Dodaj do ulubionych

Wybór Uczelni

11.01.02, 13:35
Witam,
mam poważny problem, niebawem matura, a potem zyciowe decyzje
mam zamiar studiowac ekonomie na SGH lub UW,
ale jesli sie tam nie dostane, czy powinienem podjac nauke na jednej z prywatnych szkół wyższych, czy przezimowac i probowac w potoku zimowym lub nawet w nastepnym roku?

co sadzicie o niepanstwowej alternatywie?

nadmieniam, ze inne kierunki nie wchodza w rachube...

czekam na pomoc
Obserwuj wątek
    • alicja2000 Re: Wybór Uczelni 11.01.02, 14:29
      wisla23 napisał(a):

> Witam,
      > mam poważny problem, niebawem matura, a potem zyciowe decyzje
      > mam zamiar studiowac ekonomie na SGH lub UW,
      > ale jesli sie tam nie dostane, czy powinienem podjac nauke na jednej z prywatny
      > ch szkół wyższych, czy przezimowac i probowac w potoku zimowym lub nawet w nast
      > epnym roku?
      >
      > co sadzicie o niepanstwowej alternatywie?
      >
      > nadmieniam, ze inne kierunki nie wchodza w rachube...
      >
      > czekam na pomoc

generalnie niepanstwowa alternatywa jest dla tych, co nie dostali sie do szkol
      panstwowych (z kilkoma chlubnymi wyjatkami).
      • Gość: meggie Re: Wybór Uczelni IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.01.02, 18:12
        Polecałabym SGH, wbrew pozorom nie jest tak Bardzo Trudno się dostać, po
        kursach na sgh-u prawie na 100% jeśli się trochę popracuje i b. tego chce.
        Powodzenia@
    • Gość: Marcin W Re: Wybór Uczelni IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 24.01.02, 15:59
      Uczelnie prywatne są nic nie warte a w najbliższym czasie w ogóle dyplomy z
      takich uczelni będą tylko cenne dla ich posiadaczy..dla nikogo więcej..
      Nie rezygnuj z uczelni państwowej....
      Dr Marcin W.
    • Gość: Nu! Uwaga na Hilwy i Syfiarenki ! IP: *.bmj.net.pl 01.02.02, 00:31
      Prawdziwa uczelnia powinna mieć: laboratoria, bibliotekę, prowadzić jakies
      badania własne,kształcić doktorantów, wydawać publikacje naukowe, itd, itd.
      Uczelnię pod tytułem tablica, zadaszenie i sto krzeseł KAŻDY może otworzyć.
      Tzw uczelnie prywatne (zapewne nie wszystkie) bazują na państwowych. Np na
      państwych bibliotekach publicznych. W Katowicach Biblioteka Śląska zatkana jest
      studentami prywatnych uczelni, bo uczelnie owe nie prowadzą własnych bibliotek.
      Gdyby prowadziły, na książki wydawałyby wszystkie pieniądze ściągniete od
      studentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka