puuchatek Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:07 gsm18 napisał: > To tak studenci szanują demokratyczny wybór większości Demolratyczny wybór większości był jasny: PiS 26,99%, PO 24,14% a Samoobrona - zaledwie 11,41% Czyli wciąganie Samoobrony do koalicji jest właśnie oszukiwaniem wyborców. > oraz demokratyczne > głosowania w Sejmie? Wstyd! A kto wam "uczeni" powiedział, że miała być > koalicja PiS z PO? Powiedzieli to między inymi bracia Kaczyńscy - wielokrotnie, publicznie, jednoznacznie. I między innymi dlatego wiele osób na nich głosowało. Czyli albo panowie kaczyńscy nie potrafią realizwoać własnych projektów, albo łżą jak pieski. > Usłużne media? Przecież (dzięki Bogu) nie one w tym kraju > wybierają nam władzę? No właśnie - a TĘ włądzę wyraźnie wybrało nam Radio Maryja. > Wiem, dlaczego większość studentów nie chce PiSu z Samoobroną i LPRem (...) Jakbyś, matołku, uważniej czytał tekst, to byś może zauważył, że w tym proteście uczestniczą zarówno zwolennicy PO, jak zwolennicy PiS. Po prostu każdy choć trochę myślący człowiek rozumie, że wizja gospodarcza (o innych aspektach, zauważ, w ogóle nie wspominam!) proponowana przez LPR i Samoobronę to katastrofa gospodarcza pańtwa. > skończą się te meliny i ćpulnie w polskich akademikach, a studiować się będzie > szło po to by czegoś nauczyć, a nie przebalować 5 lat na koszt podatnika, a > później mamy takich magistrów, że szkoda gadać. "Na koszt podatnika"? Czyli czyj - może twój? Skończyłem dwa fakultety, mam przyzwoitą pracę, JEDNEGO DNIA nie przeżyłem na Twój koszt. A podatki, z których utrzymuje się uczelnie, płacili między innymi moi rodzice. Więc nie Tobie decydować! Co kto robi na studiach - to jego wybór. Ja się uczyłem. Jeśłi Ty się szwędałeś po melinach i ćpuliłeś (na co wyraźnie wskazują treść i poziom Twojej wypowiedzi) - to Twój wybór. I nikt - nawet Wielki Roman - nie zmusiłby Coię zapewne, żebyś to zmienił. Fakty są proste: na PO i PiS głosowało razem 51,13% społeczeństwa. Znakomita większość z tych ludzi głosowała na koalicję PiS-PO. I dlatego czują się oszukani. Natomiast na LPR i Samoobronę RAZEM głosowało tylko nieco ponad 19%, czyli znacznie mniej, niż na samą PO. Wiuęc kto tu u licha oszukuje wyborców?! Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 w wyborach głosuje się na partie,a nie na koalicje 10.11.05, 09:14 nie znasz podstawowych zasad demokracji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teo331 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:10 Jedyna nadzieja w studentach, żeby Leppera i tą jego "samoobronę" wyeliminować z polityki. Jeżeli Marcinkiewicz musi opierać się na takich ludziach jak lepper i giertych to nie najlepiej świadzczy o naszym premierze!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:22 Od eliminowania lepperstwa nie są studenci, ale: - sądy - prokuratorzy - policja - ABW Odpowiedz Link Zgłoś
kudi Moze rozszerzmy ten ruch nie tylko na studentow? 10.11.05, 09:13 Proponuje wieksze pikiety z udzialem ludzi ktorzy chca normalnej Polski. Wyjdzmy na ulice i udowodnijmy blizniakom ze wygrane wybory to nie mandat do sarmackich decyzji. Gdyby rozpoczac akcje protestacyjne po godzinach pracy to mysle ze oprocz studentow na ulice wyszloby wielu myslacych i marzacych o zmianach ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Moze rozszerzmy ten ruch nie tylko na student 10.11.05, 09:15 to może niech studenci wezmą rządy w swoje ręce, Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a to jest podżeganie do niepokojów społecznych 10.11.05, 09:16 na to też jest paragraf Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: a to jest podżeganie do niepokojów społecznyc 10.11.05, 09:24 No to szkoda, że paragrafy te nie zostały zastosowane przeciwko Lepperowi. Lech Kaczyński już był ministrem sprawiedliwości. I co robił? Zajmował się podgryzaniem premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Oczywiscie, ze jest. Dajcie mi czlowieka a 10.11.05, 09:38 paragraf sie znajdzie. To jest najwazniejsze i jedyne prawdziwe haslo PiS. I to jest przerazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 tak, bo prawo ma być przestrzegane, a nie łamane, 10.11.05, 09:41 omijane czy falandyzowane Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 prawo do klamstw? prawo doo szustw? 10.11.05, 09:47 Prawo zostalo zlamane przez PiS. Koalicja z grupa zlodziei i faszystow. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Jestem starym doswiadczonym robotnikem, 10.11.05, 09:55 ktoremu rok 1968 na zawsze zostanie w pamieci i boje sie wlasnie, ze to sie powtorzy. tez byly te same hasla komuchow, byli relegowani z uczelni aresztowani i mordowani. PiS to nowe PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ciekawa teoria, ale chyba coś brałeś rano, 10.11.05, 09:59 bo ta teoria kupy się nie trzyma! Kaczyński i komunista?!, że dąży do rządów autorytarnych to się mogę zgodzić, ale ja chcę takich rządów, bo trzeba posprzątać ten burdel panujący w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 To twoje prawo chciec a w kraju burdel zrobili 10.11.05, 10:02 ludzie pokroju Milera i Kaczynskich i to jest grozne dla kraju, ze ci co krzycza lapac zlodzieja sami sa zlodziejami Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ja też cię nie przekonam!!! ale przeczytaj dalej 10.11.05, 10:07 ale zauważyłem jedno, że na PiS najeżdzają komuniści, bogaci i ci co brali kredyty walutowe (bo zmanipulowali zostani przez bankowców hasłami o stałej aprecjacji naszej waluty, a bankierom chodził o tylko o zysk) Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Jak widzisz nie tylko bo nie pasuje do zadej 10.11.05, 10:18 "Najezdzaja" tez ludzie ktorzy przezyli komune i nie sk..wili sie wspolpraca. My wiemy czym grozi oddanie pelni wladzy takim ludziom jak Leper i Kaczynscy. Kaczynscy to Gomulkax2 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Dajcie mi człowieka - znajdę paragraf :o))) 10.11.05, 12:56 > a to jest podżeganie do niepokojów społecznycznych > na to też jest paragraf Za poślednie Ziobro powiesić takie prawo i taką sprawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceques Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:15 Gorąco popieram protest studentów. Choć już od paru lat nie jestem na uczelni, ale solidaryzuje się z WAMI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert.brzyk Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:16 Studenci! Tak trzymac! Jestem pare lat po studiach ale czuje jeszcze klimat zaka!Kaczyńscy nabrali naród, zatem wasza akcja powinna się wylać jak największym echem!Siła w was, aby ktoś wkońcu zrozumiał, ze nie można oszukiwać narodu!Nie Kaczyńsko-Leperowskim układą!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:16 Kazdy dobiera sobie towarzystwo na jakie go stac. Zacy oczywiscie brawo - wielkie brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:22 Hahahahaha studnci beda strajkowac?? haha dobre, i co? komu pogorsza? do łopaty jak sie nie podoba ze studiuja na koszt podatnikow. Moze glos izraela (czyt. wyborcza) poda ilu to studentow strajkuje z tych ktorzy placa za studia? Konia z rzedem jak znajda choc jednego. ROWNOSC OBYWATELI - WSZYSCY PLACIC ZA STUDIA !! Co niektorym z NZS odbija palma i na frajerach probuja zbudowac swa polityczna przyszlosc.Idzcie barany za swym przywodca haha pozniej was kopnie w tylek Odpowiedz Link Zgłoś
golabek Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:25 Niestety już dawno przestałam być studentką, ale popieram działania braci żakowskiej. Tak jest "zrobili nas na szaro". Pan Lepper i kolesie nie spłacili kredytów i co?? Nic, zostali u władzy. Gdybym ja nie spłacała zaciągnietych kredytów to wyrzuconoby mnie i dzieci na bruk, a bank zająłby dom, samochód i inne ruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgon70 PO przegrało wybory 10.11.05, 09:28 ale ciągle nie do wszystkich to dotarło Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy_1 Re: PO przegrało wybory 10.11.05, 09:30 > ale ciągle nie do wszystkich to dotarło zwłaszcza do pisiorow. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 PiS chciał dać im prawie połowę władzy w rządzie, 10.11.05, 09:32 ale PO chciało znacznie więcej, tak jakby to oni wygrali wybory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiama Re: PiS chciał dać im prawie połowę władzy w rząd 10.11.05, 09:34 bo mają kompleksy i strują nimi służby Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Dokladnie tak... 10.11.05, 09:33 Do pisiorpow nie dotarlo ze PO przegralo i moze zostac opozycja jesli PiS zaczyna romanse z LPR Samoobrona i inna populistyczna drobnica. zreszta PiS ma pretensje do PO tylko przed kamerami bo tak naprawde baaardzo im odpowiada ta koalicja nieformalna na razie. ich programy sa podobne czyli SOCJALIZM i ROZDAWNICTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 Zwyrodnienie demokracji 10.11.05, 09:33 Przykro mi bardzo, koledzy-studenci, ale my, ludzie młodzi i myślący zawsze będziemy w społeczeństwie w mniejszości - a więc w systemie demokratycznym nigdy nie będzie decydujący. I to jest właśnie zwyrodnienie demokracji - ludzie, którzy mają całe życie przed sobą, z których pracy będa się utrzymywać głosujący na ligę czy leppera emeryci nie mają wpływu na sposób rządzenia państwem, w którym żyją... Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ale wami media manipulują, za dużo oglądacie TV 10.11.05, 09:37 , zacznijcie myśleć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Wlsanie ci ludzie mysla. Wyboru PiS dokonali 10.11.05, 09:44 bezmyslni i niewykalifikowani powolni na rozne manipulacje i gotowi zaakceptowac faszyzm a raczej co gorsze komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a na PO głosowali bogaci, bandyci z wiezień i 10.11.05, 09:47 zmanipulowana niedoświadczona młodzież Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Na twoje wypociny szkoda odpowiadac i tak 10.11.05, 09:51 nic nie zrozumiesz, jak kazdy komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ja i komunista!!! :), z faszystą mogę się zgodzić 10.11.05, 09:53 ale nie z komunistą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: a na PO głosowali bogaci, bandyci z wiezień i 10.11.05, 11:51 Doswiadczony Wałęso4 twój sposób rozumowania jest delikatnie mówiąc na poziomie przedszkolaka.Cuchniesz socjalizmem na odległość.Młodzież ma swoj rozum,czlowiek o przeciętnym poziomie inteligencji potrafi się zorientowac w naszej sytuacji politycznej i nie pisać głupstw w stylu póznego Gomułki. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ta, ty i młodzież jak gomułę pamiętasz??, pewnie 10.11.05, 12:14 jesteś kacyckiem partyjnym PO i stołka nie dostałeś!!!!, to wszystko to twoje rozgorycznie, miało być 2:0 a jest 0:2 Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 w 1968 bylem studentem, a z dnia na dzien zostalem 10.11.05, 12:27 zolnierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 i Moczara też, partyjny z ciebie aparatczyk może 10.11.05, 12:20 nawet były członek PZPR, jakich w PO jest wielu Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek1982 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:34 wezcie sie za cos a nie glupoty Wam w glowie, tez studiuje - zaocznie i pracuje i nigdy mi takie glupie pomysly do glowy nie przychodza, nie wiem z czego ludziom tak sie przewraca w glowach.. Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:35 ooooooo Mlodzi Ludzie - tak trzymac !!!!!!!! Nadzieja wstapila w moje serce - mysle ze nie wszystko jeszcze stracone. Czekam i czekam - az sie przewali niemoc pokoleniowa - i widze wielka szanse w pokoleniu ktore nadchodzi - Jednomandatowe okregi wyborcze - podatek liniowy - eliminacja panstwa z gospodarki - powstanie klasy sredniej - i pomoc panstwa dla niej w celu tworzenia miejsc pracy - Ani biedni na socjalu ani bogacze - nie beda tworzyc miejsc pracy - pamietajcie. Polscy politycy boja sie pomocy w tworzeniu klasy sredniej - nie zalezy im na tworzeniu polskiego kapitalu - ciekawe dlaczego ?????? Tak by sie chcialo zeby polskie mozgi zostawaly w karju i dla niego pracowaly i zarazem niosly kaganek oswiaty w imieniu Polski na caly swiat - bo przeciez nie zyjemy na pustyni - zyjemy dla siebie i dla innych. Mlodzi ludzie - pomozcie tym ktorzy nie radz sobie w nowym zyciu zawodowym - nie mysle o rybie - dajcie wedke !!!!!!! Dajcie innym wiedze i informacje !!!! pomozcie stanac na nogach !!! Wytlumaczcie jak powinna wygladac nowoczesna praca - jakie sa mozliwosci zakladania interesow - i na czym polega podatek liniowy !!!!!!! Bo wlasnie brak tej infomacji polozyl na lopatki nasze tegoroczne wybory - nieswiadomi ludzie zobaczyli jak pustoszeja lodowki a misiak mdleje . . . . . Nikt nie wytlumaczyl ze to naduzycie wyborcze !!!!!!!!!! Mlodzi !!!!! niescie kaganek oswiaty - prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:41 Nie lekceważyłbym opinii studentów. Studenci to przyszła intelektualna elita Polski, a nie stajenni od wyrzucania łajna spod krów czy świń. Czas pokaże ale i ukarze! Lepper musi odejść!!! Z życia publicznego, z polityki i innych sfer życia publicznego. Jeżeli PiS zdecydował się na takie posunięcie taktyczne to zapłaci. I to bardzo drogo pomimo chwilowych sondaży. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:08 Jest tylu ludzi po studiach,że nie dugo łajno będą wyrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:43 dziwię się, że młodzi wykształceni ludzie z dużych ośrodków akademickich dali się nabrać na przedwyborcze gadki o silnym państwie i poprawie szans młodziezy na godziwy start w życie. i teraz protestują, bo panowie się nie wywiązali z obietnic i koalicji nie założyli. z lepperem jako wicemarszałkiem sejmu czy nie studenci mogą mieć wpływ na to, co dzieje sie w ich kraju - po pierwsze głosując, po drugie - zebrać konkretne postulaty, czego oczekują od rządu i stworzyć silne lobby na rzecz tych postulatów. ale niestety studenci dzis są tak zajęci karierą, że wszystko poza tym jest im obojętne. reforma szkolnictwa wyższego? co nas to obchodzi? lustracja na uczelniach? gdzie dyskusje o jakosci kadry? platne studia? ja juz skończę zanim wprowadzą. ale fajnie tak skupić się wokół jakiejś idei - w tym wypadku sprzeciw wobec lepperowania ojczyzny - nie potępiam tego, ale i nie zachwyca mnie ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: masz 100% racji 10.11.05, 09:47 A więc do nauki i do roboty NIETOTY!!! PO Polskę olala! A kto to jest NZS - V kolumna? Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 jedyny argument twój, to najeżdzanie na osobę, 10.11.05, 09:52 a nie nick, tylko użytkownika, bo mamy swój język, a wybrałem go z przekory, osobiście tej osoby nie lubię, a poza tym to On głosował na PO i Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 bo też byłem zmanipulowany i głosowałem na 10.11.05, 10:01 Unię Wolności, potem PO, ale od wyborów do Europarlamentu już tego błędu nie popełnię Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:42 proste sprawa - zamast sie przejmowac lepperem trzeba byc "lepszym" od niego a wiec trzeba rzadac wiecej od solidarnego panstwa: np niech rzad oplaci wszystkim studentom podreczniki oraz akademiki. no i rzecz jasna by egzaminy byle nieobowiazkowe - bo tylko stresuja studentow Odpowiedz Link Zgłoś
