Gość: geron IP: *.pkp.krakow.pl / 192.168.0.* 03.06.03, 10:49 OK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marsjanin ZIEMIANIE !!! Drżyjcie !!!!! IP: *.int.warszawa.sint.pl 03.06.03, 11:02 Zbliża się chwila , kiedy zlikwidujemy i tę śmieszną sondę. Nigdy nie poznacie naszych tajemnic. Co więcej - to my was wkrótce odwiedzimy i to nie taką zabawką , jaką na nas wysyłacie..... Do zobaczenia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioruns Re: ZIEMIANIE !!! Drżyjcie !!!!! IP: *.zagan.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 14:04 ty jakis walniety jestes.. lepiej idz sie lecz do psychatry!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: No to same niepowodzenia IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 03.06.03, 11:04 A misja spacefindera ?(nie wiem czy dobrze napisałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsjanin Re: No to same niepowodzenia IP: *.int.warszawa.sint.pl 03.06.03, 15:40 Panthfinder - czy to było to jeździdełko , które przez dwa miesiące przyglądało się każdemu napotkanemu kamieniowi ???? Macie szczęście , że nasi spece regularnie wymieniali w nim baterie , bo na tych waszych Energizerach długo by nie pociągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Sonda na Marsa wystartowała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.03, 11:17 Usiłowałem wczoraj obejrzeć start sondy, niestety transmisja przeprowadzana na żywo rwała się co chwila i nic z tego nie wyszło. Tak mi się wydaje, że na przyszłość ESA powinna chyba bardziej zadbać o przepustowość łącz (korzystam z szerokopasmowego Chello) i jakość transmisji bo inaczej cała zabawa nie będzie miała sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsjanin Re: Sonda na Marsa wystartowała IP: *.int.warszawa.sint.pl 03.06.03, 11:40 A je oglądałem przez waszego , ziemskiego prymitywnego satelitę Astra (19,2E 10832H 22000 5/6) i wszystko bylo ok. Z tego satelity czerpiemy wiedzę o waszych pseudonaukowych wygłupach. Pokładałem się ze śmiechu z moimi kumplami siedząc w knajpie na Phobosie ( bo akurat wczoraj na Marsie był cholerny upał - minus sześćdziesiąt stopni w cieniu ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Sonda na Marsa wystartowała IP: *.dialup.tiscali.it 03.06.03, 14:25 Marsjanom na forum mowimy glosno i stanowczo: NIE!!! Marsjanie na Wenus!!! Bush do buszu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsjanin Re: Sonda na Marsa wystartowała IP: *.int.warszawa.sint.pl 03.06.03, 15:36 Wobec tego bezprzykładnego ataku i porównywania nas do tych idiotów z Wenus - do Włoch skierujemy specjalną jednostkę interwencyjno - wychowawczą. A przy okazji - nie zastanawialiście się dlaczego wasze rakiety Ariane kończą swoją karierę zazwyczaj parę metrów nad wyrzutnią ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP CO MIERZY SPEKTROFOTOMETR? IP: *.physik.uni-giessen.de 03.06.03, 11:40 Jesli ktos z Was wie, chetnie bym sie dowiedzial, co konkretnie mierzy spektrofotometr? To jest po prostu widmo energetyczne fotonow w podczerwieni czy cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: CO MIERZY SPEKTROFOTOMETR? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 03.06.03, 12:16 Gość portalu: KP napisał(a): > Jesli ktos z Was wie, chetnie bym sie dowiedzial, > co konkretnie mierzy spektrofotometr? > To jest po prostu widmo energetyczne fotonow > w podczerwieni czy cos jeszcze? Spektrofotometr, rodzaj spektrometru optycznego, wyposażonego w wewnętrzne wzorcowe źródło światła, względem którego ... ... hasła multimedia Fizyka, Technika Spektrofotometr widok strony ... f3virt.onet.pl/wiem/0081a7.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP ok, dzieki! IP: *.physik.uni-giessen.de 03.06.03, 17:37 Czyli wlasnie tak. Mierzy widmo energetyczne fotonow i ma w sobie wbudowana jakas wlasna kalibracje. Dzieki! (tylko ze strona jest: wiem.onet.pl/wiem/0081a7.html ) > Gość portalu: KP napisał(a): > > > Jesli ktos z Was wie, chetnie bym sie dowiedzial, > > co konkretnie mierzy spektrofotometr? > > To jest po prostu widmo energetyczne fotonow > > w podczerwieni czy cos jeszcze? > Spektrofotometr, rodzaj spektrometru optycznego, wyposażonego w wewnętrzne > wzorcowe źródło światła, względem którego ... ... hasła multimedia Fizyka, > Technika Spektrofotometr widok strony ... > f3virt.onet.pl/wiem/0081a7.html > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: CO MIERZY SPEKTROFOTOMETR? IP: proxy / 192.168.1.* 04.06.03, 08:42 bardzo oględnie mówiąc spektrometr mierzy widmo promieniowania wysyłane przez pierwiastki i dzięki temu można zbadać skład różnych materiałów. :) To było bardzo oględnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Sonda na Marsa wystartowała IP: *.impaq.com.pl 03.06.03, 13:01 Polacy to powinni siedzieć w domu i posprzątać wokół siebie a nie myśleć o wycieczce na Marsa. Bo inaczej to inni sobie polecą na Marsa a my tu zostaniemy za karę w naszym bałaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: Nie Amator tylko Emeryt - tak powinien IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 03.06.03, 13:05 Gość portalu: Amator napisał(a): > Polacy to powinni siedzieć w domu i posprzątać wokół > siebie a nie myśleć o wycieczce na Marsa. Bo inaczej to > inni sobie polecą na Marsa a my tu zostaniemy za karę w > naszym bałaganie. siedzieć w domu i włączyć sobie telewizor na plebanie niech nie miesza się do badań naukowych prowadzonych przez PAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Nie Amator tylko Emeryt - tak powinien IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.03, 13:07 chetnie poleialabym na Marsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: Ze mną Alu? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 03.06.03, 13:25 Gość portalu: ala napisał(a): > chetnie poleialabym na Marsa To najwyżej na drugą stronę tęczy - cyt film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Jaka szkoda, że nie niesie na swoim... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.03, 13:17 ...pokładzie naszych tzw. polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu szkoda, że nie wyniesie polityków IP: 217.153.90.* 03.06.03, 16:00 Słusznie - każdy poseł i polityk SLD - na wakacje na Marsa. W końcu to CZERWONA PLANETA ... Odpowiedz Link Zgłoś