Gość: 2xl Re: Gandzia leczy IP: 217.153.164.* 01.12.04, 14:38 no i co z tego że leczy ? to nie była wcale żadna tajemnica ,co nie znaczy że ma być sprzedawana każdemu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Gandzia leczy IP: *.one.pl / *.icpnet.pl 01.12.04, 15:11 polecam zapoznanie się z wpływem marichuany na koncentracje, uwagę, pamięć- szczególnie u nastolatków (70%potencjalnych odbiorców zalegalizowanej marychy) pagadaj też z monarowcami na ten temat.. od czego zaczynali ćpanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KravMaga Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:11 Ten raport nigdy sie nie ukazał w całości kolego. Owszem pojawił sie raport WHO dortyczący marihuany lecz nie opublikowana w nim najwarzniejszego rozdziału polecam lekture hyperreal.info/kanaba/go.to/art/1283 jest tu co nieco FAQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Gandzia leczy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.04, 15:24 michnik pali trawke ale sie nie zaciaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manon Re: Gandzia leczy IP: *.aster.pl 01.12.04, 15:27 dobra ganja nie jest zła !! mieszkałam 2 lata w Holandii, tam pierwszy raz próbowalam - legalnie !! to juz bylo pare lat temu, pale do tej pory czasem raz w tyg. czasem raz na pół roku - jak wszystko trzeba po prostu to robic z głowa, dla przyjemności, a nie traktować jak lek na kazde zło ( bo tak jak alkohol spowoduje uzależnienie).dzieki legalnej marichuanie w Hol. wiem co to jest czysty i naturalny towar, bez zadnych dopalaczy i teraz potrafie odróżnic to co kupuje, jak mnie po tym dziwnie głowa boli, lub widze nieciekawe efekty to odkładam i szczerze mówie dealerowi, zeby sobie jaj nie robił. Jestem za legalizacją i kontrola tego przez państwo - ale madre państwo z mądra polityka - życze madrych decyzji - jak zawsze zresztą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johan Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:27 Ha, mój znajomy z Berlina już od wielu lat chodzi w koszulach i skarpetkach produkowanych z zioła, jako tekstyliach poprawnych energetycznie, to nie tylko sam dymek robi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek PHi IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 01.12.04, 15:32 nie ma co do tego zadnych watpliwosci ze powinna byc calkowicie legalna jesli komus sprawia klopoty palenie, tzn. nie moze normalnie egzystowac to niech nie pali to jest sprawa indywidualna jak ludzie reaguja pale codziennie z bonga po kilka razy i wcale nie jest tak ze mi sie nic nie chce mam dobra prace, kobiete, zycie mi sie uklada i czerpie z niego satysfakcje druga strona medalu to wlasnie rodzaj staram sie unikac squnku(mieszkam w londynie i jest to trudne) i palic samosiejki no i haszysz...uwielbiam dobry haszysz musze tez powiedziec ze majac wiele okazji nigdy nie sprobowalem niczego innego poza tymi dwoma(hasz i trawa) nie czuje sie takze uzalezniony-robie dlugie przerwy i nawet nie mysle o paleniu palenie laczy sie raczej z moim stylem zycia(jestem muzykiem) i w zasadzie pale tylko jak slucham muzyki lub gram nie slecze przed telewizorem(nawet go nie mam), nie mam paranoi ktos napisal ze ma jakies napady mysli egzystencjalnych ja to uwielbiam nie tyl;ko po trawie myslenie o zyciu przed snem uzaleznilo mnie jak mialem 10 lat i nie wiedzialem co to ganja palenie jest durne w przypadku tepych ignoramtow, drasiarzy i wlasnie idiotow nie majacych nic do roboty takie bezmyslne jaranie bez umiaru i pieprzenie o tym samym jaraniu w trakcie palenia to jakies bledne kolo i kretynizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra GW powinno sie pozwac za propagowanie marihuany!!! IP: *.freesurf.ch 01.12.04, 15:40 Ten kraj chyli sie ku upadkowi a uczeni tacy jak autor artykulu niech lepiej zamilkna niech wypisuja ten "niepoprawny politycznie" belkot! Przeciez to zacheta dla wielu dzieciakow! Bo skoro napisali w gazecie ze ganja leczy, to tak musi byc. I zadne argumenty rodzicow nie przekonaja gowniarzy ze jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 Re: GW powinno sie pozwac za propagowanie marihua 01.12.04, 15:59 Ola wiesz na czym polega twój problem. Jak tak bardzo chcesz wiedzieć to napisze CI: przez lata chłonęłaś papke , którą serwowałaci telewizja. Niestety ta substancja zaburzyła u ciebie zdolność prawidłowej oceny rzeczywistości. Teraz nie mogąc pogodzić się z tym, że zostałaś oszukana siejesz na prawo i lewo negatywne wibracje. Chcesz mieć do kogoś pretensje to spójrz w lustro. A to że gó..arze palą - wybacz ale nie zwalaj tego na media. to rodzice wychowują swoje dzieci. Co z tego, że napisali iż gandzia leczy. Jad kiełbasiany też staje sięlekarstwem, jeżeli go odpowiednio zastosować.... p.s.zapraszam do dalszej dysqsji na FORUM >PRYWATNE > SPOŁECZEŃSTWO > LEGALIZACJA MADE IN POLAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Gandzia leczy IP: 213.134.143.* / *.securities.com.pl 01.12.04, 15:42 polecam news.bbc.co.uk/1/hi/health/4052963.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Gandzia leczy IP: 213.238.99.* 15.02.05, 12:18 polecam dowolną poradnię odwykową i spotkania w grupie AN (anonimowch narkomanów);napewno jest to dobra okazja usłyszeć parę osób,które mówią o swoim doświadczeniu i tylko o nim...zamiast teoretyzować.Takie spotkanie może dać pełniejszy obraz wiadomościom i doświadczeniu,które już masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gandzia leczy IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:45 a ja polecam dowolna poradnie odwykowa i spotkania w grupie AA (anonimowych alkoholikow), takie spotkanie tez moze dac pelniejszy obraz wiadomosciom i doswiadczeniu, ktore juz masz ale w odniesieniu do alkoholu. i jakos nie sadze, zeby opowiesci ludzi uzaleznionych od alkoholu, ktorzy zaczynali od kilku piw czy drinkow odwiodly cie od wypicia lampki wina do obiadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisi Re: Gandzia leczy IP: *.chello.pl 01.12.04, 16:00 moze wreszcie ja zalegalizuja :):): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gandzia Farmer Re: Gandzia leczy IP: *.chello.pl 01.12.04, 16:02 THC leczy. Lecz zanim będzie to u nas legalene to te wszystkie stare o niczym nie wiedzące próchna z parlamentu muszą sie zamienić miejscami z grupą młodych ocztanych osób i więdzących żę Gandzia Leczy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:06 Heja ludzie Posiedzialem chwiele i przeczytalem wiekszosc tego co tu bylo wpisane :-) zalosc ogarnia czlowieka. Jestem za brakiem ograniczen za wolnoscia (w sumie to nazywa sie podobno anarchia :D) ale to tylko nazwa... Do sedna Dzikim narodem jestesmy zobaczcie co dzieje sie w tym kraju ludzie zabijaja inych ludzi za 20 zl :D... kosmos co .... za pieprzony kawalek papieru z nadrukiem marnej jakosci ... pomyslec ze podobnej wielkosci papierem wycieraja sobie tylek. Paru ludzi pisalo o holandii :D podam przyklad: w pociagach jest czysto w toalecie jest ciepla woda, pachnace mydlo do rak i reczniki, konduktor usmiecha sie do ciebie i jest bardzo mily (i to bynajmniej nie w jakims expresie tylko zwyklym pociagu). Domy nie sa odzielone zasiekami z drutu kolczastego ba wogole nie ma plotow ani firanek w oknach :D a teraz pomyslcie tylko jak wyglada to unas? Holandia jest krajem bardziej zaawansowny cywilizacyjnie niz nasz stad i bardziej lieralne przepisy i normalniejsi ludzie. Prezydent zadnego holenderskiego miasta nie popisal by sie tak jak Szanowny Prezydent Miasta Stołecznego (szacunek jacku i placku :D takie ładne dzieci z was były). Mysle że musi u nas upłynąć troche czasu ci co teraz palą muszą się zestarzeć i odejść w pokoju a wraz z nimi odejda tez ci zadziorni i wojowniczy pseudo chrzescianie, wtedy nasz kraj ma szanse na troche normalności. W obenej chwili wszyscy zarzywajacy groźny narkotyk marichuane musza sie ukrywac!;-) A ci pijący ambrozje etylowa nie ;-) Sam nie pale :D od jakis 7 lat mam 47 lat i 2 dzieci nie sadze zeby się coś zmieniło za mojego życia w tym kraju. Jah (a jak kogos raza bledy i brak polskich znaczkow i przecinkow bardzo mi przykro jestem wtornym e-analfabetom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ MARTIN Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:06 HELLO!DLA WSZYSKTICH KTÓRZY PALĄ GANDZIE TAKIE ARGUMENTY TO MOŻE BYC KOLEJNY KROK DO UZALEŻNIENIA ALE JEŻELI CI CO PALĄ KONTROLUJĄ TO (TAK JAK JA)I NIE MUSZĄ PALIĆ CODZIENNIE TO TE ARGUMENTY UTWIERDZAJĄ W PRZEKONANIU ŻE LEPIEJ ZAPALIĆ PORKA Z KOLEGĄ NIŻ NAPIC SIE ALKOHOLU PO KTÓRYM JEST KAC ITD.. A PO BLANCIKU CHCE SIĘ TYLKO JEŚC I RACZEJ TO NIE JEST GROŹNE DLA NIKOGO.A DOSĆ MAM JUŻ CHOWANIA SIĘ"PO KĄTACH" KIEDY MAM OCHOTE ZAPALIĆ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZIOMÓW dj_martinkg@wp>pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutam Re: Gandzia leczy IP: *.pol / 195.136.80.* 01.12.04, 16:08 A masz takowy dokument? Bo chętnie bym sie z nim zaznajomił. Temat znam i podzielam zdanie, ale co do histori wykluczenia ganji z przemysłu tekstylnego i medycznego to było troszke inaczej. Główna przyczyną likwidacji i zakazów konopi był lobbing bawełniany, który wprowadził maszyne do przędzenia bawełny, która to stała sie główną konkurencją do konopii z dziedziny tekstyli. A WIADOMO GDZIE PINIĄDZE TAM CZŁOWIEK GINIE - a przynajmniej już się z nim drugi człowiek przestaje liczyć. Ponieważ za duży pieniądz został wpompowany aby rezygnować z bawełny toteż wyeliminowano konopię. A jak - to już sie zapytajcie polityków amerykańskich (i nietylko) pokroju złotoustego Gebelsa, którego propaganda sterowała milionami. Wszystkiemu tak naprawdę jest winny przemysł tekstylny i pazerność ówczesnych polityków( lobbingów przemysłowych, tu akurat tekstylny). No ale jak można krytykować Bogu ducha winny przemysł tekstylny. No jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Gowno nie legalizacja IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 01.12.04, 16:19 "...bo trudo oblozyc jest taka(dla glupich-marihuane) akcyza..." jak spiewal poeta. To jest chyba glowny argument dlaczego w polsce dluuuuuuugo nie zapalimy legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bueno dzidzia :D Samo zdrowie !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:35 Tak myślę, że może zostanę politykiem i zdziałam coś w kwestii legalizacji. No cóż chyba nikt nie zaprzeczy,że konopie indyjskie robia dużo dobrego (przede wszystkim te kwestie zdrowotne). Więc bardzo proszę wszytskim zgadzających się proszę o oddanie na mnie głosów w wyborach. No z opowiedzeniem się za moją kandydaturą na posłankę lub senatora, a później prezydenta RP bedziecie musieli trochę poczekać. Ale nie smućcie się co co ma być to będzie. :) buziaki dla wszystkich wilebicieli roślin !! :* Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 !!!LEGALIZACJA!!! - dlaczego oni mogą wóde chlać.. 01.12.04, 16:35 !!!LEGALIZACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co ty Re: Gandzia leczy IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 01.12.04, 16:39 nie będzie legalizacji :( bo stare dewotki wiedzą że nam się mózgi zjebią i skończymy ze strzykawką (lol) i nie dadzą se wytłumaczyć... A kościół co na to by powiedział? A papież? A szkoda - bo czy robie coś komuś jak palę? NIE, ale one wiedzą swoje... Aha - prawdziwa przyczyna delegalizacji - typ se produkował papier i zbił na tym świetny biznes, ale ktoś inny wymyślił sposób na tani (I EKOLOGICZNY) papier z konopii, temu pierwszemu ze złości oczy napuchły i zrobił wielką kampanię przeciw ganji. A co do skutków ubocznych to bez przesady, nie palę codziennie, zresztą żul może legalnie zje.. sobie życie, palacz też, a ja nie mogę go nadszarpnąć ani trochę (od ganji nie umrzesz, ale mogą występować w/w skutki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:48 Jeszcze wody uplynie az ludzie pojda po rozum do glowy i definitywnie stwierdza ze malo tego ze ma wlasciwosci lecznicze to powoduje mniejsze skutki uboczne od alkocholu, a jak wiadomo musimy sie czyms odurzac ;) ozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what ??? nareszcie ktos sie zorientowl o co chodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:48 3 jointy daja tyle samo substanci co 20 papierosow tylko kto zjara 3 jointy w ciagu dnia po gramie na joint ??? no coz naukowcy naleza do odwaznych ludzi hehehehe ale dobrze niech sie rusza cos w tym temacie a moze znowu bedzie mozna miec gieta przy sobie a nie byc traktowanym jak przestepca hehehehehe pozdro ludzi i do dziela ....... jointy gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JESZCZE PRWDZIWSZY JESZCZE PRWDZIWSZY STUDENT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:49 Witam prawdziwy studencie niestety nie działają na mnie twoje pseudo-inteligentne teksty rozumiem masz swoje zdanie i OK przekazałeś je nam ale nie próbuj pokazać że twoj poziom intelektualny jest wyższy od naszego co niestety notorycznie robisz tak więc jeśli masz zamiar :gnojić" innych za swoje podlądy to proszę nie pisz nic Paliłem dawniej codziennie teraz mniej Po twoich postach widzę że nigdy nie próbowałeś bo pewnie znając żeycie jesteś bardzo ograniczony ponieważ inteligentny człowiek dąży do tego by spróbować nieznanego Pozdrowienia JaH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Gandzia leczy IP: *.uwm.edu.pl 01.12.04, 16:49 Mam 25 lat. Pale od 15 roku. Jestem studentem 4 roku. Pale nie mniej niż raz w tygodniu.Nie używam żadnych innych używek prócz ganji i alkoholu, choć próbowałem wiele rzeczy! Nic złego się ze mna nie ddzieje. Żadnych problemow z koncentracją itp bzdur. Jedymy problem to polskie prawo!!!Jednym słowem LEGALIZACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joseph Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:52 Marihuana powinna być zalegalizowana. Zakończyło by to nielegalny handel zanieczyszczonymi odmianami ziela. Wizja wejścia do apteki (sklepu) i zakupienia dobrej jakości marihuany przyprawia mnie o błogi uśmiech, gdyż uważam to za pomysłowy i mało szkodliwy sposób zaleczenia handry. W porównaniu z alkoholem, tytoniem bądź środkami na depresje jest to środek mało szkodliwy. Żyjemy w wolnym świecie i ten, który chce brać niech bierze. Ja ide zapalić. Wy jak chcecie pijcie wódkę, palcie fajki, bierzcie psychotropy - być może odwiedzę was w szpitalu. Ja już wiem, że nie grozi mi stwardnienie rozsiane, jaskra itp. Wasz rak - waszą sprawą. Adios. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandyta Re: Gandzia leczy IP: *.ds.tu.koszalin.pl / 62.108.182.* 01.12.04, 16:54 sadzić ... palić ... zalegalizować!!! Tylko Ci co nie spróbowali nigdy, uważają że to coś złego To alkochol wywołuje agresje a nie balnty !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andie Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:54 Rozsądna propozycja z tą legalizacją. Dodatkowo, ile pieniędzy z legalnej sprzedaży byłoby na pomniejszenie dziury budżetowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś