martyna75 26.09.05, 14:51 podobno mozna uczyc sie jezykow za unijne pieniadza, ktos slyszal cos wiecej o tym programie? jak szukac szkol ktore organizuja takie kursy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybaczka Re: bezpłatne kursy językowe 04.10.05, 08:28 no właśnie.... tez o tym słyszałam.wiem tylko że KUL realizuje taki projekt unijny, ale gdzieś powinna być jakaś lista+ dlaczego o tym tak cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
bluestine Re: bezpłatne kursy językowe 04.10.05, 10:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=26391729&a=29689545 - zobaczcie ten post - tam kilka info o darmowych kursach. z tego co wiem te darmowe kursy są od stycznia - lutego 2005. Troche o EFS mozna znalezc na stronce: www.efs.gov.pl/ - moze mozna do nich zadzwonic lub wyslac maila, zeby podali namiary na szkoły, które prowadzą dofinansowywane kursy, w miastach, ktore Was interesują. Stronka Europy2000 (Katowice - Tychy) www.europa2000.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: bezpłatne kursy językowe 04.10.05, 18:13 Darmowe kursy...? Przelewanie pustego w prozne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomm73 Re: bezpłatne kursy językowe 13.10.05, 14:39 bylem sie dowiedziec co i jak w Europie 20000 (bo na slasku chyba tylko oni realizuja ten program) faktycznie kurs jest calkowicie za free. unia finansuje calutki kurs, szkoda, ze tylko jeden semstr :( szkola daje jednak mozliwosc znizki na nastepny semestr jesli ukonczylo sie kurs finansowany przez Unie. tlumacza, ze w ten sposob chca isc ludziom na reke, zeby mgli pouczyc sie toche wiecej, bo w sumie jeden semestr to dosyc malo. natomiast jesli zapisze sie na kurs dajmy na to od przyszlego semestru, to moge ten semstr chodzic ze znizka, czy cos w tym stylu. tak czy siak , jesli chodzisz semestr to za friko, jesli caly rok, to w sumie placisz tylko polowe. z tego co kojarze, Europa 2000 jest jedna z najlepszych szkol na slasku i znajomi , ktorzy tam chodzili chwala sobie bardzo, wiec moze zaryzykuje i skorzystam, niech tez cos mam z tej Unii ;) pozdrawiam tomek Odpowiedz Link Zgłoś