Dodaj do ulubionych

Jesienne zapowiedzi BiuBiu

• 3_asiunia Które sukienki na jaka figure? 30.09.11, 10:04
      Kingo, czy możesz napisać tak ogólnie który krój mógłby pasować przy "dole" sporo większym niż "górze"? Kusi mnie pasadena i któraś z marszczeniami u dołu- nie wiem tylko czy bardziej ukryją brzuch marszczenia na środku czy te 2 po bokach?:) No i do ilu w biodrach wejdzie w jakieś hm40-42?
      • la_parisienne.biubiu Re: Które sukienki na jaka figure? 30.09.11, 10:39
        Paris ma zapas z racji zakładek, a jeszcze lepsza może być Ponti, bo jest z miękkiej, grubej dzianiny, jest ciepła i przytulna, bardzo wygodna i poddaje się.
    • 3_asiunia Porto petrol, pytanie 30.09.11, 10:33
      Czy to taki chłodny/zimny morski kolorek?
      • edzia100 Re: Porto petrol, pytanie 30.09.11, 11:20
        Tak, petrol jest chłodny moim zdaniem (widziałam wcz. wierczorem próbkę materiału) – ja go sobie na pewno kupię :-) Morskim bym go nie nazwała, ale chłodny jest.
        • la_parisienne.biubiu Re: Porto petrol, pytanie 30.09.11, 11:47
          Edzia, nie chciałabym podważać Twoich kompetencji, ale...petrol cudownie pasuje osobom o ciepłych odcieniach włosów i oczu i jest odcieniem zgaszonym, ale ciepłym, idealnym dla rudowłosych "jesieni".

Za to Hanoi, które określasz jako ciepłe, ma dużo granatowych i niebieskich kreseczek, co nadaje mu wygląd chłodny.
          • edzia100 Re: Porto petrol, pytanie 30.09.11, 13:40
            Jeżeli chodzi o Petrol, to widziałam tylko skrawek materiału, i do tego wieczorem w sklepie ;-) Jeżeli bluzka okaże się ciepła, to odeślę. Ale co do Hanoi - zdania na pewno nie zmienię, niezależnie od podstawowego koloru bazowego, te ciepłe maziaje w tle zdecydowanie czynią ją nieodpowiednią dla mnie – a naprawdę sprawdziłam przez wiele lat, w jakich kolorach jest mi do twarzy i kiedy ludzie mówią, że wyglądam na wypoczętą. [Ja zdecydowanie jestem typem chłodnym, jeden z przykładów: gdy kiedyś w pracy koleżanka pożyczyła mi na 2 godziny pomarańczowy sweter, bo było zimno, to ludzie z innych działów chcieli mi natychmiast wysłać do lekarza :-D, a gdy założyłam po chwili różową kurtkę, stwierdzali, że jednak wszystko ok]

Niech sobie każdy poprzymierza i zobaczy sam, co mu pasuje: ja tylko chciałam powiedzieć, że jeżeli ktoś myśli, że kupują Hanoi kupi następcę Emeralda, to się mocno może zdziwić ;-)
            • la_parisienne.biubiu Re: Porto petrol, pytanie 30.09.11, 15:49
              Edzia100, nie wiem czy jesteś świadoma, że Emarald jest bluzką w ciepłych odcieniach zielonkawego turkusu, z przebłyskami żółci. Ale np. ja- typowe lato, noszę ją, bo lubię i mało mnie obchodzi, że mi lepiej w wypłowiałych niebieskich i chłodnych fioletach.
              • 3_asiunia Re: Porto petrol, pytanie 30.09.11, 20:12
                Ech, to szkoda, bo ciepłego nie chce, bo zwykle źle wyglądam, a podobało mi si e to porto. Wzorkowych też nie chce, bo potrzebuję głownie pod wszelkiego rodzaju swetry i narzutki z krótkim rękawem. Może chociaż uraczę się którąś sukienką. Chyba, że zobaczę na żywo i będzie ok, ale o to raczej w łodzi ciężko :(
              • nientepaura Re: Porto petrol, pytanie 05.10.11, 13:50
                będzie jeszcze 34b/bb w petrolu?;)<prosi>
                • la_parisienne.biubiu Re: Porto petrol, pytanie 05.10.11, 17:36
                  Ha, nawet nie byłam świadoma, ale wszystkie nowe bluzki w r. 34 B/BB się sprzedały.
                  Nie wiem czy nie wrócą do mnie z powrotem - coś zawsze wraca.
                  Było ich mało, ale i tak zdziwiło mnie to. Nie wiem jak z dostępnością petrolu, bo kiedy go kupowałam, to wzięłam wszystko, a podobno to "kolor, który się nie sprzedaje" więc może być problem z powtórką.
                  Burgundowe jest jak najbardziej powtarzalne i będzie doszyte wszystko, co się skończy.
                  • nientepaura Re: Porto petrol, pytanie 05.10.11, 18:14
                    pewnie nie wróci;) co do bluzek, to 34b/bb leży super, sukienkę (sangria) mam 36b, choć w indygo wchodziłam w 34b - tylko fason nie mój,
                    trudno, musi zatem wystarczyć burgund;) aa, to może z dzianinowych sukienek uszyjesz więcej 34b/bb - bo chyba zapotrzebowanie jest ;)- tę butelkową zieloną - nie pomnę nazwy - kupuję na 100% ;)
                    • la_parisienne.biubiu Re: Porto petrol, pytanie 05.10.11, 18:48
                      Hmm, miałam w ogóle nie szyć 34 z sukienek, bo letnie się nie sprzedawały (oprócz polki i waikiki) a ona taka nobliwa jest. Przemyślę sprawę.
                      • lavaenn Re: Porto petrol, pytanie 05.10.11, 19:44
                        przemyśl! bo ja zieloną też chcę... :)
                  • ptasia Re: Porto petrol, pytanie 05.10.11, 21:52
                    > Było ich mało, ale i tak zdziwiło mnie to.

może faktycznie ta modelka?
                • schistosoma Re: Porto petrol, pytanie 06.10.11, 08:53
                  nientepaura napisała:

> będzie jeszcze 34b/bb w petrolu?;)<prosi>

Podaj swojego maila ;)
                  • nientepaura Re: Porto petrol, pytanie 06.10.11, 09:07
                    pisz na gazetowego;)
    • amused.to.death Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 30.09.11, 12:19
      Ja wciąż czekam na resztę.
      Pstrokatych bluzeczek nie chcę, ale czekam na sukienki - i na ich zdjęcia w całości:)
    • maith Hanoi (zielona) Heyuan (patchwork) i "ta szara" :) 04.10.11, 23:44
      Już wiem, jak wyglądają i są piękne :)

Hanoi (zielona) jest cieplejsza niż na zdjęciu.
      Dla mnie całościowo ma niemal klasycznie zielony kolor. Baza jest ciemnozielona, z jasnymi przebłyskami, przez co wychodzi "na średnio". Kolor jest soczysty, ale bez przesady. Moim zdaniem w takim zestawie więcej osób się odnajdzie. Oprócz przebłysków białych, są też z jednej strony jasnozielone (cieplejsze) a z drugiej niebieskie (chłodniejsze).
      Ostateczny efekt kolorystyczny jest sam w sobie bardzo ładny.

Heyuan - ma zestaw kolorów zimnych przełamanych ciepłymi. Ciemny brąz jest ciepły, cała reszta generalnie zimna. Będzie się fajnie komponować np. z dżinsami. Dekolt wygląda, jak na zdjęciu Ptasi na Facebooku.
      www.facebook.com/photo.php?fbid=240142362701507&set=o.279220768462&type=1&ref=nf
      więc jak ktoś się obawiał po zdjęciach, że za duży, to myślę, że nie ma ryzyka. Tylko u Ptasi ciemny brąz wyszedł zimny, w rzeczywistości jest cieplejszy. No i kolory są wyrazistsze, tam zdjęcie wyszło jednak chyba troszkę prześwietlone.

Szara wygląda jak na tym zdjęciu, gdzie jest szara, a nie jak na tym, gdzie wchodzi w niebieski. Śliczna.
      • ptasia Re: Hanoi (zielona) Heyuan (patchwork) i "ta szar 05.10.11, 21:54
        > Tylko u Ptasi ciemny brąz wyszedł zimny, w rzeczywistości jest cieplejszy. No
        > i kolory są wyrazistsze, tam zdjęcie wyszło jednak chyba troszkę prześwietlone.
        >

to prawda, pisałam pod zdjęciami na FB, że robiłam z autowyzwalacza, a zauważyłam, że mój aparat wtedy czasem ma problem z focusem/kolorami. Choć klimat takiego prześwietlonego zdjęcia bardziej mi się podoba :)
    • amused.to.death Czy Etna w rozmiarze 34 05.10.11, 17:29
      już zniknęła czy jeszcze się nie pojawiła???
      Poprzednie bluzki mi się nie podobały więc codziennie zaglądałam czekając na tą właśnie....... a tu nie ma rozmiaru 34. Co prawda mam wymiennie 34 bb/bbb i 36b/bb ale te 34 zazwyczaj wypadają lepiej....

• la_parisienne.biubiu Re: Czy Etna w rozmiarze 34 05.10.11, 17:38
        Jutro do południa będzie 34- 48
    • agafka88 Kiedy fotki? 06.10.11, 17:14
      Kiedy będą normalne fotki, gdzie widać detale? Bo kilka ciuchów wpadło mi w oko, ale to trochę jak zamawianie w ciemno, kiedy nie wie się jak ciuch wygląda.

Bluzkę tak naprawdę zobaczyłam dopiero w galerii.
      • kasiadj07 Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 17:21
        agafka88 napisała:

> Kiedy będą normalne fotki, gdzie widać detale? Bo kilka ciuchów wpadło mi w oko
        > , ale to trochę jak zamawianie w ciemno, kiedy nie wie się jak ciuch wygląda.
        >
        > Bluzkę tak naprawdę zobaczyłam dopiero w galerii.

Ja chętnie oprócz niewątpliwie pięknych zdjęć artystycznych zobaczyłabym zwykłe realne zdjęcie położonego płasko ubrania. Mogłabym porównać fason z tymi, które już posiadam.
      • azymut17 Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 17:34
        Ja się właśnie zdziwiłam, że prawie wszystko w 34B/BB wyprzedane, a jeszcze nie ma wyraźnych zdjęć! Wy się nie boicie kupować czegoś, co w sumie nie wiadomo jak wygląda?
        Nie podoba mi się takie premiowanie ryzykantów, ktoś, kto chce przed zakupem obejrzeć, za co płaci, jest przegrany na starcie :-(
        • ptasia Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 17:39
          Wy się nie boicie kupować czegoś, co w sumie nie wiadomo j
          > ak wygląda?

nie :) tj. ja nie. Jeszcze nigdy nic z Biubiu nie odesłałam, zamawiam ten sam rozmiar. Poza tym Porto wiedziałam, jakie będzie, mam letnią wersję, a to to samo, tylko długie. Heyuan było widać to, co najważniejsze na zdjęciach, jak dla mnie. Siebie w Porto też wrzuciłam na FB www.facebook.com/photo.php?fbid=240412429341167&set=o.279220768462&type=1&theater
          • anna-pia Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 19:20
            Ja wolę zobaczyć całość, takie typowe katalogowe zdjęcia - te są śliczne, ale powiedzmy reklamowo-artystyczne, informacji niosą niewiele. W całości zobaczyłam w galerii i to do mnie przemawia :)
            • yaga7 Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 19:23
              Zgadzam się, jak na reklamowe, modowe są świetne, ale wiele na nich nie widać ;)

Brakuje mi takich zdjęć normalnych w studio, jak do sklepu. Albo może na manekinach?
              • iq133 Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 20:05
                Mi też brakuje normalnych zdjęć. Te są artystyczne do podziwiania, a do kupowania potrzebne są zupełnie inne, takie jak w żurnalu z wykrojami do szycia, a gdyby były jeszcze schematyczne szkice (coś takiego jak np. w Burdzie), to już byłoby idealnie.
      • magdalaena1977 Re: Kiedy fotki? 06.10.11, 22:59
        Popieram. Ideałem byłaby dla mnie prezentacja tego samego ciucha na kilku modelkach w tym jednej tęższej i bardziej biuściastej. Tak jak u Effuniak.
        • schistosoma Re: Kiedy fotki? 09.10.11, 16:59
          Są nowe fotki na stronie ;)
          • maith Nowe fotki 10.10.11, 16:51
            O super, wreszcie dobrze widać bluzki.
            I kolory się zgadzają.
            Na tych fotkach na pierwszej stronie, tych dużych zmieniających się, zielona i patchwork mają dobrze przekazane kolory. To właśnie próbowałam wcześniej opisać :)
    • imp18 Zdjęcia... 07.10.11, 17:55
      Tak są bardzo ładne... tylko dlaczego uwaga skupia się na modelce a nie na bluzce? tego zrozumiec nie potrafię :D Przegladam sklep i widzę zdjęcie dziewczyny (a raczej jej twarzy), z kawałkiem widocznej bluzki - chyba nie o to chodzi. Oczywiście liczy się zarówno dziewczyna jak i cała stylizacja itp, no ale jednak produkt jest najważniejszy :)
      • nientepaura co następne i kiedy? 07.10.11, 19:18
        co będzie następne i kiedy? ;) i kiedy będzie ponti?;)
        • phial Re: co następne i kiedy - rozmiar 34? 10.10.11, 14:16
          Podepnę się pod pytanie.
          Kiedy można się spodziewać czegoś w rozmiarze 34B/BB?
          Na Etnę się szczęśliwie załapałam (też już jej nie ma w moim rozmiarze), ale pierwszy rzut nowej kolekcji przegapiłam, bo rozszedł się na pniu. Chętnie sprawiłabym sobie jeszcze jakąś bluzeczkę.
          Chciałabym znać chociaż przybliżoną datę, żeby nie sprawdzać kompulsywnie sklepu - bo a nuż zabraknie 34:)

Pozdrawiam.
          • schistosoma Re: co następne i kiedy - rozmiar 34? 10.10.11, 16:36
            phial napisała:

> Podepnę się pod pytanie.
            > Kiedy można się spodziewać czegoś w rozmiarze 34B/BB?
            > Na Etnę się szczęśliwie załapałam (też już jej nie ma w moim rozmiarze), ale pi
            > erwszy rzut nowej kolekcji przegapiłam, bo rozszedł się na pniu. Chętnie sprawi
            > łabym sobie jeszcze jakąś bluzeczkę.
            > Chciałabym znać chociaż przybliżoną datę, żeby nie sprawdzać kompulsywnie sklep
            > u - bo a nuż zabraknie 34:)
            >
            > Pozdrawiam.

Jako, że również kompulsywnie sprawdzam na stronie czy są nowości, coby znowu nie przegapić, zauważyłam, że ogólnie rozmiar 34B/BB rozchodzi się teraz w trybie natychmiastowym.

Dlatego również apeluję o więcej sztuk w tym rozmiarze.
    • femalespirit Re: Jesienne zapowiedzi BiuBiu 08.10.11, 14:07
      A ja mam taka prosbe. Zeby te zdjecia pokazywaly nam ubrania, a nie modelki. Owszem, modelki sa ladne, zdjecia nowej dziewczyny bardzo poetyckie, ale ja nie umiem na ich podstawie ocenic, jak ta bluzka czy sukienka naprawde wyglada. Proponuje zdjecie centralnie z przodu, z tylu, detal, a do tego ewentualnie jakies zdjecie w okolicznosciach przyrody ;) czy pokazujace calosciowa stylizacje. I koniecznie, koniecznie mozliwosci obejrzenia w powiekszeniu, jak wyglada material, deseń, przeszycie. Bez tego naprawde bywa, ze nie decyduje sie na zakup. Wiem, ze mozna odeslac, jesli okaze sie, ze to nie wyglada tak, jak mi sie zdawalo, ale dla mnie to bardzo klopotliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka