Gość: Karolinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:49 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: Polski astronom- amator odkrył asteroidę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:53 Gratuluję Ci Mariusz Twojego odkrycia. To nieprawdopodobne co się nagle wokół Ciebie zaczęło dziać. Bardzo cieszy mnie fakt, że swoją planetoidą wzbudziłeś zainteresowanie tak szerokiej rzeszy ludzi. O tym jak się cieszę, Ty wiesz najlepiej. Jeszcze raz serdeczne gratulacje i ruszaj dalej na podbój kosmosu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Rudzki Gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:30 Serdecznie gratulacje! Sam jestem milośnikiem astronomii, choć niepraktykującym... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Gratuluje Ci Mariuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 14:48 Gratuluję Ci Mariuszu zrówno odkrycia Planetoidy Mariusza ale też znalezienia sposobu dokonywania obserwacji. Powinieneś swą metodę obserwacji polecić naszym panom profesorom astronomom z uczelni wyższych i PAN-u. Ty, Mariuszu odkrywasz planetoidy za darmo, a polscy panowie profesorowie astronomii w ostatnich 10 latach wykonali badania w 252 projektach za pieniądze gotówkę z budżetu państwa. Zapłata za każdy z tych 252 projesktów to suma od 30.000 do 750.000 złotych. Nie chę mi się sumować ale będzie tego ok. 75.000.000 złotych. Myślę, że jak się dowiedzą o Twej metodzie obserwacji to badania te będą nas podatniuków kosztowały znacznie mniej. Z poważaniem dr Bogdan Thoalla, Tomchem, Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Mariuszowi należy się grant z KBN-u, kto popiera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 23:18 Maruszowi należy się grant z KBN-u czy już teraz chyba z Ministerstwa Nauki i Informatyki Profesorów (MNiIP). Kto popiera? mariusz powinien wybrać sobie temat najbardziej mu odpowiadający. Wnioskuję o przyznanie grantu np. na sumę 300.000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maquis Realizacja marzeń każdego astroamatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:55 Każdy astroamator jest jak odkrywca, poszukujący nieznanego lądu. Gratulacje z okazji odnalezienia swoich "Indii" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limax7 moje refleksje ... IP: 81.15.254.* 29.09.04, 17:15 Cieszę się razem z Tobą, gdyż podobnymi rzeczami się zajmuję i wiem ile wyrzeczeń to za sobą niesie. Uważaj aby woda sodowa nie uderzyła Ci do głowki ;) Bądź sobą, poświęcaj więcej czasu najbliższym. Masz już swoją asteroidę, ale nie strać czegoś ważniejszego. GRATULACJE ! To nietypowa asteroida, a więc podwójny powód do radości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze W forum "Nauka" istnieją setki wypowiedzi na temat IP: 213.241.17.* 02.10.04, 09:38 reformowania działalności N+B+R w Polsce aby działalność ta przynosiła efekty. A kiedy mamy do czynienia z dużym osiągnieciem badawczym Mariusza, dokonanym bez nakładów finansowych to panuje błoga cisza. Wzywam więc "żelaznych" dyskutantów o "polskiej nauce" aby wypowiedzieli się czy dokonabnie Mariusza to właśnie to do czegio ma ta dyskusja prowadzić? A może wam dyskutantom chodzi o nakłady a nie o osiągnięcia N+B+R? Z poważaniem dr Bogdan Thomalla, Tomchem, Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz KUczewski Re: W forum "Nauka" istnieją setki wypowiedzi na IP: *.chello.pl 02.10.04, 13:07 Witam Właściwie to zastanawia mnie ta "błoga cisza"!! Chciałbym zobaczyć opinie na ten temat! Dziękuje za gratulacje Z poważaniem Mariusz Kuczewski mariusz.kuczewski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś