aniazawieja Liliana, Rebeka - czy ktoś moze ma? 14.09.07, 22:12 Witam, zastanawim się nad dwoma kompletami Dalii-Rebeka i zielona Liliana. Czy któraś z Was może taki ma i może podzielić się doświadczeniami? Oba będą w rozmiarze 70F. Odpowiedz Link
klerken Re: Liliana, Rebeka - czy ktoś moze ma? 20.09.07, 11:11 mam Rebekę. Stanik jest śliczny, koronka nierozciągliwa. Też noszę 70F i wydaje mi się, że ten model trochę nie trzyma rozmiarówki. Jest minimalnie za mały. Może zastanów się nad 70G. Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Liliana, Rebeka - czy ktoś moze ma? 25.09.07, 13:54 Dzięki za odpowiedź, już traciłam nadzieję, że ktoś zajrzy do linka o Dalii. Czyżby wszyscy przerzucili się na Panache? A może to po prostu kwestia rozmiarówki, która jak na biuściaste jest dość skromna. Chyba się skuszę na tę Rebekę. Odpowiedz Link
klerken Re: Liliana, Rebeka - czy ktoś moze ma? 01.10.07, 11:56 Ja kupuję prawie tylko Dalię, bo w jej rozmiarówce jeszcze się mieszczę, a ceny są w miarę przystępne :-) Odpowiedz Link
ganbaja Re: DALIA 26.09.07, 12:03 Pooglądałam ich ofertę i owszem niektóre baaardzo ładne, ale miseczki do G co najwyżej :-( Napisałam do nich czy przewidują miseczki H, i dostałam odpowiedź, że nie. Mogą mi uszyć na zamówienie z modelu w którym występuje miseczka G, oraz bez możliwości zwrotu. No to niech spadają na drzewo. Odpowiedz Link
od_jutra_ideal Dalia - Karen Soft 20.10.07, 16:46 Kilka dni temu wreszcie zakupiłam stanik po tym jak zostałam uświadomiona, co do jego właściwego doboru :). I przyznam sie, że chyba z brakiem tej wiedzy było "łatwiej";) 1,5 godziny w przymierzali hihi Bo czy nie bułkuje, czy nie za ciasny, czy sie nie za luzny ;) Ale wyszłam zwycięsko - Dalia, Karen, Ecru, Soft. I chyba się Zakochalam. Jest idealny. Mam wrażenie, że piersi wygladają na mniejsze. (75F), Choć przyznaje, że to biustonosz raczej z tych "wąskich". Ja mam w obwodzie 78 i celowalam w 70, ale ona była totalnie za ciasna. W 75 jest mi dobrze. Choć to mój pierwszy biustonosz dobrany według zasady - "obwód trzyma biust" i troche jeszcze się nie mogę przyzwyczaić. A dodatkowo hm... wzrok mojego meżczyzny gdy mnie w nim zobaczył, utwierdził że był to dobry wybór:) Teraz mam wielką ochote na Jowita - Soft Odpowiedz Link
aadrianka Re: Dalia - Karen Soft 21.10.07, 11:45 Mam ten model, a przynajmniej coś bliźniaczo podobnego,w rozmiarze 70F. Pod biustem mam 78 i 70 była idealna, póki się nie rozciągnęła:) 65 Dalia nie produkuje i nie zamierza, przynajmniej tak wynika z ich odpowiedzi na moje maila. Co do samego modelu - nie bułkuje, nisko zabudowany, kolor przecudny, ramiączka wąskie. I byłam tym stanikiem zachwycona, póki nie zobaczyłam się na filmie z wesela koleżanki. Wyglądało to tak: ja spokojnie tańcuję w kółeczku, krokiem raczej statecznym, a mój biust wykonuje w tym czasie dzikie skoki w górę, dół, lewo i prawo:) Najciekawsze, że tych podskoków naprawdę się nie czuje, bo obwód siedzi ciasno, nie podjeżdża, ma się uczucie dobrego trzymania... Po podciągnięciu ramiączek jest pewna poprawa, ale generalnie stanik przewidziany jest chyba dla biustów bardziej zwartych niż mój. Wiem już, że Dalia nie jest dla mnie, póki nie wyprodukują 65tki. Odpowiedz Link
sq9oj DALIA w Krakowie 01.02.08, 10:14 Gdzie można przymierzyć w Krakowie Dalię w rozmiarach 75 F i G może ktoś widział? pozdrawiam stanikoholiczki :) Odpowiedz Link
martvica Re: DALIA w Krakowie 01.02.08, 10:30 Zapytaj na Długiej, mały sklepik po schodkach, po prawej idąc od Rynku, za skrzyżowaniem z placem Słowiańskim, tuż za 'bielizna, obuwie, biżuteria' czy coś takiego. Malizna, z witrynką. Chodzę tam pytać o Gaię, ale wydaje mi się że Dalię pani tez ma, chociaż nie wiem jak z rozmiarami, daj znać :) Odpowiedz Link
sq9oj DALIA w Krakowie, Karen i Petra 15.02.08, 10:13 Byłam na Długiej w Krakowie i kicha, Dalii nie ma i nie bedzie, przedstawiciel przestał się pojawiać 2 lata temu. Napisałam do Dalii gdzie można przymierzyć ich staniki i podali sklep "La chanson" w Galerii Krakowskiej. Byłam 70F i 75F były pojedyncze sztuki, dużo takich do D, ale obsługa fatalna. Trzy kobiety za ladą i jedna orientowała się w zawartości sklepu. Panie znalazły jedną Karen soft 80E, ale była juz czarna od kurzu i kosztowała 104 zł. Co ciekawe była dość ścisła. Obwód 5 cm krótszy niż 75 innej Dali (chyba Petra) jednak na mnie trochę za luźna. Dalej nie wiem czy lepsze byłoby 75 F czy G Odpowiedz Link
anatema1 Re: DALIA 26.03.08, 20:57 dzis weszlam na ta ich strone i zachecily mnie szczegolnie atrakcyjne ceny. moj typ to karen soft 70G lub 75G, sklaniam sie raczej ku 70. moje wymiary to 83/99 i czy w zwiazku z tym jest szansa, ze ktorys z nich bedzie pasowal? no i jeszcze jedno pytanie, bo chyba nie do konca moge zrozumiec ten ich regulamin: czy jesli zamawia sie przesylke za pobraniem, to mozna ja odeslac z powrotem, jesli nie pasuje? bo z tego, co zrozumialam, napisali, ze nie, ale ciezko w to uwierzyc... od tego zalezy, czy sie zdecyduje na zamowienie czy nie. z gory dzieki:) Odpowiedz Link
lukrecjabo Rozmiar 07.04.08, 11:53 Dziewczyny, Wy macie doświadczenie, powiedzcie mi proszę, czy ja z moimi wymiarami 90/112 (noszę 80G) podpadam pod ich rozmiarówkę, czy lepiej nie ryzykować? Odpowiedz Link
martvica Re: Rozmiar 07.04.08, 12:29 To Twoje 80G jest brytyjskie, czy polskie? Jak wejdziecie na ichniejszy sklep (www.twojabielizna.pl/)to w prawym górnym roku jest link do tabeli rozmiarów, ich 80G jest na 104-106 cm, jeśli dobrze liczę. Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: Rozmiar 07.04.08, 12:34 Chyba polskie, napisałam w wątku rozmiarowym, jaki mam w polskiej i angielskiej numeracji, bo się sama już pogubiłam. Ale raczej w Dalię się nie zmieszczę, bo moje wymiary to 87/112:( Dzięki Odpowiedz Link
issy33 MILENA soft i Sara soft :) 07.04.08, 23:15 Moj rozmiar: 78/105 Sara Soft - 70G Milena Soft - 75F Sara leży super, mam zebrane do góry i odstające cycki, wyglądają jak sztuczne ;) wiec jestem zadowolona i wszyscy wokół też ;) mam tylko mały zgryz - na stronie Sara Soft wygląda zupełnie inaczej niż w rzeczywisctości - bardziej w stylu Milena, taki delikatny a jadnoczesnie doskonale trzymający Odpowiedz Link
nati_88 Re: MILENA soft i Sara soft :) 26.12.08, 12:03 Mam czarną Dalię Sara soft 80G. Wg wyliczeń z ich stronki biust powinien mi z każdej strony wyłazić, ale o dziwo, ładnie mieści się w miskach [chyba jakaś dziwna jestem, znaczy mój biust] Jak na pierwszy stanik w prawie dobrym rozmiarze pasuje. Przymierzałam obwód 85 i latał mi po plecach, miska G powiewała. Teraz trochę żałuję, bo za mniejszą cenę mogłam mieć Curvy Kate, ale teraz już za późno. Może następnym razem. Odpowiedz Link
imp18 Re: MILENA soft i Sara soft :) 26.12.08, 17:44 a ja kupiłam 3 staniki - rozmiar wg ich tabeli 70G mi wyszedł ... w stanikach zmieścił by się mój biust x2 wiec dziwna ta rozmiarówka ;/ Odpowiedz Link
imp18 biustonosze 26.12.08, 17:46 aaa ... jeszcze chciałam dodać że usztywniane po prostu "cudnie" szpiczaste nawet nie musiałam zakładać na siebie żeby wiedzieć ze tragicznie będą wyglądać:P ... miękki miałam 1 ale jak już wspomniałam wszystkie za duże były więc nie wiem jakby leżał na dobrym biuście Odpowiedz Link
issy33 Petra i Szarlota 07.04.08, 23:17 jak dla mnie są na nie w Petrze w moim rozmiarze mój cycek sie utopił, szarlota to tez nie jest to, wygląda ciotkowo. obawiam sie, ze ostre zakonczenia kwiatkow po praniu sie zdezelują, poza tym pierś nie wygląda w nim kształtnie.. Odpowiedz Link
roza_am Szykują 60-tki!!!! 10.04.08, 11:56 Dziewczyny, właśnie otrzymałam odpowiedź od Dalii. (Wystosowałam prośbę o większe miseczki i mniejsze obwody.)Odpowiedź brzmi: "Staramy sie spelniac oczekiwania naszych klientek, aby w naszych produktach czuly sie komfortowo I elegancko. Dlatego w najblizszym czasie w naszej ofercie bedzie mozna znalesc rozmiary rowniez od 60." Druga część trochę smutniejsza, ale cieszmy się chociaż połowicznym sukcesem. W końcu to krok w pożądanym kierunku: "Nie moge jednak obiecac, iz rozmiary miseczek beda siegaly, az Po K." O, kurczę, ale mam radochę :) Odpowiedz Link
zuzia_8 Ambrozja 18.04.08, 12:07 przy moich wymiarach 83/102 kupiłam 70G. Wszystko było ok. tylko obwód strasznie sie rozciąga. Poza tym już mi zaczyna bułkować. Nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale na pewno od Avocado (np. lilith) ma mniesze miski i bardziej rozciągliwy obwód. Mając 83 jestem zapięta na 2 hafktę i w sumie mogłabym na 3 :) Odpowiedz Link
dagi80 Re: Ambrozja 24.04.08, 10:31 Ja mam ambrozje 70D od jakis 2-3 miesięcy i jest to jak narazie mój jedyny dobry stanik, no prawie dobry. Obwód super, dalej ciasny a po każdym praniu nawet ciaśniejszy zapinam wciąż na pierwszą haftkę. Noszę go codziennie, zdarza się że w nim śpię a piore tak że kłade na noc do miski z wodą i proszkiem rano troche nim pomerdam w wodzie i płuczę i rozwieszam. Miseczki jakby małe lewa bułkuje ale lepiej się w nim czułam niż 70E. Mam ochote na kolejne zakupy w Dalii bo cena przystępna i modele całkiem całkiem. Odpowiedz Link
anna-pia obwody od 65 23.04.08, 21:32 z dzisiejszej listy mailingowej === Milo nam poinformować, iz nas asortyment został poszerzony o biustonosze w rozmiarach 65. Na razie w tym obwodzie dostępny jest model Alva Soft K06. wkrótce oferta zostanie poszerzona o kolejne modele. === na początek dobre i to :) Odpowiedz Link
matikubix Re: obwody od 65 14.05.08, 08:42 własnie chciałabym sobie kupić ten biustonosz ale nie wiem jaki rozmiar miseczki wybrać . Moze Wy mi coś doradzicie? moje wymiary to 71 pod biustem, 89 w biuście. Odpowiedz Link
martvica Re: obwody od 65 14.05.08, 10:11 65F albo G, jeśli dobrze liczę. Nie wiem jak jest z wielkościami misek w tym modelu :/ a przy 70-tkach co nosisz? Odpowiedz Link
matikubix Re: obwody od 65 14.05.08, 13:36 Przy 70 -tkach nosze dd i są na styk - ale mają lekkie usztywnienie Odpowiedz Link
martvica Re: obwody od 65 14.05.08, 16:26 Może zamów dwa sąsiadujące rozmiary i zwróć jeden? Bo chyba jesteś idealnie na granicy... W ogóle głupia jest ta firma, wprowadzili 65-tki do H, w jednym modelu ale zawsze, a tabelka jaka była taka jest i trzeba na palcach liczyć... Odpowiedz Link
matikubix Re: obwody od 65 14.05.08, 19:58 a czy wiesz moze jak wyglądają te biustonosze " na zywo"? chodzi mi o to czy zbierają ładnie pirsi, unoszą , czy są to z modeli plunge czy balconet? Odpowiedz Link
manekineko Lukrecja soft 24.09.09, 22:48 Dzisiaj właśnie przyszła. Wrażenia? Kurde, jednak za duża! Lekko odstają miseczki na górze. Czuję się jak w pancerzu:P,. Nie odesłałam jej bo z rozpędu oderwałam metki. Sądziłam, że wg ich tabeli będzie okej, bo wszak mam 98 w biuście. Na przyszłość będę celować w 75E. Obwód na razie jest ścisły, stanik mimo że za duży i zabudowany oddziela ładnie piersi. Dam temu szanse, bo to tak w miarę odpowiedni stanik i kto wie może piersi podczas "migracji" (dobrze to nazywam?) wypełnią miskę. Mam pytanie do dziewczyn, jeśli mam 82 pod biustem i 98 w biuście, co mogę celować w dalii przy 70? Bo już całkiem zgłupiałam, bo widać, że mają duże miski. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: obwody od 65 14.05.08, 17:08 no fajnie, ale miseczki do H, nie wiem czy mam się skusić na to 65H przy wymiarach 73/95?? Tabelka tez jakas okrojona.... jak mam planowac wydanie takiej kasy .... Odpowiedz Link
roza_am Re: obwody od 65 17.07.08, 20:36 Widziałam dziś w stacjonarnym 65 z modelu Iga. To chyba jakaś nowość, bo nie ma go na stronie Dalii. Całkiem ładny z urody, żółtawy z czarnym haftem, co może nie brzmi atrakcyjnie, ale wygląda ładnie. Na temat fasonu sie nie wypowiem, bo największą miską na stanie było 65D, więc nawet nie próbowałam zakładać go na siebie. Zmierzyłam tylko obwód zapinając go przez bluzkę z miskami na plecach. Na moje 74 cm pod był w sam raz. Nie cisnął, ani się nie rozciągał (luz max na 2 palce). Nie wiem jak z rozciągliwością w czasie, ale ma małe boczki, więc pewnie zakres rozciągania też mały. Model typu semi-soft, co daje kolejny przyczynek do hipotezy o większej ściśliwości tego gatunku w przypadku Dalii. Odpowiedz Link
roza_am Iga od 65 17.07.08, 23:14 Zapomniałam dopisać, że ta Iga ma przepinane ramiączka. Odpowiedz Link
magdalena.be Re: Sklep Twoja bielizna 25.04.08, 13:30 Witajcie, już kilka dni temu zrobiłam w sklepie Twoja bielizna (www.twojabielizna.pl) zakupy stanikowe. Niestety do dziś dnia nie widzę przesyłki (za pobraniem). Nie odpisują też na moje maile. Jakie są Wasze wrażenia z tego sklepu? czy u Was tez to tak długo trwało i czy też były problemy z kontaktem? A jak ze zwrotami? Nie robią problemów? Nie widzę na stronie żadnego nr telefonu do nich, jedynie mail, a ten jak widać nie działa zbyt dobrze. Zaczynam się zastanawiac czy dobrze zrobiłam zamawiając u nich. Z drugiej strony nie znam innego sklepu ze stanikami Dalia :( Odpowiedz Link
lakie Re: Sklep Twoja bielizna 25.04.08, 16:03 bardzo dziwne, ja tam kupowałam 4 staniki, w tym jeden zwracałam. Z czasem przesyłki było ok, chyba około 3 dni, nie zamawiałam z płatnością przy odbiorze tylko płaciłam przelewem ale to chyba nie jest jakaś wielka różnica jesli chodzi o wysyłkę. Ze zwrotem też nie było problemów, zapakowałam i wysłałam w tym samym pudełku, w którym stanik przyszedł, razem z fakturą/rachunkiem, kase zwrócili na konto. Nie miałam potrzeby kontaktu mailowego poza tymi formalnymi z zamówieniem, wiec nie wiem jak jest w tym temacie. Odpowiedz Link
hipciorra DALIA we Wrocławiu 28.04.08, 16:17 Czy któraś z Was się orientuje, gdzie we Wrocławiu można kupić biustonosze Dalii? Nie mam nic przeciwko kupowaniu w internecie, ale nie znam jeszcze tej firmy i chciałabym najpierw taki biustonosz pomacać, przymierzyć, krótko mówiąc — poznać organoleptycznie :-) Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: DALIA we Wrocławiu 12.07.08, 17:24 Dalia jest w sklepie MD style w budynku NOT Dzis kupilam tam Szarlote 70G Odpowiedz Link
pomyslowa Re: DALIA we Wrocławiu 24.08.08, 16:16 I na pewno jeszcze w Factory Outlet w sklepie La Vantil Odpowiedz Link
annazwrocka Re: DALIA we Wrocławiu 13.04.10, 08:57 Duży wybór biustonoszy Dalia jest na Pl. Pereca- mały sklepik na przeciw placu zabaw - w ciągu przy poczcie, sklepem ze śrubkami i krawcem. Szeroki zakres rozmiarów. Odpowiedz Link
bet.is Re: DALIA we Wrocławiu 15.03.11, 09:37 Duży wybór jest w sklepie Milla na Ruskiej i na Strońskiej oraz sklep Grześ na Rydygiera. Polecam, duży wybór, miła obsługa, fachowe doradztwo :) Ale z najnowszych plotek słyszałam, że otwiera się super sklep firmowy DALII w CH Magnolia. Odpowiedz Link
rilla25 Donata semi soft 04.05.08, 17:47 Generalnie do niczego, posiadam rozmiar 80F i 75G, lepszy ten drugi ale za cenę 110 zł możnaby spodziewać się czegoś lepszego. Straszny rozciągliwiec(mam je 2 tyg.)80 uwiera pod pachami- jest mocno zabudowany.Z obydwu zaczęły wychodzić boczne plastikowe wzmocnienia. Nie polecam Odpowiedz Link
hippodamia Re: Rozmiary DALIA 21.05.08, 16:18 Witam, chciałabym mamie coś zamówić ale spojrzałam na tabelę rozmiarów w Dalii i się mocno zastanawiam... wymiary mamy to 85/95 (mam nadzieję, że sie dobrze zmierzyła...) = brytyjskie 75D lub polskie 75E, a w co celować w Dalii??? Nad sobą też się zastanawiam : 75/92 Dzięki za pomoc Odpowiedz Link
sineira Re: Rozmiary DALIA 27.05.08, 20:43 W co celować, hmmm... Po prostu zamów to, co Ci wyjdzie z ich tabeli, najwyżej wymienisz, Dalia nie robi problemów, wymieniają szybko i bezboleśnie. Ja na przykład mam 81/100, z Dalii najlepiej mi pasuje 75E, próbowałam też 75F - miseczki były wyraźnie za duże, z kolei w obwodzie 70 czułam się lekko przyduszona - ale ja mało ściśliwa jestem. Odpowiedz Link
zetka73 Re: Rozmiary DALIA 10.07.08, 12:28 Możesz celować w 70 E twoje wymiary zbliżone sa do moich (78/94) a ja kupiłam Arlene z Dlaii 70 E Odpowiedz Link
kuraiko uwaga na metki 01.09.08, 23:03 na metce 70E jest zaznaczony rozmiar UK 32E, co przecież się nie zgadza ;) bo 32E to jak wiemy polskie 70F ;) Odpowiedz Link
martvica Re: uwaga na metki 01.09.08, 23:08 Zawsze tak jest, na brytyjczykach też źle przeliczają. Odpowiedz Link
roza_am Dolores, Sara, Donata (?) + ogólnie 10.06.08, 18:40 Dolores 75G - obwód w stanie spoczynku 67 cm, rozciągnięty 84 cm - fiszbiny: dł. 28 cm, szer. 16,5 cm - biały, ładny haft, dobrze się prezentuje pod ubraniem Polecam ten model, dosyć ciasny i w ogóle dobrej jakości (jak na Dalię). Kształt, materiał i zabudowanie bardziej pod zimowe sweterki niż na lato. Niestety produkowany od 75-ek. Sara Soft 75G - obwód w stanie spoczynku 61 cm, rozciągnięty 95 cm - fiszbiny: dł. 29 cm, szer. 18 cm - bardzo wygodny, ładnie unosi Gdyby nie koszmarna rozciągliwość też bym go polecała. Używam jako domowego, bo super wygodny, dekoltowo-jabłuszkowy. Pierwszy czarny stanik, który mi się spodobał. Donata (?) Soft 75F, kolor szampan - obwód spoczynek 67 cm, rozciągnięty 93 cm - fiszbiny: dł. 27 cm, szer. 15,5 cm - jabłuszka, dekoltowiec, na lato Nie jestem pewna, czy to ten model, bo metka dawno wyrzucona. Chociaż jest za mały, czasem zakładam go do letnich dekoltów - jabłuszka, kreseczka itp. Kolor i materiał też letnie. Wszystkie powyższe są używane, w nowych obwody mogą być węższe. W moim subiektywnym odczuciu miseczka Dolores (balkonik) jest większa niż Sary (dekoltowiec). Tak, jakby ten drugi był przystosowany do robienia "sexi buł". Ceniłam Dalię za wielkość miseczek przewyższającą firmy T i F (sklepy w małym mieście). Odkąd "odkryłam" Kris Line, Dalia spadła w rankingu i dostrzegłam jej wady: - obwody, obwody i jeszcze raz obwody, - cena za wysoka wobec jakości, - jakość (materiały, wykończenie) różna (sporo mierzyłam), mam wrażenie, że w kolejnych kolekcjach jakość spada. - powolne wprowadzanie zmian, dawno zapowiadane 65-ki dopiero mają pojawić się w sklepach. Odpowiedz Link
zetka73 ARLENA 10.07.08, 11:45 Jestem od kilku dni posiadaczka Arleny Soft 70 E (polskie)- jest to mój pierwszy wybór wg "OŚWIECONEJ nowej rozmiarówki" jak na razie jest wg idealny mimo ze wg kalkulatora powinnam kupić 70 G ( polskie)moze z czasem okaze sie ze jest za małe to 70 E :) Odpowiedz Link
sineira Re: ARLENA 13.07.08, 21:14 Zetko, ja według kalkulatora powinnam celować w 70I, ale w Dalii 70H nie mogłam oddychać, a biust goniłam po miseczkach. Przy 78/99-100 noszę Daliowe 75F (semi-soft) i jest idealne, a obwód się nie rozciąga - dwie z moich Dalii (jeszcze 75E, zaczynam z nich wyrastać) mam od ponad pół roku, były intensywnie noszone i prane w pralce (aż się boję przyznać - w 40 stopniach!!!) i stan jest idealny, zero odkształceń, zero rozciągnięcia. Kocham Dalię! Odpowiedz Link
sineira Re: ARLENA 13.07.08, 21:18 He, he, właśnie się zorientowałam, że w tym samym wątku pisałam w maju, schudłam trochę (tjaaa, trochę, w pasie 6 cm!) od tego czasu i wymiary mi się zmieniły. Odpowiedz Link
roza_am Sineira 14.07.08, 00:46 Napisz, proszę, jakie modele Dalii ci się nie rozciągają. Skoro większość jest bardzo rozciągliwa, to warto poznać szczęśliwe wyjątki. Odpowiedz Link
sineira Re: Sineira 14.07.08, 11:36 Przez ponad rok nosiłam czarną i białą Ambrozję semi soft 75D, potem oddałam siostrze, która nosi je do dziś i nie narzeka. Ponad pół roku temu kupiłam takie same 75E i sprawdzają się znakomicie. Ambrozję ogólnie uważam za bardzo udany produkt, ładnie kształtuje piersi i jest bardzo trwała, poza tym kształt jest taki "sprytny", że lekko przymałe miseczki nie przecinaja piersi ani tworzą jakichś mega-buł i niczego nie wypychają pod pachy - tylko na pełnym wdechu mam lekką wypukłość nad miseczką. Mam też granatową Sarę semi soft i zieloną Petrę semi soft 75F i jak na razie nie zauważam tendencji do rozciągania. Być może - taka moja mała teoria - w przypadku Dalii kupowanie mocno zaniżonego obwodu przyspiesza tudzież potęguje rozciąganie. Odpowiedz Link
roza_am Re: Sineira 14.07.08, 12:54 Może ta Ambrozja to drugi rodzynek obok Dolores? A może diabeł tkwi w tych semi-softach, ja testowałam tylko softy. Z twoja teorią się nie zgodzę. Mam 74cm pod, a Dalie wszystkie 75. Najbardziej rozciągliwość odczuwam u Sary Soft. Na dzień dobry wydaje się nawet ciasna, ale już po godzinie noszenia jest sporo luzu. Za to zgodzę się w kwestii miseczek. Moja za mała w miskach Donata tworzy bułeczki, które nadają się do letnich dekoltów. Ale żeby było jasne - jest to rozwiązanie przejściowe i okazjonalne, dopóki w szafie nie pojawi się coś odpowiedniejszego. Odpowiedz Link
zetka73 Re: ARLENA 14.07.08, 13:09 Wg mnie 75 F to chyba za duże pod biustem ja mam 78/94 i kupiłam 70 i mam luzy Odpowiedz Link
sineira Re: ARLENA 14.07.08, 13:54 W takim razie potwierdza się teza, że to kwestia softy kontra semi softy - semi są najwidoczniej bardziej ściśliwe. Nie próbowałam softów. W semi 70-tka sprawiała mi ból. Odpowiedz Link
martvica Re: DALIA 14.07.08, 11:46 Mam 73/93, zastanawiam się nad jakąś Dalią. Jeśli Gaia 70F jest na mnie dobra (niektóre modele przymaławe), to z Dalii tez brać 70F? Bo tak tu czytam wypowiedzi osób które powinny mieć 70G, a z Dalii kupują 70E i jest dobre i zastanawiam się nad wielkością misek w takim razie :/ Odpowiedz Link
sineira Re: DALIA 14.07.08, 11:59 Mnie się wydaje, że Dalia ma stosunkowo duże miseczki, na pewno większe niż Mardo - z tego co kojarzę "na świeżo" po niedawnym przymierzaniu - i prawie na pewno większe niż Gaia - z tego co kojarzę po przymierzaniu Gai jakiś miesiąc temu. Spróbuj, co Ci szkodzi? Wysyłka u nich jest błyskawiczna, a z wymiana nie ma problemów, swego czasu zamówienie stanika, dostawa i wymiana na inny rozmiar zajęły mi łącznie 8 (osiem!) dni! Odpowiedz Link
martvica Re: DALIA 14.07.08, 12:02 Problem polega na tym, że polowałabym raczej na promocje, a tam rozmiarówka jest przetrzebiona, i to mocno. Hmmm, chyba że bym poprzymierzała stacjonarnie. Nie orientujecie się gdzie można Dalię w Krakowie kupić/przymierzyć? Odpowiedz Link
roza_am Re: DALIA 14.07.08, 12:36 Nie wiem, gdzie w Krakowie, ale polecam przymierzenie stacjonarne. Z mojego dośw. w różnych modelach jest różna wielkość misek. Moja teoria - mniejsze miski są w tych bardziej "kreskujących". Niestety, nie mam porównania do Gai. Odpowiedz Link
kuraiko Petra i Lukrecja - jedyne dostępne i .... klapa 16.07.08, 02:15 mierzyłam Petrę rozmiary 70D, 70E i 70F (z tym, że 70D wersję brązową, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). obwód oczywiście w porządku. 70F za duże (a wg rozmiarówki powinno być ok - 75/93), tzn na górze miski nie wypełnione. Petra jest mocno zabudowana... 70E - lepiej, ale na górze też nie wypełniona no i się marszczy. 70D - najlepsze, ale mam wrażenie, że lekko maławe. czyli Petra nie dla mnie... Lukrecja - 70E - stanowczo za mała, ciasna miska, te przeszycia na środku przypłaszczały biust. 70F nie było, dostałam do mierzenia 70G, o wiele za obszerna miska. podejrzewam, że 70F byłby dobry. podsumowanie - Petra ma większe miski niż Lukrecja, przynajmniej w rozmiarze 70E. Odpowiedz Link
sineira Re: Petra i Lukrecja - jedyne dostępne i .... kla 17.07.08, 22:13 Kuraiko, jeśli po założeniu Dalia wydaje się idealna, to znaczy, że jest za mała, a jeśli wydaje się lekko za duża, to jest w sam raz! Dalia wymaga dopieszczenia - starannego dociągnięcia ramiączek, obciągnięcia obwodu i wygarnięcia wszystkiego w skłonie. Poza tym semi softy leżą naprawdę dobrze dopiero po wypraniu. U mnie nowo kupiona Dalia przytula się do piersi dopiero po paru godzinach noszenia, a potem jest już ok. Gdzie Ci się marszczyło to 70E? Z opisu widzi mi się, że 70F było dobre, tylko nie dałaś mu szansy. Przymierz jeszcze raz, bez pośpiechu. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Petra i Lukrecja - jedyne dostępne i .... kla 17.07.08, 22:49 mierzyłam nie semi-softy, a softy ;) czyli całkiem miękkie. 70F mierzyłam tylko z Petry, miski wysoko zabudowane i odstawały sporo w górnej części. 70E tak samo. z tym, że 70E oprócz lekkiego odstawania na górze, marszczyło się jeszcze na misce po bokach... jestem pewna (no na 90%), że 70F Petra jest za duża. bardzo mi żal, że nie mieli akurat Lukrecji 70F, bo być może byłaby dobra (chociaż Petra moim zdaniem ładniejsza). no właśnie to 70D podejrzanie ciasno przylegało ;) więc za małe ;) Odpowiedz Link
zetka73 Re: Petra (wymiary 79/94) 23.07.08, 09:49 Kupiłam Petre 70 F brązowa ( zbliżam sie do polskiego 70 G bo ponoć to moj rozmiar choc wg rozmiarowki Dalii to właśnie 70 F jest moim rozmiarem w ich modelach. Lezy w tej chwili idealnie. Mocno zabudowana dobrze trzyma Wcześniej kupiłam Arlene soft 70 E po kilku tygodniach zaczęła być maława fiszbiny zaczęły mi wskakiwać na biust - będzie do sprzedania bo prawie nowa Odpowiedz Link
kuraiko Re: Petra (wymiary 79/94) 24.07.08, 03:37 zazdroszczę... ja mam 93 w biuście i Petra nawet 70E odstawała na górze, nie wspominając o 70F :((( a ta brązowa rzeczywiście jest bardzo ładna.... chlip... Odpowiedz Link
zetka73 Re: Petra (wymiary 79/94) 24.07.08, 13:20 To raczej niemożliwe ! u mnie tez czasem lekko odstaje na samej gorze ale myślę ze to kwestia czasu bo juz teraz kiedy stoje wyprostowana to ładnie góra przylega. Przy twoich wymiarach niemożliwe ze by 70 E odstawało ! Moze zle mierzyłaś trzeba bardzo starannie sie ubrać Odpowiedz Link
kuraiko Re: Petra (wymiary 79/94) 24.07.08, 16:18 niestety... ale mam wrażenie, że to kwestia zabudowania - nie mam praktycznie problemów z odstawaniem jak mierzę pierwsze lepsze 75C, a przecież miska jest podobnej głębokości... tylko te większe literki chyba mają wyżej zabudowane miski, a ja nie mam tam czego włożyć. jakoś ta Petra 70E mi nie podchodziła... ciekawa jestem czy jest jakaś różnica między białą a brązową, bo ja mierzyłam w tym rozmiarze białą. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Petra i Lukrecja - jedyne dostępne i .... kla 03.09.08, 02:17 obecnie nawet przy 2cm mniej w biuście Lukrecja 70E leży fatalnie.... jakoś tak przypłaszcza... 70F oczywiście brak ;) jeszcze widziałam szarą Safirę, ale brak funduszy... Odpowiedz Link
asiulka80 Re: DALIA 24.07.08, 15:33 mam kilka staników tej firmy - nazw modeli nie pamiętam, bo poodpruwałam metki. są naprawdę solidne i ładne, ale rozmiar 70 jest naprawdę szeroki, a po kilkudziesięciu założeniach i praniach nie bardzo już mogę je nosić. jedyny stanik, który jeszcze się do noszenia nadaje, to taki, który był zwężany przez krawca pani Hani z warszawskiej Pragi, a ponieważ nie mam ochoty za każdym razem przerabiać stanika to już ich nie kupuję...z tego co widzę w niektórych modelach pojawił się obwód 65, ale szkoda że nie we wszystkich, bo są naprawdę ładne. Odpowiedz Link
roza_am Re: DALIA 24.07.08, 16:03 W kolekcji jesiennej zapowiadane są kolejne 4 modele o obwodzie 65 (Oriana, Olivia, Marietta, Flavia). Wszystkie w wersji soft i semi-soft. Te drugie prawdopodobnie są ciaśniejsze w obwodzie. Tzn. zdaniem Dalii są jednakowe, ale obserwacje dziewczyn wskazują na mniejszą rozciągliwość semi-softów. Myślę, że wynika to ze stabilności miseczek i nie rozciągania się fiszbinów. Jaki zakres rozmiarów miseczek tego nie wiem. Pewnie po staremu, skoro nie napisali nic na ten temat. Odpowiedz Link
kuraiko Re: DALIA 24.07.08, 16:20 czy jeśli sklep nie ma na stanie 65, to jest możliwość żeby sprzedawca sprowadził? ja w tym sklepie, gdzie z miękkich mają tylko Lukrecję i Petrę usłyszałam, że nie ma zbytu to nie sprowadzają więcej miękkich :/ i co tu zrobić na tej wiosze :((( Odpowiedz Link
roza_am Re: DALIA 24.07.08, 17:18 Kuraiko, to zależy od sklepu. W moim mieście 2 sklepy prowadza Dalię. W jednym na pytanie o 65 spojrzeli na mnie jak na kosmitkę. W drugim słuchają klientek i powoli te 65 wprowadzają. Ale indywidualnych zamówień raczej nie realizują. Mogę Ci dać znać, jak pojawią się te nowe 65 (na razie jest tylko jeden model w 65D) jeśli urządza Cię wycieczka zakupowa (80 km). Albo napisz do nich na biuro@dalia.pl, może będą wiedzieć gdzie bliżej znajdziesz dobrze zaopatrzony sklep. Dalię możesz też kupić przez internet na www.twojabielizna.pl/. Odpowiedz Link
kuraiko Re: DALIA 25.07.08, 01:51 lol, 80km to dokąd konkretnie? :) do Tarnowa? :) dzisiaj w LaVantil znalazłam Colettę, Ivette i jeszcze jeden model, którego nazwy nie pamiętam, z miękkich. nie zauważyłam, żeby było 70F :( co najwyżej 70E... nie chciało mi się dzisiaj mierzyć, bo i tak nic nie kupię, dopiero na jesieni. no ale cały czas szukam... pocieszające było to, że Ivette kosztowała jakieś 55zł, ale też nie jestem pewna, czy w ogóle rozmiar był... czyli na dwa sklepy 5 miękkich modeli :/ i na domiar złego nie wiem gdzie jeszcze Dalia jest w Rzeszowie :/ Odpowiedz Link
pandora111 Re: DALIA 27.07.08, 20:36 Dalia w Rzeszowie jest w sklepie na ul. ŚW. Mikołaja (okolice dworców). Sklep jest z tych średnich - mam do niego mały sentyment, bo to tam przed laty zostałam oświecona, że noszę niewłaściwy rozmiar. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: DALIA 12.02.09, 10:56 roza_am napisała: > W kolekcji jesiennej zapowiadane są kolejne 4 modele o obwodzie 65 > (Oriana, Olivia, Marietta, Flavia). Wszystkie w wersji soft i semi > soft. ... Kupiłam Orianę, teoretycznie zieloną, chociaż na żywo to jest ciemnoszaroliwkowa ze złotozółtym (ładnym) haftem. Normalnie noszę 65 H, wzięłam po przymierzeniu 70G, bo bardzo jest ścisły. Noszę go na razie tydzień, jestem zadowolona. Jest dość pełny, ale w końcu zima, więc duzo dekoltu nie pokazuję. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: DALIA 10.03.09, 22:45 jolunia01 napisała: > Kupiłam Orianę, ... wzięłam po przymierzeniu 70G, bo bardzo jest > ścisły. Noszę go na razie tydzień, jestem zadowolona. Zadowolona jestem nadal, chociaż nie jest juz tak ścisły, może troszeczkę schudłam (grypa itp.), Zapinam na druga haftkę. W praniu sprawuje sie dobrze, nie odkształca się. Odpowiedz Link
biuralistka40 Elisa semi-soft- żółty - 24.08.08, 11:44 Dziś jest pierwszy dzień, kiedy go założyłam i... nie ostatni, bo za dużo zapłaciłam(99,00) aby go schowac do szuflady. - kupiłam rozmiar 70F- (ok.82-83cm pod biustem/95-97cm w biuście) 75cm pod biustem był za luźny. - jest zbyt wysoko zabudowany pod pachą - za szeroko rozstawione ramiączka, a jestem wysoką osobą(175cm)nie nadaje się do bluzek na ramiączkach. + estetycznie wykonany Odpowiedz Link
kuraiko Ivette soft 01.09.08, 23:02 mierzyłam dziś rozmiar 70E (moje wymiary 73/91)... ścisłość ujdzie, ale... stanik nie leżał dobrze, miałam wrażenie, że spłaszcza, fiszbiny uciskały na mostku i po bokach (nie jakoś strasznie, ale jednak). stanik wysoko zabudowany, miałam wrażenie, że lepsze byłoby 70F, ale nie było :( jak widać na zdjęciu, nie wygląda jakoś spektakularnie, tylko mam wrażenie, że ten który mierzyłam był cały prześwitujący... www.twojabielizna.pl/foto/0_195.jpg Odpowiedz Link
kuraiko obwody 65 - dostępne stacjonarnie? 16.09.08, 03:19 są już w internecie... i zastanawiam się, jak to będzie ze sklepami. no i w moim mieście jest tragedia z softami Dalii, jak pisałam wcześniej - znalazłam tylko: - Petrę (w trzech kolorach) - Lukrecję - Ivette - Safirę do tego niepełne rozmiarówki, sklepy nie chcą sprowadzać softów, bo "nie schodzą", więc boję się, czy na mój zaścianek w ogóle sprowadzą 65-tki, a Dalii nie mam zamiaru zamawiać przez internet i przepłacać :/ Odpowiedz Link
l-u-l-u Re: obwody 65 - dostępne stacjonarnie? 16.09.08, 10:09 Owszem w stacjonarnych bywają 65 Dali, no i całe szczęście bo te obwody to śmiech na sali, mierzyłam ichnią Oranię uwaga uwaga na dwie bluzki i stanik pod spodem :-P i mogłabym sobie jeszcze procę z reszty obwodu zrobić - a noszę właśnie 65. Odpowiedz Link
kuraiko Re: obwody 65 - dostępne stacjonarnie? 16.09.08, 21:48 być może to kwestia indywidualna, bo mnie 70-tki wydają się dość ścisłe (oczywiście przy mierzeniu) Odpowiedz Link
justinehh Re: obwody 65 - dostępne stacjonarnie? 26.12.08, 17:47 65 widziałam w Arkadii ... Odpowiedz Link
szarlotka021 FLAWIA - Soft K21 03.11.08, 19:38 Wzornictwo ładne. 65F - obwód bez naciągania 62cm można rozciągnąć do 75 cm. Biustonosz nadaje brzydki kształt - dziwne, mam wrażenie, że spłaszcza piersi od góry. Odpowiedz Link
wera9954 Re: FLAWIA - Soft K21 15.12.08, 23:25 Też się skusiłam i stwierdzam że ten biustonosz to jakieś nieporozumienie :/ Kupiłam go w rozmiarze 65H. Obwód jest bardzo rozciągliwy, moja mama go mierzyła i był dobry w obwodzie (a mama ma pod biustem 80 cm). Pancernik, ramiączka mają jakieś 2 cm, boczki są wysokie, micha zabudowana (to jest chyba full cup). Obwód zapinany na 3 haftki. Miseczka w dolnej części podszyta drugą warstwą materiału. Ma jeszcze jedną wadę - fiszbiny na mostku zachowują się bardzo dziwnie, jakoś tak się przekręcają. No i nieco dziobuje, ale nie za bardzo, bo jak może zrobić mega kaczy dziób, jak miseczka po prostu sobie leży na piersi? Do zalet należą: materiał: fajny, przezroczysty tiul (ale jak pisałam, w dolnej części są do 2 warstwy), całkiem ładne hafty. Ma też odpinane ramiączka, ale co z tego, skoro nigdzie nie można kupić tak szerokich ramiączek do przypinania? Ogólnie nie polecam :/ Za taką kwotę lepiej sobie kupić lepszy stanik Curvy Kate i zastanawiać się, co zrobić z resztą pieniędzy. Odpowiedz Link