dhl01 "Niech tylko ten kraj będzie normalny, to my już 10.11.05, 09:49 .. sobie damy radę!" Swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: "Niech tylko ten kraj będzie normalny, to my 10.11.05, 09:59 Nic tylko sie zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: "Niech tylko ten kraj będzie normalny, to my 10.11.05, 10:05 no własnie, niech będzie normalny ten nasz kraj, bądźmy wszyscy wobec siebie życzliwi, niech przez nas nie przebija jad. A w szczególności w polityce, pomóżmy nowemu Rządowi. Jak ja bym chciała,żeby był spokój, ludzie dla siebie mili. Zeby jeden drugiego nie wykorzystywał. Ludzie mieli pracę, byli szanowani w pracy, nie byli poniżani, bo różnie to bywa, pracowałam to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga9659 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:00 To jest chore co się dzieje teraz w rządzie. Popieram studentów i jak będzie trzeba to razem z nimi wyjdę na ulice. Mam nadzieję że uda nam się coś zrobić. A może odbędą się wcześniejsze wybory. Brawo Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 sama się podłożyła, a ja przyznaję się mam cięty 10.11.05, 10:24 język i jestem wulgarny, jak każdy faszysta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Re: sama się podłożyła, a ja przyznaję się mam ci 10.11.05, 10:38 Faszysm to narodowy socjalizm a komunizm ti internacjionalistyczy socjalizm roznica nie jest wielka. A ze faszysci popieraja PiS to powod do jego obalenia chocby sila. Nie faszyzmowi i komunizmowi. Jezeli bedzie trzeba to nalezy uzyc wojska, by zapobiec wiekszemu zlu Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 jak by tak było to Rzesza i ZSRR nie prowadzili by 10.11.05, 10:42 wojny, tylko dalej się przyjażnili, tak jak było na początku Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 nie jesteś konsekwetny, bo albo komunizm i faszyzm 10.11.05, 10:50 to jedno, albo nie, jakoś Musolini, Hitler, generał Franco i Cesarz Japonii z sobą nie walczyli, tylko nie mów że zawarli taktyczne sojusze, bo to Hitler zawarł taktyczny sojusz ze Stalinem, wojska pancerne Guderiana ćwiczyły na Ukranie, z resztą te czołgi wjechały na sowieckiej ropie do CCCP Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 tobie już Tusk z Komorowskim wyssali cały rozum 10.11.05, 11:23 z mózgu, polecam Rozmowy Niedokończone w Radiu Maryja, może ci część rozumu wróci jak przeanalizujesz jedno wydarzanie, podane w TVN i to samo w RM czy TV Trwam, spójrz obiektywnie, naucz się myśleć sam, ja nigdy nie powiedziałem że Ojciec Rydzyk ma zawsze rację, Odpowiedz Link Zgłoś
dhl01 STUDENTY! wezcie jakas ogolnopolska demonstracje 10.11.05, 10:02 zorganizujcie! ja juz studentem co prawda nie jestem ale chetnie sie przylacze! :] Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko NZF bedzie strajkować przeciwko demokracji... 10.11.05, 10:05 no i wyszło szydło z worka, zawsze wiedziałem co to jest NZS a teraz juz sami publicznie pokazali strajk przeciwko demokracji - to juz jest coś NZS jest nowatorskie nie tylko w Polsce to chyba będzie jeden z pierwszych strajków przeciwko demokracji w całej Europie Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 nie przeciw oszustom z PiS 10.11.05, 10:07 Bo obiecali, ze bedzie normalnie a chca leperyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: NZF bedzie strajkować przeciwko demokracji... 10.11.05, 10:34 demokracja w wydaniu polskim to robienie ludzi w trabe Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Phi, ty uwazasz, ze jak zaczniesz bzdury pisac 10.11.05, 11:01 to na kims to wrazenie zrobi? "przeciwko demokracji"?? odstaw prochy lepiej i wyspij sie porzadnie Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: NZF bedzie strajkować przeciwko demokracji... 10.11.05, 11:40 Lec dobrze powiedzial-głupota nie zna granic gdzie stąpnie tam jej terytorium.Jak górnicy demolowali Warszawę to bylo spoko ale jak studenci mają ochotę demonstrować to jest to przeciw demokracji.Piweńko za dużo piwenka,demokracja to prawo do wyrazania swoich poglądów i wchodzą w to też demonstracje.Czytając te posty wymiękam,juz słychac syjoniśći do Syjamu,pisarze do piór,studenci do nauki.Chłopie to sie nazywało demokracja socjalistyczna.Jak Ci sie to podoba jest jeszcze Korea PŁN.Zalecany rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
gruff vox populi vox dei 10.11.05, 10:05 to czego wy w końcu chcecie ? demokracji czy dyktatury? naród wybrał PIS i Kaczyńskiego oni wygrali i to oni decydują z kim będzie koalicja, kto bardziej odpowiada im programem na początku chciałem głosować na Po i na Tuska bo myślałem że nowi "nieskorumpowani" coś zmienią, ale jak głosować na kogoś kto nie potrafi z sensem powiedziec jak będzie rządzić, jedyne co było w kółko powtarzane to trzy razy piętnaście, skutecznie zmieszane z błotem przez PIS, którego PO nie potrafiło w żadne sposób obronić a potem przy wyborach prezydenckich: pierwszy argument za Tuskiem to to że Kaczyńscy to bracia i nie powinni rządzić?, Kaczyński w kółko powtarzał to samo: liberalne eksperymenty (z wszystkimi mozliwymi negatywnymi epitetami), agresywność Tuska i to że Tusk będzie dbał tylko o bogatych, o socjaliźmie i solidarnej Polsce nie wspominam jak na to zareagował "prezydent" Tusk, o wystąpieniu po pierwszej turze Tuska już nie wspomnę bo mało sie nie zrzygałem myślać o tym z pośród jakich dwóch kandydatów będę wybierał sobie prezydenta PIS NIE OBIECYWAŁ KOALICJI Z PO !!! ANI TEGO ŻE PREMIEREM BĘDZIE DRUGI KLON znając życie to najaktywniejsi w tych protestach beda ci co nie głosowali PS. każdy naród ma taką władzę na jaką sobie zasłużył (Polska wybrała ją sama) PS2. głosowałem na SLD i Borowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: vox populi vox dei 10.11.05, 11:00 E tam. Znam inne powiedzenie. La volonte de femme, c'est la volonte de Dieu. Dosłownie: wola kobiety, to wola Boga. Omijam znaki diakrytyczne w cytacie, bo nie chce mi się szukać po klawiaturze liter. No to którą wybieramy? Hojarską czy Begger? A może którąś z nich podesłać Jarosławowi? Niejedna już zmiękczyła serce twardziela. Jarosławowi podesłałbym Hojarską. Begger by go zadręczyła. Samoobrona już PiS zmiękczyła. A więc do boju kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Kolejna hucpa i anarchiści 10.11.05, 10:19 Czarno widzę przyszłość kraju, w którym kandydaci na inteligencję rekrutują się spośród osób sabych na umyśle. Strajk, żeby był skuteczny, musi uderzać w czyjś interes. Pomijam już absurd pomysłu, by na formowanie koalicji w Sejmie wpływać strajkami. Strajk studentów nie dość że w nikogo nie uderza - uczelnie zaoszczędzą sporo środków ni eprowadząc zajęć - to w dodatku jest przyjemnym sposobem na spędzenie czasu przez strajkujących, nie zmuszanych przecież do walki o środki na życie. A więc cały pomysł ze strajkiem to tylko zwykła, kolejna polska hucpa. A tak nawiasem: w Polsce w największym komforcie psychicznym żyją anarchiści. Wystarczy że raz na parę lat dopuszczą do władzy prawicę i kraj natychmiast staje na krawędzi rozpadu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodydemokrata PRZYJDŹCIE ZAPROTESTOWAĆ! Dzisiaj pod Sejmem 10.11.05, 10:25 GŁOSOWALIŚCIE NA KACZYŃSKICH - WYBRALIŚCIE LEPPERA! Powstanie koalicji PiSu, LPRu i Samoobrony to chwila grozy dla Polski. Do władzy dorwały się środowiska z politycznego marginesu. Faszyzujący nacjonaliści, narodowi socjaliści, ludzie skazani prawomocnymi wyrokami, będą teraz współdecydować o kierunkach polskiej polityki. Nawet wyborcy PiSu, którym obiecywano stabilne rządy koalicji POPiS, czują się oszukani przez swoich liderów. Przyjdźcie dzisiaj o 16.30 pod Sejm. Odbędzie się manifestacja ponad politycznymi podziałami. Manifestacja wszystkich tych, którzy nie zgadzają się na rządy Leppera, Giertycha i ks. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Re: PRZYJDŹCIE ZAPROTESTOWAĆ! Dzisiaj pod Sejmem 10.11.05, 10:33 Walnij się w czoło prowokatorze. mlodydemokrata napisał: > GŁOSOWALIŚCIE NA KACZYŃSKICH - WYBRALIŚCIE LEPPERA! > > Powstanie koalicji PiSu, LPRu i Samoobrony to chwila grozy dla Polski. lepsze to niż koalicja opozycyjna SLD-PO. > Do władzy dorwały się środowiska z politycznego marginesu. Dla mnie marginesem są komuchy, których broni PO. > Nawet wyborcy PiSu, którym obiecywano stabilne rządy koalicji POPiS, czują się > oszukani przez swoich > liderów. ja nie głosowałem na nikogo, ale nie obarczaj winą PIS-u. Idź do Tuska i sie zapytaj go czy już mu chandra przeszła. Partia rzekomo ludzi wykształconych PO wprowadza dyscyplinę partyjną w głosowaniu jak SLD. Czyli poslowie są za glupi, żeby samym ocenić czy poprzeć rząd czy nie. Nie daj Bóg jeszcze się okaże, że Tusk i Schetyna są w mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 to pracodawca powinen wywalic cie z pracy. 10.11.05, 11:21 Chyba ze twoim pracodawca jest świety ojciec Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
dnogiec protest ala francuskie przedmieścia? 10.11.05, 10:28 może to by trafiło do przekonania naszym politykom....? Odpowiedz Link Zgłoś
gruff Re: protest ala francuskie przedmieścia? 10.11.05, 10:32 popalmy kościoły... razem z zawartością pokolenia JP II rulezzz Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelkaml Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:42 Lata studenckie mam juz od 15 lat za soba, ale rozumiem i popieram studentow. Oni mowia rowniez za mnie . Kiedy odbywaly sie wybory do Sejmu oddalam swoje glosy na PiS i PO. Miala powstac wiarygodna, prawicowa, ale i nowoczesna koalicja, ktorej powierzylam swoj glos w oczekiwaniu na madre reformy w kraju. Jestem prawnikiem z wyksztalcenia i nigdy, w najbardziej koszmarnych wizjach nie sadzilam, ze PiS zwiaze sie z Lepperem i tak poszerzy jego sfere wplywow politycznych. Gdybym miala taka wiedze, nigdy nie oddalabym swojego glosu na PiS, ktory rozporządzil nim wbrem mojemu zaufaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Przyczynek do logiki pseudointeligencji 10.11.05, 10:44 "oddalam swoje glosy na PiS i PO." ................. A więc "twoje głosy" były nieważne :) Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a ja z tego powodu do Sejmu nie zagłowałem 10.11.05, 10:45 na PiS tylko LPR, bo nie chciałem układu z PO, jakbym wiedział że jednak POPiS nie powstanie to z czystym sumieniem zagłosowałbym na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Walić GW za tą antypolską prowokację. 10.11.05, 10:44 Rząd nie powstał, bo PO nie chciała wejść do koalicji. Nie mieszać w głowie młodym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
reni2 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:46 mamy demokracje? mamy! na Samoobrone glosowala spora czesc spoleczenstwa, wiec morda w kubel, a jak sie komus nie podoba to zapraszam na powrot do PRL-u. Tam rzadzila jedyna słuszna partia... W Polsce mamy pseudo - lberałow z autokratycznymi zapedami! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś