.11.10, 08:35 Ktoś nie lubi Maca! Stąd te bzdury.Czy w kurczakach w sklepie tych związków nie ma, są ! Czy w mięsach, serach, margarynach itp itd nie ma, są! Chemia dzisiaj jest wszędzie, więc po co te bzdury?! Konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 10.11.10, 10:55 ja tam nie wiem co on tam ma. Wiem ze śmierdzi. Podobnie jak te z supermarketu. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Kurczak w McDonaldsie pełen chemii 10.11.10, 10:59 - TBHQ (tert-butylohydrochinon), czyli zabezpieczający przed jełczeniem związek na bazie butanu (używanego np. do napełniania zapalniczek) a to mnie osłabiło. Wybiórcza, nie osłabiaj ludzi :) A ten butan to też wungiel ma. Ten sam co to w połączeniu z tlenem atmosfere nam ogrzewa i globcia czyni. Panie, zlikwidowali by ten cały wungiel i tlen i kłopot by zniknął. A jakby jeszcze wodór zlikwidowali (drugi składnik butanu), to by się Hindenburg nie spalił. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
laur-ka Dieta albo cud 10.11.10, 15:31 Takich niespodzianek w tym, co jemy jest znacznie więcej. Polecam książkę "Dieta albo cud" - dowiecie się, co kryją produkty niby zdrowe! To już nie to samo co fast food, w którym można się takich dodatków spodziewać. Ale w jogurcie? Owocach? Albo chlebie??? Szok! Odpowiedz Link Zgłoś