Dodaj do ulubionych

Giertych - minister oświaty

05.05.06, 15:06
Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać... dobrze, że Lepper zadowolił się
rolnictwem ;)
Obserwuj wątek
    • danuta49 Łybacka,Wiatr,Handke,Dzierzgowska ,Sawicki - 05.05.06, 15:17
      to dopiero byli fachowcy, którzy na oświacie znali się jak mało kto;-)))))))))))
      Nie jestem fanem Giertycha, ale od poprzedników zbytnio on fachowością nie
      odbiega, niestety!!!
      • tawananna Re: Łybacka,Wiatr,Handke,Dzierzgowska ,Sawicki - 05.05.06, 16:23
        No, nie jestem fanką żadnego z ww. nazwisk :)

Ale różnica - moim zdaniem - polega na tym, że Giertych jest politykiem
        z "najpierwszych" stron gazet, a na dodatek politykiem LPR ;) i obawiam się, że
        w większym stopniu będzie chciał wykorzystać swoje stanowisko w celu - bo ja
        wiem - częstego pokazywania się na wizji i wprowadzania w życie swoich pomysłów
        wychowywania, niekoniecznie edukacji.

W każdym razie, będzie ciekawie ;)

Pozdrowienia,
        Tawi
        • gdabski Re: Łybacka,Wiatr,Handke,Dzierzgowska ,Sawicki - 05.05.06, 17:12
          > W każdym razie, będzie ciekawie ;)

Jutro miał być protest przeciwko Seweryńskiemu i Zielińskiemu. Teraz to dopiero
          będzie atrakcja.
          Gdybym był jeszcze w liceum zrobiłbym w poniedziałek 10-minutowy strajk ;)

/Gdabski
      • marta.uparta Re: Łybacka,Wiatr,Handke,Dzierzgowska ,Sawicki - 05.05.06, 17:12
        owszem fachowcy byli żadni, ale byli to raczej politycy letni. Natomiast
        Giertych to wojujący fanatyzm. Stanowisko w oswiacie to najmiej odpowiedni
        resort.
        • madana Re: Łybacka,Wiatr,Handke,Dzierzgowska ,Sawicki - 05.05.06, 18:26
          Polska w ogóle nie ma szczęścia do ministrów edukacji, jeden wywijał laską, strasząc nauczycieli, drugi wprowadził REFORMĘ, która sprawdzaiła się do nienoralnego przerostu biurokracji w ośwaicie i wprowadziła poroniony twór zwany gimnazjum. Trudno, nie może być dobrze,będzie śmiesznie,gdy ministrem jest Giertych. Już widzę te papierowe akcje, te górnolotne słowa o wychowaniu młodzieży, te słowa o posłannictwie i kaganku oświaty.
          • edytka_73 Re: Łybacka,Wiatr,Handke,Dzierzgowska ,Sawicki 05.05.06, 21:29
            Szczerze - wpadłam w depreche :(...
            Odechciewa mi się,
            łudziłam się, że już nie może być gorzej.

Wielki Roman, wielki fanatyk, wielkie będą jego pomysły.
            Boję się.
    • truten.zenobi Re: Giertych - minister oświaty - współczuję 05.05.06, 22:53
      i przepraszam za wszystkie moje ataki...
      W takim społeczeństwie nawet najlepsi nauczyciele nic nie sa w stanie osiągnąć..
      • ewa9717 Re: Giertych - minister oświaty - współczuję 06.05.06, 09:20
        Och, trutnu.zenobi! Jest duzo gorzej nią myslisz-w tym systemie premiowani są
        najgorsi, ci, którzy nie podskakuja, bo godza się potulnie na kazdy
        biurokratyczny nonsens, włazodupy i lisy wielokrotnie farbowane. I co tu mówić
        o nauce i wychowaniu?
        • truten.zenobi Re: Giertych - minister oświaty - współczuję 06.05.06, 22:31
          wiadomo nigdy nie było lekko
          ale jeśli społeczeństwu(większości) nie zależy na edukacji dzieci to oznacza że
          paru nauczycieli (mniejszość) nie ma szans na przeforsowanie jakichkolwiekzmian.

do tej pory naiwnie wierzyłem że do pewnych rzeczy (głupot) w tym kraju nie
          może dojść, ze ludzie rozsądni jakkolwiek sąw mniejszości to jednak jest ich na
          tyle dużo i są na tyle silni by zablokowac skrajne głupoty...
          myliłem się bardzo!....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka