speedyhawk 27.01.15, 15:33 www.infowars.com/forecasters-fail-on-blizzard-yet-were-supposed-to-believe-100-year-climate-models/ Ich przeprosiny kosztuja niektorych sporo szmalu. Ile beda kosztowac przeprosiny klimatologow za kilkadziesiat lat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczqcz Re: Kompromitacja meteorologow 27.01.15, 15:43 Powinni ich osądzić i skazać, tak jak tych geologów we Włoszech. To ich nauczy. W ogóle przestaną się odzywać i decyzje podejmować będą decydenci na podstawie szacowań astrologów i wróżek. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Kompromitacja meteorologow 27.01.15, 15:57 Ufff... Nie rozróżniamy pogody od klimatu? Tyle razy już o tym było na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
speedyhawk Re: Kompromitacja meteorologow 27.01.15, 16:01 pomruk napisał: > Ufff... Nie rozróżniamy pogody od klimatu? Tyle razy już o tym było na tym foru > m... Rozrozniamy, ale tu o co innego chyba chodzi? The colossal failure of meteorologists to accurately forecast the “snowmageddon” just hours before it failed to arrive reminds us that climate science is a murky and highly unpredictable beast, once again underscoring how claims that “the debate is over” on climate change are monumentally stupid. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Kompromitacja meteorologow 27.01.15, 16:26 Jak to nie o to chodzi? Przeczytaj tekst uważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
speedyhawk Re: Kompromitacja meteorologow 28.01.15, 15:06 pomruk napisał: > Jak to nie o to chodzi? Przeczytaj tekst uważnie :) Widze, ze czytamy ten tekst jak Biblie. Kazdy swoje tam widzi. Ja nie mam swojego, wiec widze to, co tam pisze. A pisze tam, ze nie nalezy mieszac pogody z klimatem. Dlatego zjawiska pogodowe nie moga byc argumentem za globalnym ociepleniem, a tym bardziej z winy czlowieka. Takie argumenty stosowane sa w srodkach masowego przekazu, aby uspokoic opinie publiczna, ktora jest oburzona koniecznoscia placenia podatkow klimatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Kompromitacja meteorologow 28.01.15, 15:26 > Takie argumenty stosowane sa w srodkach masowego przekazu, aby uspokoic opinie > publiczna, ktora jest oburzona koniecznoscia placenia podatkow klimatycznych. To ile w zeszłym roku zapłaciłeś podatków klimatycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
speedyhawk Re: Kompromitacja meteorologow 28.01.15, 15:33 asteroida2 napisał: > To ile w zeszłym roku zapłaciłeś podatków klimatycznych? No wlasnie nic. Napisalem, ze mnie to nie dotyczy, wiec moge obiektywnie popatrzec. No i patrze. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteskies Re: Kompromitacja meteorologow 29.01.15, 14:54 "The National Weather Service canceled its blizzard warning, with computer models up to 50 miles out on where the storm actually landed." edition.cnn.com/2015/01/27/us/weather-storm/ No rzeczywiście ogromna kompromitacja... Reszta tekstu pokazuje jasno intencje autora. Czysta propaganda, zero wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
speedyhawk Re: Kompromitacja meteorologow 29.01.15, 15:48 whiteskies napisał: > Reszta tekstu pokazuje jasno intencje autora. Czysta propaganda, zero wiedzy. Czy moglby mi Pan professor usprawiedliwic to nieprzygotowanie i dac jeszcze jedna szanse. Ja sie naprawde uczylem, ale widocznie nie z tych ksiazek co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteskies Re: Kompromitacja meteorologow 30.01.15, 13:35 Komentuje nie wpis a zalinkowany tekst. A co do przygotowania - na początek polecam coś baaardzo podstawowego, np. książeczki z serii "Princeton Primers in Climate".... Odpowiedz Link Zgłoś
speedyhawk Re: Kompromitacja meteorologow 30.01.15, 17:30 whiteskies napisał: > A co do przygotowania - na początek polecam coś baaardzo podstawowego, np. ksią > żeczki z serii "Princeton Primers in Climate".... Przykro mi, ale nie rozumiesz tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteskies Re: Kompromitacja meteorologow 31.01.15, 14:04 Staram się być grzeczny i robić dobra minę do złej gry;). Bo przecież Twoja uwaga była zjadliwa - z Twojego punktu widzenia, a z mojego po prostu niemądra... Odpowiedz Link Zgłoś