Dodaj do ulubionych

Bezrobocie absolwenta

IP: *.crowley.pl 29.07.04, 00:36
Kończysz szkołę i rozpoczynasz nowy rozdział swojego życia - studia.
Ale to kosztuje :(
Gdy zaczynasz szukac pracy, a miesiące mijają coraz częściej słyszysz:
doświadczenie, wykształcenie ...
A tak w ogóle to kiedy je zdobyć jak nie teraz ?
Istna paranoja !!!
Praca, praca, praca ... to mnie interesuje - nieodbierajcie mi tego !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bywalec Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.crowley.pl 29.07.04, 10:14
      Nie ma co narzekać tylko zacząć szukać. A szukanie czasami trwa dłużej z
      czasami krócej.

Po pierwsze trzeba wiedzieć jak i gdzie szukać. Poza tym jeśli jeszcze nie
      zdarzyło ci się pracować to lepiej przyjąć jakakolwiek pracę nawet na gorszych
      warunkach. Czasem trzeba bedzie w naściemniać w CV, że już gdzieś pracowałeś.
      • Gość: embi Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 30.07.04, 11:02
        > warunkach. Czasem trzeba bedzie w naściemniać w CV, że już gdzieś pracowałeś.

Ty chyba nigdy nie pracowales. Nie dawaj takich rad bo jeszcze ktos to
        potraktuje powaznie i bedzie miec problemy. Takie rzeczy mozesz robic jak
        jedziesz do Irlandii myc kufle.
    • Gość: DYMO Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:08
      JEŻELI KTOŚ SZUKA INTENSYWNIE PRACY TO PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ JĄ ZNAJDZIE TAKŻE
      NIE ZNIECHĘCAJ SIĘ ZBYT SZYBKO. A CO MAJĄ POWIEDZIEĆ LUDZIE KTÓRZY MIESZKAJĄ
      NP. NA PODKARPACIU, GDZIE W GAZECIE SĄ JEDYNIE OGŁOSZENIA DOTYCZĄCE PRACY
      CHAŁUPNICZEJ.
    • Gość: beholder Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 29.07.04, 15:21
      ściemnianie w CV nic nie da. i tak prędzej czy później to wyjdzie na jaw. tak
      nam mówiono na wprowadzeniu na rynek pracy. pewnie są wyjątki od reguły...
      • Gość: swerd Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 19:54
        ściemniać? w żadnym wypadku!
        jak to wyjdzie to sie jest skończonym
      • Gość: Bywalec Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.crowley.pl 30.07.04, 10:22
        Ja jak starałem się o pierwszą wakacyjną pracę we Francji musiałem naściemniać,
        że gdzieś tam coś wcześniej robiłem u innego francuskiego pracodawcy. Inaczej
        nie było wogóle rozmowy. Nie interesowało ich, że już w Polsce zdobyłem jakieś
        pierwsze doświadczenie zawodowe.

Nikt się nie pokapował, a w jednej knajpie gdy już kończyłem pracę to żałowali,
        że muszę wracać do Polski bo tracili dobrego pracownika.
        • radexior Re: Bezrobocie absolwenta 30.07.04, 10:29
          Za granicą ściemnianie bardziej uchodzi, u nas nie!
          Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej ta biurokracja zabija.
          W Anglii idziesz do pubu pytasz o prace i możesz być z miejsca postawionym za barem. U nas musisz robić 500 badań lekarskich i niewiadomo jakie rozmowy przeprowadzać.
          • Gość: Bywalec Re: Bezrobocie absolwenta IP: *.crowley.pl 30.07.04, 11:06
            Teraz kończe praktyki a od 16 sierpnia zaczynam inną prace i w związku z nią ma
            stertę papierów do wypełnienia i badania lekarskie do zrobienia. Ta cholerna
            biurokracja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka