Gość: basturk IP: 80.51.254.* 12.08.03, 17:52 Na pierwsszym planie mam modrzew, na drugim inne drzewa i domki a na trzecim piękne dziś Beskidy a wy?????? aha i do tego krajobrazu cwierkaja mi różne ptaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LukaZ23 Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.tsi.net.pl / 10.15.32.* 12.08.03, 21:11 ja pełno świecących okienek 13 piętrowca i w sumie to by było na tyle :/ Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 13.08.03, 09:33 Teraz mam tak: trawnik (spory), żywopłot, potężne topole - kiedyś mieszkała tu wiewiórka i może nadal mieszka ale dawno nie widziałem, parę metrów dalej deptak i parking, a w głębi kolejny skwerek, na którym ludzie dokarmiają gołębie :) Później będzie tak: spory skwer, wielgachne drzewa (topole, kasztanowce ...), które zasłaniają widok na następny blok, plac zabaw - na szczęście głośny tylko do zmierzchu, kanarki śpiewają w klatkach, ryby pływają w akwariach, pies doprasza się o spacer i zabawę, za oknem śpiewają najczęściej sroki i rybitwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 20.05.04, 15:01 Topole tak mocno przycięli, że sterczą tylko kikuty :( Wiewiórka pewnie się wyprowadziła. Reszta bez zmian :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: 80.51.254.* 13.08.03, 16:29 no to można powiedzzieć że też ciekawe. No i co godne uwagi nikt nie ma widoku na huty, dymiace kominy i kopalnie jak to jest w aglom katowickiej chociaż tam zaczyna się zmieniać na + A ktos inny?? jakie jeszce macie?? aha u mnie poo osiedlu duzo biega jeży. raz zdarzył się nawet zając :)) co do ptaków to u mnie sa jeszcze wrony kruki, sikorki jaskółki i netopyry (ale to nie ptaki tylko raczej ssaki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.03, 22:41 Ja za jednym oknem mam chodnik, ulice, znowu chodnik kilka drzewek jakis budynek, za drugim chodnik, dachy budek, rozkopany parking (ogolnie smietnik) sklep i piekne kasztanowce (to powinien byc pomnik przyrody). Trzecie okno to chodnik, dach stalowej budy, gole dupy (tych ktorym nie chce sie szukac WC), klimatysatory, reklamy, smietnik i osiedlowy trawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: 213.17.165.* 18.08.03, 10:07 czytajac pierwsze wypowiedzi to mam wrazenie,ze w Tychach nie mieszkacie :)))) wiewióry,zajace,jeze no pieknie.Ja mam z lewej kosciół sw.Karoliny,przed soba zielen jeszcze bo podobno pan Dziuba mimo obietnic ze nie powstanie juz zaden market wydał zezwolenie na budowe jakiegos ci.....twa ,za nia nieskonczona szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 26.08.03, 10:23 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > czytajac pierwsze wypowiedzi to mam wrazenie,ze w Tychach nie mieszkacie :)))) > wiewióry, Częściowo masz rację, wiewiórka to akurat w Katowicach i do tego centrum :) W punkcie pierwszym opisałem widok z okna w pracy a drugi dotyczy Tychów :) Jeże w mieście to żadne dziwo, należy się tylko uważnie rozejrzeć :D Pozdrawiam - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: serwer:* / 192.168.16.* 18.08.03, 10:17 Mega ilość zieleni, która porządnie przesłania mi widok na ul.A.Krajowej. Nie narzekam, zimą jest smutniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: 80.51.254.* 18.08.03, 16:32 Mega zieleń za oknem to w Tychach zresztą chyba każdy ma. Można to uznać za wspólny mianownik. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 19.08.03, 11:53 Kilka samochodow, smietnik duzo zielonyk drzewek (wlasciwie juz drzew) :) i jakis budynek mieszkalny :) taki widok mam teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
maximilian_von_alscher Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 19.08.03, 12:12 Na promenade Staromiejska i na Ren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 19.08.03, 19:17 To ja też się pochwalę; trochę na lewo w dół widzę Hypernovą zwaną Allkaufem i rondko z całym samochodowym zamieszaniem, na prawo mam panoramę Tychów; a jak chcę się zrelaksować, patrzę trochę wyżej i po horyzont widzę las , a nad nim ogrom nieba, dzięki czemu czuję się uprzywilejowana w czasie pokazów zamawianych przez kolegę Basturka: mam bowiem exstra widok na błyskawice przecinające nieboskłon. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 20.08.03, 16:15 Gość portalu: magi napisał(a): > .....ogrom nieba, dzięki czemu czuję się uprzywilejowana w czasie pokazów > zamawianych przez kolegę Basturka: mam bowiem exstra widok na błyskawice > przecinające nieboskłon. do usług. pozdrawiam. kolega Basturk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 01:28 Mam kilka okien i wioki bardzo różne. Z jednago cóż widzę dom sąsiadów i ulicę . Z następnych okien widok to ... poezja . Uprawne pola ( teraz już jest po żniwach więc widać przeoraną ziemię) dalej widzę las, nieco w bok osiedle Z, T , O nawet wierzchołek Piramidy. A najpiękniej Tychy wygladają w nocy , kiedy wychodzę z moim psem na spacer to oświetlone ulice ciągną się w nieskończoność... tysiące światełek to mieszkania i w każdym ktoś jest. Wystarczy jednak podnieść wzrok i przepiękne gwiazdy na niebie. Takie niebo zobaczyć można tylko za miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 20.08.03, 16:19 wpadaj na nase forum częsciej. Co do Cielmic to też mam widok na nie. No i z Tesco bradzo ładnie je widać a noca ta dzielnica prezentuje sie również pieknie-pięknie oświetlona położona na wzgórzach itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 08:46 powiedz mi jaki masz widok, a powiem Ci gdzie mieszkasz ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 26.08.03, 11:46 teraz ja: krajobrazem tego bym nie nazwał, ale widok mam taki: całość podzielona na dwie części w poziomie. dolna-powoli żółknąca kukurydza, którą może pewnego dnia pokuszę się zwinąć. jest to poletko w miarę spore tak, że dopiero po ok 300m widać drzewa(a raczej ich korony). to one stanowią drugą część-tą górną. wszystko na tle błękitu i małych cumulusów. jeszcze mały szczegół: w lewo i prawo jak okiem sięgne-kukurydza. P.S. to widok z mojego biura :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 26.08.03, 11:54 Hmm, takie poszerzające horyzonty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: """" no dobra .... IP: 80.51.254.* 07.09.03, 14:13 Gość portalu: swerd napisał(a): > powiedz mi jaki masz widok, a powiem Ci gdzie mieszkasz ... :-))))) no dobra: rondo i piekarnia, dalej widok na fajnie położone Cielmice-na takiej górze a nad nimi Beskidy (Śląski, Zywiecki z wysoką Babią Górę 1725 mnpm/ale ją widać nieco rzadziej-kierunek pd-wsch (nie mylić z Babią G.) no i Beskid Makowski te ostatnie fragtmenty Beskidów które widać z tychów no i z mojego okna :) no i....??? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Jesienny :) 26.08.03, 12:56 i to z dnia na dzień coraz bardziej. Liście żółkną, opadają szeleszczą pod stopami. Ptaki zaczynają się gromadzić i chyba powoli zaczną zbierać się do odlotu. Powietrze też ma coraz bardziej jesienny zapach i pojawiło się babie lato :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jesienny :) 26.08.03, 16:32 salo napisał: > i to z dnia na dzień coraz bardziej. Liście żółkną, opadają szeleszczą pod > stopami. Ptaki zaczynają się gromadzić i chyba powoli zaczną zbierać się do > odlotu. Powietrze też ma coraz bardziej jesienny zapach i pojawiło się babie > lato :) dokładnie i ranki i wieczory już zimne anie bawem zrobi się też i jesienna pogoda.jesień zbliża się długimi i szybkimi krokami..... aha dodam że dziś też piekinie widac góry.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.unice.fr 05.09.03, 16:06 W Nicei 20 m przed moim oknem sa kamienice(cale szczescie nie HLM).Moglbym sasiadom zagladac do mieszkan ale okiennice w tutejszych budynkach to standard. W Tychahc z jednej strony SP 7, a z drugiej na zachod ul. Sikorskiego i kaplica bl.karoliny. A niebawem bedzie pewnie widac Pole Mokotowskie i Rakowiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 05.09.03, 20:46 No patrzecie, niektórzy tak mają,że wstają rano i nie wiedzą , co zobaczą za oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: 80.51.254.* 06.09.03, 16:23 rozdwojenie jaźni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 06.09.03, 18:49 Za trzy tygodnie zracam do Tych ale na krotko bo rusza rok akademicki a zostal ostatni rok studiow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 13.11.03, 09:19 Bezlistne drzewa, przyprószony śniegiem trawnik i żywopłot, a zamiast ptaszków jacyś faceci z młotem pneumatycznym :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Zaskakująco biało IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 09:31 Was ist das. Dobrze, że chociaż kolej nie strajkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk zaskakująco biało i z mrozem 13.11.03, 16:38 a no też widizałem jak padał/prószył i było biało ale nie wszędzie... tylko na O i w okolicach czyli P T W .. ale ni zaskakująco bo pierwszy snieg pojawił sie w październiku .... ( na ziemi) bo padał jeszcze wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 20.02.04, 13:35 Połacie burej trawy na przemian z resztkami brudnego śniegu pięknie promieniami słonecznymi oświetlone :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 20.02.04, 13:37 Ja widze tylko zielona trawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 20.02.04, 17:54 wiecie co od mojej strony trawy nie widac za dużo bruzdy sniegu mają nawet 2m wysokosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 21.02.04, 11:30 A słoneczko świeci bardzo ładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk heh ale jush nie długo 21.02.04, 14:56 radexior napisał: > A słoneczko świeci bardzo ładnie:) heh ale jush nie długo.. ;] od jutra wieczorem spore opady sniegu i coraz chlodniej dyżurny forumowy meteorolog ostrzega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk cuuudny... mróz biel która przybedzie znacząco IP: 80.51.254.* 25.02.04, 23:36 cuuudny... mróz biel której przybedzie znacząco w najbliższych dniach, a jak pieknie zasniezone lasy wyglądają??? zachecam do wycieczek Odpowiedz Link Zgłoś
basturk WIDAĆ BABIĄ POKRYTĄ ŚNIEGIEM 19.05.04, 16:37 ogółem nad Tychami fantastyczny widok na całe górujące pasmo Beskidów z najwyzszym sczytem- Babią G. pokrytą sniegiem. ehh idzie rozróżnić lasy i hale.. qrde widok z 20 pietrowców musi byc piękny PS czy widzieliscie keidyz z Tychów Tatry bo ponoć z wzgórz mikołowskich widać czasami podbnie mówią jak chodzi o Katowice. wszak do rysów jest niecałe 100 km w lini prostej Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: WIDAĆ BABIĄ POKRYTĄ ŚNIEGIEM 19.05.04, 16:40 no fakt dzis bardzo ladnie widac góry Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: WIDAĆ BABIĄ POKRYTĄ ŚNIEGIEM 20.05.04, 12:29 ot cudownie bylo widac... nawet z mego I pietra ;-) ale za to na gorce;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: WIDAĆ BABIĄ POKRYTĄ ŚNIEGIEM 20.05.04, 16:38 kaner napisał: > ot cudownie bylo widac... nawet z mego I pietra ;-) ale za to na gorce;-) no nie ze super!! i nadajnik na szyndzielni tez.. extra.. ehh moze i faktycznie z mikołowski wzgórz widać tatry albo z naszych 3 najwyzszych drapaczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Widać komin i... 21.05.04, 10:07 dachy bloków :( Taki mój aktualny widok.. na centrum Katowic :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Widać komin i... 21.05.04, 10:15 O ja tez centrum Katowic, ale nawet mam ładną panoramkę z wysokości 4. piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: Widać komin i... 21.05.04, 10:43 katek18 napisała: > O ja tez centrum Katowic, ale nawet mam ładną panoramkę z wysokości 4. piętra. Oooooo :-) a ja z 5 pietra :-) hm...pewnie mamy tą samą panoramkę :-) :-) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Widać komin i... 21.05.04, 12:13 reniez napisała: hm...pewnie mamy tą samą panoramkę :-) :-) > Oj nie wiem, ja nie mam komina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Widać komin i... 21.05.04, 10:16 Nie sa to gory... ale tez moze byc ladny widok ;-) Pozdrooo Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: Widać komin i... 21.05.04, 10:46 kaner napisał: > Nie sa to gory... ale tez moze byc ladny widok ;-) Niestety nie sa to góry.. Ja nie lubie Katowic wiec mi sie mój widok nie podoba.. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Widać komin i... 21.05.04, 10:47 Ja tez nie lubie... ja mam piekny widok na smietnik ;-) Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk żal mi sie zrobiło Was.... 21.05.04, 11:27 ale pamiętasjcie ze jeszcze 5h i w domciu i łikend tez Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: żal mi sie zrobiło Was.... 21.05.04, 11:41 Dzieki za pozalowanie nas... Tego mi bylo trzeba :-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: żal mi sie zrobiło Was.... 21.05.04, 11:46 Nas zalowac nie trzeba ;-) Damy Rade!! ;-) Pozdrooo... ;-) PS. Bo my Twardziele jestesmy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: żal mi sie zrobiło Was.... 21.05.04, 11:53 hhe no dobra to ząłował nie bede skoro z was twardziele... łzynie uroniłem bo tak na juz na zachwile niepotrafie.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
reniez Re: żal mi sie zrobiło Was.... 21.05.04, 12:20 kaner napisał: > PS. Bo my Twardziele jestesmy ;-) I ja też! i ja też! :-) :-) ale czasami mozna Nas pozalować... czasami :-) Poozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jaki macie krajobraz za oknem??? 25.03.05, 20:46 Na wprost oświetlony stok Gubałówki, trochę w lewo też oświetlony stok Butorowego Wierchu :) Pozdrawiam z Zakopanego :) Pogoda była dziś piękna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re Salo jesteś niemożliwa hahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 20:55 Nawet na urlopku jesteś przy kompie, udanego wypoczynku,choc niecierpię Zakopanego ,głownie za tłok ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Re Salo jesteś niemożliwa hahahaha IP: 213.77.86.* 25.03.05, 23:20 no to salo baw sie dobrze, co zas do zakopanego mam zdanie podbne do przedmówczyni zyty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Salo jesteś niemożliwa hahahaha 26.03.05, 19:39 Hehehe, jasne że jestem, przecież to na pierwszy rzut oka widać :P Dziękuję, bawię się dobrze :) chociaż po dzisiejszym marszu w górki okazało się, że z kondycją u mnie marniutko :( Zakopane to nie tylko Krupówki :P Z okna w holu widać Giewont w całej okazałości :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Salo jesteś niemożliwa hahahaha IP: 213.77.86.* 27.03.05, 00:37 ja dzis wybrałem sie na rower-zacząłem sezon, choc chyba jeszcze zbyt wczesnie, zaciepło nie było, wody i błota pelno, ba w lesie jeszcze snieg jest, wybrałem sie sciezką od osrdoka paprocany do zameczku... widok straszny, tysiace powalonych drzew, ba całe połacia lasu zniknęły z powierzchni ziemi po listopadowym orkanie.., ba nawet czegos takiego co ujrzałem sie nei spodziewałem, naprawde widok przygnębiajacy jak tyle lasu /świerków dębów, buków modrzewi brzóz sosen..../ znikło.. mam ok 30 fotek spróbuje je gdzies wrzucic i podam link, ps fotki co prawda nie oddadzą to co tam ujrzałem i to co tam jeszcze jest, lesnicy pracują non stop z usuwaniem wiatrołomów, czasu sporo jeszcze im zejdzie przy tych pracach ale polecam tą sciezke, widac jak duza jest potega zywiołów Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Jaki macie krajobraz za oknem?niech napiszą 07.02.06, 10:02 katek18 napisała: > O ja tez centrum Katowic, ale nawet mam ładną panoramkę z wysokości 4. piętra. Ja nie nowa, ale krajobraz mam nowy.:-) Po zmianie pracy za oknem mam podwórko z parkingiem i garażami w centrum Katowic. I sople zwisające z dachów, no ale to sezonowo... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja2 Re: Jaki macie krajobraz za oknem?niech napiszą 07.02.06, 12:56 no to ja sie pochwalę... śnieg, śnieg, śnieg... jakieś dachy i linia telefoniczna a na pierwszym planie: akacja (nie powiem Wam co na niej gołębie latem robiły) Odpowiedz Link Zgłoś