Dodaj do ulubionych

dzisiejsze pytanie

13.11.02, 10:44
kolejne pytanie
i trzy odpowiedzi z 4 są poprawne
proszę o odpowiedz redakcję
Obserwuj wątek
    • swansea Re: dzisiejsze pytanie 13.11.02, 11:54
      eta napisał:

> kolejne pytanie
      > i trzy odpowiedzi z 4 są poprawne
      > proszę o odpowiedz redakcję

hmm... chyba nie , bo wedlug mnie tylko jedna jest prawdziwa...
      :)

cheers
      • eta Re: dzisiejsze pytanie 13.11.02, 11:58
        swansea napisał:

> eta napisał:
        >
        > > kolejne pytanie
        > > i trzy odpowiedzi z 4 są poprawne
        > > proszę o odpowiedz redakcję
        >
        > hmm... chyba nie , bo wedlug mnie tylko jedna jest prawdziwa...
        > :)
        >
        > cheers
        sorry faktycznie tylko dwie, pomyliłem się przy szacowaniu
        • swansea Re: dzisiejsze pytanie 13.11.02, 12:19
          eta napisał:

> swansea napisał:
          >
          > > eta napisał:
          > >
          > > > kolejne pytanie
          > > > i trzy odpowiedzi z 4 są poprawne
          > > > proszę o odpowiedz redakcję
          > >
          > > hmm... chyba nie , bo wedlug mnie tylko jedna jest prawdziwa...
          > > :)
          > >
          > > cheers
          > sorry faktycznie tylko dwie, pomyliłem się przy szacowaniu

no tak.. sadze jednak, ze szacowanie z gory przez jedna z odpowiedzi jest
          zawyzone.. ostatecznie mozna podac polozenie probnikow na orbitach w chwili
          obecnej i to z duza dokladnoscia..

cheers

• Gość: melvig Re: dzisiejsze pytanie IP: *.pl 13.11.02, 17:09
      proponowane odpowiedzi po przeliczeniu są do siebie bardzo zbliżone, nie
      wiadomo którą wybrać, ponieważ redakcja nie określiła w pytaniu daty, na którą
      należy określić tę odległość, myślę, że dziś tzn. 13. 11. 02, ale kto to wie?
      Sonda porusza się z określoną prędkością; chyba, że chodzi o stacjonarną. Tyle
      mam wątpliwości, bardzo proszę o rozwianie ich.
    • olga55 Re: dzisiejsze pytanie 13.11.02, 17:52
      sorry, o ile w kilku poprzednich pytaniach były spore rozbieżności w danych
      {np.w tym o receptorach smaku i węchu) o tyle tu odpowiedż jest tylko jedna.A
      swoją drogą redakcja powinna STARANNIEJ FORMUŁOWAĆ PYTANIA I WERYFIKOWAĆ ŹRÓDŁA
      ODPOWIEDZI.Poziom pytań to jakas dziwna sinusoida.....
      • Gość: gosc Re: dzisiejsze pytanie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.11.02, 18:25
        A mnie sie wydaje, ze dopiero dzisiejsze pytanie jest takie, jakie wlasnie
        powinno byc. Wszystkie mozliwosci mozna dokladnie wyliczyc i porownac z ta
        sonda :). Fakt, ze ona caly czas leci, he, he , niczego nie zmienia.
        A odpowiedz jest tylko jedna.
        pozdrawiam
        • Gość: eee Re: dzisiejsze pytanie IP: *.pl 13.11.02, 20:17
          dobra, ja to policzyłam ale nie wiem z jaka sonda mam to porównac, bo nie mam
          danych gdzie ona sie obecnie znajduje, i to jest problem
          • Gość: Krasny Re: dzisiejsze pytanie; Wcale nie a)!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 21:50
            Powiem tylko tyle, że pytanie jest diabelnie łatwe, o ile się zidentyfikuje
            sondę. Nie tylko świadczą o tym wyliczenia (nawet co do miliona kilometrów),
            ale w pewnym miejscu w Internecie jest dokładne zdanie mówiące; ile kilometrów
            od Ziemi znajduje się DZISIAJ ta sonda.

I to wcale nie jest odpowiedź A). WCALE! Panno Olgo55.

Pozdrawiam
            • Gość: skubi99 Re: dzisiejsze pytanie; Wcale nie a)!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 22:01
              ciekawe,ja też znalazłem,nawet dwa miejsca w Internecie, i do konca nie jestem
              przekonany, która odpowiedź jest prawidłowa,ale chyba bym polemizował.A tak
              apropo, to panna Olga55 nie wskazała,że odp.A jest prawidłowa.JEżeli uważnie
              przeczytasz list to zauwazysz wcześniej kropkę.Pozdrawiam
          • Gość: skubi99 Re: dzisiejsze pytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 21:51
            Mnie też po obliczeniach wychodzi,że odpwiedź jest tylko jedna,ale obawiam
            sie,że redakcja układając dzisiejsze pytanie mogła znowu oprzeć sie na jednym
            źródle(sam takie znalazłem)i nie wziąść pod uwagę choćby tego,ze ta sonda cały
            czas się porusza.Ale mam nadzieję,że się mylę.Pozdrawiam
          • Gość: lilunia Re: dzisiejsze pytanie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.11.02, 00:35
            Gość portalu: eee napisał(a):

> dobra, ja to policzyłam ale nie wiem z jaka sonda mam to porównac, bo nie mam
            > danych gdzie ona sie obecnie znajduje, i to jest problem
            Noo, gdzies musisz znalezc, gdzie byla jakiegos konkretnego dnia / bo jaka to
            sonda - to wiesz /, potem sprawdzic , z jaka predkoscia leci, wyliczyc to
            wszystko i Ci wyjdzie..No i , jakby to powiedziec, starac sie logicznie
            przeczytac pytanie i porownac dane. Wsio , he,he , ale zawsze sie moge mylic,
            he, he , z tej ligi wynika :))))
            powodzenia
            Ps.
            A tak poza tym, to Ci z pierwszej dziesiatki musza byc niezle spieci :)
            Zycze im zdrowia i szczescia !
      • Gość: olga55 Re: dzisiejsze pytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 22:22
        Trzeba dobrze czytac treść wypowiedzi. Tam po wyrazie "jedna" jest kropka a nie
        dwukropek. "A" jest częścią następnego zdania,które zaczyna się"A swoją
        drogą..".Niestety pisząc wiadomość nie wiemy jak się ona wydrukuje na forum.Nie
        podałabym poza tym odpowiedzi przed upływem terminu.P.S nie jestem niestety
        panną a 55 to rozmiar moich butów.Pozdrawiam
    • mlodafoka Re: dzisiejsze pytanie 13.11.02, 22:09
      a właściwie to Ziemia znajduje sie w koniunkcji czy w opozycji do tej sondy? bo
      to zupelnie zmienia postac rzeczy.
      pozdr
      Adam
    • Gość: Krasny Do Olgi55: przepraszam! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 23:01
      Najmocniej przepraszam. Poniosło mnie, że tak powiem, ligowe podniecenie.
      Oczywiście, nie wskazujesz odpowiedzi. Co z mojej strony było niesprawiedliwym
      posądzeniem.
      Tak na marginesie; pytanie jest sformułowane najzupełniej prawidłowo, z
      uwzględnieniem ruchu sondy (mknie z szyb. kilkadziesiąt razy większą od
      pocisku - ponad 17 km/s - kosmos jest bajeczny) i wszystko się zgadza. (No,
      chyba, że jutro się dowiem, że się nie zgadza...)

PS. Mój numer buta 45...
      • Gość: olga55 Re: Krasny do olgi55 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 23:07
        Przeprosiny niepotrzebne.Wszyscy jesteśmy trochę zakręceni.A to pytanko
        nareszcie dało trochę do roboty, nie tylko gmerania po tych wyszukiwarkach.A 55
        to rozmiar mojej czapki. Pozdrawiam...
        • Gość: Krasny Re: Krasny do olgi55 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 23:10
          Rany, teraz dopiero pomyślałem, że 55 to trochę za duży rozmiar na buty!
          pozdr.
          • Gość: olga55 Re: Krasny do olgi55 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 23:19
            Dobrze ,że nie napisałam że 55 to mój IQ.Hmmmm....
            • Gość: lilunia Re: Krasny do olgi55 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.11.02, 00:36
              Ale byscie mieli madre dziecko :)))
              • jkmjacek Re: Krasny do olgi55 14.11.02, 07:34
                No, nareszcie jakaś sensowna polemika.
                Pozdrawiam JKM.
    • Gość: olga55 Re: dzisiejsze pytanie IP: proxy / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.02, 12:10
      A jednak byLo "a",chociaż to moje A nie było podpowiedzią.I co Wy na to?Zresztą
      na stronie NASA były dokładne dane na temat Voyagera1.Wystarczyło porównać
      wielkości...Buziaczki...A 55 to rok, w którym oddano Pałac Kultury i Nauki. Ale
      to było dawno... w ubiegłym wieku.
      • Gość: wali7 Re: dzisiejsze pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 12:39
        Było też na Heavens-Above. Tabela z danymi nt. pioniera 0/11 i Voagera 1/2. Reszta to matematyka.
        Pozdrawiam
      • Gość: Krasny Post Scriptum do Olgi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 12:57
        Oczywiście, że właściwa była odpowiedź a)

Ponieważ jednak, Olgo55, należę do grupy zawodników z kompletem punktów minus
        jeden (podobnie, jak ty - czy też załatwiły cię nocyceptory?), więc wkurzyłem
        się, że ktoś chce "pomagać" ścisłej czołówce.

pozdr.
        • Gość: olga55 Re: Post Scriptum do Olgi IP: proxy / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.02, 14:54
          Nie nanoceptory tylko ten GŁUPI VAT i nadal sie upieram, że pytania i
          odpowiedzi były źle skonstruowane.Bo do jasnej cholery ja naprawdę znam prawo
          przemienności mnożenia....(a w różnych folderach reklamowych otrzymuje oferty
          towarów w cenie netto czyli z marżą ale bez VATu). I to ja napisałam oficjalny
          protest do redakcji. Jak sie ma tylu EKSPERTÓW to sie nie robi tego typu
          lapsusów. Z nanocyptorami walczyłam z pomocą m. in znajomego anastezjologa.
          I doprawdy pomaganie innym to moja główna zaleta, ALE NIE KIEDY O COŚ WALCZĘ
          Wrrr...A tak w ogóle coś za długo już siedzę nad tym forum...Pa..
    • Gość: dos_santos Re: dzisiejsze pytanie IP: 80.51.240.* 14.11.02, 13:13
      Link do polskojezycznego zrodla (strona bodajze z pazdziernika b.r.):
      news.astronet.pl/news.cgi?2300
      "Obecnie oba Voyagery znajdują się poza orbitą Plutona. Voyagera 1 dzieli od
      Ziemi odległość 84,9 jednostek astronomicznych (11,8 godzin świetlnych), a
      Voyagera 2 - 66,9 jednostek astronomicznych (9,3 godzin świetlnych). "
    • eta Re: dzisiejsze pytanie 14.11.02, 16:35
      ja ze swej strony
      chcialbym przeprosic Redakcje za nieuzasadnione podejrzenie
      zwykły blad w obliczeniach.
      Myslalem: znow pomylka

przepraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka