Gość: biolog IP: *.iimcb.gov.pl 13.07.06, 10:41 ciekawe czemu gazeta nie pisze o odkrytych w Australii szczatkach drapieznych kaczek... czyzby autocenzura? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorr Re: Kangur, który zabijał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:45 Bo te nadal żyją, zaś artykuł dotyczył odkryć paleobiologicznych i to w Australii, a nie w Polsce... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nesihonsu Re: Kangur, który zabijał 13.07.06, 11:58 dlaczego w tych artykułach nie podają nazw łacinskich zwierząt, o których mowa. To bardzo utrudnia odszukanie materiałów żródłowych! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Kangur, który zabijał 13.07.06, 14:25 prosze zauwazyc, co yoush inni zauwazyli, ze depesza to papowska i to pap obcial daemon duck of doom. drapiezny torbacz to zadna sensacja, wielkim drapieznictwem paraly sie duze torbacze i w Ameryce Pd. i w Australii. W Austalii calkiem niedawno a na tasmanii b. niedawno. cala banda tego byla. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Kangur, który zabijał 14.07.06, 07:23 > cala banda tego byla. fajnie brzmi a ze źródłami to ja sądzę, że przy każdym artykule to powinno być dokładnie podane. No, może nie przy notatce, ale przy gazetowych artykułach - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r39 Re: Kangur, który zabijał IP: *.ifpan.edu.pl 13.07.06, 20:57 Taka dziwna myśl mi przyszła do głowy: czyżby w Australii każde zwierzę czworonożne nie będące dziobakiem zaraz musiało być kangurem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danonim demoniczna kaczka zagłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 08:21 link do tej kaczki (chodzi o tą z Astralii co już nie żyje, a zwie się Bullockornis ;P): pl.wikipedia.org/wiki/Kaczka_zag%C5%82ady Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: demoniczna kaczka zagłady 14.07.06, 09:15 A ja sądzę, że naukowcy od tej kaczki za dużo grali w Munchkina... ;] www.sjgames.com/munchkin/game/img/Munchcard3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś