krasnov 08.09.06, 00:28 To by się zgadzało. Kąpię się dwa razy dziennie i jakoś nie jestem skłonny do działań charytatywnych… :} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lakers@gazeta.pl ale nie naszych koalicjantow,pozal sie Boze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:33 Niekorzy politycy jak na przyklad Roman L. Michal W., Antoni M. Jaroslaw K. itp zby zmyc swoją winę, brud powstaly po kąpaniu w beczce blota, ktorym sami pozniej w sposob mikczemny obrzucają innych, do konca zycia musieliby się zanurzac w wodzie święconej,by zmyc swoja nieczystosc i to i tak daremnie. O politykach lewicy juz nie wspomnę. Ci z natury są nieczyści.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jww Re: ale... IP: 213.192.75.* 08.09.06, 01:50 co mają czyste ręce do gówna w przeręblu? ku.., czy to wykropkownie jest potrzebne? myłem ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit3 Michnik często myje ręce zbroczone polską krwią 08.09.06, 15:31 Morderca sądowy Stefan Michnik, brat obecnego redaktora naczelnego "Gazety Wyborczej" Adama Michnika, błyskawicznie awansował w wieku zaledwie 27 lat do rangi kapitana, mimo że nie posiadał matury. "Zasłużył się" tak swą gorliwością w sfabrykowanych procesach politycznych. Już jako podporucznik był sędzią wydającym wyroki w sfabrykowanych procesach mjr. Zefiryna Machalli, płk. Maksymiliana Chojeckiego, mjr. Jerzego Lewandowskiego, płk. Stanisława Weckiego, mjr. Zenona Tarasiewicza, ppłk. Romualda Sidorskiego, ppłk. Aleksandra Kowalskiego. 10 stycznia 1952 r. stracono w wieku 37 lat skazanego na śmierć przez S. Michnika mjr. Z. Machallę (został zrehabilitowany pośmiertnie 4 maja 1956 r.). 8 grudnia 1954 r. zmarł w niecały miesiąc po udzieleniu mu przerwy w wykonaniu kary więzienia skazany przez Michnika na karę 13 lat więzienia płk Stanisław Wecki. Na szczęście nie wykonano wyroków śmierci na skazanych przez S. Michnika na śmierć płk. M. Chojeckim i mjr. J. Lewandowskim. W 1951 r. został stracony z wyroku S. Michnika mjr Karol Sęk (w procesie podlaskiego NSZ). W tym samym procesie podlaskiego NSZ Michnik wydał jeszcze dwa wyroki śmierci: jeden wykonano (na Stanisławie Okunińskim), inny (na Tadeuszu Moniuszce) złagodzono na dożywocie. W "Życiu" z 11 lutego 1999 r. pisano, że według informacji redakcji S. Michnik wydał około 20 wyroków śmierci w procesach politycznych. A swoją drogą, ciekawe, w jaki sposób Kieresowski IPN wycofał się po cichu, rakiem, z szumnie zapowiedzianej obietnicy wystąpienia do Szwecji o ekstradycję Stefana Michnika. Mam przed sobą numer "Życia Warszawy" z 10 sierpnia 2000 roku, w którym nie kto inny, jak prof. Witold Kulesza, po dziś dzień szef pionu śledczego w IPN, szumnie zapowiadał, że Instytut Pamięci Narodowej będzie się domagał ekstradycji Stefana Michnika. Ciekawe, jakie to względy (czyżby troska o to, żeby nie osłabiać "autorytetu" Adama Michnika?) zdecydowały o wycofaniu się z tej zapowiedzi? Warto przy tym zapytać, dlaczego Kieresowskim władzom IPN zabrakło elementarnej uczciwości i odwagi do publicznego poinformowania o motywach wycofania się z zapowiedzianych żądań ekstradycji S. Michnika? Czy IPN pod nowym kierownictwem zdobędzie się na wystąpienie o wydanie Polsce tego mordercy sądowego? prof. Jerzy Robert Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do redaktora Northwestern to nazwa wlasna!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.09.06, 01:48 a nie "Północno-Zachodniego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Northwestern to nazwa wlasna!!! IP: 80.50.251.* 08.09.06, 01:49 tak samo Milan to nazwa wlasna, a niemiecka telewizja od lat z uporem forsuje AC MAILAND :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Northwestern to nazwa wlasna!!! 08.09.06, 14:43 I nie z Szikago, a Evanston ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe SLD - partia bardzo brudnych rak 08.09.06, 02:55 Pytanie, czy czlonkowie SLD ( uwaga na dwuznacznosc tego slowa ) maja rece brudne czy czyste bo myja je kilkanascie racy dziennie by nie bylo widac brudu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok A najbardziej w cieplutkich krajach egzotycznych.. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.09.06, 04:17 Jak masz brudną robotę w Indiach - myj łapki!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Więc brudasy to najlepsi ludzie? *** 08.09.06, 05:54 nie myją się = nie grzeszą --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Kazimiera-Szczuka-przywalila-w-morde.html Odpowiedz Link Zgłoś
dvarhk77 A jaką część ciała powinienn umyć ktoś kto 08.09.06, 06:14 pieprzy robotę albo farmazony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pix Czyste ręce, czyste sumienie IP: *.icpnet.pl 08.09.06, 06:20 Ręka rękę myje. To tak jak w polityce. engbook.eu - darmowe repetytorium gramatyczno-leksykalne z angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Jak ja lubię takie pseudonaukowe wnioski! 08.09.06, 09:56 Jak ja lubię takie pseudonaukowe wnioski! He, he ale niedouki z tych „naukowców”. Wnioski typu „kiedy robi się latem ciepło to Słońce staje się lżejsze i dlatego jest wyżej na niebie”. Przecież ci niedomyci są mniej skłonni do kontaktów z innymi z czysto fizyczno- higienicznego powodu – kiedy jara mi z gęby, czasami pod pachami a „raz do roku w kroku” to przecież nie będę wychodził do człowieka żeby go odrzuciło. Zróbcie inny eksperyment: ubierzcie jedną grupę w niemodne szmaty a drugą w eleganckie ciuchy i spytajcie o gotowość „pomocy” a efekt będzie podobny. Nie mieszajcie do tego grzechów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protestant Karą za grzech jest śmierć. Za mnie umarł Jezus. IP: 217.153.38.* 08.09.06, 13:39 Wyznaj mu swoje grzechy a On ci przebaczy i obdaruje Cie życiem wiecznym. Tak poprostu za darmo.Z łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mort Re: Karą za grzech jest śmierć. Za mnie umarł Jez IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 08.09.06, 15:02 Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protestant Re: Karą za grzech jest śmierć. Za mnie umarł Jez IP: 217.153.38.* 08.09.06, 16:05 żyj jak chcesz, ale pamiętaj że Bóg pozwie cie na Sąd. Jezus żyje i będę prosił Go by otworzył ci oczy. Nie znam cie ale On zna wszystkich po imieniu. A papież jak kłamał tak kłamie, że Jezus to eucharystia. Bzdura.Teraz nie powiesz, że nie wiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Czyste ręce, czyste sumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:23 To jest dobra informacja dla koncernów produkujących środki czystości. Żeby ich reklamy były bardziej skuteczne, powinny wywoływać u klientów wyrzuty sumienia i jak najsilniejsze poczucie winy. Idę umyć ręce. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Czyste ręce, czyste sumienie IP: *.171.64.83.crowley.pl 13.09.06, 21:08 W sednoś Pan trafil. Inna rzecz, ze naukowcy ustalili lancuch przyczynowo-skutkowy, a potem przeprowadzili obserwacje potwierdzajace. Jako doswiadczony specjalista od powlok galwanicznych, juz dawno temu zaobserwowalem odkryte oczywistosci. Otoz kiedy sobie cos tam pomysle i to jest oblesne, to zrazu cieplo mi sie robi, a potem caly wilgotnieje (poce sie troszke). I za chwile juz cos tam innego mysle, ale wilgoc nie paruje tak szybko jak moje mysli. I tu wlasnie ujawnia sie galwanika. Wilgotna skora gromadzi ladunki elektryczne, a te najchetniej lokuja sie na przeroznych szpicach (to dlatego, kiedy klamiesz dotykasz palcem nosa - rozladowujesz). Tylko patrzec jak iskry zaczna sie sypac. Zeby potencjal rozladowac, a co najmniej zrownowazyc, potrzebny jest dobry przewodnik pradu. Woda od zawsze swietnie sie spisywala - powstal przez pokolenia behawior opisywany przez naukowcow. Opisane zjawisko ma zastosowanie na tzw. wykrywaczu klamstw. To mi nasuwa mysl, ze ludzie pakuja lapki do wody, zeby nie bylo wiadomo czy panikuja czy tylko myja. Inna rzecz, ze nie znamy wynikow z podzialem na plec. Kobiety znacznie czesciej niz mezczyzni maja obsesje ablucyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: Czyste ręce, czyste sumienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.06, 16:41 Mówi się,że jest to "człowiek o czystych rekach",ale i pranie"brudnych"pieniedzy. A co ew. kapieli. To kiedy jestem "zniesmaczona", to uciekam pod prysznic albo do wanny.Czyli naukowe badania potwiedzają atawistyczną prawdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Boże mój,Boże mój!A czegóż to jeszcze... 08.09.06, 18:34 dowiodą owi naukowcy?Że,być może,Ziemia jest centrum Wszechświata?Któż to,ach któż wypisuje te brednie?Pokaż się "ałtor"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf M spowiedź zmniejsza chęć czynienia dobra ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:35 >Tu badani byli dużo bardziej zmotywowani, by pomóc - komentują naukowcy. - >Jeszcze się "nie oczyścili z grzechu". Czyli wychodzi, że uczestnictwo w spowiedzi, sprawiając że człowiek czuje się oczyszczony z grzechów, także zmniejsza jego chęć czynienia dobra innym? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
vigla higiena kończyn górnych 10.09.06, 10:50 Za sprawą gestu Piłata umywanie rąk do dziś jest symbolem oportunizmu i unikania odpowiedzialności. Gest ten nader często powtarzają decydenci korporacji akademickich. No cóż, higiena kończyn górnych ma długą przeszłość w naszym świecie pełnym brudów. Ma też dużą przyszłość. Ci, którzy nie dbają o higienę kończyn górnych żadnych szans nie mają, szczególnie w świecie akademickim tak pięknie rozprawiającym o poszukiwaniu, poznawaniu i głoszeniu prawdy. RPO w roli Piłata www.nfa.pl/articles.php?id=74 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Czyste ręce, czyste sumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:04 Czasem nawet woda nic nie zmieni.Zgadzam się z tymi naukowcami. Odpowiedz Link Zgłoś