Dodaj do ulubionych

język migowy dla wszystkich by pomagać innym żyć

31.03.04, 21:41
Uczę języka migowego po to aby pomóc niesłyszącym lepiej i normalnie
funkcjonowac w zyciu na co dzień...
Chętnie pouczę wszystkich tych, którzy zapałają ochotą poznania tej
niewerbalnej formay komunikowania się.
wykładowca języka migowego
A. Piotrowska
Obserwuj wątek
    • gosik771 Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym 15.04.04, 11:29
      witam zawsze pragnęłam rozumieć świat osób które nie słyszą lub niedosłysza.
      Zawsze fascynowały mnie ręce które mówią i mimika twarzy.
      Chciałabym nauczyć się tego języka. Proszę podać mi szczegóły dotyczące
      szkolenia.

pozdrawiam gosia
      suselka@wp.pl
    • anulex Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym 16.04.04, 11:17
      Rowniez chcialabym poznac szczegoly :) Moj mail: myszus@go2.pl Pozdrawiam!
      • Gość: mrowkojad Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:28
        Pracuje w szkole, w ktorej ucza sie nieslyszace dzieciaki. Czesto nie slysza
        takze ich rodzice.
        Kursy jezyka migowego przeznaczone sa, niestety, jedynie dla nauczycieli i sa
        bardzo drogie. Nikt nie zgodzi sie na dofinansowanie takiego szkolenia dla
        osoby, ktora nie pracuje jako surdopedagog.
        Chetnie zatem poznam szczegoly. Podaje e-mail: mrowkojad@irlandia.net

Pozdrawiam.
        • piega97 Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym 16.04.04, 19:44
          Bardzo chętnie poznam szczegóły.Mój e-mail:piega97@gazeta.pl.Pozdrawiam:)bp
    • Gość: Katarzyna Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.05.04, 21:57
      Mieszkam w Krakowie . Bardzo chciałabym uczeszczać na kurs języka migowego
      niestety nie posiadam żadnych inf.na temat takich kursów . Bardzo prosze o
      jakiekolwiek informacje na ten temat.
    • Gość: błądzący w hałasie Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.05.04, 18:16
      czy i ja mógłbym poznać szczegóły? mój mail to: kliknij@chello.pl
      • Gość: aneta Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 23:25
        ten temat bardzo mnie zainteresował
    • Gość: Iza Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 15:37
      Mam 16 lat i moim marzeniem (jednym z wielu, ale jednym z najpoważniejszym)
      jest nauczyć się języka migowiego, dlatego błagam (!!!) o kontakt. To mój
      adres : isssabell@o2.pl
      • Gość: MAGDA Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:40
        JEŻELI ISTNIEJE TAKA MOŻLIWOŚĆ TO PROSZE O MATERIAŁY DOTYCZĄCE NAUKI JĘZYKA
        MIGOWEGO CHCĘ SIĘ UCZYĆ SAMA
        magda.chudek@e-contract.pl
    • Gość: magda Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 18:08
      prosze o kontakt, jestem zanteresowana trichia@wp.pl
    • kasban Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym 30.06.04, 14:46
      Witam i proszę o szczegóły
      • anna_mlo Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym 02.07.04, 20:20
        jak wygląda nauczanie matematyki w języku migowym? I gdzie się uczą tego
        nauczyciele?
    • Gość: Słoneczko Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.07.04, 23:03
      Prosiłabym bardzo o przesłanie na adres nat4@wp.pl szczegółów dotyczących nauki
      migowego.z góry dziękuję
    • Gość: Kasia Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 07:47
      O nauce migowego marzę od dawna. Próbuję uczyć się sama, ale to dość trudne. :)
      Proszę o kontakt.
      katwer@op.pl
      gg 8683487
    • Gość: kinn Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:40
      witam,pracuję w kafejce internetowej i często przychodzą do mnie ludzie
      niesłyszący,chciałabym nauczyć się migowego tylko nie wiem gdzie i jak.
    • Gość: Dorota M Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.crowley.pl 16.08.04, 22:34
      Wlasnie przeczytalam Pani wiadomosc.Juz od bardzo dawna intersuje mnie jezyk
      migowy i bardzo chcialabym sie go nauczyc.Zastanawiam sie tylko czy
      warto,dlatego ze nie mam styku z osobami nieslyszacymi i boje sie ze gdybym
      nawet nauczyla sie tego jezyka to szybko bym zapomniala.Mam nadzieje ze w
      przyszlosci bede mogla pracowac z tymi ludzmi bo uwarzam ze oni slysza wiecej
      niz my czasami.Zna moze Pani miejsca w Warszawie gdzie mozna by bylo uczyc sie
      jezyka migowego??
    • Gość: Dorota M Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.crowley.pl 16.08.04, 22:36
      docia14@op.pl
    • Gość: Kasia Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.pentacomp.com.pl 19.08.04, 16:08
      Ja też chętnie pouczyłabym się tego języka - od zawsze mnie fascynował.
      Jeśli to nadal aktualne proszę o szczegóły: k_wieszczka@interia.pl
    • Gość: cirrii Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 17:09
      ja skonczyłam kurs wstepny i I stopnia w Krakowie w Polskim Zwiazku Głuchych
      przy ul. Sw Jana, było swietnie grupy malo liczne i wspaniala prowadzaca, sama
      nie słyszy a super mowi, gdyby nie ona, to nauka byłaby nudna,z takim dowcipem
      i humorem jak ona to prowadziła chyba nikt nie potrafi!!! Co prawda nie jestem
      surdopedagogiem, ale pedagogiem przedszkolnym, to jezyk migowy przydawal mi sie
      w najbardziej nieoczekiwanych momentach, np. podczas prac wakacyjnych, w
      sklepie, restauracji,(a nawet podczas praktyk w podstawowce, gdy
      pierwszoklasistow uczyłam alfabetu migowego!). Niesłyszacy byli milo
      zaskoczeni, gdy migalam do nich. Od kursow minelo juz 3 lata i niestety duzo
      sie zapomina, a patrzenie w podrecznik nie zawsze pomaga, trzeba po prostu
      migac... Ale bylo to super przezycie, pozdrawiam
      • Gość: magda Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:54
        Tak... a ja wszędzie szukam kursów języka migowego... jestem osobą słyszącą ale
        już od pewnego czasu chciałam się go nauczyć. Mieszkam w Gdańsku. Czy ktoś wie
        może czy w trójmieście (najchętniej Gdańsk) są takie kursy? Pozdrawiam!
    • rezurekcja Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym 24.08.04, 10:18
      z tego co pamietam z artykulu w Duzym Formacie a moze jeszcze Magazynie Wyborczej
      sa dwa rodzaje jezyka: migowy i migany

informacji mozna zasiegnac takze tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=488
      albo tu
      www.pzg.org.pl/default.asp
      albo

Instytut Głuchoniemych im. Falkowskiego
      pl. Trzech Krzyży 4/6
      00-499 Warszawa
      tel. (0-22) 628 63 08, 628 04 31, 628 04 33

podobno prowadza kursy, ale nie wiem, ktorego jezyka.

swoja droga, oferty ksztalcenia dla osob niepelnosprawnych sa porazajace:
      elektromechanik samochodowy, kucharz, krawiec, kaletnik i inne rzemieslnicze...

Zycze powodzenia w nauce
      • rezurekcja uzupelnienie 24.08.04, 10:54
        tu pouczajacy wyklad o migowym i miganym

odn-plock.edu.pl/prv/logopeda/komunikacja/migowy/migowy.html
    • Gość: mk Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.04, 13:21
      a jest z tobą jakiś kontakt? pozdrawiam mk
    • Gość: Beata Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.ae.poznan.pl 18.10.04, 17:24
      Jak większość odpowiadających, ja również chciałabym nauczyć sie języka
      migowego. Studiuję w Poznaniu. Kontakt: bwieloch@interia.pl
    • Gość: efcia Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.chello.pl 31.10.04, 22:41
      chyba nie będe oryginalna jeśli powiem,że ja również chciałabym nauczyć się
      migać. Fascynuje mnie to. Jednak moja "nauka" ogranicza się do studiowania
      książkowych obrazków i nieudolnych prób ich naśladowania. Czy mogłabyś mi
      pomóc? Będe wdzięczna,jeśli odpiszesz na mojego maila :
      justice4alll@wp.pl

pozdrawiam =)
    • Gość: zuza Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.chello.pl 01.11.04, 08:52
      a.piotrosia zakpiła sobie z was (nas) wszystkich; rynek bada czy co?
    • Gość: lewis41@wp.pl Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 18:05
      bezskutecznie szukam możliwości nauki języka migowego jakakolwiek literatura
      dotycząca nauki tego języka jest niedostępna chętnie poznałabym tę formę
      komunikowania się jestem osobą słyszącą skończyłam studia pedagogiczne i szukam
      możliwości poszerzenia kwalifikacji o znajomość języka migowego
      pozdrawiam
      • madziara_pl jest program! 03.11.04, 20:54
        wczoraj zyczliwa koleżanka dała mi na cd multimedialny słownik języka migowego -
        podstawowe słownictwo, litery, liczby przedstawione są w formie filmików -
        pani mówi i pokazuje. poza tym sa gry sprawdzające znajomość poznanych słowek.
        Bardzo przydatny drobiazg. Mozna samemu sie nauczyc jezyka migowego
    • Gość: anka złapaliście kontakt? IP: *.smrw.lodz.pl 03.11.04, 22:04
      czy ktoś z Was otrzymał odpowiedź od p. Piotrowskiej?
      • Gość: mrówkojad Re: złapaliście kontakt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:40
        Oczywiscie, ze nie. Nie bede tego komentowac.
    • Gość: gusia Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:31
      Zawsze chciała się nauczyć języka migowego. Po pewnych poszukiwaniach
      dowiedziała się że nie ma jednego uniwersalnego ale jest ich wiele. Trochę mnie
      to zniechęciło bo nie wiedziałam który mam wreszcie wybrać Chcę się nadal jego
      nauczyć, więc prosze o więcej informacji. Z góry dziękuję za wszystko Gusia.
      Mój adres guni74@o2.pl
    • Gość: Baśka POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:42
      Chcę nauczyć sie jezyka migowego. Wiąże sie to z moją przyszłą pracą. Mieszkam
      w Krakowie i studiuję na Akademii Pedagogicznej. Chcę kiedyś uczyć matematyki
      osoby niesłyszące. Proszę o pomoc w zrealizowaniu moich marzeń.
    • Gość: asia Re: język migowy dla wszystkich by pomagać innym IP: *.brzesko.net.pl 05.12.04, 00:36
      witam
      chciałabym sie czegos więcej chciała dowiedzieć o nauce jezyka migowego :)
      zaznaczam, że jestem z Krakowa
      asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka