kamyk39 22.11.06, 00:56 "NASA zaś skupi się na dalszych celach - locie na Księżyc i Marsa." Jedna baba mi mowila, ze jeszcze nie byli na Ksiezycu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plaszcz Przypomniał mi się głupi kawał >> 22.11.06, 01:23 Jak nazywa się rumun sprzedający płyty cd na rynku ? - cdrom Kazimiera Szczuka pobiła dziennikarza Marcinkiewicz Techno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technodracula Tak Tak polskie g. IP: 195.116.27.* 22.11.06, 07:05 zawartość tego forum jest oczywista Odpowiedz Link Zgłoś
polsek Re: Przypomniał mi się głupi kawał >> 22.11.06, 14:12 plaszcz napisał: > Jak nazywa się rumun sprzedający płyty cd na rynku ? > - cdrom taa, a my sie smiejemy, a inni robia na czyms kase;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orbita Rumuni lecą w kosmos IP: *.240.213.42.Dial1.Phoenix1.Level3.net 22.11.06, 01:50 No i cool!! Zycze im jak najwiecej sukcesow! W Polandii za to co roku wznosi sie modly i wysyla krola i krolowa w dniu wniebowstapienia w kosmos....amen Odpowiedz Link Zgłoś
mamila32 Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 03:13 Lepiej,by przeznaczyli te pieniadze na glodujacych. Nie mysle,zeby tym zablysneli na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjhg Re: Rumuni lecą w kosmos IP: *.ppath.umn.edu 22.11.06, 03:34 ale oni nie mysla zeby zablysnac we swiecie a po prostu robia co lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumuzm Re: Rumuni lecą w kosmos IP: 62.148.79.* 22.11.06, 06:32 Czesc ludzi wydaje kazda kwote jaka posiada na to zeby robic to co kocha a czesc ludzi nie wie co zrobic z cudzymi pieniedzmi wiec najchetniej rozdala by je biednym. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 08:27 mamila32 napisała: > Lepiej,by przeznaczyli te pieniadze na glodujacych. A po co głodującemu pieniądze? Czyżby można było się nimi najeść? Znasz jakieś smaczne przepisy na potrawę z pieniędzy? A tak na marginesie, to wszystkim ludziom na świecie którzy wydają na coś więcej niż jedzenie i niezbędny przyodziewek można taką propozycję złożyć. Napisz do Billa Gatesa i innych możnych tego świata, na pewno wezmą to sobie głęboko do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otis Tarda Re: Rumuni lecą w kosmos IP: *.pradnik.net 22.11.06, 08:52 Zacząłbym od tego, ze p. mamila32 powinna odpuścić sobie pisanie w sieci, a zaoszczędzone pieniadze przekazać biednym... Odpowiedz Link Zgłoś
polsek Re: Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 14:09 przeciez oni chca to sprzedawac innym. Jak zrobia kase to i beda mieli kasa na biednych, narazie nie maja. A co maja innym sprzedawac marchewke? Widac chca sprzedac innymn cos innego niz hydraulikow, cos bardziej oplacalnego ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 19:28 Facet! Dzieci w Afryce umierają a ty piszesz głupoty na necie zamiast wysprzedać cały majątek na owe dzieci i przeprowadzić się pod most. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rys Pomyliłeś się: jesteś wierzący jak cała reszta IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 22:59 Różnica pomiędzy wierzącymi polega tylko na tym, że ktoś tam wierzy w jednego Boga, drugi w wielu, a inni wierzą, że Boga nie ma. Co do Rumunów życzę im spełnienia marzeń i udanych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Pomyliłeś się: jesteś wierzący jak cała reszt 24.11.06, 00:12 ...to znaczy wierzący inaczej ;-). Poza tym kolega madcio nie wziął pod uwagę politeistów.... Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Pomyliłeś się: jesteś wierzący jak cała reszt 24.11.06, 17:53 > Poza tym kolega madcio nie wziął pod uwagę politeistów.... Ta grupa docelowa jest zbyt mała, by się warto było przejmować. :P Równie dobrze mozesz się czepiać, że jak przeczyta tę sygnaturkę ateista, to wychodzi, że nie wierzę w -1 Bogów. Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Pomyliłeś się: jesteś wierzący jak cała reszt 27.11.06, 19:10 madcio napisał: > > Poza tym kolega madcio nie wziął pod uwagę politeistów.... > Ta grupa docelowa jest zbyt mała, by się warto było przejmować. :P Równie dobrz > e > mozesz się czepiać, że jak przeczyta tę sygnaturkę ateista, to wychodzi, że nie > wierzę w -1 Bogów. ALEŻ jA SIĘ NiE CZEPIAM DROGI KOLEGO ! A TA BTW TO PRZYSŁO MI MA MYŚL, ŻE WG TWOJEJ WIERZĄCY ATEISTA WIERZY W: -1 + i*Bogów; gdzie: i:= SQRT(-1); czyli w bogów zespolnych bo wszakże skoro CI z nich wktórych nie wierzysz nie istnieją to są urojeni a skoro jest icj oconajmnej jednego mniej to zaczynamu już buszować po całej boskiej płaszczyźnie zespolonej. Pozdrawiam serdecznie: Piotr Maria Rakieta Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Pomyliłeś się: jesteś wierzący jak cała reszt 27.11.06, 21:39 > WIERZĄCY ATEISTA Uh huhhhh?? To oksymoron przecie. Takie coś nie istnieje. Chyba że "istnieje" w postaci takiej samej jak pierwiastek z -1, co sugerujesz w poście. > boskiej płaszczyźnie zespolonej. Matematyka transcedentna to zdecydowanie nie moja działka... Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Pomyliłeś się: jesteś wierzący jak cała reszt 28.11.06, 23:55 A tak zupełnie z innej parafii (niekoniecznie urojonej :-) ): ciekawe dlaczego u nas dyskusja na tematy naukowe prędzej czy później zjeżdża 1/ na kwestię (nie)*wiary; 2/ wyższości nauki i techniki nieboszczyka ZSRS nad nauką w USA jakby to miało jakieś znaczenie gdzie zrodziła się jakaś genialna idea lub powstało np. wybitne dzieło sztuki inżynierskiej (przypominają mi się rewelacyjne staliniwskie książeczki udowadniające "wyższość Nauki Radzieckiej nad burżuazyjno-idealistyczną-reakcyjną nauką zachodu": sam tej bzdetyki trochę uratowałem z makulatury w liceum będąc. Niezły sobiez tego kabaret robiliśmy) ew. jak w tym przypadku wyższości naszego nicnierobienia z ambitnymi Rumunami. Pozdrawiam Piotr Maria Rakieta ______________________________ *) NIepotrzebn(i)e skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Ach, jak ja to uwielbiam. 24.11.06, 17:51 Widzę że sygnaturka działa. ;] Kolejny, co wie lepiej ode mnie, co ja myślę i co robię. > Różnica pomiędzy wierzącymi polega tylko na tym, że ktoś tam wierzy w jednego > Boga, drugi w wielu, a inni wierzą, że Boga nie ma. Brak wiary w coś nie oznacza "wiary w niewiarę". To oksymoron, świadczący wyłacznie o tym, że wierzącym nie mieści się w módżdżkach, że ktoś może zwyczajnie NIE wierzyć. Ot, tak po prostu. I już. W psychologii to się projekcja bodajże nazywało... Jest to też dowód na niezrozumienie sygnaturki, gdyż ona sama dostarcza odpowiedź. Jak tam twoje ostatnie akty głębokiej wiary w nieistnienie Zeusa? Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 06:16 jestem pełen podziwu dla przedsiewzięcia Rumunów w warunkach jakimi dysponują.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Rumuni lecą w kosmos IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 22.11.06, 07:21 Kazdy robi co lubi: Rumuni buduja rakiety a my nowe koscioly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z szafy lesiaka Rumuni myślą o kosmosie, my mamy lustracje IP: *.e-wro.net.pl 22.11.06, 08:07 który kraj za kilka lat będzie lepiej rozwinięty??? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Rumuni myślą o kosmosie, my mamy lustracje 22.11.06, 08:31 Obawiam się, że my już jesteśmy za Rumunami. Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Rumuni myślą o kosmosie, my mamy lustracje 22.11.06, 16:15 tbernard napisał: > Obawiam się, że my już jesteśmy za Rumunami no wlaśnie sma jeżdżę dacią Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 20:25 Gość portalu: profes79 napisał(a): > Kazdy robi co lubi: Rumuni buduja rakiety a my nowe koscioly. ...i wcale nie streliste jak rakiety, bo na mój gust architektura sakralna też leży i kwiczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw Re: Rumuni lecą w kosmos IP: *.tvgawex.pl 23.11.06, 00:20 > Kazdy robi co lubi: Rumuni buduja rakiety a my nowe koscioly. Kościoły są naszymi rakietami do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma on the moon Startrescu Romanescu. W rolach glownych Nicolae IP: *.chello.pl 22.11.06, 08:12 Klingonescu i jego latajaca dacia z plyty pilsniowej. Cel wyprawy kosmicznej: wywiezc wszystkich cyganow z Rumunii na ksiezyc przed 2007 rokiem, zanim zaleja dworce UE. Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Startrescu Romanescu. W rolach glownych Nicol 22.11.06, 20:19 Gorycz przez Ciebie przemawia Dobry Człowieku/Kobieto ! Bo dobrze wiesz oc MY mamy do zaoferowania światu: 1/Polski Hydraulik Paryżu 2/ Polski Budowlaniec w Londogradzie remontujący posiadłości Nowych Ruskich 2/ Biały Murzyn na plantacji we Włoszech 3/ Polish Vodka 4/ Perogy 5/Kielbasa (Polish Sausage) i to wszystko !!!! A tu nagle "Barbarzyńcy w Kożuchach*" ośmielają się: 1/ sprzedawać swoje samochody do UE 2/ wstrzelić pojazd suborbitalny i jeszce biorą się za to jacyś zapaleńcy, a u nas moda na cynizm _______________________________ *) To cytat z J. Kaczmarskiego: "(...)Jak pieknie tu choć obco/ kiedyś tu będzie Rumunia/(...) barbarzyncy w korzuchach zmienią się w naród ambitny(...)" Gość portalu: Roma on the moon napisał(a): > Klingonescu i jego latajaca dacia z plyty pilsniowej. Cel wyprawy kosmicznej: > wywiezc wszystkich cyganow z Rumunii na ksiezyc przed 2007 rokiem, zanim zaleja > > dworce UE. Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Startrescu Romanescu. W rolach glownych Nicol 22.11.06, 20:23 Pod skryptem: odseksuj się od Daćki. Fajnie się prowadzi. I powadam Ci, że Logana MCV to jeszcze na wahadłowiec przerobią ;-))) Gość portalu: Roma on the moon napisał(a): > Klingonescu i jego latajaca dacia z plyty pilsniowej. Cel wyprawy kosmicznej: > wywiezc wszystkich cyganow z Rumunii na ksiezyc przed 2007 rokiem, zanim zaleja > > dworce UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lars.dahl Re: Rumuni lecą w kosmos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:34 1. Rumunia to biedny i mocno nadwyrężony kraj 2. Złodziejstwo po komunistyczne - na poziomie podobnym jak i w Polsce w latach 89 - 99, komuchy u władzy, bród, smród i wielu bezrobotnych 3. Każdy ma prawo do szczęścia - ich stać na próbę osiągnięcia szczęścia - co więcej - wymyślili nie wykorzystane dotychczas techniki wyniesienia na orbitę pojazdu. Być może że statek będzie z dykty i z plastiku po butelkach od napojów gazowanych... Ale kochani współrodacy... my nie mamy takiego zespołu! 4. Pozostaje analizować osiągnięcia i przeprowadzane próby, wspomagać naszych konstruktorów, którzy podejmą sie podobnej - bardzo odważnej imho - próby. 5. POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 14:00 Gratulacje dla Rumunow!!! ...ale za bardzo sie nie cieszcie... Kiedy tylko Rumunia wysle statek w kosmos, usa stwierdza, ze zostaly zaatakowane (niedawno oglosily jakas doktryne o swoim rzekomym panowaniu w kosmosie). A wtedy w Rumunii zapanuje "demokracja" i "stabilizacja"... Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Rumuni lecą w kosmos 22.11.06, 17:04 Jestem zachwycony, życzę sukcesu. Gdyby ta Polacy zamiast warczeć na siebie wzięli się za coś interesującego ... Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Parę uwag o tej konstrukcji. 22.11.06, 20:45 Ciekawe rozwiązanie tego pojazdu suborbitalnego. Ładunek użyteczny umieszcony za silnikami i pod zbiorniiem "paliwa" (H202 rozkładany katalitycznie). Przy tej wielkości to powinno być bardzo stateczne, choć nie wiem czy konstruktorzy przewidzieli jakąś możliwosc manewrowania. System ratunkowy bardzo prosty. Powinien być skuteczny. Na ich miejscu zastosował by jakąś osłonę aerodynamiczną na zbiornik perhydrolu i kabinę załoganta. Bez tego wygląda jak statek prof. Nerwosolka (ktoś pamiea ten komiks ? ;-) ) Przydałaby się jeszce jakaś owiewka pod spodem, bo opór ciśnieniowy tej konfiguracji będzie całkiem słuszny (brak silników z ztyłu vehiculu). I szkoda na to marnować ciągu. Pozdrawiam Petru Maria Rakietescu Odpowiedz Link Zgłoś