asfaltinho Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 27.11.08, 22:56 Zad.3rodzice i dzieci C(WERE BORN IN THE SAME HOSPITAL) D(TOOK A DNA TEST) C(CONSIDER VERONIKA THEIR OWN DAUGHTER) A( DECIDED NOT TO SWAP THE CHILDREN IMMEDIATELY) ZAD4 F, F, T, F, F, T ZAD 5 SZTUKI W TEATRZE E, A E, C, D, B, B ZAD.6 B(ARE EXPERIENCED SKIERS) D(TO GO TO A PLACE THAT IS NOT CROWDED) A( WOULD RATHER TRAVEL BY TRAIN) A (THE MONEY THEY WOULD HAVE TO PAY FOR THEIR STAY IN HOTEL) C (A REGION) A (WILL HAVE TO PAY EXTRA FOR TRANSPORTATION) Mam nadzieje ze pamietacie co zaznaczyliscie:PP Odpowiedz Link Zgłoś
malarz_dekorator Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 27.11.08, 23:02 co z geografia?? Odpowiedz Link Zgłoś
asfaltinho Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 27.11.08, 22:58 kurde za duzo razy sie wyslalo:p male problemy techniczne byly:P Odpowiedz Link Zgłoś
malarz_dekorator Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 27.11.08, 23:01 a co z geografia?? Odpowiedz Link Zgłoś
olcieek Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 27.11.08, 23:01 a rozszerzenia niev masz może ? Odpowiedz Link Zgłoś
malarz_dekorator Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 27.11.08, 23:03 ha ja sobie moje odpowiedzi spisalem na kartce :D mam 60 % nie tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
asfaltinho Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 27.11.08, 23:06 nie wiem czemu ale nie ma rozszerzonego w gazecie, jest niemiecki podstawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz_dekorator Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 27.11.08, 23:09 stary co z ta geografia ;] masz ja?? blagam powiedz ze masz :D Odpowiedz Link Zgłoś
zuz3 Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 10:27 Własnie jestem po geografi podstawowej :) Byla do napisania :) Proste nawet ;p jestem zadowolona ;D Odpowiedz Link Zgłoś
esder Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 28.11.08, 10:50 taa, ja półgodziny szukałem w kwadracie E4 drugiego elementu naturalnego i nie znalazłem hehe. Reszta łatwa (szczególnie końcowe zadania) Odpowiedz Link Zgłoś
mejdo Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 28.11.08, 14:03 Nyo... Polski rozszerzony => xD ferment intelektualny na pisanych przeze mnie kartkach:D Angielski podstawowy => listening Totalna masakra, reszta-jakos sie dało :) Chemia podstawowa => Albo była prosta albo mi sie tylko zdawało :D Pozdrawiam wszystkich (n.n) Odpowiedz Link Zgłoś
lolilu Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 14:16 a jak wasze odczucia po dzisiejszej chemii? podstawowej Odpowiedz Link Zgłoś
steciu11 Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 28.11.08, 22:46 Prosze o podanie paru zadan z tej matury. Jest mi to bardzo potrzebne. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
adiscan1 Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 14:48 Matura z pods biologi??? nie byla za trudna no i nie byla tez banalnie latwa(nie wiem czy taka mogla by byc matura z biologi)a wam jak poszlo.. Odpowiedz Link Zgłoś
ad-d Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 15:20 Rozszerzona historia - no chyba nie byla az tak tragiczna, ale dla kogos kto sie nie przygotowywal.. no to ciezko... wiec poszlo srednio. I brawo dla układających test ;/ przeciez to logiczne, ze jeszcze nie przerobilismy najnowszej historii bo mamy LISTOPAD wiec jaki sens jest robic cala czesc z tekstami zrodlowymi wlasnie z historii najnowszej. Owszem odczytac co i jak nie bylo problemu ale pytania typu podaj miesiac i rok owego wydarzenia położyliśmy. I wypracowanie... heh.. chyba wiecej szczescia niz rozumu ;) pisalem podobne - jakos miesiac temu o postawach polakow w XIX wieku ;) Co do reszty przedmiotów: polski rozsz - czytanie tragiczne, wypracowanie do napisania (a przynajmniej TAK MI SIĘ WYDAJE, zobaczymy w procentach jak poszlo), angielski tragiczny - nie liczac rozprawki, bo temat faktycznie byl łatwy. Generalnie... chyba czas wziac sie do roboty?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katieasy Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 15:35 ja pisalam geografie i nawet mi sie smsa udalo wyslac do kolezanki aby podala mi 2 parki narodowe nad M. Bałtyckim heh, tak samo w srode gdybym miala sciage o Izie to z gory na dol moglabym spokojnie odpisywac heh. bo nas nie pilnowali tylko jedli czytali cos tam sprawdzali nauczyciele wiec luz byl Odpowiedz Link Zgłoś
silje18 Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 28.11.08, 16:19 A jest może ktoś, kto pisał rozszerzoną chemię? Odpowiedz Link Zgłoś
anetuunia Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 16:29 Język polski był prosty w przyrównaniu do chemii!!!!;D Jak wy narzekacie na polski to co dopiero na inne przedmioty!!! Masakra!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silje18 Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 28.11.08, 16:42 Miał ktoś może stycznść z maturą z chem rozszerzonej? Byłabym bardzo wdzięczna za info, typu z jakich działów zadania były. Dużo obliczeń? Jak wrażnia- łatwa/trudna?;) Odpowiedz Link Zgłoś
izunia1010 Fizyka rozszerzona 28.11.08, 17:58 Witam, ktoś pisał arkusz rozszerzony z fizyki? Jak dla mnie nie był trudny, tylko szkoda, że nie było dynamiki i kinematyki:( Odpowiedz Link Zgłoś
karrusss Historia rozszerzona 28.11.08, 17:38 mam pytanie, jakie były tematy wypracowań na historii rozszerzonej dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_krol Re: Historia rozszerzona 26.11.10, 12:09 polityka prus w okresie otto von bismarcka w stosunku do polski. czy cos i relacje polski i prus od 16 do 18 w. wybralam drugi mniej wiecej te tematy takie byly a co do poziomu trudnosci matury to sie dowiem jak dostane wyniki :D Odpowiedz Link Zgłoś
moniissss Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 28.11.08, 18:48 pisał ktoś podstawe z Wosu;> Odpowiedz Link Zgłoś
kolorova_ola Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 29.11.08, 16:30 Hej:)ja jestem ubiegłoroczną maturzystką, ale mozna też powiedzieć że i tegoroczną bo podciągam wynik;) w ubiegłym roku też pisałam mature z Operonem. Jest to beznadzieja, wogóle nie wiem po co ta matura, nie należy się nią wogóle sugerować!!Pytania na niej są albo banalnie łatwe, żywcem z książki ściągnięte albo jakieś takie zagmatwane. Najlepsze jest to że jak zadanie wydaje się naprawde łatwe to w kluczu są takie odpowiedzi że na niektóre to nawet sam nauczyciel by nie wpadł- tak przynajmniej bylo rok temu;)więc nie ma się co przejmować i załamywać wynikami, normalna matura wygląda już inaczej;) głowy do góry i powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
katieasy wyniki z polskiego 01.12.08, 19:46 nam juz oceniono mature z polskiego, podobno nauczycielka od polaka siedziala nad sprawdzaniem cala niedziele wspolczuje. wszyscy zdalismy, nawet te "orly" ktore z kazdego sprawdzianu i wypracowania zawsze mieli jedynki. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalka999 Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacja.pl 21.10.09, 20:57 Uważam że próbne matury jakie przedstawia nam organizator czyli wydawnictwo Operon to bardzo fajna sprawa zresztą wademeka jakie oferują i pomoce naukowe s a naprawdę świetne zresztą taka próbna matura ukaże nam nasze braki jakie musimy nadrobić albo właśnie będzie spokojni:)))niezależnie od efektu będziemy przynajmniej świadomi swojej niewiedzy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
raiss Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj 17.12.10, 02:47 Ma może ktoś arkusze z Operonu z kilku ostatnich lat? Mógłby je wrzucić na serwis spoti.pl , to przynajmniej byłyby w jednym miejscu do obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś