Dodaj do ulubionych

Pierwszy polski pacjent operowany przed czterem...

08.12.05, 19:45
Zycze powodzenia, Dawid!
Obserwuj wątek
    • Gość: gdn Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.devs.futuro.pl 08.12.05, 20:10
      Fajny monopol: 35 tys. za baterię. Czy nie da się wykorzystać zwykłych baterii?
      Nawet jeśli trzeba będzie je wymieniać raz do roku, to będzie to dużo tańsze.
      • Gość: Herr Kriss Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:01
        Pewnie tu chodzi np. o gwarancje niezawodnosci napiecia, albo o cos w tym
        rodzaju. W koncu jak baterii cos odbije i poda 2mW zamiast 1mW, to nie bedzie to
        mile dla mozgu...
        • naryt Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter 09.12.05, 09:07
          > 2mW zamiast 1mW, to nie bedzie to mile dla mozgu...

Chyba miałeś na myśli mV a nie miliwaty?
          • Gość: Herr Kriss Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:02
            Oczywiscie, dzieki za zwrocenie uwagi.
        • Gość: el_matador Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 12.12.05, 18:12
          A to nie mozna dac zwyklej baterii i stabilizatora? Niech by nawet wyprowadzili
          gosciowi kabelki na zewnatrz i niech by nosił to ustrojstwo na pasku na
          przykład. To chyba i tak lepiej niż w ogóle?
      • Gość: Maro Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 22:01
        Nie no jestem w szoku, typ sie kształci, pracuje nad sobą a państwo zamiast mu w
        tym pomóc (w dodatku pomoc raz na 4 lata.. nie codziennie, nie co godzine, tylko
        co 4 lata !) to przeszkadza, uniemozliwia swojemu obywatelowi rozwój. Gdzie my
        zyjemy ?
        Nic tylko zyczyc powodzenia, jestem pelen podziwu.
        • naryt Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter 09.12.05, 09:04
          No, chłopakom i dziewczynkom po medycynie nie przyszło do głowy, że bateria
          może nie być wieczna.
          • ufo54 Problem z bateriami. 09.12.05, 09:13
            Jakoś nie wierzę, że w III RP nie da się wyprodukować takiej baterii. Niech
            działa nawet dwa razy krócej i będzie kosztować tyle co flaszka czystej. Co za
            problem wymieniać te baterie dwa razy częściej.
            • tim7 Re: Problem z bateriami. 09.12.05, 11:52
              Zerowe pojęcie na temat technologii wytwarzania baterii elektrycznych niestety
              nie usprawiedliwia ignorancji...

Technlogia wytwarzania wysokowydajnych baterii elektrycznych już od dawna stoi
              w martwym punkcie. Z pewnościa Nobla dostanie ten, kto dokona przełomu w tej
              dziedzinie. A skąd wiem ? Koledzy inżynierowie zza ściany walczą z tą
              technologią...
    • gkowalik1 Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter 09.12.05, 09:44
      Ja też życzę powodzenia, Dawid. Jako że już parę lat nie jestem w Świdniku
      nawet nie wiedziałem o Twojej operacji, a tu dzisiaj otwieram Wybiórczą i oczy
      przecieram!!
      ps. chodziliśmy razem do podstawówki:)
    • Gość: Marzenka Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.12.05, 19:36
      Dwaid- trzymam kciuki za Ciebie
    • Gość: ryża malpa Dawid! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:13
      Pamietam Cię z kursu językowego na UMCS!
      Jestem pełna podziwu dla Ciebie za Twój upór i chęć zdobywania wiedzy.

POdziwiam też rodziców Dawida.
      Jego tata na każde zajęcia wnosił wózek ( wraz z zawartością) na któres piętro
      budynku).
      Widziałam, ze Dawid mial spore klopoty z tak prostymi dla nas rzeczami jak
      zrobienie notatek ( nie mówiąc o poruszaniu sie po totalnie nieprzystosowanych
      do wózków budynkach)i tym bardziej podziwiam jego upór w nauce.
      Potem w TVN zobaczyłam jak Dawid samodzielnie wstaje z wózka!!!
      To byl szok, bardzo sie wtedy wzruszyłam :)

Zmartwił mnie i ucieszył artykul w "wyborczej".
      Zasmuciło mnie to, że Dawid po kilku latach normalnego zycia ( z artykułu
      wynikało, że odzyskal pełna sprawność) musial wrózić na wózek!
      Chyba nawet nie potrafię sobie wyobtrazic jak sie czuł....
      Cieszy mnie, że jest dla niego szansa na normalne życie :D

Życzę Ci Dawid z całego serca powodzenia :D
      I zazdroszcze Rodziców....

Patrycja

• Gość: pewniesieniesnam gramatyka na wesoło IP: *.crowley.pl 10.12.05, 15:26
      czekać - NA (kogoś, coś)
      DOczekać się - KOGO (czego)

No chyba ze cos sie w polskim jezyku zmienilo od moich szkolnych lat.
    • Gość: r39 sens newsa IP: *.ifpan.edu.pl 12.12.05, 16:27
      Nieważne, że pierwszy, ani że polski, ani że chory na dystonię.
      Czytajcie tytuł, w nim "stoi" jak byk, że SIĘ DOCZEKAŁ.
      I to jest sedno sprawy.
      To w sumie bardzo przykre, ale z medycyną już chyba nigdy nie
      będzie inaczej. Albo ktoś będzie miał fart i/lub pieniądze
      albo .. lepiej, żeby był zdrowy.

• kapitalizm Re: sens newsa 16.03.06, 17:22

Gość portalu: r39 napisał(a):

To w sumie bardzo przykre, ale z medycyną już chyba nigdy nie
        będzie inaczej. Albo ktoś będzie miał fart i/lub pieniądze
        albo .. lepiej, żeby był zdrowy.

- ale tak jest z kazda dziedzina zycia, nie tylko medycyna,

albo ktos ma fart i/lub pieniadze albo ... lepiej zeby nigdy nie byl
        glodny...lepiej zeby nigdy nie chcial mieszkania, samochodu, ubrania, pasty do
        zebow itp

przeciez zycie wlasnie na tym polega, zeby wypracowywac te wszystkie rzeczy,
        czyz nie?
    • Gość: beat Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.lisek.pl / 80.53.180.* 16.03.06, 15:13
      witam.ja tez mam dystonie prosze o pomoc.bardzo sie boje tej choroby dokucza
      niemilosiernie.moj adres beatka73@autograf.pl prosze o kontakt
      • Gość: małgorzata Re: Pierwszy polski pacjent operowany przed czter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:40
        Witam, ja mam syna chorego na dystonie i tez marze o załozeniu stowarzyszenia
        wspierajacego,moj adres to dystonia@vp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka