Dodaj do ulubionych

Rak to skutek stylu życia w ponad 40 proc. przy...

11.12.11, 18:43
Tak, tak...Moja kotka, co miała raka wątroby, na pewno za dużo piła, paliła i żarła za słone myszy z macdonaldsa, ostro przyprawione.
Obserwuj wątek
    • sam16 Re: Rak to skutek stylu życia w ponad 40 proc. pr 11.12.11, 20:02
      anna_s napisała:

> Tak, tak...Moja kotka, co miała raka wątroby, na pewno za dużo piła, paliła i ż
      > arła za słone myszy z macdonaldsa, ostro przyprawione.
      40% to nie jest nawet polowa jak powiedziala pani minister.
      Moja kotka tez ma cukrzyce i nie wiem czy przypisac to genom,jedzeniu czy braku cwiczen.
      Mysle ze koty zyjace dziko lub karmione tradycyjnie umiraja zdrowsze.

Zwierzeta to nie ludzie,ktorzy maja swiadomosc wyboru sposobu zycia i diety.
      W kazdej dziedzinie ludzkiego zycia ogrone znaczenie maja takie elementy jak srodowisko,dieta i nastawienie do zycia oraz aktywnosc fizyczna.
      Oczywiscie nie ma stuprocentowej recepty na unikniecie raka ale tak jak to potwierdzaja opisane badania wiele zalezy od nas.
      Wszystko ma poczatek w mysleniu. To jak myslimy i o czym myslimy prowadzi nas do okreslonych dzialan sprzyjajacych lub niesprzyjajacych naszemu zdrowiu fizycznemu i psychicznemu.
      Pogodny nastroj,nie poddawanie sie stresom,aktywnosc fizyczna to podstawowe filary zdrowego i szczesliwego zycia.
      Wszystkie te elementy mozna zaspokoic uprawiajac joge.
      Joga zmienila moje zycie i samopoczucie.Od 10 lat uprawiam joge ok 5 godzin w tygoniu.
      Przestalem palic,wrocilwm do wagi jaka mialem w wieku lat 30. Nie biore zadnych lekow i czuje sie jak dwudziestolatek. Przestalem narzekac na bole kregoslupa,mam lepsza cere,wyprostowana sylwetke. Cofnely sie wyrazne oznaki artretyzmu itp,itd.
      Polecam wszystkim szczegolnie tym ktorzy zaczynaj odczuwac zmiany zwiazane z wiekiem.
      Joga powoduje zatrzymanie a nawet odrocenie niktorych procesow starzenia sie.
      Przybywa masa miesni,ubywa tluszczu. Organizm jest lepiej odtleniony(oddychanie to jedno z podstawowych cwiczen) poprawia sie krazenie krwi a co za tym idzie witalnosc organizmu.
      Nie sposob jest opisac wszystkich benefitow. Goraco polecam.

W ksiazce pt. "Joga jako medycyna" podane sa statystyki z ktorych wynika ze zadne lekarstwo nie jest tak skuteczne jak uprawianie jogi.
      W leczeniu uzaleznien joga jest skuteczna w 90 procentach. Podobne wynki sa w leczeniu ukladu krazenia, ukladu kostnego czy trawiennego.
      Lekarstw i inne zabiegi medyczne sa tylko dorazna interwencja na symptomy choroby.
      Joga zapopiega i leczy chore organy poprzez poprawe krazenia i prawidlowe dotlenienie organizmu.
    • scept89 Re: pan(i) kotek byl chory 12.12.11, 23:45
      anna_s napisała:

> Tak, tak...Moja kotka, co miała raka wątroby, na pewno za dużo piła, paliła i ż
      > arła za słone myszy z macdonaldsa, ostro przyprawione.

poznaj trudne slowo: aflatoksyny

Kto wie, moze sa jakies europejskie normy stopnia splesnienia karmy dla zwierzakow domowych, ale jakos nie sadze aby istnialy lotne inspekcje weterynaryjne wyrywkowo badajace karme. Nawet jesli jest norma to byloby dziwne gdyby byla ona rownie rygorystyczna co dla ludzi.

Jeszcze taki drobiazg: u kotow jak i u ludzi "rak watroby" najczesciej jest przerzutowy.
      Masz badanie histopatologiczne guza?
    • bimota Rak to skutek stylu życia w ponad 40 proc. przy... 13.12.11, 10:54
      A ja lubie slone potrawy... Widocznie moj organizm jest wyjatkowo glupi i szuka guza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka