maruda.r 17.09.08, 11:27 Podobnie jest chyba z różnymi "tradycyjnymi" chińskimi specyfikami, które okazują się np. paracetamolem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinqua Odchudzanie amfetaminą 17.09.08, 16:14 To straszne! nie wiem, jak do takiego czegoś można było dopuścić. Przecież te leki mogą doprowadzić do śmierci. Poza tym uważam, że każdy, kto się chce odchudzać powinien robić to w konsultacji z dietetykiem! Powinno się przede wszystkim dużo ćwiczyć, a nie tylko faszerować chemią. Takie jest moje zdanie. Zdrowo i powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
bigda1 Re: Odchudzanie amfetaminą 17.09.08, 17:22 karolinqua napisała: > To straszne! nie wiem, jak do takiego czegoś można było dopuścić. > Przecież te leki mogą doprowadzić do śmierci. > Poza tym uważam, że każdy, kto się chce odchudzać powinien robić to > w konsultacji z dietetykiem! > Powinno się przede wszystkim dużo ćwiczyć, a nie tylko faszerować > chemią. Takie jest moje zdanie. Zdrowo i powoli. Wytłumacz to młodej dziewczynie, która zamiast mózgu ma hormony... Odpowiedz Link Zgłoś
kaspaz Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 08:29 bigda1 napisał: > karolinqua napisała: > > > To straszne! nie wiem, jak do takiego czegoś można było dopuścić. > > Przecież te leki mogą doprowadzić do śmierci. > > Poza tym uważam, że każdy, kto się chce odchudzać powinien robić > to > > w konsultacji z dietetykiem! > > Powinno się przede wszystkim dużo ćwiczyć, a nie tylko faszerować > > chemią. Takie jest moje zdanie. Zdrowo i powoli. > > Wytłumacz to młodej dziewczynie, która zamiast mózgu ma hormony... Dokładnie - i przy okazji to że nie da się bez negatywnych konsekwencji zrzucać po 4 kg tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 11:52 Trzeba by to było jeszcze wytłumaczyć idiotkom po 18 roku zycia, które uwazają, ze kiedy dzięki temu swiństwu schudną do 45 kg przy 170 cm wzrostu, to wreszcie będa szczeliwe, znajda dobra prace i cadilakiem przyjedzie po nich książe z bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
detrodea Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 09:24 Rok temu wszystkie gazety pisały o tym świństwie, miał zostać wycofany,mieli zablokować dostep do niego, podobno nawet zatrzymywali na granicy ciężarówki z tym specyfikiem...I co? I nic. Nadal sie go sprzedaje jako suplement diety, choć od dawna wiadomo że to pochodna amfetaminy i że było już kilka przypadków śmiertelnych... To są ogromne pieniądze - narkotyki, farmaceutyka i broń dają największa kasę temu, kto się tym zajmuje. Nikt z tego tak łatwo nie zrezygnuje... A na odchodne dodam, że ten lek można kupic w jednej z aptek prowadzonych przez braciszków zakonnych. Przedstawiaja go jako wspomaganie diety za pomocą ziół.... Odpowiedz Link Zgłoś
alissa1000 Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 09:53 Uzywalam meizitangu Schudlam 7 kg moja siostra 16. Mialysmy obie niezbyt przyjemne objawy uboczne czyli suchosc w ustach,plytki sen, dreszcze. Ale ok bez zadnych pozniejszych katastrof i podobnie wszyscy ktorzy to brali a bylo ich troche wsrod naszych znajomych. Amfa powiadacie.Wiedzialysmy ze to amfa.I coz? Amfa zdaje sie nie taka straszna jak ja maluja, szczegolnie koncerny farmaceutyczne.Bralam wczesniej Meridie i zero rezultatu. A kosztowala niebagatela 350zl. Wtedy. Bralam kiedys czeski praparat wspomagajacy odchudzanie za zlotych 12 o ile pamietam. Schudlam 3kg w tydzien. Ale go u nas wycofali Pewnie byl za tani. Nie mowie ,ze meizitang nie moze zaszkodzic. Moze. Jak wiekszosc lekow. Ale nie demonizowalbym tego. Moze ktos kompetentny napisze cos o sibutraminie Ja wtedy przeczytalam wszystko co mozna bylo znalezc w necie na jej temat i doszlam do wniosku, ze warto zaryzykowac. I ze to ryzyko nie jest duze. Ale teraz nie jem po prostu weglowodanow i mam to samo- czyli siedem kilo do tylu i kontroluje z latwoscia wage i nie chodze glodna jak wilk. Wiec nie polecam meizitangu i lidy. Mozna wagi sie pozbyc latwiej bezpieczniej i przyjemniej. A pisze to dlatego,ze nie mam zaufania do takich badan.I takich artykulow. Meizitang zmniejsza sprzedaz orlistatu meridii i tych tam.Jest tani. Wiec co jakis czas poajwiaja sie takie artykuly. A bym chciala przeczytac artykul ktory by mi wytlumaczyl dlaczego u nas poza para lekami,ktore sa kitem czesto vide amol, wszystko to, co gdzie indziej jest bez recepty - u nas jest na recepte. I tak np. srodki na zapalenia pochwy, lekki stan zapalny i trzeba do lekarza, w kolejke.Luszczyca -wszedzie mozna kupic bez recepty masci, ale nie u nas. I masa podobnych schorzen drobnych a przytrafiajacych sie niekiedy. A potem jeczymy ze kolejki duze w przychodniach i nabijamy kase lekarzom w prywatnych albo sie elczymy jakimis zastepczymi bylejakimi lekami bo nie mamy czasu lub pieniedzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 11:57 Mialysmy obie niezbyt > przyjemne objawy uboczne czyli suchosc w ustach,plytki sen, dreszcze >Amfa powiadacie.Wiedzialysmy ze to amfa.I coz? Amfa zdaje sie nie taka straszna > jak ja maluja, szczegolnie koncerny farmaceutyczne No i własnie widać jaka jesteś mądra. Płytki sen, dreszcze itp to nic innego jak wpływ amfetaminy na twój system nerwowy cwoku. Jak za którymś razem nie dostaniesz dreszczy a zapasc - to dotrze. Ale za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 23:17 > Płytki sen, dreszcze itp to > nic innego jak wpływ amfetaminy na twój system nerwowy cwoku. I co z tego? To jest powód, żeby ją obrażać? Bo rozumie, co to są objawy uboczne amfetaminy? Chyba się zagalopowałaś. Nigdy nie paliłaś papierosów? A jak kiedyś dostaniesz raka to co będzie? Nigdy nie używałaś tamponów? A jak kiedyś dostaniesz wstrząsu toksycznego, to co będzie? Nigdy nie brałaś leków przeciwbólowych? A jak dostaniesz ataku serca, to co będzie? I tak dalej, i tak dalej. Gdyby preparaty odchudzające z amfetaminą były u nas lepiej dostępne (tanie i dopuszczalne w leczeniu otyłości poza oddziałami szpitalnymi), to nie byłoby popytu na takie rzeczy, jak "chińskie ziółka". Odpowiedz Link Zgłoś
fet.amina Re: Odchudzanie amfetaminą 07.02.10, 14:41 hermina5 napisała: > Mialysmy obie niezbyt > > przyjemne objawy uboczne czyli suchosc w ustach,plytki sen, > dreszcze > > >Amfa powiadacie.Wiedzialysmy ze to amfa.I coz? Amfa zdaje sie nie > taka straszna > > jak ja maluja, szczegolnie koncerny farmaceutyczne > > > No i własnie widać jaka jesteś mądra. Płytki sen, dreszcze itp to > nic innego jak wpływ amfetaminy na twój system nerwowy cwoku. Jak za > którymś razem nie dostaniesz dreszczy a zapasc - to dotrze. Ale za > późno. Nie brałaś narkotyków to zamknij morde ja od 6 lat biore białko jakąś mi nie zaszkodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------------------ 19.09.08, 09:55 Żreć mniej, ruszać się więcej, wyrzucić telewizor. A 120 pln miesięcznie zamiast na szprycowanie się fetą wydać na karnet na basen. Jeszcze zostanie parę groszy na edukację, żeby więcej nie wpadło do głowy jakieś głupstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmamalgorzata Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 10:03 Szanowne Panie, Proponuję abyście zażyły Wasz cudowny lek... Adipex, Meridię, Zelixę lub Meizitang, zaparzyły dobrej kawki i obejrzały "Reguiem for a dream". Ja Wam życzę z całego serca...kolorowych snów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 12:00 :) Cos ty, ten target jest za głupi, zeby oglądać ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 15:20 głupi - niegłupi, ale chciałby wystąpić w tv. hermina5 napisała: > :) > Cos ty, ten target jest za głupi, zeby oglądać ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
zefiryna.czarna WOW! 19.09.08, 23:19 Tez znasz ten film! Wstapilas do intelektualnej elity normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
o_retyy Producent meridii znów uruchomił swój PR 19.09.08, 10:12 Takie teksty krytykujące meizitang - czyli trzy/cztery razy tańszą i dostępna bez recepty wersję meridii - pojawiaja się co jakiś czas, pewnie gdy dramatycznie spada sprzedaż meridii. Żenujące, że dziennikarze i czytelnicy daja sie na takie rzeczy nabrać. Po meridii, której główny składnik to właśnie sibutramina, skutki uboczne są identyczne jak po meizitang, a przyjmując meizitang, tez można zrobić sobie badania lekarskie. No tylko ta cena..... Odpowiedz Link Zgłoś
mobbick jestes handlarzem? 19.09.08, 11:11 bzdury piszesz - jak byk masz napisane w artukule, że dawka sibutraminy w meridii i zelixie jest o wiele niższa i nikt ci kitu nie wciska, że to ziołowe... można to kupic na receptę po konsultacjach z lekarzem NIE WIDZISZ RÓŻNICY? a co do ceny - meridia i zelixa kosztują ok. 50-60 PLN za opakowanie (mam pewność, bo meridię bierze koleżanka z pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: Producent meridii znów uruchomił swój PR 19.09.08, 21:35 Takie teksty krytykujące meizitang - czyli trzy/cztery razy tańszą i > dostępna bez recepty wersję meridii - pojawiaja się co jakiś czas, > pewnie gdy dramatycznie spada sprzedaż meridii. Żenujące, że > dziennikarze i czytelnicy daja sie na takie rzeczy nabrać. Po > meridii, której główny składnik to właśnie sibutramina, skutki > uboczne są identyczne jak po meizitang, a przyjmując meizitang, tez > można zrobić sobie badania lekarskie. Takie teksty, krytykujące krytykujących meizitang-pojawiają się co jakiś czas, pewnie, gdy podważająca krytykę, zajmuje się rozprowadzaniem tego gó...a i boi się o spadek zysków. Zenujące, że ktoś żeruje na głupocie i niewiedzy wielu, którzy dla utraty paru kilogramów, gotowi są igrać z własnym zdrowiem...No ale kasa najważniejsza.....czyż nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.bella13 Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 11:51 Ładna niespodzianka ktoś chce sobie poprawić zdrowie a tu można sobie nieźle zaskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
borholt Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 12:27 jak chcesz zadbać o zdrowię to lepiej poświęcić trochę czasu na ruch, jakiś fitness czy co tam jest najlepsze dla kobiet ja to gram ze znajomymi w piłkę mimo moich problemów z sercem to takie niewielkie obciążenie jest dla mnie w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
teska_3 Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 12:55 No zawsze jest stara dobra dieta. W moim przypadku konieczna. Mam wysokie nadciśnienie i sam lek sobie nie radzi. Tak więc pilnuje się ściśle i już miszczę się w widełkach prawidłowej wagi :) Tylko że trzeba więcej zaangażowania Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_em Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 14:26 Jesli sie nie ma się dobrego zdrowia to koniecznie trzeba zacząć ostrożniej dobierać posiłki to oddziaływuje przecież na cały organizm Odpowiedz Link Zgłoś
borholt Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 15:33 to może powinnaś popytać o kompilacje leków jeśli bierzesz tylko 1, ja biore cilan, diuresin, aldan, czyli aż 3 i teraz mogę częściej niż wcześniej pograć w piłkę bez strasznych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
teska_3 Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 17:02 Dzięki za radę spytam o jakieś szersze leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynian Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 12:47 Mam w domu szufladę, w której trzymam Z lewej - amfetamina, z prawej - aspiryna Żona wczoraj biegała jak oszalała Pomyliła się chyba i proszki pomieszała :-E Odpowiedz Link Zgłoś
anamel Re: Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 14:05 jak zwykle kilka osób wyżej zadbało o zaniżenie poziomu dyskusji... ale to taki kraj - lej się każdego, kto ma inne zdanie. Amfę brałam dawno temu, niektórzy pala papierosy, maryśkę, albo łykają inne cuda.... mam na jej temat swoje zdanie. Ot takie błędy młodości. Nie uważam się przez to lepsza, lub gorsza od innych. Niedawno nabyłam sobie meridię i co? Kawy i alkoholu wtedy nie piłam, oprócz wzmożonego pragnienia nie miałam żadnych innych skutków ubocznych. Schudłam, owszem, bardzo intensywnie ćwiczyłam na siłowni. teraz mogę bez wstydu założyć mini podobam się sobie. Piszecie, że amfetamina, że niebezpieczeństwo.... może na czarną listę oprócz wyżej wymienionych leków powinno się wpisać cukier, tłuszcz, a może od razu fast food'y? Coraz więcej wokół nas ludzi grubych, wystarczy w markecie zajżeć im do wózka, żeby zrobiło się niedobrze od ilości batoników, chipsów..... Oczywiście powiecie dietetyk.... są lepsi i gorsi - widocznie miałam wizytę u złego. Teraz zamierzam utrzymać swoje 21BMI przy pomocy programu indywidualnego na siłowni i zdrowych rzeczy w lodówce. Tv nie mam, więc nie atakują mnie reklamy niezdrowego żarcia :-P A kto jest bez winy, niech pierwszy.... itd. Miłego dnia. Moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Odchudzanie amfetaminą 19.09.08, 15:42 Ten artykuł już bodajże trzeci raz umieszczono na Gazecie, tylko w nieco innej formie. Czyżby trzech różnych redaktorów wyrabiało sobie wierszówkę na podstawie tego samego tekstu źródłowego i matriałów? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_ichnick a pamiętacie "Requiem dla snu"? polecam ten klip: 19.09.08, 20:25 www.youtube.com/watch?v=viFy_fdZj0M Sarah Goldfarb też łykała pigułki na odchudzanie przepisane przez lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
migg.migg Odchudzanie amfetaminą 20.09.08, 15:05 jak zwykle problem w tym, ze w pudełku znajduje się nie do końca to, co sprzedawca obiecuje. tak to bywa z lekami i suplementami diety niewiadomego pochodzenia migg.wordpress.com/2008/08/28/ayurveda-i-metale-ciezkie/ Odpowiedz Link Zgłoś
alissa1000 Re: Odchudzanie amfetaminą 21.09.08, 13:04 Tej panience co mnie wyzwala od cwokow to odpowiem ze mam dwa fakultety i jutro wywiad w tv, ze mna ,nie ja i ruszam sie ale mam klopoty z waga wynikajace z nadmiaru pracy. A tv w ogole nie ogladam,nawet jak mnie pokazuja:) Nie mam na to czasu. Rzeczy nie sa takie proste jak sie wydaje prostym panienkom.Ale meizitang .. naprawde polecam diete niskoweglowodanowa.Zabawa twa dluzej ale jest bezpeiczniej i przyjemniej.. Odpowiedz Link Zgłoś