Gość: Kotek IP: 62.27.97.* 16.04.01, 18:16 Czy na polskich uczelniach sa wykladowcy, ktorzy uprawiaja Gender Studies? Chodzi mi glownie o kierunki humanistyczne! Thanks for information! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ika Re: Gender Studies IP: 217.8.164.* 22.04.01, 17:39 nie znam konkretow ale w warszawie jest cos na ksztal. szczegoly mozesz znalezc np na stronie ZADRY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOtek Re: Gender Studies IP: *.pcr.univie.ac.at 23.04.01, 18:21 Co to jest zadra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Gender Studies IP: 213.134.140.* 24.04.01, 09:56 zadra to organizacja?/pismo? feministyczne a kierunek gender studies (podyplomowy chyba) znajduje sie w ramach instytutu stosowanych nauk spolecznych (ISNS) na u. warszawskim (w budynku na orgu swietokrzyskiej i nowego swiatu/ krakowskiego, albo inaczej rzecz biorac, na przeciwko palacu staszica i kopernika, przy krakowskim a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Gender Studies IP: *.krakow.pl 02.05.01, 23:21 Sprawdz link: http://paula.univ.gda.pl/~ifis/gender.html To program z Gender Studies oferowany na Uniwersytecie Gdańskim, może znajdziesz coś dla Ciebie ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isma Re: Gender Studies IP: *.cyf-kr.edu.pl 24.05.01, 14:17 W Krakowie same studia chyba nie, ale sš panie profesor, które się tym zajmujš - Jolanta Antas (językoznawca i bodaj filmoznawca) i Małgorzata Sugiera (teatrolog, Wydział Filologiczny) Ajajaj, nie my�lałam, że kiedy� przyjdzie mi tę ostatniš osobę komukolwiek polecać, ale skoro, Kotku, się "tymi rzeczami" interesujesz, to trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_s Re: Gender Studies 27.05.01, 15:28 oczywiście jest taki kierunek. jak wspomnieli inni goście forum - znajduje się na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Stosowanych Nauk Społecznych i Resocjalizacji, a konkretnie w ramach Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych przy ulicy Nowy Świat 69. W tym samym budynku co Instytut Polityki Społecznej, Instytut Dziennikarstwa tyle że po drugiej stronie holu wejściowego. Rzeczywiście jest to blisko skrzyżowania z ul. Świętokrzyską. Odpowiedz Link Zgłoś