Gość: bgp IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 27.01.06, 22:34 Poszkuje Heleny Kołatki. Gdyby ktoś znał - będę wdzięczna.- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bgp2001 Re: poszkuję 28.01.06, 09:48 bez większej nadziei znalezienia Heleny tutaj na tym forum - jednak gdyby ktoś, przez przypadek...... proszę o wiadomość na gazetę jw lub na bgp_2000@yahoo.com Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: poszkuję 28.01.06, 11:44 nazwisko nie obiło się nawet o ucho... ale będę wyczulony na nie teraz pozdrawiam bgp200 Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: poszkuję 28.01.06, 18:47 Dzięki Soterku za dobre słowo..też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgp2001@gazeta.pl Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 07.02.06, 20:13 Helenka znaleziona ... teraz poszukuję Cyrii Celmer (dla wtajemniczonych: Rysi) - mieszkała w Brodnicy gdzieś kierunek Karbowo, Celmer to jej nazwisko panieńskie! Będę wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: poszukuję IP: *.aster.pl 16.02.06, 20:12 zapytaj o Panią Celmer w BDK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgp2001 Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 17.02.06, 18:46 dokładnie tak...niespotykane imię w naszej grupie językowej. Ale piękne! Pozdrawiam Cię Soterku Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: poszukuję 19.02.06, 15:22 odwzajemniam! Cyria Jest to imię żeńskie utworzone od męskiego Cyrius, które z kolei pochodzi od imienia Cyrus. To zaś imię możemy wyprowadzić z perskiego imienia khuru – tron, hebrajskiego kôresh, hhâras – słońce lub z greckiego kyros – panowanie, władza, moc. wspomnienie obchodzimy 5 czerwca Św. Cyria jest wspominana w synaksariach i martyrologiach pod dniem 5 lub 6 czerwca razem ze św. Walerią i św. Marcją. Pochodziła prawdopodobnie z Cezarei Palestyńskiej, jednak nic więcej o niej nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgp Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 20:16 A wiesz Soterku, że mam znajomą francuską co ma na imię Cyrielle ....pewnie w prostej linii od Twojego Cyrusa... Owa moja francuska przyjaciółka jest młodą dziewczyną, znam dobrze jej rodziców, ale też znam jedynie tę Cyrielle ... żadnej innej! Oprócz mojej dawnej koleżanki Rysi vel Cyrii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: poszukuję 20.02.06, 14:53 zacne imię, to i zacny człowiek je nosi... ja mam też fajne imię, więc jest tak jak niektorzy opisują charakter czlowieka po imieniu sa takie zbiorki nie wiem czy Ty czytalas cos w tym temacie pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgp Re: poszukuję IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 17:16 Przecież wiem jak masz na imię! I zacne ....a poza tym nie wiem czy Ty z kolei wiesz, że to najbardziej wielkopolskie imię z wielkopolskich które Ty nosisz! Mam taką książeczkę "Imię ci dane" i chyba czytałam! Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: poszukuję 21.02.06, 15:15 nie ukrywam wiem, piękne jest to imię, i zacne pozdrawiam z zaśnieżonej Brodnicy! Odpowiedz Link Zgłoś