Gość: Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:15 Co sadzicie na temat przeprowadzenia akcji flash mob u nas? Takiej na zasadzie tej ostatniej z Radomia: www1.gazeta.pl/radom/1,48201,1777921.html Oczywiscie scenariusz inny. Pozdrawiam, Pawel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaner Re: A moze by tak flash mob? 20.11.03, 22:21 A tutaj umawialnia :) www.wb.net.pl/ Posdrufffka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: A moze by tak flash mob? IP: *.tsi.tychy.pl 20.11.03, 22:23 Oj, dobre , dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: A moze by tak flash mob? 20.11.03, 22:28 Powiem więcej, znakomite !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Genialne! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 10:20 Czytając wyobrażałem sobie naszą Hypernove...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: No i co dalej ? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 23:56 Proponuję akcję w Hypernovej: wziąć jakiś towar(któego dużo na półce) a potem niech wszyscy nagle ustawią się przy jednej kasie. Zrobimy PeeReLowkeigo tasiemca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Jestem za pomysłem Radexa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:05 Witam, O kurcze, ale żeście się rozgadali :). Generalnie mi najbardziej podoba się pomysł Radexa. Pozostałe śląskie flash moby jakies takie mało oryginalne i mało zabawne dla mnie. Co Wy na to, zeby zorganizowac takie cos w Hypernowej? Wyobrazacie sobie, w jakas sobote jak tak wszyscy sie rzucaja do jednej kasy z jakas tam pierdola za pare groszy? (np. z batonikiem Snickers). Do tego jeszcze np. jakas fraza slowna, czyli powiedzmy dyskutowanie z sasiadem w kolejce jaka to znakomita promocja jest dzisiaj, ze snickers za 5 groszy niby jest :). To przyklad taki, dalem upust wyobrazni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Pierwszy flash mob - Katowice! 08.12.03, 09:39 Czas: 12 grudnia, tj. piątek, godz. 17, miejsce: centrum - plac koło Skarbka. Równo z wybiciem godziny 17 wszyscy obracamy się w stronę Skarbka i wołamy UFO, wskazując palcem na Spodek. PS Flash mob to popularne na Zachodzie i trwające kilkadziesiąt sekund happeningi, w czasie których uczestnicy zachowują się niekonwencjonalnie czym wprowadzają w konsternację ludzi obserwujących widowisko twojemiasto.gazeta.pl/katowice/1,35019,1814316.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk BEDZIE W TYCHACH...: IP: 80.51.254.* 09.12.03, 16:51 Uwaga! Pierszy flash mob - Tychy! czas: 19 grudnia tj. piatek godz. 17.30, miejsce: Azet, dokładnie przed głównym wejściem.... Rowno z wybiciem godziny 17.30 wszyscy wyciągamy flagi, jakiekolwiek - zaczynamy nimi machać i skakać na prawej nodze... P-O-D-A-J D-A-L-E-J dobrej zabawy www.bil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: BEDZIE W TYCHACH...: 09.12.03, 19:38 Jak tak, to przyjdę :) Namówię jeszcze paru znajomych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: BEDZIE W TYCHACH...: IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:59 ja bede na pewno!!!i namowie kilku chlopa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kret Re: BEDZIE W TYCHACH...: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 22:07 No to mnie juz namówiłeś:) Ludzie... Gadu-Gadu w ruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: BEDZIE W TYCHACH...: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 22:21 Oby było conajmniej z 200. Musimy pokazać na co Tychy stać !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: BEDZIE W TYCHACH...: 10.12.03, 04:58 to juz nie bedzie flash mob, tylko pokaz lokalnego niby-patriotyzmu, jakies sily, a tam chodzi o calkowity absurd, a nie pokazanie, ze Tychy na cos stac Slowem jednym: to nie bedzie flash mob, tylko jego udawanie. Zenadka Gość portalu: Jaca napisał(a): > Oby było conajmniej z 200. Musimy pokazać na co Tychy stać !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Re: BEDZIE W TYCHACH...: IP: *.bater.net.pl / 195.117.75.* 10.12.03, 10:56 AMEN aralski. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: A moze by tak flash mob? 10.12.03, 13:46 - 12 grudnia o godz. 17 w Katowicach na placu przy Skarbku - uczestnicy zabawy obracają się w stronę Skarbka i wołają "UFO", pokazując palcem na Spodek - 12 grudnia o godz. 17 w Sosnowcu na placu koło pomnika Jana Kiepury - uczestnicy zabawy obracają się w stronę pomnika i machają Jankowi - 13 grudnia o godz. 17 w Dąbrowie Górniczej na placu koło "pomnika Hendriksa" - gimnastyka na wszelkie możliwe sposoby - 19 grudnia o godz. 17.30 w Tychach na placu przy Azecie - uczestnicy zabawy machają flagami różnych państw, stojąc na prawej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: A moze by tak flash mob? 10.12.03, 13:49 A ja jeszcze dostałam mejla, że 12.12. w południe, w Katowicach przed teatrem.. Czy nie przesadza ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: A moze by tak flash mob? 10.12.03, 15:46 tyskii pomysl uwazam za najmniej trafiony z tych kilku, za duzo rekwizytow, latwo o jakies podteksty, typu wszysstkie narody sa rowne, bo maja wlasna flage lub laczmy sie wszyscy albo tez jakies osmieszanie tyych symboli. za duzo zachodu jak na zwykly flash mob. Poza tym uczestnicy powinni "ulotnic sie" po akcji a jak to zrobia taszczac za soba flagi. nie znikna w tlumie. Akcja na sile ktos przwedobrzyl albo zabraklo inwencji. Proponuje olac i przymierzyc sie do czegos stosownego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreti-konfeti Re: A moze by tak flash mob? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:55 Zgadzam się z Tobą zupełnie. Takie używanie rekwizytów jest szansą na popisy lokalnych inaczej-myślacych, którzy w tym wydarzeniu upatrzą sobie sposób na demonstracje siły: np. machanie szalikami... flagami klubowymi...co raczej nie ma nic wspólnego z flash-mobem. Jeśli nawet na imprezie nie zawita żaden BIG- drejch-wiechu to ludzie pokojarzą flagi z kolejną antyrządową demonstracją. Lepszym wydaje się pomysł z hypernową:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: A moze by tak flash mob? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:00 Nie chcę narzekać, ale i mnie pomysł nie spasił. Nawet nie wiem czy mam w domu jakąś flage. Proponuję byśmy na tym forum sami coś wymyślili. Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: A moze by tak flash mob? 10.12.03, 21:57 zakup masla? a moze musztardy? sarepskiej? albo zrobic kolejke o 10 dkg kilbasy lub sera w srodku Odpowiedz Link Zgłoś
aralski some deas 11.12.03, 03:13 wersja "basic kazdy wyjmuje, jakas butelczyne i lyka cosik,ale uwaga tam bedzie tylko woda, albo zaspiewac komus "sto lat" plus krotkie plasy albo zaspiewac "Wlazl kotek..." albo cos bardziej ambitnego moze, albo jakies nakrycia glowy (to nieduze rekwizyty) wyjac albo wszyscy naraz sie witaja lub zegnaja albo wszyscy naraz chca kupic jeden telewizor i wybucha wielka dysputa albo Odpowiedz Link Zgłoś
salo Aralski ja myślałem np. o soli :) 11.12.03, 19:49 jest tego dostatek, a każdy kupujący, niezleżnie od preferencji dietetycznych, wcześniej czy później to zużyje :) Sól + konkretna kasa, to mnże być niezłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: Aralski ja myślałem np. o soli :) 11.12.03, 23:05 sol jest OK, why not Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Aralski ja myślałem np. o soli :) 12.12.03, 14:44 Mnie też się podoba. Zbierajmy kolejne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreti konfeti Re: Aralski ja myślałem np. o soli :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 17:08 Moja propozycja: kazdy bierze po kalafiorze i ustawiamy sie w kolejce do wazenia!? tylko czy wystarczy kalafiorow:) Jest juz po 17.00 Ciekawe jak sie akcja udala w Katowicach??? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Kalafior mi ssię nie podoba, juz się tłumaczę :) 12.12.03, 21:10 Jeśli ma przystąpić do działania jak największa liczba osób powinien być to artykuł tzw. "powszechnego użytku". Ja akurat kalafiory lubię, ale znam sporo osób, które tego nie znoszą. Zapałki są lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: A moze by tak flash mob? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 17:02 proponuje:kazdy po paczce zapalek!! Odpowiedz Link Zgłoś
aralski Re: A moze by tak flash mob? 12.12.03, 17:12 kalafiory i ich wazenie sa SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreti-konfeti Re: A moze by tak flash mob? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:28 Katowicki flash-mob miał niestety mało wspolnego z tym jak to powinno wygladać, niestety:( Telewizja.reporterzy..brakowało jeno fajerwerków:)no i ten bzdurny motyw UFO, jaki geniusz na to wpadł. I wątpię zeby ktokolwiek z przechodzących ludzi czuł się zmieszany tą sytuacją. Jeśli tak dalej pojdzie przestanie to być zabawne...powiem więcej:zacznie zwyczajnie wkurzać. Odpowiedz Link Zgłoś
aralski robia sobie szopke 12.12.03, 18:51 robia sobie szopke prowincjonalne mass-media. Tak jest swiatowo, ale tylko na niby. Masz racje, rece opadaja i zaczac sie mozna wkurzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: A moze by tak flash mob? IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 13:30 Swieta racja!!!tylko czekac jakie skutki przyniesie tyski flashmob. Uwazam ze pomysl z hipernova bylby bardziej trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: A moze by tak flash mob? 12.12.03, 21:12 a na jakiej zasadzie i gdzie w necie umawiają się owi flashmobowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: A moze by tak flash mob? 13.12.03, 13:45 Katowicki flash mob : twojemiasto.gazeta.pl/katowice/1,35019,1823684.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Mi Re: A moze by tak flash mob? IP: *.bater.net.pl / 195.117.75.* 19.12.03, 08:02 No i co z tym błyskawicznym tłumem!Bydzie czy niy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Flash mob Tychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 18:11 Właśnie wróciłme z Flash moba w Tychach - można to okreslic w dwóch słowach - niewypał roku. Obecnych było może z 50 osób, a wyglądało to bardziej jak jakaś impreza mikołajkowa niż coś co ma zaskoczyć. Ludzi wokół wogóle nie było a Ci co przechodzili to nawet nie zwrócili uwagi .... po prostu super... :< :< Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Flash mob Tychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 23:29 ja też byłem, mam z tego dwa filmy:) jeśli ktoś chce piszcie na mail : wysylam@poczta.onet.pl A w mojej ocenie było całkiem nieźle (twierdzę tak bo byłem na czymś takim pierwszy raz) choć byłoby faktycznie lepiej gdyby przyszło więcej ludzi. Koniecznie musimy to kiedyś powtórzyć tylko wcześniej trzeba póścić więcej info. &Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk flash mob w Bielsku: IP: 80.51.254.* 21.12.03, 18:41 www.radio.bielsko.pl/?g=wiadomosci_pelne&id=2465 Odpowiedz Link Zgłoś