Dodaj do ulubionych

Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G

09.06.08, 21:01
Najbardziej obiecujące jest to że Steve Jobs powiedział że będzie maksymalnie
kosztował $199 więc operatorzy nie będą mogli nabijać nieziemskiej marży.
I guess... :)

Czekamy na śnieżnego kotka...
Obserwuj wątek
    • Gość: hardy Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:17
      Ipod to przewartościowany badziew, Iphone to jeszcze bardziej przewartościowany badziew. Czy Iphone 3G okaże się czymś lepszym? Wątpię. A co do oprogramowania - o ile wiem Apple każe sobie płacić procent od każdego programu dla tego wynalazku? Poza tym - czy wreszcie jest wymienny akumulator?
    • Gość: Gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.icpnet.pl 09.06.08, 22:19
      Ciekawe ile u nas bedzie kosztowal 8gb?? 500zł wystarczy...
    • gabriel Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 09.06.08, 22:24
      Przy obecnym kursie dolara do złotego nie powinien kosztować więcej jak 600 PLN.
      Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... :)
      A mój kumpel kupił właśnie pierwszego za dwa razy taką kwotę. Teraz pewne pluję sobie w brodę.
    • Gość: olo Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 80.51.233.* 09.06.08, 22:55
      Jako właściciel wyrobu mp3podobnego firmy creative oraz wyrobu mp3podobnego firmy sony, miesiąc temu zdecydowałem, że czas skończyć z dziadowskimi oszczędnościami i kupić iPoda. To był strzał w 10. Jeśli iPhone jest podobnie ergonomiczny jak iPod, to to jest telefon dla mnie. Go! Apple! Go!
      @hardy - taaa... lepiej się gimnastykować z Symbianem na Nokii, taaa...
    • Gość: Kapi Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 23:35
      Ale w Polsce będzie kosztował 199 euro :)
    • Gość: gość Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.cable.mindspring.com 10.06.08, 01:18
      zobaczcie wiecej na stronie www.applecore.pl
    • Gość: brtk Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.chello.pl 10.06.08, 01:27
      199$, to na polskie pewnie jakieś 1990PLN ;)
    • cracovian Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 03:56
      Dla niezorientowanych to $199 kosztuje z kontraktem 2-letnim AT&T. Bez aktywacji ani rusz, a jak sie czlowiek uprze to z kara bedzie ponad $500, wiec nie ma co sie za bardzo podniecac.

Poprzednia wersje mozna kupic juz tanio (mam 8GB za $250), odblokowac i uzywac z kim sie chce (poza np. Sprint)
    • Gość: Mario Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:01
      Pytanie. Tylko kogo ta zabawka obchodzi?
    • Gość: Ojo Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 212.33.86.* 10.06.08, 08:17
      Mnie, bo czekałem na wersje 3G :)
    • czad_komando Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 09:06
      A ja właśnie po 3 miesiącach z produktem mp3podobnym firmy Apple wracam do creativa. iPod cicho gra (nie słyszę podcastów na ruchliwej ulicy, choć podgłaśniam na maksa) nie można go ładować przez USB z peceta starszej generacji (USB 1.0) a ładuje się straszliwie długo, musiałem dokupić ładowarkę. Nie sposób do niego po ludzku przegrywać plików tylko trzeba uruchamiać to wielkie i bezsensowe iTunes i wreszcie - TRZYMAJCIE MNIE! - pliku dźwiękowego/wideo wgranego do iPoda przez iTunes nie da się normalnie przegrać z powrotem na peceta! Do tej niezwykle zaawansowanej operacji musiałem sobie z netu ściągnąć specjalny, nieoficjalny programik do zarządzania plikami.
      Trzeba mnóstwo samozaparcia, żeby uwielbiać Apple tak jak niektórzy.
    • Gość: man Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:54
      Komando
    • Gość: ATom Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:17
      No Panie Jobs, obawiam sie, ze zrobił Pan szach i mat...producenci telefonów komórkowych, wasz czas właśnie dobiegł końca, teraz zaczne rzadzić iPhone !
    • Gość: Mia Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.lodz.agora.pl 10.06.08, 11:48
      tez mam iPoda i jestem w nim zakochana. Mimo to dostrzegam w nim wiekszosc wad wymienionych przez Komando. Tez denerwuje mnie, ze musze wgrywac do niego muze przez iTunes i ze nie moge zrzucic sobie tyej muzyki np. na komputer w pracy. Nie mowie oczywiscie o kompatybilnosci z MacBookiem, bo to zupelnie inna para kaloszy. Uzytkownicy normalnych PCtow maja z nim jednak troche wiecej klopotow!
    • Gość: quasimodo Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:05
      zeby to to kosztowalo 199$ -

"Requires new 2-year AT&T rate plan, sold separately."

no i to by było na tyle zachwytów na temat taniości :)

nie zapominajcie też ze ... THIIIS ISSSSS POOOLSKAA
    • 4v Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 13:11
      chcesz mieć telefon by poszpanować w mało rozgarniętym towarzystwie? kup sobie iPhone. chcesz mieć cholernie drogi, acz całkiem ładny prosty telefon bez zaawansowanych rozwiązań? kup sobie iPhone.

... chcesz mieć wielofunkcyjny, bardzo nowowczesny komputer mieszczący się w dłoni, pełniący również funkcie telefonu komórkowego? kup sobie...

Samsung i900
      HTC Diamond
      SE X1 Xperie
      Eten x900

wszystkie one są znacznie lepsze od przereklamowanego, przewartościowanego iPhone, którego producent, Apple, od lat "wychowuje" sobie klientele, piorąc im mózgi i opowiadając bajki. a przy okazji sprzedając gnioty pokroju iPhone....
    • Gość: janko bzykant Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.smtsoftware.com 10.06.08, 13:26
      Nieźle. Zawinęli gó.. w papierek i wciskają to ludziom. Ludzie sprawnie łykają.
      Są naprawdę lepsze maszyny od tego.
    • Gość: ycbo Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:27
      Mia - musisz przez iTunes bo jesteś rozgarnięta jak kupa śmieci. W necie aż się roi od prostych, małych programików bez instalacji w których kopiowanie muzyki do iPoda i z iPoda na laptopa jest tak proste jak czytanie w/w wpisów. Wpisz w google SharePod > zassaj i wywal ten smietnik iTune.
    • freelancer_1 Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 13:34
      iPhone to Apple a Apple to styl bycia. Rozumieją to jego użytkownicy. Głosy nieszczęsnych, którzy do tego świata nie należą można przeczytać powyżej
    • Gość: lukier Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 213.180.137.* 10.06.08, 14:24
      do wszystkich fanbojów albo fanatyków appla

maka użytkowalem kilka lat (G5), potem ibooka, potem ipoda i bawilem sie ostatnio iphonem.

TO NAJBARDZIEJ PRZEHYPOWANA I PRZEREKLAMOWANA MARKA NA SWIECIE!

a najgorsze są tabunu fanatyków patrzące na wypociny jobsa jak na manne od proroka.
      Tylko czkeać jak jobzilla opatentuje niedługo ludzkie dłonie... Ego tego kolesia jest większe niż ilość przelansowanych frajerów kupujących te może nie słabe ale bardzo przeciętne produkty

• blq Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 14:33
      jesli jako styl bycia przyjmiemy "kupuje to co gorsze i jeszcze jestem zadowolony" to ja za taki styl bycia dziekuje. sekto, dałaś się omamić!
    • Gość: ./MaTriX'u Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 62.29.169.* 10.06.08, 14:52
      3G - w USA GPRS dziala z porownywalna predkoscia jak w Polsce 3G, po prostu tam wyciagnieto z tej technologii wszystkie mozliwe soki.
      MaM iPhone'a i jakos nie boli mnie to ze nie ma on 3G - do sciagania majli, i przegladania netu - jest OK. co do videokonferencji - io tak z tego malo kto korzysta, - ja w kazdym razie NIE, chyba zeby sie pobawic i tyle.
    • Gość: mia Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G IP: 217.17.33.* 10.06.08, 14:56
      @czad_komando - Ręczne zarządzanie plikami w playerze - koszmar! W telefonie też za każdym razem gdy chcesz zadzwonić wpisujesz numer czy jednak korzystasz z książki telefonicznej?
      Cicho gra - masz europejską wersję z blokadą?
    • tomspeed Re: Steve Jobs prezentuje: iPhone 3G 10.06.08, 15:08
      Ale gadacie bzdury i tylko niektorzy tutaj dobrze pisza.
      U nas raczej 1990zł niż 199$ to jest pewne :)
      Cena maksymalna ale moze hurtem i mozliwe ze chodzi wylacznie o siec AT :p
      Phon fajny, bede na niego czekac, ale watpie ze bedzie tani :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka