IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 27.01.06, 22:34
Poszkuje Heleny Kołatki. Gdyby ktoś znał - będę wdzięczna.- Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bgp2001 Re: poszkuję 28.01.06, 09:48
      bez większej nadziei znalezienia Heleny tutaj na tym forum - jednak gdyby ktoś,
      przez przypadek...... proszę o wiadomość na gazetę jw lub na bgp_2000@yahoo.com
      Dziękuję
    • soter_mlodszy Re: poszkuję 28.01.06, 11:44
      nazwisko nie obiło się nawet o ucho...
      ale będę wyczulony na nie teraz

pozdrawiam

bgp200
      • bgp2001 Re: poszkuję 28.01.06, 18:47
        Dzięki Soterku za dobre słowo..też pozdrawiam
        • Gość: bgp2001@gazeta.pl Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 07.02.06, 20:13
          Helenka znaleziona ... teraz poszukuję Cyrii Celmer (dla wtajemniczonych: Rysi)
          - mieszkała w Brodnicy gdzieś kierunek Karbowo, Celmer to jej nazwisko
          panieńskie! Będę wdzięczna. Pozdrawiam
          • Gość: nieznajoma Re: poszukuję IP: *.aster.pl 16.02.06, 20:12
            zapytaj o Panią Celmer w BDK
            • soter_mlodszy Re: poszukuję 17.02.06, 17:10
              o imieniu Cyria??
              • Gość: bgp2001 Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 17.02.06, 18:46
                dokładnie tak...niespotykane imię w naszej grupie językowej. Ale piękne!
                Pozdrawiam Cię Soterku
                • soter_mlodszy Re: poszukuję 19.02.06, 15:22
                  odwzajemniam!

Cyria
                  Jest to imię żeńskie utworzone od męskiego Cyrius, które z kolei pochodzi od
                  imienia Cyrus. To zaś imię możemy wyprowadzić z perskiego imienia khuru – tron,
                  hebrajskiego kôresh, hhâras – słońce lub z greckiego kyros – panowanie, władza,
                  moc.

wspomnienie obchodzimy 5 czerwca

Św. Cyria jest wspominana w synaksariach i martyrologiach pod dniem 5 lub 6
                  czerwca razem ze św. Walerią i św. Marcją. Pochodziła prawdopodobnie z Cezarei
                  Palestyńskiej, jednak nic więcej o niej nie wiemy.
                  • Gość: bgp Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 20:16
                    A wiesz Soterku, że mam znajomą francuską co ma na imię Cyrielle ....pewnie w
                    prostej linii od Twojego Cyrusa... Owa moja francuska przyjaciółka jest młodą
                    dziewczyną, znam dobrze jej rodziców, ale też znam jedynie tę Cyrielle ...
                    żadnej innej! Oprócz mojej dawnej koleżanki Rysi vel Cyrii. Pozdrawiam
                    • soter_mlodszy Re: poszukuję 20.02.06, 14:53
                      zacne imię, to i zacny człowiek je nosi...

ja mam też fajne imię, więc jest tak jak niektorzy opisują charakter czlowieka
                      po imieniu sa takie zbiorki nie wiem czy Ty czytalas cos w tym temacie

pozdrawiam Cię
                      • Gość: bgp Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 17:16
                        Przecież wiem jak masz na imię! I zacne ....a poza tym nie wiem czy Ty z kolei
                        wiesz, że to najbardziej wielkopolskie imię z wielkopolskich które Ty nosisz!
                        Mam taką książeczkę "Imię ci dane" i chyba czytałam! Pozdrawiam Cię.
                        • soter_mlodszy Re: poszukuję 21.02.06, 15:15
                          nie ukrywam wiem,
                          piękne jest to imię, i zacne

pozdrawiam z zaśnieżonej Brodnicy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka