Gość: Firstus IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.08, 00:28 Pierwszy! Boom Boom Boom dla Firstusa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
godeep Re: Uczeń Matki Ziemi 01.09.08, 07:43 To całe bycie ECO to jedna wielka paranoja i głupota... Znam ludzi chodzących w sandałach i niekorzystających z komputerów i komórek z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eco Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 09:10 ja nie korzystam z komputera i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Uczeń Matki Ziemi IP: 77.236.4.* 01.09.08, 14:10 ojaaaa.......ja też znam ludzi chodzących w sandałach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 15:27 a chodzenie w sandałach to coś nie tak ma w sobie? Pytam poważnie. Chodzi o to, że ci wszyscy paranoicy ekologiczni łaża w sandałach? Ta poza tym to ciekawe ile syfu przedostało sie do atmosfery żeby wykonać te wszystkie pseudo ekologiczne gadżety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 00:15 Gumka do mazania czego? Do mazania to są mazaki. Gumki są do ścierania :) A papier jest wyjątkowo "nieekologicznym" materiałem, bo jego produkcja powoduje znaczne zanieczyszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundak Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.ds10.agh.edu.pl 06.04.09, 10:11 Ekoterroryści. Nessie- ale zato papier brzmi ekologicznie bo można go przerabiać ponownie, no i jest robiony z drzew. Nikt nie poleci na ekologiczny plastik, a tu przecież chodzi tylko o to żeby forsy natrzepać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikaczu Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.zax.pl 06.04.09, 10:17 Dodam od siebie tylko, ze flamastry/mazaki/markery z opcja ponownego napelniania to bzdura u nas - od 15 lat siluje sie z tym tematem u nas (jestem grafikiem) - doslownie RAZ udalo mi sie kupic zestaw do napelniania markera! NIKT tego u nas nie sprowadza i jeszcze bardziej NIKT tego nie sprzedaje. Polowa markerow ma napis "refill" i to by bylo na tyle. Dystrybutorzy i sprzedawcy oleawja temat bo po cholere ma im cos takiego zalegac. BZDURA PANI AUTORKO - zycie decyduje za nas. WYprodukowanie ogniwa slonecznego jest niestety bardzo niezdrowe dla srodowiska a jego utylizacja jeszcze bardziej. Kalkulator przejada 1 bateryjke na 3-4 lata i pewnie wynik koncowy jest taki sam bo zaden kalkulator u dziecka wiecej nie zyje. :) Eko papier tez jest naciaganym produktem choc taki sam kupuje kiedy moge - zawsze jedno drzewo wiecej choc proces produkcji jest tak samo szkodliwy. Itp itd... Temat wcale ne jest taki latwy zeby go tak po lebkach traktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub wędrowycz Re: Uczeń Matki Ziemi IP: 78.8.139.* 06.04.09, 12:52 przyjmij moje spóźnione gratulacje Firstus!!! ten "artykuł" to odgrzewany placek ziemniaczany. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Uczeń Matki Ziemi 06.04.09, 17:24 Tornister z kartonu. To juz bylo za moich czasow. Proponuje pisanie na tylku kolegi albo skrobanie dlugopisem po lawce oszczedzajac zeszyty. Tez sie takie rzeczy robilo w latach 70 ;-) Tak naprawde ekoloegiczne to beda w szkole urzadzenia elektroniczne na ktrych mozna robic notatki i je wymazywac po czasie kiedy sa niepotrzebne. podobnie z ksiazkami elektronicznymi do nauki. To zaoszczedzi papier tonami a produkcja takiego diabelstwa OLED jest tansza i czystsza niz te tony wychodzace z "brudnej" drukarni. Dla tych co chca zaoszczedzic energie za wszelka cene polecam rowerek stacjonarny z dynamem ladujacym baterie do takich elektronicznych urzadzen do nauki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.echostar.pl 06.04.09, 21:56 "Dla tych co chca zaoszczedzic energie za wszelka cene polecam rowerek stacjonarny z dynamem" A dla wszystkich tych, którzy dają sobie wciskać całe to eko-ścierwo polecam rowerek z dynamitem zamiast dynama. Mniej CO2, mniej zużywanej energii i mniej globalŁorming. ;] Fajnie, żeby zostać ekologiem wystarczy tytuł magistra. To tak jakby umiejętność obsługi łopaty robiła automatycznie z Ciebie psychologa (nie mylić ze spychologiem) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.echostar.pl 06.04.09, 21:56 Magistra dziennikarstwa dodajmy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldskull Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 00:07 @Pikaczu: zależy jak na to spojrzeć: mam w domu kalkulator, który nie miał zmienianej bateryjki od chyba 15lat i cały czas działa ;) Ekologia w wykonaniu organizacji polega na krzyczeniu tylko w wypadku, kiedy nikt szefostwu albo organizacji nie "posmaruje" :/ IMO najważniejszy jest zdrowy rozsądek: jeśli używam pióra, plastiku wyrzucam kilkadziesiąt razy mniej niż użytkownicy jednorazowych długopisów, plecak kupiłem sobie może i sztuczny, ale mocny, mający wytrzymać przynajmniej 7-8 lat, komputer wymienię albo kiedy nie będę mieć innego wyboru, albo kiedy się popsuje, nie szaleję za nowościami itd. Proekologiczność nie zastąpi myślenia. PS: a ekologowie protestujacy przeciwko atomowi, ale promujący wiatraki powinni się powywieszać właśnie na takich wiatrakach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Uczeń Matki Ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:31 gdzie można znaleść zestaw geometryczna za 10 złoty. Odpowiedz Link Zgłoś